Първоначално изпратено от murdjev4520
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?
Collapse
X
-
Last edited by michaelis12; 18.08.2019, 13:14.
-
Първоначално изпратено от murdjev4520 Разгледай мнение
Здравей колега,
Ще ме извиняваш за забавянето само че имахме отвворени позиции на EUR/JPY дълги и трябваше да се съсредоточим върху тях. Както повечето сте забелязали имаше обезценка на тази валутна двойка, но се справихме добре. Още 2% добавени. Месеца за сега върви добре хехехехе
За стартегията, тя е комбинация от 4 стратегии - в основата е т.нар "break-out" на различни Т интервали от М15 до Д1 като се комбинира Wave и Swing с поглед към "market fundamentals". Това ни позволи да имаме и сравнително добра печалби и при късите позиции към GBP-то преди около 2 седмици когато търговците на дребно бяха с дълги позиции, като ние имахме къси. Тови ни позволи да реализираме печалба от 6% то 8% в зависимост от риска на различните стратегии. Търгуваме главно валутни двойки, злато, Индекси и петрол. Разглеждаме възможността да включим и облигации но най вероятно ще е след месец два.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеТака е, аз се радвам, че се разкара от темата на имотите (дано не е временно). Тука си прави микродвижения с мравешки стъпчици и още 50г. ако искаш...
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнение
IB батка е за опции, тва е брокера лойто пуска българи другите ньет, Саксо не са пригодени мисля за това нвщо и са скъпи контрактитеLast edited by murdjev4520; 18.08.2019, 12:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнениеПърво благодаря за споделянето ако имаш Мyfxbook ще се радвам да разгледам сметката, предпочитам го като метод за анализ.
Не му обръщай внимание на blqblq, той е просто трол, който си върти едни и същи приказки, колкото и да го затапват.
Назад в темата и аз им показвах и сметки и прогнози правих със златото. Никога не признават, че си ги оборил и все извъртат нещата, искат да покажеш, после било фалшиво и те можело да го направят., искат сделки, като им покажеш, ще искат акаунт до който и те да имат достъп. И резултати от публично състезание им показах, накрая ще кажат, че си в комбина с брокера и затова печелиш. Мисля, че им показах, че ползвам 15 различни брокери и това не ми пречи, но не стига, заговара за присвоятването на техните 200$ е глобален и повсеместен
Някои хора тук са много озлобени защото са сред масата губещи. Въпреки, че губят от години не могат да се примирят и откажат. От там и голямата завист и злоба към всеки който печели и това отричане.
Причините затова ги обясни Матеев, липсата на знания и основни познания затова как функционират пазарите, само допринасят за неуспехите.
Коментар
-
ми другарю аз джиткам само swing дълги държания и не форекси, че малки движения в % и много какафоника ако е с leveradge. Изкарва се лев ама с опции поне при мене, другите с акции и кво ли не там. Може евентуално догодина на европееца да му влезна една дълга с опция на фючърс за няколко месеца - цел около 1.20 и туй то. Ти кво прайш daytrading и някви спредове в разликите ли кво е това ?
Ще ме извиняваш за забавянето само че имахме отвворени позиции на EUR/JPY дълги и трябваше да се съсредоточим върху тях. Както повечето сте забелязали имаше обезценка на тази валутна двойка, но се справихме добре. Още 2% добавени. Месеца за сега върви добре хехехехе
За стартегията, тя е комбинация от 4 стратегии - в основата е т.нар "break-out" на различни Т интервали от М15 до Д1 като се комбинира Wave и Swing с поглед към "market fundamentals". Това ни позволи да имаме и сравнително добра печалби и при късите позиции към GBP-то преди около 2 седмици когато търговците на дребно бяха с дълги позиции, като ние имахме къси. Тови ни позволи да реализираме печалба от 6% то 8% в зависимост от риска на различните стратегии. Търгуваме главно валутни двойки, злато, Индекси и петрол. Разглеждаме възможността да включим и облигации но най вероятно ще е след месец два.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
Благодаря за обяснението, именно затова не търгувам опции и никога не съм искал. Всичката тая каша с хиляда варианта, страдали и тн, хич не ми допада, че накрая не само цената е вариабъл, че и времето.
Предпочитам да трябва да познавам само посока. Пък който може да търгува опции
michaelis12 като обяснява какво прави (спредовете) аз си ги представям нещата в пространството като геометрични конструкции които се променят динамично във времето... но затова си трябва опит.
За голите шорт опции - това е най-добрия начин да влезеш в позиция за която си решил да влизаш, така, че като знаеш какво павиш не е страшно чак толкова, но това се отнася само за европейския тип опции, които можеш да ги държиш колкото искаш, докато при американските може да те асайнват в най-неприятния момент...Location: Terminal Island
Institution: FBI Correctional Facility
Jurisdiction: Unknown
- 1 like
Коментар
-
.... лесно нема никъде за съжаление ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от representjah
beffair.com
Има си цял раздел Политика. Изборите в САЩ и Тръмп конкретно бяха златна мина, Мара се ожени.
Всички търсим събитията с ниска вероятност и висок pay off. Черните лебеди са навсякъде и постоянно, особено в света на спортните залагания. Трябва опит, подготовка, търпение, финансова дисциплина, постоянство. Не е много приятно 364 дни в годината да си на загуба, а един-единствен ден да ти извади годината на печалба. Примери не искам да давам, никой не подарява пари, предпочитам да ги сложа в моя джоб.
Всъщност това е връзката.
https://www.betfair.com/exchange/plus/politicsLast edited by Todor Sabev; 17.08.2019, 12:00.
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
Благодаря за обяснението, именно затова не търгувам опции и никога не съм искал. Всичката тая каша с хиляда варианта, страдали и тн, хич не ми допада, че накрая не само цената е вариабъл, че и времето.
Предпочитам да трябва да познавам само посока. Пък който може да търгува опции
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеk_v_v , absfresh
за да пускате голи опции поне трябва да сте се занимавали с това мин. 3 г. за да знаете какво да правите ако стане нещо непредвидено. аз се занимавам с това почти от 5г. не съм всезнаещ или безсмъртен винаги може да ми го набият дълбоко. Става въпрос човек да знае какво да прави и да не се панира, ако някой новобранец пусне гола, това вземе че рипне и види -4000$ ше се панира и ше затвори с 4 бона загуба.
Какво да напрая ако златото наистина вземе, че скочи рязко сега на 1650$? Има няколко варианта може да се пуснат равен брой путове шорт голи на 1650$ тогава се получава short Straddle в тази стратегия златото му давате възможност да беснее в периметър от 1750$ до 1550$.
Така да продължим сагата, продали сме три пута на 1650$ златото си беснее скача, до момента например има моментна загуба от -7500/8000$. Казвам моментна защото опцията има време ако златото миряса около 1650$ до Окт. ще се вземе премия и от кола и от пута.
Друг вариант е да се купи кол на 1700$ тогава се получава спред -1650/+1700$ с фиксирана загуба ако ше златото да скочи на 4000$ няма проблем.
Трети вариант е с добавка на путове голи отдолу на 1500$ или спред с фиксирана загуба -1500/+14500$ ако вземе че върне рязко надолу и има проблем с дългите. Друг вариант е до вече страдъла който сме сътворили -1650/ пут/кол да се пусне друг страдъл нагоре -1700$ пут/кол или надолу взависимост от това какво мислите за движението. Тогава остава място на златото да беснее в широк диапазон 1800$ -1500$ при който пак може да се намали загубата до минимум или да се излезе на малка печалба.
Както виждате има 1000 варианта и възможности за париране или излизане на малка загуба като ние не чакаме опцията до падежа, целта е да се излезе от сделката преди това с по-малка печалба!!!
Накрая опциите са замислени като застраховки на акциите и ако имате акциите няма проблем да се продават опции. Голите опции са сделки с висока вероятност за генериране на редовен доход, тва е .... има оше много какво да се каже, но толкоз за са ...
Предпочитам да трябва да познавам само посока. Пък който може да търгува опцииFinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
Делтасток имаха абсолютно идентичен проблем преди около 15 години, но, разбира се, не изплатиха "печалбите".
Именно ликвидността от HFT прави невъзможен арбитража в смисъла, който предлагаш. Кое от двете е извъртане?
Брокера няма да ти изплати ако се усети ако печелиш по малко и ги теглиш, няма да те накара да ги върнеш. И БГ брокера в случката с азиатските индекси беше изплатил по-голямата печалба на прецакалия го.
Last edited by k_v_v_; 16.08.2019, 22:14.FinancialMarkets.Zone
Коментар
-
Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнениеПреди година две имаше случка с един от най-популярните БГ брокери, няма да казвам име, където риск мениджърите явно бяха некадърни, защото един азиатски индекс отваряше със закъснение, но въпреки това приемаше поръчки, още преди това. Гледаш при друг къде е отворил инструмента и си купуваш или продаваш на цената от предния ден. Един чужденц ги беше източил няколкостоитн к за 2-3 седмици.
Този тип арбитраж се базира на бъгове в системите на брокерите, за мен това не е смислена дейност и аз не се занимавм с такива простотии, но знам хора които го правят и даже им харесва.
Именно ликвидността от HFT прави невъзможен арбитража в смисъла, който предлагаш. Кое от двете е извъртане?
Коментар
-
k_v_v , absfresh
за да пускате голи опции поне трябва да сте се занимавали с това мин. 3 г. за да знаете какво да правите ако стане нещо непредвидено. аз се занимавам с това почти от 5г. не съм всезнаещ или безсмъртен винаги може да ми го набият дълбоко. Става въпрос човек да знае какво да прави и да не се панира, ако някой новобранец пусне гола, това вземе че рипне и види -4000$ ше се панира и ше затвори с 4 бона загуба.
Какво да напрая ако златото наистина вземе, че скочи рязко сега на 1650$? Има няколко варианта може да се пуснат равен брой путове шорт голи на 1650$ тогава се получава short Straddle в тази стратегия златото му давате възможност да беснее в периметър от 1750$ до 1550$.
Така да продължим сагата, продали сме три пута на 1650$ златото си беснее скача, до момента например има моментна загуба от -7500/8000$. Казвам моментна защото опцията има време ако златото миряса около 1650$ до Окт. ще се вземе премия и от кола и от пута.
Друг вариант е да се купи кол на 1700$ тогава се получава спред -1650/+1700$ с фиксирана загуба ако ше златото да скочи на 4000$ няма проблем.
Трети вариант е с добавка на путове голи отдолу на 1500$ или спред с фиксирана загуба -1500/+14500$ ако вземе че върне рязко надолу и има проблем с дългите. Друг вариант е до вече страдъла който сме сътворили -1650/ пут/кол да се пусне друг страдъл нагоре -1700$ пут/кол или надолу взависимост от това какво мислите за движението. Тогава остава място на златото да беснее в широк диапазон 1800$ -1500$ при който пак може да се намали загубата до минимум или да се излезе на малка печалба.
Както виждате има 1000 варианта и възможности за париране или излизане на малка загуба като ние не чакаме опцията до падежа, целта е да се излезе от сделката преди това с по-малка печалба!!!
Накрая опциите са замислени като застраховки на акциите и ако имате акциите няма проблем да се продават опции. Голите опции са сделки с висока вероятност за генериране на редовен доход, тва е .... има оше много какво да се каже, но толкоз за са ...Last edited by michaelis12; 16.08.2019, 20:57.
Коментар
Коментар