IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Я кво открих

    https://forum.investor.bg/forum/%D0%...86%D0%B8%D0%B8

    Коментар


    • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

      IB батка е за опции, тва е брокера лойто пуска българи другите ньет, Саксо не са пригодени мисля за това нвщо и са скъпи контрактите
      Изпробвайте EXANTE, търгуваме с тях, нямаме никакъв проблем и имат повече инструменти от IB и SAXO взети заедно. Доста добри са пък и са листнати на борсата в Малта. Ако търсиш инструмент и не може да го намериш, им казваш какво ти трябва и ще ти го активират. Много са напред в играта с крипто валутите - направо изкъртиха всичко с биткойна
      Last edited by murdjev4520; 18.08.2019, 11:17.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
        Първо благодаря за споделянето ако имаш Мyfxbook ще се радвам да разгледам сметката, предпочитам го като метод за анализ.

        Не му обръщай внимание на blqblq, той е просто трол, който си върти едни и същи приказки, колкото и да го затапват.

        Назад в темата и аз им показвах и сметки и прогнози правих със златото. Никога не признават, че си ги оборил и все извъртат нещата, искат да покажеш, после било фалшиво и те можело да го направят., искат сделки, като им покажеш, ще искат акаунт до който и те да имат достъп. И резултати от публично състезание им показах, накрая ще кажат, че си в комбина с брокера и затова печелиш. Мисля, че им показах, че ползвам 15 различни брокери и това не ми пречи, но не стига, заговара за присвоятването на техните 200$ е глобален и повсеместен

        Някои хора тук са много озлобени защото са сред масата губещи. Въпреки, че губят от години не могат да се примирят и откажат. От там и голямата завист и злоба към всеки който печели и това отричане.

        Причините затова ги обясни Матеев, липсата на знания и основни познания затова как функционират пазарите, само допринасят за неуспехите.
        Дам, той този "БляБля" няма какво да каже героя, нито има демо, пък за реална да не говорим. Момчето няма какво да прави и бръщолеви. В момента откриваме сметки към myfxbook, и превим прехвърляне на част от активите към други брокери. Даже днеска се опитах да кача сметки към myfxbook само че част от брокерите не ти дават достатъчно права да промениш "read only" паролата. Ако искаш мога да ти пусна една от паролите докато брокера се веърне обратно за да я сменим или можеш да използваш FXBlue-то. Закрих също сметката към FXPro и направиш пълно изтегляне онзи ден. Мога да потвърдя и това ако е нужно и показа и сметката с 280к която управляваме.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

          ми другарю аз джиткам само swing дълги държания и не форекси, че малки движения в % и много какафоника ако е с leveradge. Изкарва се лев ама с опции поне при мене, другите с акции и кво ли не там. Може евентуално догодина на европееца да му влезна една дълга с опция на фючърс за няколко месеца - цел около 1.20 и туй то. Ти кво прайш daytrading и някви спредове в разликите ли кво е това ?
          Здравей колега,

          Ще ме извиняваш за забавянето само че имахме отвворени позиции на EUR/JPY дълги и трябваше да се съсредоточим върху тях. Както повечето сте забелязали имаше обезценка на тази валутна двойка, но се справихме добре. Още 2% добавени. Месеца за сега върви добре хехехехе

          За стартегията, тя е комбинация от 4 стратегии - в основата е т.нар "break-out" на различни Т интервали от М15 до Д1 като се комбинира Wave и Swing с поглед към "market fundamentals". Това ни позволи да имаме и сравнително добра печалби и при късите позиции към GBP-то преди около 2 седмици когато търговците на дребно бяха с дълги позиции, като ние имахме къси. Тови ни позволи да реализираме печалба от 6% то 8% в зависимост от риска на различните стратегии. Търгуваме главно валутни двойки, злато, Индекси и петрол. Разглеждаме възможността да включим и облигации но най вероятно ще е след месец два.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

            Благодаря за обяснението, именно затова не търгувам опции и никога не съм искал. Всичката тая каша с хиляда варианта, страдали и тн, хич не ми допада, че накрая не само цената е вариабъл, че и времето.

            Предпочитам да трябва да познавам само посока. Пък който може да търгува опции
            Ами не е каша ... Опциите са интелектуално предизвикателство и изискват развито абстрактно мислене и въображение.
            michaelis12 като обяснява какво прави (спредовете) аз си ги представям нещата в пространството като геометрични конструкции които се променят динамично във времето... но затова си трябва опит.
            За голите шорт опции - това е най-добрия начин да влезеш в позиция за която си решил да влизаш, така, че като знаеш какво павиш не е страшно чак толкова, но това се отнася само за европейския тип опции, които можеш да ги държиш колкото искаш, докато при американските може да те асайнват в най-неприятния момент...
            Location: Terminal Island
            Institution: FBI Correctional Facility
            Jurisdiction: Unknown

            Коментар


            • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

              .... лесно нема никъде за съжаление ...
              Така е, аз се радвам, че се разкара от темата на имотите (дано не е временно). Тука си прави микродвижения с мравешки стъпчици и още 50г. ако искаш...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от representjah

                beffair.com

                Има си цял раздел Политика. Изборите в САЩ и Тръмп конкретно бяха златна мина, Мара се ожени.
                Всички търсим събитията с ниска вероятност и висок pay off. Черните лебеди са навсякъде и постоянно, особено в света на спортните залагания. Трябва опит, подготовка, търпение, финансова дисциплина, постоянство. Не е много приятно 364 дни в годината да си на загуба, а един-единствен ден да ти извади годината на печалба. Примери не искам да давам, никой не подарява пари, предпочитам да ги сложа в моя джоб.
                Мара се оженила ама че прави втори брак и след това мое се разведе . Иначе благодаря за връзката. На хазарт не залагам ама че разгледам как се движи сентимента би трябвало в някой случай да се корелира с пазара на акции , злато или валутата на съответна та страна където се случва събитието А биткойна нема го замесвам че ептем че ме вземете за сбъркан


                Всъщност това е връзката.
                https://www.betfair.com/exchange/plus/politics
                Last edited by Todor Sabev; 17.08.2019, 11:00.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                  Благодаря за обяснението, именно затова не търгувам опции и никога не съм искал. Всичката тая каша с хиляда варианта, страдали и тн, хич не ми допада, че накрая не само цената е вариабъл, че и времето.

                  Предпочитам да трябва да познавам само посока. Пък който може да търгува опции
                  еми да всяко нещо си има характер и на който каквото му пасва най-добре него взима. Аз лично ужким познавам посоката ама не съвсем па нещото се връща десет пъти, удря стопове, после тръгне ама ститне до никъде и нищо не може да се изкара, неам нерви за тва да му висим и да го дебна, а форекса там съвсем идиотия с тия малки движения и левърейдж. Свикнах с опциите и става задавам му параметри и знам колко загуба колко печалба и да се връща напред назад да скача се тая .... лесно нема никъде за съжаление ...

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
                    k_v_v , absfresh

                    за да пускате голи опции поне трябва да сте се занимавали с това мин. 3 г. за да знаете какво да правите ако стане нещо непредвидено. аз се занимавам с това почти от 5г. не съм всезнаещ или безсмъртен винаги може да ми го набият дълбоко. Става въпрос човек да знае какво да прави и да не се панира, ако някой новобранец пусне гола, това вземе че рипне и види -4000$ ше се панира и ше затвори с 4 бона загуба.
                    Какво да напрая ако златото наистина вземе, че скочи рязко сега на 1650$? Има няколко варианта може да се пуснат равен брой путове шорт голи на 1650$ тогава се получава short Straddle в тази стратегия златото му давате възможност да беснее в периметър от 1750$ до 1550$.
                    Така да продължим сагата, продали сме три пута на 1650$ златото си беснее скача, до момента например има моментна загуба от -7500/8000$. Казвам моментна защото опцията има време ако златото миряса около 1650$ до Окт. ще се вземе премия и от кола и от пута.
                    Друг вариант е да се купи кол на 1700$ тогава се получава спред -1650/+1700$ с фиксирана загуба ако ше златото да скочи на 4000$ няма проблем.
                    Трети вариант е с добавка на путове голи отдолу на 1500$ или спред с фиксирана загуба -1500/+14500$ ако вземе че върне рязко надолу и има проблем с дългите. Друг вариант е до вече страдъла който сме сътворили -1650/ пут/кол да се пусне друг страдъл нагоре -1700$ пут/кол или надолу взависимост от това какво мислите за движението. Тогава остава място на златото да беснее в широк диапазон 1800$ -1500$ при който пак може да се намали загубата до минимум или да се излезе на малка печалба.
                    Както виждате има 1000 варианта и възможности за париране или излизане на малка загуба като ние не чакаме опцията до падежа, целта е да се излезе от сделката преди това с по-малка печалба!!!
                    Накрая опциите са замислени като застраховки на акциите и ако имате акциите няма проблем да се продават опции. Голите опции са сделки с висока вероятност за генериране на редовен доход, тва е .... има оше много какво да се каже, но толкоз за са ...
                    Благодаря за обяснението, именно затова не търгувам опции и никога не съм искал. Всичката тая каша с хиляда варианта, страдали и тн, хич не ми допада, че накрая не само цената е вариабъл, че и времето.

                    Предпочитам да трябва да познавам само посока. Пък който може да търгува опции
                    FinancialMarkets.Zone

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

                      Делтасток имаха абсолютно идентичен проблем преди около 15 години, но, разбира се, не изплатиха "печалбите".

                      Именно ликвидността от HFT прави невъзможен арбитража в смисъла, който предлагаш. Кое от двете е извъртане?
                      Нещо май не разбираш за какво се говори. Каква ликвидност от HFT те гони, като експлоатираш зле настроена платформа и бридж на брокер. Очевидно говоря, за проблеми при самия брокер и забавяне спрямо реалния пазар. ликвидността тук няма нищо общо.

                      Брокера няма да ти изплати ако се усети ако печелиш по малко и ги теглиш, няма да те накара да ги върнеш. И БГ брокера в случката с азиатските индекси беше изплатил по-голямата печалба на прецакалия го.

                      Last edited by k_v_v_; 16.08.2019, 21:14.
                      FinancialMarkets.Zone

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                        Преди година две имаше случка с един от най-популярните БГ брокери, няма да казвам име, където риск мениджърите явно бяха некадърни, защото един азиатски индекс отваряше със закъснение, но въпреки това приемаше поръчки, още преди това. Гледаш при друг къде е отворил инструмента и си купуваш или продаваш на цената от предния ден. Един чужденц ги беше източил няколкостоитн к за 2-3 седмици.

                        Този тип арбитраж се базира на бъгове в системите на брокерите, за мен това не е смислена дейност и аз не се занимавм с такива простотии, но знам хора които го правят и даже им харесва.
                        Делтасток имаха абсолютно идентичен проблем преди около 15 години, но, разбира се, не изплатиха "печалбите".

                        Именно ликвидността от HFT прави невъзможен арбитража в смисъла, който предлагаш. Кое от двете е извъртане?

                        Коментар


                        • k_v_v , absfresh

                          за да пускате голи опции поне трябва да сте се занимавали с това мин. 3 г. за да знаете какво да правите ако стане нещо непредвидено. аз се занимавам с това почти от 5г. не съм всезнаещ или безсмъртен винаги може да ми го набият дълбоко. Става въпрос човек да знае какво да прави и да не се панира, ако някой новобранец пусне гола, това вземе че рипне и види -4000$ ше се панира и ше затвори с 4 бона загуба.
                          Какво да напрая ако златото наистина вземе, че скочи рязко сега на 1650$? Има няколко варианта може да се пуснат равен брой путове шорт голи на 1650$ тогава се получава short Straddle в тази стратегия златото му давате възможност да беснее в периметър от 1750$ до 1550$.
                          Така да продължим сагата, продали сме три пута на 1650$ златото си беснее скача, до момента например има моментна загуба от -7500/8000$. Казвам моментна защото опцията има време ако златото миряса около 1650$ до Окт. ще се вземе премия и от кола и от пута.
                          Друг вариант е да се купи кол на 1700$ тогава се получава спред -1650/+1700$ с фиксирана загуба ако ше златото да скочи на 4000$ няма проблем.
                          Трети вариант е с добавка на путове голи отдолу на 1500$ или спред с фиксирана загуба -1500/+14500$ ако вземе че върне рязко надолу и има проблем с дългите. Друг вариант е до вече страдъла който сме сътворили -1650/ пут/кол да се пусне друг страдъл нагоре -1700$ пут/кол или надолу взависимост от това какво мислите за движението. Тогава остава място на златото да беснее в широк диапазон 1800$ -1500$ при който пак може да се намали загубата до минимум или да се излезе на малка печалба.
                          Както виждате има 1000 варианта и възможности за париране или излизане на малка загуба като ние не чакаме опцията до падежа, целта е да се излезе от сделката преди това с по-малка печалба!!!
                          Накрая опциите са замислени като застраховки на акциите и ако имате акциите няма проблем да се продават опции. Голите опции са сделки с висока вероятност за генериране на редовен доход, тва е .... има оше много какво да се каже, но толкоз за са ...
                          Last edited by michaelis12; 16.08.2019, 19:57.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                            Не е твърде невероятно, там е работата, че реално не знаеш какъв е шаснса. Аз съм свикнал да виждам как невероятни и малко вероятни неща се случват непрекъснато на пазарите. Не бих се чуствал комфортно да нося такъв риск, разчитайки че нещо няма да се случи.

                            Дай един пример за сделка, че ми е интресно, колко излиза премията която ще вземеш ?
                            бях я пуснал в златото три контракта с премия х9.40$ страйк 1650$ Окт бях ги пуснал като беше на 1480$ цената сега е 1520$ шанса в момента на мойто да НЕ се случи е 17% т.е. вероятност в моя полза е 83% а на тези на 1700$ шанса е 11% в твоя полза 89% това е делтата тя показва кое кво що и още неща като тета, ро, гама и т.н.
                            В момента сделката е на -700$ нещо такова а беше и -1600$ т.е. повече от колкото ще взема премия ...
                            Last edited by michaelis12; 16.08.2019, 17:26.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение

                              има различни опционни стратегии за всякакви варианти, лимитирани, не лимитирани, всякакви и голи опции не се шортят ей така на шано всеки пъти от куртоазия, а когато има наистина причина и възможност .... има риск как да няма, но шанса е доста голям в твоя полза и ти не шотиш 100 контракта а 2-3 и няма да потъне кораба, пак казвам дори и да стане проблем винаги мошел да добавиш допълнителни "спирачки, подпори и т.н." от другата страна за да се намали погрома и да няюа фалит

                              Пример: сега може да шортиш кол на златото на 1700$ за Октомври в момента е на 1520$ какъв е шанса според теб това да се случи?
                              Не е твърде невероятно, там е работата, че реално не знаеш какъв е шаснса. Аз съм свикнал да виждам как невероятни и малко вероятни неща се случват непрекъснато на пазарите. Не бих се чуствал комфортно да нося такъв риск, разчитайки че нещо няма да се случи.

                              Дай един пример за сделка, че ми е интресно, колко излиза премията която ще вземеш ?
                              FinancialMarkets.Zone

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                                Да отрицателн баланс беше, през ..въщност ще пропусна имената на брокерите, единия е БГ и работи през другия. Така де първо му бяха начислили минус 140 000 после рекалколираха нещо и стигна минус 180 000.

                                После почнаха обаждания и подкани да си ги внесе и го привикваха на разговори. До колкото знам нямаше такива пари, а и да имаше ... не знам кой би ги дал. Следват разни схеми сле които да няма какво да ти вземат по съдебен път и тн. Не знам как завърши всичко и дали е.

                                Там е въпроса,че при шорт опции, имаш лимит на печалбата, която ти е и гарантирана, което се явява премията НО нямаш лимит на загубите. ако си лонг опции е точно обратното, лимитирана загуба и печалба без теоретичен максимум.
                                има различни опционни стратегии за всякакви варианти, лимитирани, не лимитирани, всякакви и голи опции не се шортят ей така на шано всеки пъти от куртоазия, а когато има наистина причина и възможност .... има риск как да няма, но шанса е доста голям в твоя полза и ти не шотиш 100 контракта а 2-3 и няма да потъне кораба, пак казвам дори и да стане проблем винаги мошел да добавиш допълнителни "спирачки, подпори и т.н." от другата страна за да се намали погрома и да няюа фалит

                                Пример: сега може да шортиш кол на златото на 1700$ за Октомври в момента е на 1520$ какъв е шанса според теб това да се случи?
                                Last edited by michaelis12; 16.08.2019, 17:05.

                                Коментар

                                Working...
                                X