IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Форекс брокери, пълна измама

Не познавам човек който е спечелил от форекс пазара като е използвал форекс брокер. Реално не съм сигурен дали въобще поръчките към брокерите отиват на пазара или си стоят като една точка в компютъра!!! Реално като се вкарат пари в брокер се играе срещу него!!! Ако се действа от банка, тогава реално има истинска поръчка на пазара!!!

Коментар

• Тази тема постоянно се пълни с глупости от тролове като needtoknowmore и Frosty

Тук не е мястот да се обсъждат форекс стратегии, графики, индикатори и подобни неща!
      Има много други теми във този форум където тези хора могат да го правят това.
      ТАЗИ ТЕМА Е ЗА ТОВА ДА ГОВОРИМ КАК ФОРЕКС Е ПРОМЕНИЛ ЖИВОТА НА ХОРАТА
      към добро или към лошо
      това не е тема за технически анализ

МОЛЯ АДМИНИСТРАТОРИТЕ ДА ИЗТРИЯТ ВСИЧКИ МНЕНИЯ КОИТО НЕ СА ПО ТЕМАТА
      advokatfilipova.eu

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
        Виж сега принципно на абсолютно всичко в живота и природата може да се заложи пари, защото няма 100% - ако твяота теза е залагането, то абсолютно всичко в живота ни е хазарт.
        Почти си отговори и... Моля те, прочети отново последната страница, за да не повтаряме едно и също. Припомням отчасти, като съм подчертал важното:

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
        На разговорно ниво вероятност и шанс приемам, че се припокриват, но имат огромна разлика с хазарта. Ако залагаме, преди да се "гмурнем" в трафика, пресичането също би било хазарт. Може да залагаш на всичко, превръщайки го в комар. От друга страна може да изчислиш вероятността за птп, което вече е математика.
        Всяко едно събитие крие различна степен на неопределеност. Залагайки, превръщаме събитието в хазартно събитие. Лошата конотация в случая идва от последиците от системното залагане, а именно изкривени възприятни и когнитивни способности, размити граници - за риск, закон, социални, морални норми, рисково поведение и тн и тн. Хазартната зависимост в същността си не се различава от останалите зависимости. От това не следва, че всеки, опитал форекс, ще си потроши живота, както и не всеки, опитал алкохол, става алкохолик. И ако за вредата от алкохола не се мълчи, то не мисля, че е коректно форекс да се рекламира като бизнес.

Да се върнем пак в началото - повечето хора имат погрешна представа за хазарт, която им пречи да разпознаят форекс като подвид.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
          Ако хирурзите преди операцията сложат по някой лев, да, те играят хазарт. При това инсайдърски.

Бизнес планът не е единично събитие и зачепкаме ли го, краят няма да му се види.
          Виж сега принципно на абсолютно всичко в живота и природата може да се заложи пари, защото няма 100% - ако твяота теза е залагането, то абсолютно всичко в живота ни е хазарт.

Аз какво казвам, ако статистически има дадена възможност да донесе пари и ти се възползваш от нея вече се променят нещата. Ако знаеш колко ще инвестираш/заложиш и знаеш, колко е вероятността за успех и че примерно колкото заложиш ще вземеш по 2, то като цяло това начинание става премерено - в единично събитие всичко може да стане, но в лонг терм вероятността работи и това няма нищо общо с хазарт, ще има общо ако влезеш all in на нещо, което дори и не знаеш каква е вероятността.

Примерът с операцията е валиден 8 от 10 ще целят 2-ма ще починат, дали утрешната операция пациента ще оцелее или не не е ясно, но ако минат 100 операции то ще се види че около 80 човека са оцелели и 20 починали. Ако си падаш по залозите и си намериш някой ти приеме залога и ти даде примерно 1:2 то ти можеш да заложиш и на 100-та операция да си напред ... ако влизаш на всяка операция с фиксиран риск - да кажем залагаш по 1к на всяка операция от 10к сметка за залог - губиш 1к или печелиш 1к отгоре - реално на 100 операция ще си на печалба от 60к и тук няма грам хазарт всичко е премерено и статистички обосновано. Ще е хазарт, ако вкараш 10к вместо 1к или си all in - това е хазарт и статистически при залог от all in ти ще загубиш и това е хазарт, защото вероятността е срещу теб. Така, че хирузите не играят хазарт, а правят статистически пари! Номерът е дали ще направят всичко по учебник за да се запази тази вероятност. Но това, че някой е заложил пари, не променя с нищо вероятността за живот.

Най-лесно ще ме разбереш кога е хазарт и кога не е - ако вероятността е на твоя страна и дисциплинирано я спазваш, то това не е хазарт, всички друго минава за хазарт. Като добавката е да позволиш вероятността да се разиграе на н броя случаи или иначе казано закона за големите числа. Не случайно ти писах по-горе стойността на залога, не случайно в про трейдингът се влиза с много малък риск - не знаем, какво ще стане, но знаем, че в лонг търма вероятността ще се разиграе в наша позла.

Надявам се правиш разликите между хазарт и статистическа вероятност и да не слагаш знак на равеноство на всичко, че е хазарт и да можеш да диференцираш събитията защото реално погледнато всичко в нашият живот е вероятност, но тази вероятност няма нищо общо с хазарта.
          Last edited by needtoknowmore; 24.09.2016, 00:27.
          Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
            Ако, даден бизнес план статистически докаже, че има 80% вероятност за печалба и се заложи на него, ще рече ли, че това е хазарт?
            Ако има живото спасяваща операция и има 80% вероятност пациента да оцелее, това ще рече ли, че хирузите и пациента са комарджии?
            Или всичко това е частна случай на хазарт?
            Ако хирурзите преди операцията сложат по някой лев, да, те играят хазарт. При това инсайдърски.

Бизнес планът не е единично събитие и зачепкаме ли го, краят няма да му се види.

Коментар

• Ако, даден бизнес план статистически докаже, че има 80% вероятност за печалба и се заложи на него, ще рече ли, че това е хазарт?
              Ако има живото спасяваща операция и има 80% вероятност пациента да оцелее, това ще рече ли, че хирузите и пациента са комарджии?
              Или всичко това е частен случай на хазарт?
              Last edited by needtoknowmore; 23.09.2016, 23:40.

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                ...давам книга 1000 страници статистика и доказателства с подробно описани поведенчески модели от техническия анализ, с изчерпателни данни за прогнозируема вероятност и правила за спазване.
                K_v_v_, needtoknow, ако знаем, че играч Х вкарва по 0.8 гола средно на мач и по този показател превъзхожда значително всеки един от останалите на терена, ще бъде ли обосновано, ако заложим, че ще отбележи и във въпросната среща? Да. А това, че сме подходили статистически, променя ли по някакъв начина характера на занятието? Трансформира ли го от хазарт в нехазарт?

С горното твърдя, че форекс е частен случай на хазарт, без по никой начин това да се влияе от вероятността да се печели константно.

Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                Ти с какво подкрепяш твоето твърдение?
                С простички съждения, които вече ти изложих.

Не мога едно да разбера. Ако форекс е бизнес, защо влагаш време и усилия, за да трансформираш знанията и уменията си в реален такъв? Не е ли по-удачно да се напечелиш за няколко живота напред и да се развиваш и в други насоки, без да си финансово зависим?

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                  Викаш точно твоят алгоритъм определя действията и желанията на целият свят, и всички играят по твоята свирка, така ли? Да не се имаш за някакъв бог, който управлява и подчинява света чрез чартове и графики?!
                  Моят алгоритъм е прав по-малко от 50% от времето и не определя нищо, просто следва определени зависимости и правила.

Работата е там, че ти мислиш, че трябва да печелиш винаги - това не е така. Често комуникирам с половин дузина про трейдъри, а познавам почти около 1 дузина, та средна успеваемост между всички тях е около 60%. Моят личен track record е малко над 60% (когато говори Драги или Йелън или има interest rate decision/NFP познай дали съм на пазара?) .... ако идеята ти е 100% да познаваш и това да е трейдингът то тогава наистина ще се съглася с теб, че такова животно няма, но във всеки друг случай ще си в грешка!
                  Last edited by needtoknowmore; 23.09.2016, 19:32.

Коментар

• Викаш точно твоят алгоритъм определя действията и желанията на целият свят, и всички играят по твоята свирка, така ли? Да не се имаш за някакъв бог, който управлява и подчинява света чрез чартове и графики?!
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

Коментар

• Защо ми е да отгатвам какво мислят? Нима няма движение и без те да говорят? Достатъчно ми е да видя какво прави пазара - научи езикът на пазара и може и ти да почнеш да разбираш нещата!
                      А изобщо защо ми е да гледам чартовете, като имам алгоритъм, който прави всичко вместо мен?

Пак ти казвам запознай се материята, щото ми излеждаш като малко дете да учи баща си как се правят деца ...

Коментар

• Точно така, трендът на валутните курсове изцяло зависи от това, което ще кажат/направят Йелън, Драги, Путин, Обама, Си Дзинпин, Борис Джонсън, конгресмените в Америка, Меркел, шефовете на пентагона, шефовете на ЕЦБ/АЦБ и така нататък...
                        А ти продължавай да вярваш, че като блееш денонощно в някакви тъпи графики и чертежи може да отгатнеш намеренията, плановете и желанията на тези хора...

Коментар

• Леле, за някой хора трейдингът е до това какво ще каже Йелън или Драги ....
                          В такива моменти се стои далече от пазара, а само аматьорите се опитват да печелят. Човек с такава аргументация да каже, 99.9% губят е същото да кажеш, че няма черни лебеди, щото си виждал само бели. Това, че някой комуникира с лузъри, не означава че всички са лузъри ...

Не знам защото хората правят индукции или пишат по теми, в които си нямат и бегла представа ... или се целят да покажат некомпетентността си, не знам!
                          Last edited by needtoknowmore; 23.09.2016, 15:48.

Коментар

Направи си труда да прочетеш предния ми пост/постове , обяснил съм как.
                            Това, че ти не разбираш нещо не значи че никой не го разбира и" такова животно нема" ( нали така казал шопа, като му показали слона )
                            ааайде пак комарекс ....

Коментар

• Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                              Глупости, за да спечелят нещо трябват ясновидски и свръх-естествени способности за предсказване на бъдещето, каквито никой от "трейдърите" не притежава. Затова 99,9% от трейдърите си губят всичките пари на форекса, останалите 0,1%, които печелят нещо нямат никакви знания, а просто имат късмет. И при хазарта е така.

Я ни кажи тогава, с твоя майндсет и стотиците ти хиляди часове пред графиките и с техническия анализ как ще познаеш дали оня ден Джанет Йелънката е на кеф и ще вдигне лихвите или е станала накриво и няма да ги вдигне?
                              Все едно да използваш технически анализ за да познаеш дали утре ще отида до магазина да си купя лютеница или няма да отида.
                              Това са глупости на търкала. Дали аз, или който и да било друг ще си купи нещо или ще предприеме някакво действие, или решение изобщо не зависи от твоите анализи и графики.
                              Направи си труда да прочетеш предния ми пост/постове , обяснил съм как.
                              Това, че ти не разбираш нещо не значи че никой не го разбира и" такова животно нема" (нали така казал шопа, като му показали слона )
                              FinancialMarkets.Zone

Коментар

Виж какво, истината е че трейдинга е много сложно занимание и за да успееш ти трябват,
                                не само много знания и усет (който се придобива с стотици и хиляди часове пред графиките) а и специфичен майндсет. Не е за всеки и повечето хора не могат да успеят, най-вече заради психиката си и нежеланието и неспособността да се променят и да се преборят със вътрешните си демони...и затова толкова хора се провалят.

Май много се раздадох за тази глупава тема
                                Глупости, за да спечелят нещо трябват ясновидски и свръх-естествени способности за предсказване на бъдещето, каквито никой от "трейдърите" не притежава. Затова 99,9% от трейдърите си губят всичките пари на форекса, останалите 0,1%, които печелят нещо нямат никакви знания, а просто имат късмет. И при хазарта е така.

Я ни кажи тогава, с твоя майндсет и стотиците ти хиляди часове пред графиките и с техническия анализ как ще познаеш дали оня ден Джанет Йелънката е на кеф и ще вдигне лихвите или е станала накриво и няма да ги вдигне?
                                Все едно да използваш технически анализ за да познаеш дали утре ще отида до магазина да си купя лютеница или няма да отида.
                                Това са глупости на търкала. Дали аз, или който и да било друг ще си купи нещо или ще предприеме някакво действие, или решение изобщо не зависи от твоите анализи и графики.
                                Last edited by Frosty; 23.09.2016, 15:14.

Коментар

Working...
                                X