IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

    Матейко . този ти пост . какво общо има с ФОРЕКС ?????
    И по-важното - защо не е пуснат на 1ви април? Дълбочината на наивността е покъртителна за някой раздаващ финансови съвети.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

      Дали се включвам подготвен, или не, не е важно. По-важно е, че играчите участващи с малко пари на валутните пазари са обречени на изяждане от големите акули. Аз ако разполагам с 500 хиляди, за какво изобщо са ми някакви тъпи роботи/стратегии, след като ще имам достатъчно пари да покрия всяка пазарна позиция? А някой с 5000 какво може да покрие? - Нищо. Единствено да се надява пазарът да тръгне в неговата посока след отваряне на позицията.

      Историята показва, че много хора са си пропиляли живота и времето в преследване на различни химери, глупости и утопии - примерно конструиране на перпетуум мобиле(вечен двигател), откриване на философски камък(превръща всички вещества в злато), зараждане на живот от мъртва материя и т.н...
      Накрая се появява някой много по-умен от тях и доказва научно, че такива небивалици просто не могат да съществуват в действителност.
      Похвални са вашите усилия да се мъчите да създадете стратегия, която уж ще успее да бие пазара, но такова нещо не може да бъде създадено, естествено.

      А Матеев ако успее някога да създаде самообучаващ се робот, ще го предложим за Нобелова награда за откриване на Изкуствен Интелект, и с премията от 1,5 милиона долара вече няма да му се налага да се занимава с "форекс" при разни ментарджийски брокери.
      Чета тоя безумен пост и се чудя няма ли някаква модерация тука най накрая . Как може да се допускат подобни глупости да се пишат в една сериозна дискусия.Толкова ли е ниско нивото вече. Толкова ли сме изпаднали че да трябва да се толерират тотални глупости само и само да имаме малко повече текст за индексиране?????
      Ако имал бил 500к.... ми как да ги имаш с тия разсъждения...и да имаш ще ги занулиш точно така както ще занулиш и 5к.
      Изобщо не знаеш какво е форекс, не знаеш как се търгува. Ти дори не осъзнаваш, че това че ти дават 1:500 ливъридж не те задължава да го използваш.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
        .....ММ ви не съм го отрекъл, проявих интерес защото може и да има потенциал, но е видно и с просто око, че на графиките има някои въпроси които изникват и будят съмнение, че нещата ще са ок.....
        Прав си, че трябва да се изследват всички възможни аспекти, но това изисква доста допълнителни усилия и време.
        Last edited by Mateev; 09.12.2019, 10:42.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          Ха-ха .....
          И след това все пак се появява изобретател, който напук на доказателствата се изхитрява да направи вечен двигател. При това този двигател не само че работи и извлича енергия от нищото, но тази енергия е огромна и трудно контролируена. А като страничен ефект двигателя прави и антигравитация и вакум около себе си, което премахва триенето с въздуха, и му позволява на двигателя да се изстреля в космоса с невероятно ускорение.

          https://www.youtube.com/watch?v=M6xe2qJtdnM

          Военните пък като надушили това изобретение, и веднага създали проект Аврора, от който проект пък се е получила цяла една серия самолети с антигравитационни двигатели, като най-големия от тях е дълъг 600 метра и широк 100 метра. Тези самолети могат с часове, дни или месеци да висят в една точка или да се изстрелват в някаква посока с невероятно ускорение, което би размазало пилотите, ако не бяха защитени от антигравитационна камера Разбира се тези самолети мигат да летят и в космоса с невероятна лекота и разбира се с невероятна скорост. Дори и във въздуха развиват невероятна скорост, защото при тях няма триене с атмосферата благодарение на вакумното поле, с което са обвити (пак страничен ефект от антигравитационния двигател). Тези самолети черпят енергия от вакума, така че не ги мислете - могат да летят вечно, без да кацат. Използват се от години като от американците, така и от руснаците. Има хиляди клипове на тези самолети, но хората ги възприемат като триъгълни НЛО. Властите нито потвърждават, нито отричат, но ентусиасти за заснели излитане от Зона 51. На който му е любопитно, нека да напише в You Tube TR-3B Astra, и ще попадне на стотици клипове на различни езици. Ето линк към един клип на руски език:

          https://www.youtube.com/watch?v=kaLeo91WLsQ
          Матейко . този ти пост . какво общо има с ФОРЕКС ?????

          Нещо по темата - накъде ще е EUR / USD - утре ????

          Щото мисля да бия роботите ти ............ идващата седмица

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
            .....Историята показва, че много хора са си пропиляли живота и времето в преследване на различни химери, глупости и утопии - примерно конструиране на перпетуум мобиле(вечен двигател), откриване на философски камък(превръща всички вещества в злато), зараждане на живот от мъртва материя и т.н...
            Накрая се появява някой много по-умен от тях и доказва научно, че такива небивалици просто не могат да съществуват в действителност......
            Ха-ха .....
            И след това все пак се появява изобретател, който напук на доказателствата се изхитрява да направи вечен двигател. При това този двигател не само че работи и извлича енергия от нищото, но тази енергия е огромна и трудно контролируема. А като страничен ефект двигателя прави и антигравитация и вакум около себе си, което премахва триенето с въздуха, и му позволява на двигателя да се изстреля в космоса с невероятно ускорение.

            https://www.youtube.com/watch?v=M6xe2qJtdnM

            Военните пък като надушили това изобретение, и веднага създали проект Аврора, от който проект пък се е получила цяла една серия самолети с антигравитационни двигатели, като най-големия от тях е дълъг 600 метра и широк 100 метра. Тези самолети могат с часове, дни или месеци да висят в една точка или да се изстрелват в някаква посока с невероятно ускорение, което би размазало пилотите, ако не бяха защитени от антигравитационна камера Разбира се тези самолети могат да летят и в космоса с невероятна лекота и разбира се с невероятна скорост. Дори и във въздуха развиват невероятна скорост, защото при тях няма триене с атмосферата благодарение на вакумното поле, с което са обвити (пак страничен ефект от антигравитационния двигател). Тези самолети черпят енергия от вакума, така че не ги мислете - могат да летят вечно, без да кацат. Използват се от години като от американците, така и от руснаците. Има хиляди клипове на тези самолети, но хората ги възприемат като триъгълни НЛО. Властите нито потвърждават, нито отричат, но ентусиасти за заснели излитане от Зона 51, както и кадри как тези "НЛО" унищожават противникови позиции, но не правят нищо на американците, които дамо седят отстрани с танковете си и гледат сеира на врага. Руснаците имат подобни самолети, защото такива много пъти са наблюдавани на различни места в Русия, но ПВО-то не ги е нападало. На който му е любопитно, нека да напише в You Tube TR-3B Astra, и ще попадне на стотици клипове на различни езици. Ето линк към един клип на руски език:

            https://www.youtube.com/watch?v=kaLeo91WLsQ
            Last edited by Mateev; 08.12.2019, 22:48.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

              .....
              Изобщо не си ме разбрал и за екуитито не ме беше и не си ме разбрал и сега не ме разбра.

              Аз споделям доста от знанията си, но явно оставам неразбран. Развивам тези знания ежедневно 7 дни в седмицата и непрекъснато правя нови и нови открития.

              В поста си описваш това което виждаш в огледалото, това са твоите черти.

              Аз нямам проблем да призная когато греша или дам кредит на друг за откритие или теория, както много пъти съм правил спрямо теб. По същия начин, не си мълча и когато виждам пропуски, най-вече защото искам да стигна до истината за мен самия. Нямам желанието да съм откривател.
              ММ ви не съм го отрекъл, проявих интерес защото може и да има потенциал, но е видно и с просто око, че на графиките има някои въпроси които изникват и будят съмнение, че нещата ще са ок.

              Ккато и да е, работете си както искате, ще гледам да не се меся
              Last edited by k_v_v_; 09.12.2019, 10:54.
              FinancialMarkets.Zone

              Коментар


              • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

                Фрости. ти пък какво се включващ пак неподготвен тази картинка явно си я пропуснал https://i.ibb.co/sQnp5Vw/Morgan-stanley.png

                Големите банки не се справят много по добре
                Дали се включвам подготвен, или не, не е важно. По-важно е, че играчите участващи с малко пари на валутните пазари са обречени на изяждане от големите акули. Аз ако разполагам с 500 хиляди, за какво изобщо са ми някакви тъпи роботи/стратегии, след като ще имам достатъчно пари да покрия всяка пазарна позиция? А някой с 5000 какво може да покрие? - Нищо. Единствено да се надява пазарът да тръгне в неговата посока след отваряне на позицията.

                Историята показва, че много хора са си пропиляли живота и времето в преследване на различни химери, глупости и утопии - примерно конструиране на перпетуум мобиле(вечен двигател), откриване на философски камък(превръща всички вещества в злато), зараждане на живот от мъртва материя и т.н...
                Накрая се появява някой много по-умен от тях и доказва научно, че такива небивалици просто не могат да съществуват в действителност.
                Похвални са вашите усилия да се мъчите да създадете стратегия, която уж ще успее да бие пазара, но такова нещо не може да бъде създадено, естествено.

                А Матеев ако успее някога да създаде самообучаващ се робот, ще го предложим за Нобелова награда за откриване на Изкуствен Интелект, и с премията от 1,5 милиона долара вече няма да му се налага да се занимава с "форекс" при разни ментарджийски брокери.
                Last edited by Frosty; 08.12.2019, 21:59.
                ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                Коментар


                • За да прекратя още в зародиш вероятността от възникването на кавги на професионална основа, искам да кажа, че всеки има правото да си вярва в каквото си иска. И ако на някой не му харесва чуждата вяра, нека поне да я уважава, а не да се подиграва. Допустимо е да задават въпроси с цел изясняване на подробностите по чуждата вяра, но не е допустимо да се критикува. Такива са моралните норми в нашето общество.

                  Аз например от няколко дена престанах да вярвам в Закона за запазване на енергията във вида, в който е разписан. Нагледно се убедих, че "вечен" двигател може да се направи, и в клипове в You Tube видах серизони нагледни доказателства. Нещо повече - загубих ден два в разследване по случая и открих още едно ново нещо - това, че антигравитацията отдавна е открита и се използва от военните в много държави по света. Ефекта на антигравитацията е следствие от ефекта на "вечния" двигател, който само за нас изглежда като "вечен", а в действителност черпи енергия по някакъв все още неизвестен начин от околното пространство и вероятно от вакума, който е по-вероятно да е ефир (структура от частици с енергия, а не едно голо нищо).

                  Давам го това като пример, че е възможна промяната на закостенели разбирания и на дълбоката вяра тогава, когато мозъка на човек получи надлежни и достоверни доказателства.
                  Last edited by Mateev; 08.12.2019, 21:36.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от shkata Разгледай мнение

                    Аз честно казано се учудвам какво толкова не му харесва на ММ.
                    Това не е от оня тип ММ дето хващат една губеща система и я превръщат в печеливша акумулирайки риск.

                    Първо какво измерва този ММ - дали системата печели на пипсово ниво. Няма печалба на пипсово ниво - няма капитал.
                    От тук нататък гледа качеството на нейните сделки. Ако имаш много добра система , с качествени сделки с малко МАЕ , то тя ще получи повече капитал спрямо друга печеливша с по лоши резултати.
                    Т.е. ако хванеш 50 системи и имаш сред тях една единствена печеливша , ти ще изкараш пари тъй като тя ще е единствената която ще получи капитал.
                    Той К_W все още не е осъзнал, че Equity-то е истинската крива, а не баланса. Това е една от темите, по която спорихме много, и пак стигнахме почти до скарване. Също така все още не е осъзнал, че сложните стратегии с припокриващи се сделки дават грешна информация за стойностите на всички параметри, които ги смята SQ. Това е втория аспект, по който безрезултатно сме спорили много пъти.
                    Last edited by Mateev; 09.12.2019, 10:34.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
                      Хора, не си губете времето с измислени стратегии и роботи. При валутната търговия големината на стака(капитала) е много по-важна за успешен финал, отколкото всевъзможни измислени стратегии и роботи.
                      Аматьор с голям стак и без "роботи" ще има много по-голямо предимство, отколкото "професионалист" оборудван с "армия от роботи", всевъзможни стратегии, но с малко пари. Защото този с големия стак ще има достатъчно пари да покрие всяка пазарна позиция.
                      Общо взето при валутната търговия е като при покера, големите акули обират парите на малките. И никакви роботи и стратегии не могат да преодолеят този негатив.
                      Фрости. ти пък какво се включващ пак неподготвен тази картинка явно си я пропуснал https://i.ibb.co/sQnp5Vw/Morgan-stanley.png

                      Големите банки не се справят много по добре
                      FinancialMarkets.Zone

                      Коментар


                      • Хора, не си губете времето с измислени стратегии и роботи. При валутната търговия големината на стака(капитала) е много по-важна за успешен финал, отколкото всевъзможни измислени стратегии и роботи.
                        Аматьор с голям стак и без "роботи" ще има много по-голямо предимство, отколкото "професионалист" оборудван с "армия от роботи", всевъзможни стратегии, но с малко пари. Защото този с големия стак ще има достатъчно пари да покрие всяка пазарна позиция.
                        Общо взето при валутната търговия е като при покера, големите акули обират парите на малките. И никакви роботи и стратегии не могат да преодолеят този негатив.
                        ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                        Коментар



                        • Аз честно казано се учудвам какво толкова не му харесва на ММ .Нормално е всяко ММ да си има предимства и недостатъци.
                          Last edited by shkata; 09.12.2019, 10:39.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                            Не знам защо толкова много ти се иска да принизиш чуждия труд и да се самовъзвеличаеш, защото умря циганката, която те хвали. Като си много ербап, хайде покажи ми къде другаде по света някъде някой е писал за dH/L, за да имаш основание да ми се подиграваш с откриването на топлата вода. Не те ли е срам .....

                            Понякога просто прекаляваш. Никога не си дал на трейдерската общност нито едно познание, но не пропускаш да се навираш навсякъде и да критикуваш от позицията уж на компетентноста, която в част от случаите си личи, че издиша. Така че аз предлагам да не започваме отново този спор. Нека всеки да си запази мнението за другия в тайна, а на Shkata ще препоръчам да не ти дава кода на готовия експерт. Не си го заслужил с нищо. Нищо не даваш на другите, а искаш само да взимаш. Така не може - трябва си взаимност.
                            Матеев, ти не само критика не толерираш, но си сляп и за най-очевидните пробойни в теориите си. Твърде много ти се иска да си прав

                            Според мен това е основната причина и да се мъчиш повече от десетилетие да започнеш да печелиш от трейдинг и все да не ти се получава и да ти обягва. Човек с такъв начин на мислене, няма как успее в тази работа.

                            Когато си написал нещо смислено ти го казвам, когато виждам, че може да си допуснал грешка също. За съжаление ти не го оценяваш и искаш само да те хвали човек. С този си пост показваш отново колко си сляп за нещата около теб и теориите си. Явно нищо не си разбрал и научил от нещата които ти пиша. Това което правя е да се опитвам да водя продуктивна дискусия, но явно няма как да се получи. Вместо аргументи все стигам до нападки и отбранителна позиция.

                            Е аз печеля от трейдинг и го правя от години. Дори от брокер като Инстата измъкнах печалби, в пъти повече от това за което опищя всички форуми, че не са ти дали. Щом смяташ,че няма какво да научиш от мен и това което ти пиша, ОК, успех ти желая. За мен е ясно как ще свършат нещата.
                            FinancialMarkets.Zone

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение
                              ....Разбирам, че много ти се икса да си открил топлата вода, но това че се вдига пара, не значи че е топла. .....
                              Ха-ха .....
                              Дори и откриването на топлата вода понякога е сериозен проблем в света в който живеем. Интернет е пълен с дезинформация и човек не знае кое е истина и кое - не.
                              Last edited by Mateev; 09.12.2019, 10:34.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                                ...
                                Очи имам за да видя ясно това което съм показал на графиката.

                                При корекция за периода на статистиката избива нов случай на висок дроудаун, за сметка на намаляване на друг.

                                Разбирам, че много ти се икса да си открил топлата вода, но това че се вдига пара, не значи че е топла. Имаш голям проблем когато си мислиш че си открил нещо, придобиваш тунелно виждане, това е видно от постовете ти месеци и години назад. По-добре първо се огледай, за да не ти струва скъпо, отново. Както обикновенно може да се окаже, че не виждаш гората от дърветата.

                                Не знам дали този ММ работи и както с всяка стратегия и метод , първо бих се опитал да го счупя, за да видя къде са му слабите места. Не съм го отрекъл, виждам проблеми и искам да разбера до колко са реални и основание за притеснение.
                                Last edited by k_v_v_; 09.12.2019, 10:55.
                                FinancialMarkets.Zone

                                Коментар

                                Working...
                                X