IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
    данните тука са стари ама е интересно четиво
    а иначе за сравнението - сравнявай се по-добре със средното или медианата
    Благодаря за съвета, а що така дискриминираш мода(да не се бърка с модератор) - но обичам се сравнявам с най-добрите и да се подобрявам, нещо посредствеността не ме блажни.

Стив Джобс като е пускал първия Айфон според теб с кой се е сравнявал Всички велики личности на нашето време и не само, винаги се стремят към най-доброто, пет пари не дават за средняците
    Last edited by needtoknowmore; 20.01.2016, 18:22.
    Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• данните тука са стари ама е интересно четиво
      а иначе за сравнението - сравнявай се по-добре със средното или медианата
      “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

то е хубаво да погледнеш цялата индустрия, не само топ перформърите и не само за една година, ще видиш доста различни цифри според мен даже със твоята доходност от 60% годишно ще ги накараш да се срамуват
        Е като се сравняваш трябва се сравняваш с най-добрите - иначе се сравняваш с посредствените и се мислиш за голяма работа

Около 5% топ хедж фондовете правя и то не само за 2014.
        Това, че е хедж фонд не значи че е равно веднага на правене на пари и при тях има малък процент на печелившите.

Прочети примерно за Лари Уилямс какво е направил преди близо 30 години за 1 година от 10к и ще видиш кво е срам - въпреки, че това е конкурс.

Хедж Фонда е такъв тип модел на управление където не се гледа ретърна а DD, това казах по-долу - никой няма и 5 пари да даде ако имаш 150 процента при 75 дроудаун.

Тези фондове много лесно могат да имат 2-3-4-5 пъти и повече ретърн, но няма да имат тези милиарди. Затова трябва се гледа внимателно - хедж фонда му се плаща да не губи и да носи над средното и той яде освновно от AUM таксата.
        Last edited by needtoknowmore; 20.01.2016, 17:50.

Коментар

• Като цяло фондовете искат да представят умерена доходност и колкото се може по-голяма сигурност. За тях е важно да нямат сериозни дроудауни и да излгеждат за клиента сигурни. Сигурен съм фондовете прибират по-голяма част от печлбите и дават на клинетите си трохи между 2 и 20% примерно. Е ако трябва да съм обективен вероятно част от средствата се оставят в резерв и се дотират лошите години за да не се паникьосват инвеститорите. Всъщност да се постигне доходност от 40-100% годишно при 99.9% сигурност е лесно - има такива системи и то сравнително прости. Колкото до това дали се изгарят на хората душите, ами кофти е да, но никой не ги кара насила и навсякъде се казва че риска е голям и печелят < 5% от търговците. В крайна сметка за това има про- трейдъри, показва ти стейтмънт сключвате договор и ти управлява парите. Колегата е прав, че психологията е важна. Малко хора издържат да видят как първите 3 месеца сметката ти отива на -10% и се отказават в най-неподходящия момент. Търгувам от години и все още ме боли като загубя дори и 1% от спечеленото. В крайна сметка пътя на един трейдър според мен е следния:

1. Учи се 4-5 години
          2. Търгува 2-3 за натрупване на стейтмънт
          3. Започва работа като институционален трейдър и работи с чужди пари с огромни обеми 3-4 години.
          4. Тегли си натрупания капитал и почва да си търгува лежерно с нисък риск за собствена сметка.

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
            Около 5% е месечният ретърн на хедж фондове на печелившите фондове - http://www.zerohedge.com/sites/defau...Dec%202014.jpg това е за 2014

Не знам в момента за фонд изцяло движен от техническият анализ, но знам че имат технически трейдъри.

Там се делят на пасивно и активно - пасивното е по Position трейдинг, активният е към day/swing трейдинга и като цяло диверсифицират стиловете. Ако трябва съм честен, голяма част от тези фондове са позишън трейдъри, проп фирмите и трейдинг десковете на банките са по от другият тип и там диверсифцират с различни стратегии/активи капитал, който им е предоставен.
            то е хубаво да погледнеш цялата индустрия, не само топ перформърите и не само за една година, ще видиш доста различни цифри според мен даже със твоята доходност от 60% годишно ще ги накараш да се срамуват

Коментар

• Първоначално изпратено от mpy_yordanov Разгледай мнение
              живи здрави
              и един мормот завива шоколада със станиол, а отгоре лети дядо коледа и ръси долари
              И после си ги завива и си прави магистралки.

Живи и здрави и да илядим

Коментар

а ти за форекса платформа от 1к ли ползваш
                или тия 1к плащаш, като търгуваш нормални инструменти, а за форекса са фрее
                Това. което дадох е ninja trader и толкова струва http://ninjatrader.com/BuyPlatform
                с безплатната платформа на MetaTrader-a си за никъде, спрямо това което дадох

Коментар

имаш ли данни какви резултати постигат хедж фондове търгуващи на база технически анализ (ако има такива)
                  сподели и твойте(ако искаш освен ретърн дай и стандартно отклонение и дроудаун) за последните 24 месеца ако е възможно
                  Около 5% е месечният ретърн на хедж фондове на печелившите фондове - http://www.zerohedge.com/sites/defau...Dec%202014.jpg това е за 2014

Не знам в момента за фонд изцяло движен от техническият анализ, но знам че имат технически трейдъри.

Там се делят на пасивно и активно - пасивното е по Position трейдинг, активният е към day/swing трейдинга и като цяло диверсифицират стиловете. Ако трябва съм честен, голяма част от тези фондове са позишън трейдъри, проп фирмите и трейдинг десковете на банките са по от другият тип и там диверсифцират с различни стратегии/активи капитал, който им е предоставен.
                  Last edited by needtoknowmore; 20.01.2016, 17:29.

Коментар

аз споделям лично мнение
                    Еми, тогава на килимчето, ТО НЯМА ТАКИВА ГЛУПОСТИ, КАК ЩЕ СПОДЕЛЯШ ЛИЧНО МНЕНИЕ, КАТО ТО Е В РАЗРЕЗ С ПОЛОВИНАТА БИЗНЕС НА СОБСТВЕНИКА ТИ!!!!????

Нищо, така ще е то .. .

Коментар

Ти май не четеш, какво пиша - не вдявам къв го дириш тогава?

И като го пусна какво ще стане? Да не си в детската градина? Или избиване на комплекси Има си обективни истини в тредйинга, още не си дорасъл явно за тях.

Дерзай
                      живи здрави
                      и един мормот завива шоколада със станиол, а отгоре лети дядо коледа и ръси долари

Коментар

И като го пусна какво ще стане? Да не си в детската градина? Или избиване на комплекси Има си обективни истини в тредйинга, още не си дорасъл явно за тях.

Дерзай
                        А ти отивай да РЕКЛАМИРАШ, УМЕНИЯТА СИ НА ФОРЕКС, НЯКЪДЕ В ДРУГА СТРАНА, КЪДЕТО НЕ ЗНАЯТ ОЩЕ КАКВИ СИ ГИ НАДРОБИЛ И НАТВОРИЛ. А ДА ИЗГАРЯТЕ ДУШИТЕ НА ХОРАТА, ПО ТОЯ НАЧИН.

ВСИЧКО ТОВА ПО ТЕМАТА, КАКТО И ДРУГИТЕ ТЕМИ Е ЗА ДА СЕ РЕКЛАМИРА, ФОРЕКС.. МАРИЯНЕ, ВИЕ СТЕ ПЛАТФОРМА ЗА РЕКЛАМА ЗА ТОЯ, ТИПАЖ... ИЗПАДНАЛ, ЯКО.. ДА ЗНАЕШ... !!!!
                        Last edited by X_Y; 20.01.2016, 17:21.

Коментар

.......
                          Та ако форекса не е за вас и не ви се плаща спред, брокера ви удря и т.н - дайте 2 бона за курса и индикаторите още 1к за платформата и последващи разходи. Ще имате добра стратегия и знания, всичко друго е тежка работа да се препрограмирате и да достигне до нивото, което е нужно - от вас зависи, но няма барате форекса.
                          .......
                          а ти за форекса платформа от 1к ли ползваш
                          или тия 1к плащаш, като търгуваш нормални инструменти, а за форекса са фрее

Коментар

• Първоначално изпратено от DutyFree Разгледай мнение
                            Марияне изпадаш в конфликт на интереси, ТЪЙ КАТО ВАШИЯТ МАЖО си има и банка и инвестиционен посредник не един, ПИТАЙ ГИ ТАМ, АКО МОЖЕШ ДЕ, НАЛИ СИ ЖУРНАЛИСТ?? Пак много странно ПОВЕДЕНИЕ...
                            аз споделям лично мнение

Коментар

Добре
                              публикувай процентите ти доходност от 2007 г. насам от форекса
                              ако не ще остана на мнението си, че пиеш студена вода от forex извора

Поздрави

Дерзай

Коментар

Добре
                                публикувай процентите ти доходност от 2007 г. насам от форекса
                                ако не ще остана на мнението си, че пиеш студена вода от forex извора

Поздрави
                                Марияне изпадаш в конфликт на интереси, ТЪЙ КАТО ВАШИЯТ МАЖО си има и банка и инвестиционен посредник не един, ПИТАЙ ГИ ТАМ, АКО МОЖЕШ ДЕ, НАЛИ СИ ЖУРНАЛИСТ?? Пак много странно ПОВЕДЕНИЕ...

Коментар

Working...
                                X