IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Познавате ли хора които се спечелили от форекс ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• айде пак комарекс ..... ама щом ги влече халал да им е ..

Коментар

• Първоначално изпратено от night_lord Разгледай мнение
      Тази тема постоянно се пълни с глупости от тролове като needtoknowmore и Frosty

Тук не е мястот да се обсъждат форекс стратегии, графики, индикатори и подобни неща!
      Има много други теми във този форум където тези хора могат да го правят това.
      ТАЗИ ТЕМА Е ЗА ТОВА ДА ГОВОРИМ КАК ФОРЕКС Е ПРОМЕНИЛ ЖИВОТА НА ХОРАТА
      към добро или към лошо
      това не е тема за технически анализ

МОЛЯ АДМИНИСТРАТОРИТЕ ДА ИЗТРИЯТ ВСИЧКИ МНЕНИЯ КОИТО НЕ СА ПО ТЕМАТА

А бе хора това всичкото е една информационна война!
      В таз война толовете са наемници на които им е платено да убият Истината!
      И те го правят успешно за сега!
      От друга страна от гледна точка на админите троловете са нещо добро защото те постоянно вкарват фреш контернт в форумите
      Колкото повече ново съдържание има във форума толкова повече му се вдига рвйтинга на форума
      Колкото по висок е рейтинга толкова повече пари от реклами падат за форума
      Та за админите троловете са съюзници във войната
      Прочете това За троловете, форумите
      Форекс блог

Коментар

• Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
        Пак се изказваш неподготен

Предполагам говориш за офиса на Карол, който е на Хр. Ботев от над 10 години. Собственика на този брокер е Станимир Каролев, не "онзи Каролев" който имаш предвид.

Като почти всичко в тази тема и тук важното е да се преплюе, а какви са фактите ноу бади керс
        В жълтата книжка нищо не пише.Как да се подготви.???

Коментар

• Първоначално изпратено от vstoykov Разгледай мнение
          Ако една маймуна (от огромен брой такива) е написала случайно „Илиада“, трябва ли да съм сигурен, че същата маймуна може да напише и „Одисея“?

Мисленият експеримент с маймуните го взех назаем от Талеб.

Ако някоя маймуна (от огромен брой такива), на която е даден терминал за търгуване, реализира само успешни сделки за няколко години, облече един костюм с вратовръзка и почука на вратата ви с предложение да управлява парите ви (срещу скромна таксичка от 10% от печалбата) - ще се съгласите ли?

Повече за това как да различим уменията (за търгуване) от късмета може да прочетете в книгите на Талеб.
          Ти много си се впечатлил от на Талеб приказките, разглеждах другите теми и срещнах няколко пъти мнения от теб с тия маймуни
          Не забравяй че Талеб е известен с книгите си като автор, не като трейдър.

Ако говорим за истински книги и за велики тейдъри прочетете поредиците Market Wizards, Историята на Николас Дарвас в How i made 2 million in the stock market , прочетете за най-големите валутни трейдъри в Inside the house of money .Прочетете тези десетки интервюта с най-богатите и успешни трейдъри в света и после да коментираме глупостите на Талеб за маймуните и колко случаен може да е успеха в трейдинга.
          FinancialMarkets.Zone

Коментар

Незнам с какво хейтвам????
            Аз съм сигурно най-добронамереният в този форум.
            Не те знам кой си нито къде живееш най-вероятно не е в България.

Омръзна ми да гледам как години наред в България форекс брокерите обират парите на бедните хора с обещания.
            Вчера минах по булевард Христо Ботев гледам там онзи Каролев и той си отворил негов форекс брокер и той решил да граби от хората.
            Като е толкова велик икономист защо не отиде на Уолстрийт да търгува а решил да печели от хора които са бедни.
            Защо хора като теб като са толкова велики не се изправят и да спрът това????
            Пак се изказваш неподготен

Предполагам говориш за офиса на Карол, който е на Хр. Ботев от над 10 години. Собственика на този брокер е Станимир Каролев, не "онзи Каролев" който имаш предвид.

Като почти всичко в тази тема и тук важното е да се преплюе, а какви са фактите ноу бади керс
            FinancialMarkets.Zone

Коментар

• Ако една маймуна (от огромен брой такива) е написала случайно „Илиада“, трябва ли да съм сигурен, че същата маймуна може да напише и „Одисея“?

Мисленият експеримент с маймуните го взех назаем от Талеб.

Ако някоя маймуна (от огромен брой такива), на която е даден терминал за търгуване, реализира само успешни сделки за няколко години, облече един костюм с вратовръзка и почука на вратата ви с предложение да управлява парите ви (срещу скромна таксичка от 10% от печалбата) - ще се съгласите ли?

Повече за това как да различим уменията (за търгуване) от късмета може да прочетете в книгите на Талеб.
              Два прости метода за легално намаляване на данъците

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                Нищо не си разбрал, но явно толкова можеш. Бъди щастлив и поумнявай!
                Подобно и на теб.
                Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
                  Ясно разбрах ти теза - всяка форма на бизнес и инвестиция за теб е хазарт.
                  Нищо не си разбрал, но явно толкова можеш. Бъди щастлив и поумнявай!

Коментар

Защото ние не съдим за АБСОЛЮТНО нищо БРОКЕРЪТ!
                    Не съдим и пазара за АБСОЛЮТНО нищо!

Ако брокерът е коректен и използва най-добрите практики - това, че пазарът е отишъл е различна посока, какво общо има с моят брокер?
                    Какво ме бърка мен лично, ако дори брокерът играе срещу мен и след като ми дава ми дава пазарен фийд до милисекундата?
                    Ако брокерът реши ми прави номера в цената това за отрицателно време се разбира и после толкова с този брокер има бол други - като топ брокерите и йота не променят нещата в цената.
                    Имам ECN брокер и при отварянето имах голям шип, директно се свързах с брокера, а той директно с liquidity provider-a това беше Дойче Банк и се оправи грешка - беше грешка на Дойче Банк и всичко се оправи!
                    Технически грешка стават, но ако използва добрите практики брокерът е просто мой партньор.
                    Дори и да приемем, че не ме допуска до пазара и играе срещу мен - това е изключително глупаво защото, той ще губи и моята печалба ще е неговата загуба. Колега по долу писа, че ако се случи това брокерът просто не се занимава да играе срещу теб и го вълнува само едно да правиш яки обороти и ще направи всичко по силите си да те запази и ще ти даде най-добрите къстъм условия. Защо? Просто защото няма да има един дилър да unwind-ва позиции срещу теб - по-малко разходи и време за сметка на комисионите от спреда. Аз имам статистически доказано нещо, което прави пари в един момент и брокерът ще осъзнае това в рамките на седмици до месец два и изобщо ще му минат всички мераци да играе срещу мен.

Затова ние не скачаме с/у брокера, ако не е някой мики маус, но пък никога няма да отидем при такъв! Затова няма как да го виним!

А виним ли пазарът за нещо? Отново за абсолютно нищо - Бен Греам казва пазарът е там да ти служи, а не да те води! Проблема е че над 90% от трейдърите не са наясно с езикът на пазара и биват смляни. Ако трябва да се изкажа метафорично за пазарът, то той има една цел - да смели колкото се може повече играчи! Това отново няма нищо лошо - това не е win/win!

Смешното е, че на пазара се срещат прота с десетилетия опит срещу аматьори. Накрая 2-рите губят и винят брокер, пазар и т.н. - но не и себе си!

В БГ има брокери с добри практики (дори и залагащи срещу теб) ... няма да препоръчвам никой БГ брокер(макар че имам и такъв)! Има такива и на вън! Никакъв проблем е да не се занимаваш с БГ брокери. За външни брокери - като лидерът https://www.fxcm.com/ или https://www.interactivebrokers.com/ или един от любимците ми http://www.icmarkets.com/(един колега трейдър оперира над 10 милки през този брокер) е много лесно си направиш регистрация .... ама нашенецът не може си го позволи той може да отдели до 1к долара и толкова е средната сметка из между няколко БГ брокери с, които съм говорил. Та нашенецът нито има знания, нито има нужният капитал ,нито желание да придобие всичко нужно ... но затова скача срещу брокерите и що му взимали парите.

Надявам се разбираш какво искам ти кажа - стига брокерът да е коректен ми е през онази работа дали ме допуска до пазара или играе срещу мен!

И тук само говорим за форекс трйединг, но трейдингът не е до форекс. Имам познати, които търгуват няколко индекса и няколко стоки (трябва ти много по-голям капитал спрямо форекса) и там брокерът изобщо е изваден от уравнението. Плащат си комисионите на всеки контракт и вече всичко е до пазара и вероятностите.

Ние просто заемаме позиция спрямо вероятността за дадено пазарно движение дали ще се случили или не - това е все тази! Дали ще спечелим или не пак - е все тази! Масово загубите се сввързват с негативни чувства и емоции ... като цяло болка, ние асоцираме тези неща, при отклонението на планът ни! Това, че губим ние приемаме, че е част от онази вероятност! Аз пак казвам около 60% съм прав - това ще рече, губя 4 от 10. Имам познат с 40% успеваемост той приема че почти всяка следваща сделка, ще е загуба ... отново в кръгът на нещата. Важно е да можем дисциплинирано да следваме всичко за да запазим вероятността в лонг терма, а това вече създава парите! Трейдингът не е спринт, той е маратон - в трейдингът е важен процеса, а не паричният резултат!

ПП. Приех думите че съм бил трол и пиша глупости именно като хейт, затова и го написах.

ПП 2 С какви общещания събират парите БГ брокерите? И не виждаш ли, че проблема е в лабилността и липсата на контрол на БГ трейдърите! Същото е като рекламите на ипотеки на банките представящи всичко като една реализирана мечта и емоция .... тук лудият не са банките/брокерите, а самите потребители защото и бегъл самоконтрол и трезво мислене нямат!
                    Last edited by needtoknowmore; 24.09.2016, 15:10.

Коментар

Можем да залагаме на всичко. Самият акт на залагане го превръща в хазарт. Залагане = хазарт. Форекс = залагане. Gambling. Системното залагане води до личностни изменения. Фактът, че не разбирате нещо, изложено ясно и точно, е косвено доказателство за вредата от залагането върху познавателните способности. Информация по темата бол. Ето две снимка, колкото да привлека вниманието.

K_v_v_, фактът, че форекс е форма на хазарт, не омаловажава всички усилия, които си положил, доколкото не ги представяш за бизнес.
                      Ясно разбрах ти теза - всяка форма на бизнес и инвестиция за теб е хазарт.
                      Само не разбрах, как аджеба аз не разбирам и увеличението на търговският ми капитал това някаква фикция моя ли ще да е? Не мисля, че е така, защото и брокерът и банковият ми агенти потвърждават тази "фикция" за реалност!

Залагането на бъдеще дали трейдър, бизнесмен или инвеститор да може да доведе до личностни изменения къде за добре, къде не - за жалост над 90% е за зле. Промяната настъпва в майнд сета следствие на емоциите и липсата на техният контрол - това отново само по-себе показва колко трябва да се вложи за да си печеливш. Знаеш какво е казал Бъфет за емоциите?

Според теб какво е личностното изменение на Бъфет? Или какво е имал Джобс? Форд? Или пък на Брансън, Мъск, Гейтс и т.н. ... всички са залагали на идеии, бизнеси и инвестиции и не винаги са печелили докато не са направили това, което са сега(стойността в обществото ... а тази стойност е залог от миналите им действия) и продължават да залагат на бъдещето и техните идеи.
                      Last edited by needtoknowmore; 24.09.2016, 14:48.

Коментар

Вместо да хейтиш дай валиден аргумент къде пиша глупости и какво ми е тролското? Аз съм про трейдър и комуникрам с про трейдъри, които управляват милиони и споделям неща, които си говорим ... но съм писал глупости Тролското е, че казвам истината и нещо те боли от нея, че не всички са лузъри?

Омръзна ми да гледам как години наред в България форекс брокерите обират парите на бедните хора с обещания.
                        Вчера минах по булевард Христо Ботев гледам там онзи Каролев и той си отворил негов форекс брокер и той решил да граби от хората.
                        Като е толкова велик икономист защо не отиде на Уолстрийт да търгува а решил да печели от хора които са бедни.
                        advokatfilipova.eu

Коментар

Защо да го превръща в хазарт ей това не мога да разбера?
                          Можем да залагаме на всичко. Самият акт на залагане го превръща в хазарт. Залагане = хазарт. Форекс = залагане. Gambling. Системното залагане води до личностни изменения. Фактът, че не разбирате нещо, изложено ясно и точно, е косвено доказателство за вредата от залагането върху познавателните способности. Информация по темата бол. Ето две снимка, колкото да привлека вниманието.

K_v_v_, фактът, че форекс е форма на хазарт, не омаловажава всички усилия, които си положил, доколкото не ги представяш за бизнес.
                          Attached Files

Коментар

• Първоначално изпратено от stefanov76 Разгледай мнение
                            Не познавам човек който е спечелил от форекс пазара като е използвал форекс брокер. Реално не съм сигурен дали въобще поръчките към брокерите отиват на пазара или си стоят като една точка в компютъра!!! Реално като се вкарат пари в брокер се играе срещу него!!! Ако се действа от банка, тогава реално има истинска поръчка на пазара!!!
                            Аз пък познавам много такива.
                            Реално голяма част от поръчките остават при брокерите, но има и част която се изнася навън. Общо взето зависи от трейдъра, при губещите трейдъри с деструктивно поведение (неразумен голям риск, неизползване на стопове) повечето брокерите заемат насрещната страна и не изнасят. Има и брокери които изнасят 100% заради типа на лиценза им и други фактори, има и БГ такива.
                            Ако си добър трейдинга няма значение през банка или брокер го правиш, все ще печеилиш, с разликата че при банките таксите за обмяна на валута са 100 пъти по-високи и не предлагат кредитно рамо. Т.Е. реално шанса ти за успех чрез банка е доста по малък заради многократно по-високите такси.

Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение

С простички съждения, които вече ти изложих.

Не мога едно да разбера. Ако форекс е бизнес, защо влагаш време и усилия, за да трансформираш знанията и уменията си в реален такъв? Не е ли по-удачно да се напечелиш за няколко живота напред и да се развиваш и в други насоки, без да си финансово зависим?
                            Аз ти давам реални доказателства, базирани на научни методи и факти ти се базираш на "простички съждения" от типа един приятел ми каза...

Хубаво, май няма много смисъл да дебатираме.

Относно мен и моя сайт който предполагам визираш, направил съм го защото мога, защото имам какво да покажа и обичам да споделям и използвам знанието си. Трейдинга когато е основно занимание, е досадно и напрягащо занятие и е хубаво човек да се разнообразява с други занимания, градивни и свързани с общуване с хора. По цял да не да висиш по плажове, гори и голф игрища писва
                            FinancialMarkets.Zone

Коментар

Тази тема постоянно се пълни с глупости от тролове като needtoknowmore и Frosty

Тук не е мястот да се обсъждат форекс стратегии, графики, индикатори и подобни неща!
                              Има много други теми във този форум където тези хора могат да го правят това.
                              ТАЗИ ТЕМА Е ЗА ТОВА ДА ГОВОРИМ КАК ФОРЕКС Е ПРОМЕНИЛ ЖИВОТА НА ХОРАТА
                              към добро или към лошо
                              това не е тема за технически анализ

МОЛЯ АДМИНИСТРАТОРИТЕ ДА ИЗТРИЯТ ВСИЧКИ МНЕНИЯ КОИТО НЕ СА ПО ТЕМАТА
                              Вместо да хейтиш дай валиден аргумент къде пиша глупости и какво ми е тролското? Аз съм про трейдър и комуникрам с про трейдъри, които управляват милиони и споделям неща, които си говорим ... но съм писал глупости Тролското е, че казвам истината и нещо те боли от нея, че не всички са лузъри?

Мен лично ме е подобрил към добро, защото успях да преодолея себе си и да сменя майнд сета си - а това ми помогна и в редица други начинания ... .себе контрола и само дисциплинираната и контрола над емоциите ми е може би са най-важните победи и уроци, които научих, но ми отнеме много време, усилия, енергия и пари за да го кажа това! Изключителен driver за личната ми психология и израстване беше трейдингът.
                              Last edited by needtoknowmore; 24.09.2016, 11:42.

Коментар

Всяко едно събитие крие различна степен на неопределеност. Залагайки, превръщаме събитието в хазартно събитие. Лошата конотация в случая идва от последиците от системното залагане, а именно изкривени възприятни и когнитивни способности, размити граници - за риск, закон, социални, морални норми, рисково поведение и тн и тн. Хазартната зависимост в същността си не се различава от останалите зависимости. От това не следва, че всеки, опитал форекс, ще си потроши живота, както и не всеки, опитал алкохол, става алкохолик. И ако за вредата от алкохола не се мълчи, то не мисля, че е коректно форекс да се рекламира като бизнес.

Да се върнем пак в началото - повечето хора имат погрешна представа за хазарт, която им пречи да разпознаят форекс като подвид.
                                Защо да го превръща в хазарт ей това не мога да разбера?
                                И ако го прави хазарт, ако правиш всичко по-добрите практики и това да е лошо, тогава защо не кажем, същото за препдриемачеството, бизнеса, инвестирането и най-нормалният търговец.

Нима няма неопределеност в бизнесът? Нима изкривени възприятни и когнитивни способности, размити граници - за риск, закон, социални, морални норми, рисково поведение и тн и тн.няма при бизнесът? Нима някой управител може да вземе изкривено решение и това да не фалира целият бизнес? Нима при грешна преценка и план предприемача може да загуби всичко, което е вложил и накрая да остане на улицата? Нима един арбитражен тръговец, които внася стоки от Китай за БГ, не би получил голям удар от промяна на валутните курсове - много такива познавам ...
                                Нима само няколко процента от ново стартиращите бизнеси са оцелели до 10-та година?

Това, което казвам, е че при изкривяване всичко се осира, но това не трябва да заклеймяваме всичко - а само лошите практики. И да форексът е бизнес малко по-различен, но това, че вчера някой е прочел някоя бизнес книжка и днес решава да прави бизнес не го прави бизнесмен, като някой с 20 години опит. Ако този с книжката отвори бизнес, познай дали онзи с 20 години опит няма го изяде ... Тук проблема не е в бизнесът, а в липсата на елементарни умения на 1-вият. Същото е и с трейдингът и тук говоря като цяло - срещат се всеки ден аматьори срещу професионалисти с изграден бизнес, не е чудно що едните губят.

Интересното до сега не съм чул да се прави кампания срещу бизнес и предприемачество, но познавам хора загубили състояния в това начинания. Също познавам хора с малка инвестиция, да правят огромни състояния!

Дали ще купуваш и продаваш стока с опеределена вероятност за печалба и това да е бизнесът ти - търговоия на дребно и едро, няма никаква разлика от това да използваш същата вероятност, но да купуваш и продаваш фин. инструменти. Ако трейдингът не е бизнес то тогава защо има prop firms?

Коментар

Working...
                                X