IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Мнения за Profit point

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Хм...интересно

Случайно попаднах на темата ровейки в любимите ми коментари в Инвестор. Самото описание на работата ме накара да си кажа "Това не е ли Телетрейд с ново име". Явно да. Предполагам, че това е творението на Сашо...но както и да е. Да не се връщаме с ... 4-5 години назад.
    Моите 5 стинки в темата:
    Много добре познавам работата на Телетрейд - бях инвеститор там, минах курсовете, познавам няколко от работещите там (познавам е меко казано).
    В общи линии вечния проблем (дори за работниците там) е начина за набиране на хора. Очевидно е, че работи и събира много хора, но отрицателните мнения по форумите идват именно от това подвеждане с офертата за работа.
    Каква е процедурата - идва кандидат за работа, казват му за безплатното теоритично обучение (беше една седмица, вече явно е по-кратко). Ако се запалиш (става лесно предвид невероятните цифри), следва платения курс. Мисля, че беше 2 или 3 седмици или определен брой пъти, в които ходиш в офиса и цъкаш на демото на един компютър (не че не може вкъщи, но все пак може да получиш някое обяснение кое как), не помня вече. След това се отваря демо сметка и се покрива въпросния норматив (беше 2000 долара за 2 седмици, за да няма скалпиране имаше някакви изисквания за минимум 20-30пипса на сделка ако не се лъжа). Държа да отбележа, че демо сметката не се следи. Тоест правиш демо сметка, гърмиш парите за 2 дни и правиш нова и така докато имаш въпросната статистика...После вече идва офертата за работа, а тя е 100% ако минеш демото.
    Сега, тука има няколко тънки момента. Първо, много от кандидатите започват да си вярват и си отварят свои сметки (може би това е основния приход от инвеститори). Ако не, си на изчакване докато се появи инвеститор (т.е. аз). Прави се среща между двамата като стандартните условия са 30% от печалбата за трейдъра (т.е. успешно преминалия теста кандидат), загубата си е за инвеститора. От тук правя извода, че в ПП вероятно норматива е 4500лв печалба или 3000$ минимум. Може и повече да е ако инвеститорите са алчни или ако фирмата прибира допълнителен процент освен транзакциите (все пак не е Телетрейд нали).
    Дали за този един месец трейдъра е готов за истински пари? Не...сметката лесно се занулява. Моята изчезна доста бързо (първата хиледарка литна за около 2-3 седмици).
    Като за финал ще кажа и моето мнение за Форекс. Първо, много е лесно да гледаш историята и да показваш само определени моменти от нея. В действителност нещата изобщо не са розови. Понеже имам скромни познания в сферата на програмирането писах скриптове за платформата им за търговия и ги пусках в историята на няколко валути (долар - йена, евро, шв. франк, австралииски долар, паунд). Резултатите бяха плачевни... Използвах няколко от "затвърдените" стратегии като "дивергенция" (това понятие ще го чуете около 100 пъти в курса и в общи линии е основната стратегия на търговия, която ще прилагате там), линии на фибоначи, няколко мои лични и на приятели. В общи линии това си е вид хазарт освен може би някакъв вид скалпиране, но и там риска е огромен и при едно подобаващо обръщане пак ще занули сметката.

Дали бих го нарекъл работа? Хм...едва ли. Вероятността да направите норматива 2 поредни месеца е мнооого ниска. Има герои, които успяват да направят бързи 2000-3000 долара в началото, но в дългосрочен план...банката печели. Тоест ако някой очаква 1500лв заплата всеки месец...лично аз бих му открил нова сметка ако вземе заплата 6 поредни месеца при подялба 50 на 50.

Коментар

• Виждам, че се заяждате с образованието на момчето, но аз искам да попитам... какво е вашето образование ? 6ти клас ? 7ми ? Въпросът е риторитчен... г-н ДИРЕКТОР!
      Писна ми от смешни и неграмотни ДИРЕКТОРИ... Имате претенции... имайте и покритие преди да се обадите... Излагате се!

Коментар

• Не е заяждане, просто не мога да си обясня как може един директор да е толкова неграмотен? абиТЪОренска снимка???? wtf???

Коментар

• Направо се чудя как може да има още наивни хора, които да пълнят гушите на такъв човек. То голяма злоба братче и то от директор на фирма. И нямата никакво право да пускате CV-та на хора, които са идвали при вас. Засрамете се малко. Пълен shit сте!!!!!

Коментар

• Ама то няма П.П. Има само циклофрения тука. И панаир, забавна тема.

Коментар

• Явно не са сигурни как се пише Профит Пойнт и минаха на П.П.

Коментар

• Това наистина се оказа директор, а не Черкезов

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                  Това някой друг от Инвестиционната компания ли го е писал? Интересно, защо е също толкова неграмотно написано...
                  Е,то там сигурно,ако си грамотен не те взимат
                  Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от ProfitPoint Разгледай мнение
                    А те това ни е новата интелигенция
                    която ни предлага финансов анализ
                    и финансово разузнаване@@@
                    с ГРЕШКИ в Собственото си CV... няма думи
                    Г-н щменти капели, нямаш право да публикуваш личните данни на кандидатите.
                    https://www.cpdp.bg/?p=element&aid=373

Коментар

Това някой друг от Инвестиционната компания ли го е писал? Интересно, защо е също толкова неграмотно написано...
                      От тази смешна фирмичка, която няма нито една външна оценка, че са качествени - до сега сме видяли само неграмотност, истерически изблици, некомпетентност(на фенстраницата са си качили сделките си на някой места ще се видят красоти от сорта риск 40 пипса за 10 пипса) и сериозен отмъстителен хейт!
                      Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

освен неграмотни и прости са и отмъстителни. ма то , кво друго да очакваш от дребни чОвечета с мания за величие
                        Тъпкано ще му я върна на РЕДА малката биричка с две големи!!!!!!!!!!!! Някога !!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ProfitPoint Разгледай мнение
                          Много се извиняваме публично - ако сме ви жегнали лично ! Но както по навътре може да се види в АНАЛИЗА, че г-н Директора е писъл едно време че работи с документи и доказателства, а не с празни приказки и/или обиди, просто за да се намира на срещи с кандидати за този бизнес и то по несъществуващи позиции.

Доколкото си спомняме всички вие ПРО-писахте първи в този форум и то толкова злостно и арогантно нападнахте компанията и Директора без каквато и да било видима причина от наша страна. Отказали са ви, какво толкова....

Странното е - че продължавате да нападате и да клеветите даже с стари турски заклинания и слово-съчитания, атрибути и накити по вас, но това накрая като предложение мр Бобо, не беше никак "дипломатично предложение",
                          а по скоро продължаване на някаква ваша фиксирана идея и безсмислен спор с директора. Но съберете се и вие, че нещо много се раздвоен, явно болеста продължава да ви пречи да взимате адекватни решения, едно искате да правите - а за друго питате. Явно вече сте си видели всички ваши грешки, както в поведението, така в правописа и дори в вашето лично CV, но вижте си сменете и снимката това от някой запой или купон е тази абитъоренска снимка може би. Ах толкова Не професионално. И на това ли не ви научиха в "Ценов", преподавателите от вашия Вуз, ще ви критикуват ако го видят и това на вашата лична автобиография, заедно с вашите греЖЖЖки. Да бяхте си прочели поне веднъж CV-to преди да го пращате.

Вашето фирмено разузнаване си е вдигнало нивото - щом предлагате някой да ви се обади за да "коментираме" нещата. Впрочем тази думичка се ползва от хора които са трейдъри, визирам думата "изкоментираме" а не от финансови анализатори.
                          Последно сега вие какъв сте... Агент ХХX
                          от екипа на П.П.

Коментар

• до мр. Бобо

Много се извиняваме публично - ако сме ви жегнали лично ! Но както по навътре може да се види в АНАЛИЗА, че г-н Директора е написъл едно време че работи с документи и доказателства, а не с празни приказки и/или обиди, просто за да се намира на срещи с кандидати за този бизнес.

Доколкото си спомняме всички вие ПРО-писахте първи в този форум и то толкова злостно и арогантно нападнахте компанията и Директора без каквато и да било видима причина от наша страна. Отказали са ви, какво толкова....
                            Но от къде у един толкова млад човек толкова ненавист, такава злоба на 22-23г? Това масово явление, тази зараза, тази болест у българския народ !? Докъде докараха управниците ни този народ. Да се сърдим за това че не са ни взели на работа... Никой не се сърди на управниците, никой не иска да промени статуквото,да смени правителството, методите на управление, но винаги българина си намира отдушник къде да си изхвърли духовните отпадъци. Все някой друг му е виновен ! Погледнете и си оправете вашия двор, преди да хвърляте камъни по нашия.

Странното е - че продължавате да нападате и да клеветите даже с стари турски заклинания и слово-съчитания, атрибути и накити по вас, но това накрая като предложение мр Бобо, не беше никак "дипломатично предложение",
                            а по скоро продължаване на някаква ваша фикс идея и безсмислен спор с директора. Но съберете се и вие, че нещо много сте раздвоен, явно болеста продължава да ви пречи да взимате адекватни решения, едно искате да правите - а за друго питате.Явно вече сте прогледнали всички ваши грешки, както в поведението, така в правописа и дори в вашето лично CV, но вижте си сменете и снимката това от някой запой или купон е тази абитъорентска снимка може би. Ах толкова НЕ-професионално. И на това ли не ви научиха в "Ценов", преподавателите от вашия Вуз, ще ви критикуват ако го видят и това на вашата лична автобиография, заедно с вашите "греЖЖЖки". Да бяхте си прочели поне веднъж CV-to преди да го пращате. И накрая ми се оправдавате по телефона че сте го преписали или че някой друг ви писъл автобиографията -малък ужаааас ! То май ще се окаже че това на снимката не сте вие и накрая че цялата ви диплома е преписана.

Вашето фирмено разузнаване си е вдигнало нивото - щом предлагате някой да ви се обади за да "коментираме" нещата. Впрочем тази думичка се ползва от хора които са трейдъри а не ....
                            Последно сега вие какъв сте ?... Агент ХХX

Първоначално изпратено от orlinbobchev Разгледай мнение
                            Последно ще си позволя да коментирам в тази тема, тъй като виждам че крайно съм ви (с малко в) жегнал, с моето изявление за вашата "фирма", ще ви отговоря публично, че вашата неграмотност относно не само материята на работата, но и неграмотността ви към отношението към хората и общото ви поведение ме кара да се чувствам страхотно, защото знам че хора като мен, които не са спали да станат това което са ще пребъдат, а злобни образи като вас винаги ще има,но никога няма да могат да пребъдат и прогледнат, заради собственото си невежество.
                            Ако искате да коментирате нещо повече около моята особа може да се видим лично и да го изкоментираме, имаме личните си номера
                            Last edited by ProfitPoint; 19.02.2015, 03:51.

Коментар

• Последно ще си позволя да коментирам в тази тема, тъй като виждам че крайно съм ви (с малко в) жегнал, с моето изявление за вашата "фирма", ще ви отговоря публично, че вашата неграмотност относно не само материята на работата, но и неграмотността ви към отношението към хората и общото ви поведение ме кара да се чувствам страхотно, защото знам че хора като мен, които не са спали да станат това което са ще пребъдат, а злобни образи като вас винаги ще има,но никога няма да могат да пребъдат и прогледнат, заради собственото си невежество.
                              Ако искате да коментирате нещо повече около моята особа може да се видим лично и да го изкоментираме, имаме личните си номера

Коментар

• Те това което си изпращат катo CV

А те това ни е новата интелигенция
                                която ни предлага финансов анализ
                                и финансово разузнаване@@@
                                с ГРЕШКИ в Собственото си CV... няма думи

Първоначално изпратено от orlinbobchev Разгледай мнение
                                Така за позицията, освен че бяхте пуснали обява в jobs.bg го имате и в сайта -
                                http://www.profitpoint.bg/career
                                и няма какво да присъствам на жалките ви лекцийки на които преподавателите не знаят какво е договор за разлика.
                                Бакалавъра ми е Финанси, а за останалото дори не си струва да ви се обяснявам.
                                ОТГОВОРНОСТИ И ПРЕИМУЩЕСТВА
                                Aнализи на международния пазар (специализирани доклади, финансови новини);
                                Работа с икономически статистики и доклади, свързани с икономическата сфера;
                                Изготвяне на доклади, прогнози или насоки към различни аналитични проучвания;
                                Координация на събраната информация от различни отдели чрез разработването и поддържането на ефективен процес на комуникация с мениджърите на отделите;
                                Договори с инвеститори, консултиране.

Това е от сайта ви
                                Attached Files
                                Last edited by ProfitPoint; 30.09.2014, 11:52.

Коментар

Working...
                                X