IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Здрасти Маранди,
    Значи първо уточнявам, че не търгувам дневната графика. Общо взето не ме интересува къде ще ходи, стига да правим по 90-100 и нагоре пипса дневно като барове (и да не са доджита). Виждането ми за тренд канала е по скоро като упражнение, дъвка за мозъка докато не търгувам. Второ - предположението, че ще се движим в него е само технически коментар - това което виждам като графика, фундаментални фактори - не участват. Приемам, че фундамента е отразен в цената и до средата на 2014 не виждам какво драматично може да го промени.
    Сега за тайминга - ами ке се мотаме в него поне до май-юни 2014. Нива не съм дал, по-скоро е прогноза накъде е посоката дългосрочно. Консервативното дългосрочно отиграване е - вход при теста на тренд линията; цел - линията на трендканала - ако на някой му се чака такъв вход..... За мен такъв тип прогнози, ползата им в реалното търгуване е никаква. По скоро - лаф да става

    Сега по мераците на европските политичари и действията на ЕЦБ-то - в европско нещата не вървят, изключаем немците (засега). Оборотите на икономиката са ниски. ЛТРО-та - мелтеерота - нищо не помага - вдигна са паричната маса ама резултата - ще гони рекорди по ниски инфлация еврозоната. С нискита лихва на ЕЦБ-то и приказките за отрицателни лихви по депозитите на банките в ЕЦБ-то, Драги (според мен) се опитва да принуди банките да почнат да кредитират повече - белким вдигне оборотите икономиката. Да, ама банките изобще не са хепи с тези регулации - Базел2,3 и нам какво си още (дето се задава) и нещат. Друг е въпроса дали има въобще нещо което си струва да се кредитира. Дали ще сработи плана на Драги - едвали: тука вчера постнах една статия на един пич, сега да не го повтарям дословно но човека си го казва - гледайте внимателно озито и кивито.
    Мисля, че и друг път съм го казвал тука - парите са при жълтите в момента. Посоката я задават те. Докато купуват евро за да рециклират долари, дето са им в положителното търговско салдо от сащците - как да тръгне дългосрочно ойрото на доле? Освен някакъв катаклизъм или апокалипсис в еврозоната, друг вариант - не виждам. И за десерт, заради политиката на ЯЦБ-то - всичко бяга йената и най-големите обеми в ойрото - справка валутните фючърси.
    И накрая за диджестив Йелън и ФЕД - дали ще спре печатницата? А тези евтини доларе къде да ходят?
    Сега да обобщим - скъпо ойро - хепи немци, хепи жълти, хепи сащци - нещастна периферия на европа. Периферията - бедната част на европата. Нали си го гледал онзи стар филм "История на света" – "да го духат бедните"

    Коментар


    • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
      Спам ботовете нямат нищо общо с тимаджии. Изясни си как функционират потоците в нета.
      Писал съм доста повече отколкото можеш да си представиш и съм оценяван. Нямам амбиции за оценки грам.
      На този пазар съм да правя пари, много пари, не да ме оценяват по брой импресии.
      Видях в писанията ти преди месеци някакви небивали глупости, та затова се обадих и ми стана забавен.

      Вече не си.

      Успехи
      Какво общо има ТИМ 2010 година с пуснатия анализ тогава от мен, който си играх да правя и "ботовете"?

      П.П. Май ти е пълна каша в главата - ТИМ купуват сайта 3 години по-късно, ама преди това ми пуснали бото-ве и за да'е простотията ти пълна - си уволнили и модератора за блог.бг.

      Момче, ти чуваш ли се какви простотии дрънкаш в момента???!!!!

      Аз не съм ник-нейм Уолстрийт, който учудващо виси като име само от ботове в бизнес категория като не е писал над 3 години - па той все виси на първо място там заради ботове.

      Напротив - всякакви опити за фитки с гласувания и прочие са ги бил прекратил с цел помпене на рейтинг - целият блог е РЕАЛЕН!!!

      Даже ще ти кажа, че тая статия стоеше на 5-6 к прочита, както обикновено - после не е пускан бот, но само за една година накатери още 10 пъти.

      Що не ги накатери предната година? Да ти имам логиката умрела????

      Сигурно ботовете са чакали и пак казах - не съм ги пускал аз - от блог.бг го правят - ма, аз не им се меся защо така са преценили.

      П.П. Имаш ли представа, че по всичките си статии по-рано триех навсякъде ботовете и после ми писна? Щот' нямам такова време да вися да си гледам рейтинг, че съм бил най-четен в Бизнес категория в блог.бг

      Ма, аз нямам време затова мой стюпид френд - виж брой статии и брой години как се падат и кажи, че злобеееееш яко и да се приклюва??

      Дай такъв резултат дет' не ми пука и тогава ми се дръвчи насреща. Кей??

      Коментар


      • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
        Безобразно плоско и елементарно писание. Прочетох го. Доколкото виждам трафика ти идва от спам ботове, вероятно около 99%.
        Няма да си правя труда да те опровергавам, знанията ми са доста ценни, че да ги ръся по безплатни тимаджийски форуми, живей си излюзиите за русото и не знам си кво.

        Успех
        Имаш над 100 статистически данни там и оборвай тях - не мен.

        Тия статистики не съм ги измислял аз - писани да са разбираеми за всеки завършил поне 1-ви клас.

        П.П. Ма, явно ти го нямаш - като от 100 изброени факта - където никъде не пише моето мнение какво е .................. ( дали ме кефи или не ме кефи какво се случва ) ......... успяда се сетиш за горе черничкото като аргумент.

        Направи ти един анализ и пазар ще те оцени - аз само ще стоя и ще се хиля с 20 клика

        Коментар


        • Спам ботовете нямат нищо общо с тимаджии. Изясни си как функционират потоците в нета.
          Писал съм доста повече отколкото можеш да си представиш и съм оценяван. Нямам амбиции за оценки грам.
          На този пазар съм да правя пари, много пари, не да ме оценяват по брой импресии.
          Видях в писанията ти преди месеци някакви небивали глупости, та затова се обадих и ми стана забавен.

          Вече не си.

          Успехи

          Коментар


          • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
            Безобразно плоско и елементарно писание. Прочетох го. Доколкото виждам трафика ти идва от спам ботове, вероятно около 99%.
            Няма да си правя труда да те опровергавам, знанията ми са доста ценни, че да ги ръся по безплатни тимаджийски форуми, живей си излюзиите за русото и не знам си кво.

            Успех
            Аз не съм ги пускал тия ботове и си прав, че вероятно са кликали - но са ги пускали още преди да станат ТИМ.

            Или си сляп и не виждаш датаа?

            П.П. Успя ли прочетеш въобще колко статистически данни съм дал като числа в тия 2 странички? ( нямаш представа още колко числа не съм дал ). В пъти са.

            П.П. Понеже си велик и знаеш всички чалъми на ТИМ с ботовете ( дет' даже нямат модератор за блог.бг в момента ти предладагам да напишеш нещо по твой избор.

            После гледаме 3 години 65к резултат - без ботове? Навит ли си? Или ще се правиш на умрел още?

            Тоя бот, който са ми пуснали отдавна въобще не бачка - иначе го видях. Макс, активен да е бил 2-3 месеца и той ли ги навъртя тия прочитания, май селски френд - дет' нищо не е написал - а, па аз стоя и със снимката си даже.

            Демек - нищо не крия. Ай, пиши и пазаро ще те оцени после - също както и форекс те оценява

            Коментар


            • Безобразно плоско и елементарно писание. Прочетох го. Доколкото виждам трафика ти идва от спам ботове, вероятно около 99%.
              Няма да си правя труда да те опровергавам, знанията ми са доста ценни, че да ги ръся по безплатни тимаджийски форуми, живей си излюзиите за русото и не знам си кво.

              Успех

              Коментар


              • Фрешов,

                демонстрации на възможности на платформи и сие не отчитат простия фундамент.

                П.П. Затова и от мен безплатен урок - прочети това някой ден - което е писано много отдавна.

                07.04.2010 - България и Великото преселение на народите

                http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...arodite.524223

                --------------------------------------------------

                Статията е четена над 65 хил. пъти и не е срамно, че и ти ще прочетеш. За сравнение ( Джон Гришъм като романи и Артър Хейли - имат тираж на книгите си в БГ - 5000 тираж за 5 години цикъл/база ) - не се фукам за нищо, ама какво сравняваме в момента? Щот' не мо'а се сетя нещо - кой бил по-четен в пъти от тия колоси в света и защо ли?

                П.П. Казвал съм много пъти - че все още нямате първокласни анализатори - имате политически подлоги и затова сте зле и закотвени на последното място в ЕС.

                Русото ще ви помага докато може, но не съм безсмъртен - т'ва не мога да ви обясня и затова говоря на моменти на "вие". Анализите, които правя са много-пластови и касаят столетия и хилядолетия - кой съм аз с моите само още 20 години още да говоря на "ние".
                -------------------------------------------------------

                Виж - анализа - всичко ви е описано още в 2010 година от моя милост ( без да съм го "плагиатствал" ) от някого - че вече и за това ме обвиняват - разни кавали.

                Понеже съм бърз - този анализ ми е коствал около 10 дни и 100 страници налагане и екстраполиране - после се компресира само в 2 странички, защото в БГ вече сте малоумни и повече от 1-2 страница не четете.

                Камо ли да ги разберате .... някога? ( което е тъжно ). Който не се учи от грешките си и ги повтаря - изчезва от Историята. Затова ви ги пиша сега - след 20 години ще е късно.

                Ха, наздраве да'е ...
                Last edited by marandi; 22.11.2013, 22:19.

                Коментар


                • Маранди, ето втората част от безплатния урок. Оставям те да големееш във форума.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
                    Хайде да прасна и аз тука една прогноза:

                    ..............
                    Теов,

                    първо БЛАГОДАРЯ за смелостта да изкажеш мнение!! Само това заслужава адмирации, въпреки, че не е посочен тайминг по нивата, които даваш - а, това автоматично отхвърля вариант, че това е прогноза. Кога?

                    Писал съм и преди, че моето поколение трябва да измре ( след 20 години ) и тогава ще започне възход на БГ империя.

                    П.П. Само правя лека забележка по анализа ти - да погледнеш монетарната политика на ЕЦБ, в частта ценова стабилност.

                    Т.е. тя директно изключва флуктоации, на които ти се радваш днес за 50 пипа движение, случили се за един ден. Т.е. монерарната им политика прегледай първо - после фискалната и чак тогава ще коментираме.

                    Ако има - нужда от помощ по фундамент и техника - винаги ще погогна на младите на БГ!!
                    -------------------------------------------------------
                    Сега ще ти кажа защо няма да ти излезе варианта, който предлагаш - дефлационен марж при тия нива на безработица ( особено младежка ).

                    Не забравяй, че Драги и дебелата Меркел е също толкова некъдърна - колкото БаМмкофф и Орешака сега - те печелят от други "пера" ( да го наречем ).

                    Предполагам си ме разбрал веднага, предвид подготовката, която виждам в теб. Ние дъртите ще ви помагаме докато сме живи и имате моята подкрепа винаги.
                    ----------------------------------------------------------------
                    Нация, която не умее да развива младите е обречена - и така .. и каквото зависи от мен ще го имаш винаги

                    Успех, браточка!
                    Last edited by marandi; 22.11.2013, 21:58.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
                      Това еврото желязна валута - ЕЦБ намали лихвата, отделно спекулации за отрицателни лихви по депозитите в ЕЦБ - ама на него ни му пука - катери си и това.
                      ТАТО, на подводничарите да не им свърши въздуха?
                      Бай Драган пак му звънна на ТАТО и хортува ако мине 3559 нагоре ке оди над 3580 към 3670 некъде
                      Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                        Ако се опитваш да експлоатираш летния рейндж или очакваш нещо подобно сега. 5 фигури стоп и 3 фигури профит са добра тактика според мен.

                        Чисто субективно.

                        Един млад монах знаел перфектно една мантра. Не бил срещал човек, който да я знае по добре от него. Веднъж научил, че на един остров, в средата на едно езеро живее велик мъдрец, за когото се говорело, че знае много. Тръгнал монахът към острова за да разбере дали мъдрецът знае мантрата по добре от него. Отишъл с лодка на острова, намерил мъдреца и седнали да си говорят. Оказало се, че мъдрецът знае по зле мантрата. Великият мъдрец признал знанията на монаха и го помолил да му обясни и разтълкува правилно мантрата, за да може и той да я научи. Монахът обяснил и разтълкувал мантрата и си тръгнал доволен, със самочувствието, че той е най великият. Малко след като отплавал с лодката, с изненада открил, че го догонва великият мъдрец като върви по повърхността на водата, без да потъва. "Извинете, може ли пак да ми обясните и разтълкувате мантрата, защото забравих някои от нещата, които ми казахте" - помолил великият мъдрец. "С удоволствие, макар вече да си мисля, че всъщност би следвало аз да ви помоля да ме учите на вашите умения." – казал изненадания монах.

                        Редно е да даваме и ПОБЪЛГАРЕН вариант на притчите...

                        Та, нашенецът- "мъдрец" - настигнал другия - и му нацепил канчето с винкела, който пазел за всеки случай на острова...
                        If something inspires you, follow it! Henry Ford

                        Коментар


                        • Хайде да прасна и аз тука една прогноза:
                          По екстремумите на дневните барове от 16.04; 13.06; 19.06 и 25.10 може да се прекара възходяща линия на тренд канал. Тази линия се транспонира идеално като тренд линия по дъната от 06.09 и 07.11. По такъв начин се формира тренд канал - изчертан е в зелено. Предишния тренд канал на дневна - изчертан в червено бе прекалено стръмен и тесен. Мисля си, че със спада от 25.10 по-скоро се коригира наклона на ъп-тренда (червения канал) - да не е толкова стръмен - от червения към зеления тренд канал и в следващите месеци ни предстои търгуване в неговите граници (зеления тренд канал). Нещо друго което ме прави подозрителен, че на 25.10 сме обърнали дългосрочно надолу: Чичко Брукс казва, че трендовете обръщат с тест. V-обръщанията без тест и ако обръщането не е климактично са изключително рядко явление. Спада от 25.10 не е обръщане с климакс първо, второ - няма тест и трето баровете с които обърнахме на върха са слаби барове. Та затова аз залагам, че ъп-тренда продължава да е валиден - само, че няма да е токова скарпи.
                          Прогнозата е валидна до счупване на зелената тренд линия. Ако счупим - ще трябва да пускам нова
                          Attached Files

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                            Пет фигури стоп и три цел говорят сами за себе си. Подобни параметри на прогноза (не на сделка) са показателни, че се приказва нещо, което не се разбира.

                            Безсмислено е да наливаш в празно канче...

                            При УЧИТЕЛЯ Нанин дошъл посетител, за да го пита за смисъла на учението Дзен. Но вместо да слуша, той непрекъснато говорел за собствените си разбирания.
                            След някое Време Нанин поднесъл чай. Налял чашата на госта, но продължил да налива и след напълването й. Накрая гостът не издържал.
                            — Не Виждате ли, че е пълна догоре? — попитал той. — Не може да поеме повече.
                            —Точно така — отвърнал Нанин и най-после спрял да налива. — Също като тази чаша и ти си преизпълнен с твоите собствени идеи. Как можеш да очакваш от мен да ти дам учението Дзен, щом не ми предлагаш празна чаша?
                            Ако се опитваш да експлоатираш летния рейндж или очакваш нещо подобно сега. 5 фигури стоп и 3 фигури профит са добра тактика според мен.

                            Чисто субективно.

                            Един млад монах знаел перфектно една мантра. Не бил срещал човек, който да я знае по добре от него. Веднъж научил, че на един остров, в средата на едно езеро живее велик мъдрец, за когото се говорело, че знае много. Тръгнал монахът към острова за да разбере дали мъдрецът знае мантрата по добре от него. Отишъл с лодка на острова, намерил мъдреца и седнали да си говорят. Оказало се, че мъдрецът знае по зле мантрата. Великият мъдрец признал знанията на монаха и го помолил да му обясни и разтълкува правилно мантрата, за да може и той да я научи. Монахът обяснил и разтълкувал мантрата и си тръгнал доволен, със самочувствието, че той е най великият. Малко след като отплавал с лодката, с изненада открил, че го догонва великият мъдрец като върви по повърхността на водата, без да потъва. "Извинете, може ли пак да ми обясните и разтълкувате мантрата, защото забравих някои от нещата, които ми казахте" - помолил великият мъдрец. "С удоволствие, макар вече да си мисля, че всъщност би следвало аз да ви помоля да ме учите на вашите умения." – казал изненадания монах.
                            Баба ме научи на много неща.
                            tnm

                            Коментар


                            • Добър вечер , нещата се развиват нормално по сценарий (моя)
                              Предполагам тест и пробив на 1.3580 ще остане за следващата седмица .
                              Както писах , ако бием 1.3580 за мен това ще е сигнал за почти сигурен тест
                              на 1.40 , въпреки всичко не бих влизал дълъг точно от тези нива 1.3550/1.3580 .
                              Успех
                              Мнението ми води до фалит !

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
                                Как мирен, бе? Аз днеска такива убави 50 пипса от една сделка прибрах от дългите, че още съм нахилен
                                убаво,дерзай
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

                                Коментар

                                Working...
                                X