IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
    Дай да играем всички с по 50% риск на сделка, та кат сбъркаме да ни е за последно.
    Който играе с няколко стотин лв. сметка няма начин да не рискува.

    Коментар


    • някоя агенция да клъцне рейтина на мерколандия да видим 4ерта надолеее
      Вся Власть Советам

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Хирурга Разгледай мнение
        Евала колега обясни му, че влизаш с 0,5% от сметката си. Тоест гониш печалба от 200 пипа или 70 000 - 80 000 лв. а сметката ти е от 10 000 000. Някои си мислят, че всички играят с по 400-500 лв сметки. Ама за тая печалба от с вероятност да излезе 2.31% и такава ниска доходност никога не бих си губил времето. По добре да направиш два три курса с камионеца от Петрич до София с (чушки, домати, краставици магданоз) и хоп то печалбата и по голяма ще дойде пък и по сигурна
        Аз явно нещо съм сбъркан. Кое му е лошото 1% печалба на седмица, че и повече миналата? Дай да играем всички с по 50% риск на сделка, та кат сбъркаме да ни е за последно.
        Просто се заиграх с ония лудия, та му пуснах 3 сигнала и ги подкрепих с картинка.

        Който може да прави хилядите проценти, аз се задоволявам с 50-на годишно.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

          П.П. Велчев ви беше последния добър финансист между другото ...
          Що само на нас да е бил последния добър финансист. Ти що се цепиш от колектива. На теб не ти ли бе Фин. Министер?

          Сега да обясня, Велчев и останалите от тайфата ги познавам покрай сестра ми. Наистина са много готини. Учиха заедно, с Велчев, Керемедчиев и т.н. в УНСС-то. Бяха и си останаха много яка група и винаги си помагат. С Краси Кътев учиха заедно в Лондон, по Жан Виденово време. Та с Краси Кътев (техническата работата по врътка с дълга мина на практика през него) сме разтягали много локуми за замяната - разбирай, досаждал съм му с питания - "ама това, що така?". Много неща могат да се напишат по темата. Билийв ми. В края на краищата каквато и оценка да се даде за сделката, то тази оценка винаги ще е силно субективна.
          Аре, да спираме вече за днес, че жената ме гледа лошо и ще го отнеса ...
          Отивам да обръщам фнимание на жената.

          Още веднъж готин уикенд

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Хирурга Разгледай мнение
            ] Разпад на Евро зоната. Това е политика не е някоя евтина курва която я прибираш за да се позабавляваш, да похарчиш някой лев, хей така да и е готино пък и на теб защо не. Виж някои умни студенти от най-скъпа курва на Германия са се досетили за какво иде реч. Малко анализ му трябва не много..
            Аз анализите ви ги правих много отдавна за 2015 г., че ще е критизна за ЕС и ЕЗ.

            Тогава бях съсредоточил усилята си тоя гамен БаМмкоФф да не ви вкара в евро-зоната, щот' щеше да е началото на края за БГ тогава, ако го приемете.

            И тъкмо предупреждавах, че след 6 месеца на 2012 вече ще покривате всички критерии.

            П.П. Па, още от тройната коалиция ви беше записано на сайта на БНБ, че приоритет е ДО 2009 г. БГ да влезе в евро-зоната, ма не покриваха критериите. И затова смятах тогава кога ще ги покриете и да не ви нацепят.

            Та, нашите ахмаци, може да са малко неподготвени ( политиците ни ) - ама, за някои неща слушат - демек, затова кампанията ми против евро тогава беше изпреварваща.

            П.П.П. Немците още не са овладели ЕЦБ - ся дебелата Меркел ще се опита и ако успее - това ще е края за ЕЗоната. Ма, те са така - все имперски интереси и всички народи да бачкат за тях.

            Демек - затова са ви така давал и тайминг-ите кое кога ще се случи. Ония са болни мозъци да мачкат други народи още от Римска империя досега.

            Аз кат' ви правя анализите дъня директно през хилядолетията и екстраполирам - затова пиша на "вие" понякога - щот' още утре може да съм пукнал - па 10-20 години лайф са нищо за анализи и прогнози. После па иди се обяснявай - дали съм българин, че съм писал на "вие".

            Ми, той и Паисий е писал на вие - ма, него що не го питате: "Ооо, неразумни юроде - поради що се срамиш да се наречеш Българин."

            Просто сме много преходни и едно мигване на Вселената като време и така ......

            Ха, наздраве! Когато-тогава да'е ... - аз страх нямам за тия неща
            Last edited by marandi; 23.11.2013, 12:09.

            Коментар


            • ] Разпад на Евро зоната. Това е политика не е някоя евтина курва която я прибираш за да се позабавляваш, да похарчиш някой лев, хей така да и е готино пък и на теб защо не. Виж някои умни студенти от най-скъпа курва на Германия са се досетили за какво иде реч. Малко анализ му трябва не много..
              Който ме слуша фалира.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
                Ами така е баце, спекулативно е това което правят азиатците - тяхната вяра жълта - ама и ние нали сме бир парчета спекуланти
                Това дали ми харесва дереджето на ЕС и ЕЗ, действията на европолитиците и ЕЦБ е съвсем друг въпрос. Ама и кой ме пита мене? Някой колеги, асоциират малките сметки с цаца, но според мен за да си цаца трябва депозита ти в брокера да е от 100К нагоре. За няколко хилки депозит правилното сравнение е планктон. За да не се обиди някой, направо пиша, че и аз съм в тази маса А в океана, акулите не щат да се съветват с планктона.
                Та това което мога да кажа за търгуването си е, че се опитвам да следя какво правят азиатците, търся корелации между добрите им данни за икономиките, движението при валутните фючарси и графиката на спота. Последните 1,5-2 години системата работи. Като забележа, че сменят посоката и аз обръщам платната. Няма да се разправям и да споря с тях.
                Или с други думи се опитвам да вляза в група 2 на Ръсел Акофф. Според него има 3 групи икономически субекти: Група 1 - правят така, че да се случва това което те желаят. Група 2 - следят внимателно какво прави Група 1 и се опитват да ги копират за да извлекат някаква полза. Група 3 - те са винаги изненадани от това което се случва.

                А това какво са говорили спецовете преди две години какво говорят сега, кой и защо плюел Милен Велчев - баце този разговор не си го водил с мене. И само ще добавя, че Велчев, Краси Кътев, Наско Кънчев, Милен Кремедчиев и т.н. ги познавам лично
                Не са лоши ора. Само да не научават къде и какво драща из форумите, че бая базик ще отнеса
                А бе, няма лошо - ние с Пазаро не спорим и както го кефи така да движи да'е ...

                П.П. Велчев ви беше последния добър финансист междудругото - той човека ви обърна дълга тогава да се избегне валутния риск и сумата беше малка - ама, те през т'ва време другите тъпанари още дълг напраскаха и ся всичко бучи за него.

                На него идеята му е била да се покрие после и да се изчисти. Бе, много баби - калпаво дете става.

                От друга страна чиляк се сдухва в една сфера за 3-4 години и трябва да се сменя.

                Ни така - ни онака - ма, за някои неща трябва да сте последователни - виж анализа.

                4 часа си играх тогава да пиша кат' ахмак да'е ... - че пак ме бяха питали като въпроси и го метнах там - нямам време на всеки лично да се обеснявам и затова така - статия бум 1 страничка и кат' ме питат пак за т'ва и бам - копи/паста.

                Ха, наздраве!

                100к са кинти в цял свят - по-скоро идеята е как да се изкарат, съхранят и умножат после ( мое мнение ).

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение

                  Демек, т'ва е спекулативно от азиатците - което не е лошо. Всеки има право да печели като има балами като ЕС.


                  П.П. Не ме карай да ти пращам и анализи, които съм правил, че в момента текат дефлационни процеси - докато всичките ви родни гуру-та дрънкаха за стагфлация преди 2 години.

                  И аз не се карам с 'орицата и не искам да споря - ся вече статистиките ви обявиха какво? Дефлация..... нале? Анализ беше правен за БГ само, че тя ми е приоритет.

                  И къде са ви "спецовете" - смениха плочата и готово - помниш ли преди 2 години какви глупости ви дрънкаха за стагфлация или си забравил?

                  Ся пак ви дрънкат простотии, ма както и да е.
                  Ами така е баце, спекулативно е това което правят азиатците - тяхната вяра жълта - ама и ние нали сме бир парчета спекуланти
                  Това дали ми харесва дереджето на ЕС и ЕЗ, действията на европолитиците и ЕЦБ е съвсем друг въпрос. Ама и кой ме пита мене? Някой колеги, асоциират малките сметки с цаца, но според мен за да си цаца трябва депозита ти в брокера да е от 100К нагоре. За няколко хилки депозит правилното сравнение е планктон. За да не се обиди някой, направо пиша, че и аз съм в тази маса А в океана, акулите не щат да се съветват с планктона.
                  Та това което мога да кажа за търгуването си е, че се опитвам да следя какво правят азиатците, търся корелации между добрите им данни за икономиките, движението при валутните фючарси и графиката на спота. Последните 1,5-2 години системата работи. Като забележа, че сменят посоката и аз обръщам платната. Няма да се разправям и да споря с тях.
                  Или с други думи се опитвам да вляза в група 2 на Ръсел Акофф. Според него има 3 групи икономически субекти: Група 1 - правят така, че да се случва това което те желаят. Група 2 - следят внимателно какво прави Група 1 и се опитват да ги копират за да извлекат някаква полза. Група 3 - те са винаги изненадани от това което се случва.

                  А това какво са говорили спецовете преди две години какво говорят сега, кой и защо плюел Милен Велчев - баце този разговор не си го водил с мене. И само ще добавя, че Велчев, Краси Кътев, Наско Кънчев, Милен Кремедчиев и т.н. ги познавам лично
                  Не са лоши ора. Само да не научават къде и какво драща из форумите, че бая базик ще отнеса

                  Коментар


                  • Ето ти и анализа, който съм правил тогава - ти ще го разбереш, защото си много грамотно момче и те харесвам.

                    ------------------------------------------------------

                    23.11.2010 04:43 - Инфлация vs Дефлация – “мистерията” на българските гласове

                    http://marandi.blog.bg/biznes/2010/1...glasove.639014

                    -------------------------------------------------------

                    В 2010 г. съм го правил анализа - прощавай - ха, сега ми кажи какво ви отчита статистиката? Това от анализа ли е?

                    И си спомни нея година какви глупости ви дрънкаха - родните спецове. Не е въпроса кой е познал - въпросът е как БГ да не е най-бедната и да си помагаме, а аз каквото ви напиша първо 2-3 години ми се хилят насреща и ми дрънкат коронния лаф за апокалипсис.

                    В стил БаМмкоФфф ... дет' аз ви пиша не се денси така с макро-то на страната ще окъсаме още повече, па оня 3-4 пъти се кле пред цялата нация по телевизиите, че БГ изскочила от кризата и почваме с цветя и рози през 6 месеца. Така ли беше или го забрави.

                    Затова ви пуснах и тоя анализ - щот' БаМмкоФф ... се закле първо в април 2010 г. - че БГ излиза от кризата и писах тогава още, че някой много го излъгал, че става за икономист.

                    Ма, вие мълчахте тогава - па ся ми се зверите

                    После прогнозите излизат едно към едно, както са дадени и поредните нови никове ми се включват да ми говорят, че аз съм говорел апокалипсиси. Тоя цирк ми го играете от 2008 вече като ви предупредих за имотите в БГ кога ще обърне тренд по НСИ - в Q3 на 2008 год.

                    Или сега и това да ти търся? Ай, търси си го ти да видиш, че днес мисля да си къркам - не да бачкам - хихи

                    Ха, наздраве!
                    Last edited by marandi; 23.11.2013, 11:01.

                    Коментар


                    • Аз те разбирам прекрасно, браточка и затова те питах семпло.

                      П.П. Колко време ще издържи това при този дефлационен марж на ЕС при рекордни нива на безработица и демографски срив ( застаряващи ).

                      Демек, т'ва е спекулативно от азиатците - което не е лошо. Всеки има право да печели като има балами като ЕС.

                      Тия дни имаш поредния звучен шамар - Украйна отказа официално ЕС. Какво още искаш да се случи при толкова мигащи лампички.

                      Засега печелиш и всичко е розово - ма, ЕС има опасност от разпад в 2015 г. - тогава ще е кризисно. Т'ва съм ви го дал като число още преди 2 години да я помните тая дата и защо.

                      Като дойде - да сме живи и здрави - ще си говорим пак за еврото и се сещай за Русото, че някога е шпрехал.

                      Нямам идея дали ще успеят да прескочат нея дата и дали ще има евро като валута. Ще поживеем - ще видим.

                      Хубав уикенд и от мен!
                      -----------------------------------------------------------------------------------------------
                      П.П. Не ме карай да ти пращам и анализи, които съм правил, че в момента текат дефлационни процеси - докато всичките ви родни гуру-та дрънкаха за стагфлация преди 2 години.

                      И аз не се карам с 'орицата и не искам да споря - ся вече статистиките ви обявиха какво? Дефлация..... нале? Анализ беше правен за БГ само, че тя ми е приоритет.

                      И къде са ви "спецовете" - смениха плочата и готово - помниш ли преди 2 години какви глупости ви дрънкаха за стагфлация или си забравил?

                      Ся пак ви дрънкат простотии, ма както и да е.
                      Last edited by marandi; 23.11.2013, 10:47.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
                        Маранди, нито сме браточки, нито някакви роднини.

                        Много си предубеден човек. Когато съм започвал форекса нито е имало курсове, нито дори е имало хора в бг, от които да попия опит.

                        Какви 2%, какви 180%. Ще ти кажа, ще спечеля 0.9% ако хвана 200 точки профит, ще загубя 0.072% от сметката, ако падне стопа. Гледам, че 7 часа по-късно още стои.

                        Кажи за паунд /йена кво правим, момчето потъва, а днес му предстои нова порция и така до, ти си знаеш къде.
                        Евала колега обясни му, че влизаш с 0,5% от сметката си. Тоест гониш печалба от 200 пипа или 70 000 - 80 000 лв. а сметката ти е от 10 000 000. Някои си мислят, че всички играят с по 400-500 лв сметки. Ама за тая печалба от с вероятност да излезе 2.31% и такава ниска доходност никога не бих си губил времето. По добре да направиш два три курса с камионеца от Петрич до София с (чушки, домати, краставици магданоз) и хоп то печалбата и по голяма ще дойде пък и по сигурна
                        Който ме слуша фалира.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Тъй, наистина ще ми трябват само 2 дни да ти обясня каква каша ти е в главата - демек нямам такова време - щот' си забил абсурди до абсурди през 2 реда да покажеш колко много знаеш/чел.
                          ---------------

                          Обясни ми как надуват паричната маса на ЕЗ през "редукция" на Щатски дълг - па в същото време ще има баМкови рестрикции от регулатора ЕЦБ към търг. баМки за капиталова адекватност и т.н. тип Базел 35657 - сти

                          Па, в същото време ти сам казваш, че няма да стане да баМките да отпускат кинти на бизнеса и ЕС да завърти.

                          Кое от всичко това е вярно?!?!?
                          --------------------------------

                          После имаш лафчета през търговски излишък Азия превъртала щатския дълг и блъскала в евро.

                          Имаш ли представа какво е търговско положително салдо на дръпнатите зъркели и к'во значи валутен суап и застраховката по него? Колко струва демек "превалутиране" на дълг или излишък?

                          Пример: И до ден днешен плюете Велчев като министър на финансите и когато той ви превалутира дълга да стане целият в евро?

                          П.П. Кажи ся Милен Велчев гамен ли беше тогава като финансист да го направи - щот' още го плащате и ся пак го преструктурихте/расрочихте и стана още по-скъп дълга от тогава или Велчев е мислел стратегически?

                          Кое от 2-те е вярно? Че сега в Китай и Япония не вдигат данъците като побъркани и си обязценяват валутата - демек да го духат бедните ( населението им ) или че са цъфнали и вързали и си цъкат кеф - ти щатски дълг - кеф ти евро??

                          И всичко продавало йена през 2-3-4 валути в същото време - кое от всичките неща е вярно? - гледал ли си как движи застрахователен суап на йена през годините?

                          За валутен разбрах, че го чуваш петала, ама над него има още един застрахователен

                          --------------------------

                          Ха, наздраве!

                          Маранди, ти какво четеш - това което съм писъл аз или нещо друго?
                          Къде прочете, че аз съм писал за надуване на паричната маса в ЕЗ чрез редукция на щатския дълг?!?!?!? Това си е твоя интерпретация и моля те, не ми я преписвай на мен. Освен ако не се опитваш чрез субективно говорене да си създадеш някаква твоя обективна реалност. Казвам го на максимално добрия български който знам: паричната маса в ЕЗ се вдига от ЕЦБ чрез различните им програми за вливания - напр. ЛТРО. Идеята на банковите рестрикции на регулатора (Базел2,3 и т.н.) е банките да кредирират икономическите субекти и да печелят от лихвения диференциал на депозитите и кредитите, а не да спекулират с висикорискови деривати. Като искат да спекулират да го правят със собствени средства (капитал) а не с привлечен.
                          Кое не е ясно за излишъците на азиатските икономики. Пиша азиатски защото тук са освен Китай, още Корея, Тайван, Сингапур и т.н. Най-големия им търговски партьор е САЩ. Изнасят стоки и получават долари - какво според теб правят с тези долари? Трупат резерви в долари - така, друго? Една част, май се диверсифицира - задължително при това - нали, при определени пропорции и правила? И се трупат резерви в злато и други резервни валути, купуват се ДЦК (включително и на държави от ЕЗ). Заради политиката на ЯЦБ йената не е атрактивна. Ха познай къде отива тези потоци тогава. Не ми се спори заради спора - виж какво купуват и в какви обеми азиатските държавни фондове. И ти го казвам, дали ще ги приемеш или отречеш все ми е тази - докато азиатските фондове купуват евро и рециклират долари - апокалипсис в еврозоната трябва да стане, че да тръгне дългосрочно еврото надолу.
                          И на края една корелация - лесно се проверя - за връзката на азиатските икономики и курса на еврото - сутрин, преди да почне лондонската сесия хвърли едно око, примерно в Яхо финанс и виж дали индексите от азиатската сесия са в зелено. Ако са на зелена територия, сигурен начин да загубиш пари е да се опитваш този ден да скъсяваш еврото.

                          Айде, приятен уикенд от мен

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение

                            Сега по мераците на европските политичари и действията на ЕЦБ-то - в европско нещата не вървят, изключаем немците (засега). Оборотите на икономиката са ниски. ЛТРО-та - мелтеерота - нищо не помага - вдигна са паричната маса ама резултата - ще гони рекорди по ниски инфлация еврозоната. С нискита лихва на ЕЦБ-то и приказките за отрицателни лихви по депозитите на банките в ЕЦБ-то, Драги (според мен) се опитва да принуди банките да почнат да кредитират повече - белким вдигне оборотите икономиката. Да, ама банките изобще не са хепи с тези регулации - Базел2,3 и нам какво си още (дето се задава) и нещат. Друг е въпроса дали има въобще нещо което си струва да се кредитира. Дали ще сработи плана на Драги - едвали: тука вчера постнах една статия на един пич, сега да не го повтарям дословно но човека си го казва - гледайте внимателно озито и кивито.
                            Мисля, че и друг път съм го казвал тука - парите са при жълтите в момента. Посоката я задават те. Докато купуват евро за да рециклират долари, дето са им в положителното търговско салдо от сащците - как да тръгне дългосрочно ойрото на доле? Освен някакъв катаклизъм или апокалипсис в еврозоната, друг вариант - не виждам. И за десерт, заради политиката на ЯЦБ-то - всичко бяга йената и най-големите обеми в ойрото - справка валутните фючърси.
                            И накрая за диджестив Йелън и ФЕД - дали ще спре печатницата? А тези евтини доларе къде да ходят?
                            Сега да обобщим - скъпо ойро - хепи немци, хепи жълти, хепи сащци - нещастна периферия на европа. Периферията - бедната част на европата. Нали си го гледал онзи стар филм "История на света" – "да го духат бедните"
                            Тъй, наистина ще ми трябват само 2 дни да ти обясня каква каша ти е в главата - демек нямам такова време - щот' си забил абсурди до абсурди през 2 реда да покажеш колко много знаеш/чел.
                            ---------------

                            Обясни ми как надуват паричната маса на ЕЗ през "редукция" на Щатски дълг - па в същото време ще има баМкови рестрикции от регулатора ЕЦБ към търг. баМки за капиталова адекватност и т.н. тип Базел 35657 - сти

                            Па, в същото време ти сам казваш, че няма да стане да баМките да отпускат кинти на бизнеса и ЕС да завърти.

                            Кое от всичко това е вярно?!?!?
                            --------------------------------

                            После имаш лафчета през търговски излишък Азия превъртала щатския дълг и блъскала в евро.

                            Имаш ли представа какво е търговско положително салдо на дръпнатите зъркели и к'во значи валутен суап и застраховката по него? Колко струва демек "превалутиране" на дълг или излишък?

                            Пример: И до ден днешен плюете Велчев като министър на финансите и когато той ви превалутира дълга да стане целият в евро?

                            П.П. Кажи ся Милен Велчев гамен ли беше тогава като финансист да го направи - щот' още го плащате и ся пак го преструктурихте/расрочихте и стана още по-скъп дълга от тогава или Велчев е мислел стратегически?

                            Кое от 2-те е вярно? Че сега в Китай и Япония не вдигат данъците като побъркани и си обязценяват валутата - демек да го духат бедните ( населението им ) или че са цъфнали и вързали и си цъкат кеф - ти щатски дълг - кеф ти евро??

                            И всичко продавало йена през 2-3-4 валути в същото време - кое от всичките неща е вярно? - гледал ли си как движи застрахователен суап на йена през годините?

                            За валутен разбрах, че го чуваш петала, ама над него има още един застрахователен

                            --------------------------

                            Ха, наздраве!
                            Last edited by marandi; 22.11.2013, 23:55.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              Имаш доста противоречия, бебе сладко

                              От една страна аз не денся интрадей и не ме интересува, па после тренд линия и канал не били важни?

                              Кое от тия двите е вярно? Да търгуваш от дъжд на вятър или да правиш по 90-100 пипа дневно, както си се изразил?
                              ------------------------------------------------------------------------------------

                              Ся бат' Маранди ще ти даде само няколко прекпоръки повече няма да ги имаш като шанс - понеже постоянно обучавам и нямам време.

                              1. Пишеш твърде сложно - представи си, че те чете някой в първи клас от Африка? Какво ще разбере според теб.
                              2. Твърде голяма каша в главата ти от четене на "новини" - казах - аз новини и изказвания на пацул Х не чета - Драги, Меркел и сие ...
                              3. Работи още малко по себе си, че си млад и 'убавац - аз кат' стар фрост ви написах още сряда ли беше, че НЗД-долар ще завърши или в 0.8280 или в 0.82 .... ( обърни внимание какво писах тогава - като в последния час на търговията ще накатери 20-30 пипа като движение.

                              Демек - изразявай се просто като за либийче, което не може да чете.

                              Сам дей Русото ще го няма - тогава ще стане купона - т.е. как да подготвя синковците и внуците да не профукат моето, а да го запазят поне. Па, после ще мечтаеш и да го умножат.

                              Т'ва са нещата от живота, браточка и ти желая искрено УСПЕХ!! ( всичко друго е несъществено )
                              Абе Маранди,
                              аз ли криво пиша, ти ли криво четеш
                              Не търгувам дневна графика, търгува м5 и м15. Къде прочете, че съм писал, че не търгувам интрадей? Какви 90-100 пипса на сделка? Аз като взема от сделка 20-30 пипса и съм нахилен като след литър канче и малко бурканче шотландска ракия. Дневния бар искам да е 90-100 пипса, пък аз от него да си открадна 30 пипса през м5 - богато! Неща повече! Не съм алчен. 30 пипса да ги окастря с един стандартен лот, па нека ми лошо

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
                                Здрасти Маранди,
                                Значи първо уточнявам, че не търгувам дневната графика. Общо взето не ме интересува къде ще ходи, стига да правим по 90-100 и нагоре пипса дневно като барове (и да не са доджита). Виждането ми за тренд канала е по скоро като упражнение, дъвка за мозъка докато не търгувам. Второ - предположението, че ще се движим в него е само технически коментар - това което виждам като графика, фундаментални фактори - не участват. Приемам, че фундамента е отразен в цената и до средата на 2014 не виждам какво драматично може да го промени.
                                Сега за тайминга - ами ке се мотаме в него поне до май-юни 2014. Нива не съм дал, по-скоро е прогноза накъде е посоката дългосрочно. Консервативното дългосрочно отиграване е - вход при теста на тренд линията; цел - линията на трендканала - ако на някой му се чака такъв вход..... За мен такъв тип прогнози, ползата им в реалното търгуване е никаква. По скоро - лаф да става

                                Сега по мераците на европските политичари и действията на ЕЦБ-то - в европско нещата не вървят, изключаем немците (засега). Оборотите на икономиката са ниски. ЛТРО-та - мелтеерота - нищо не помага - вдигна са паричната маса ама резултата - ще гони рекорди по ниски инфлация еврозоната. С нискита лихва на ЕЦБ-то и приказките за отрицателни лихви по депозитите на банките в ЕЦБ-то, Драги (според мен) се опитва да принуди банките да почнат да кредитират повече - белким вдигне оборотите икономиката. Да, ама банките изобще не са хепи с тези регулации - Базел2,3 и нам какво си още (дето се задава) и нещат. Друг е въпроса дали има въобще нещо което си струва да се кредитира. Дали ще сработи плана на Драги - едвали: тука вчера постнах една статия на един пич, сега да не го повтарям дословно но човека си го казва - гледайте внимателно озито и кивито.
                                Мисля, че и друг път съм го казвал тука - парите са при жълтите в момента. Посоката я задават те. Докато купуват евро за да рециклират долари, дето са им в положителното търговско салдо от сащците - как да тръгне дългосрочно ойрото на доле? Освен някакъв катаклизъм или апокалипсис в еврозоната, друг вариант - не виждам. И за десерт, заради политиката на ЯЦБ-то - всичко бяга йената и най-големите обеми в ойрото - справка валутните фючърси.
                                И накрая за диджестив Йелън и ФЕД - дали ще спре печатницата? А тези евтини доларе къде да ходят?
                                Сега да обобщим - скъпо ойро - хепи немци, хепи жълти, хепи сащци - нещастна периферия на европа. Периферията - бедната част на европата. Нали си го гледал онзи стар филм "История на света" – "да го духат бедните"
                                Имаш доста противоречия, бебе сладко

                                От една страна аз не денся интрадей и не ме интересува, па после тренд линия и канал не били важни?

                                Кое от тия двите е вярно? Да търгуваш от дъжд на вятър или да правиш по 90-100 пипа дневно, както си се изразил?
                                ------------------------------------------------------------------------------------

                                Ся бат' Маранди ще ти даде само няколко прекпоръки повече няма да ги имаш като шанс - понеже постоянно обучавам и нямам време.

                                1. Пишеш твърде сложно - представи си, че те чете някой в първи клас от Африка? Какво ще разбере според теб.
                                2. Твърде голяма каша в главата ти от четене на "новини" - казах - аз новини и изказвания на пацул Х не чета - Драги, Меркел и сие ...
                                3. Работи още малко по себе си, че си млад и 'убавац - аз кат' стар фрост ви написах още сряда ли беше, че НЗД-долар ще завърши или в 0.8280 или в 0.82 .... ( обърни внимание какво писах тогава - като в последния час на търговията ще накатери 20-30 пипа като движение.

                                Демек - изразявай се просто като за либийче, което не може да чете.

                                Самдей Русото ще го няма - тогава ще стане купона - т.е. как да се подготвят синковците и внуците да не профукат моето, а да го запазят поне. Па, после ще мечтаеш и да го умножат.

                                Т'ва са нещата от живота, браточка и ти желая искрено УСПЕХ!! ( всичко друго е несъществено )
                                Last edited by marandi; 22.11.2013, 23:29.

                                Коментар

                                Working...
                                X