IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Новини четеш/гледаш ли, каза, че не ги търгуваш (колкото и условно да е това)? И кои 4 инструмента следиш?

Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
    Имам си правила и ги спазвам. Как да опиша начина си - правила и дисциплина за тяхното спазване - това е.
    Питам по следната причина - ако опишеш иделаната печеливша сделка, според това как виждаш пазара (идеализирана версия на начина си на търговия - функция на възприятието и мисленето ти) и първо махнеш прилагателните, а после и глаголите, ще получиш състояние на духа. Ще разбереш какво правиш, като съществително, т.е. като битие. Ще елиминираш оценачният и оперативният елемент на процеса и ще си стигнал до същността, чието следствие се явяват те реално. От гледна точка на форума е празно упражнение, но на индивидуално ниво би могло да бъде полезно за всеки.

Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
    Търгувам интрадей - 5 мин а понякога и 15 мин графика. Първоначалният ми стоп е макс. 10-15 пипса. Ако се иска по-голям - пасувам. Целта ми е макс 4-5 бара след входящия да съм покрил два пъти първоначалния си стоп. Закривам 50%-90% от обема, стопа на нула и останалата част оставам като суинг компонента. Брой сделки на ден от 0 до 5-6. Следя 4 инструмента. Пробвах и с 6 ама ми се отвъртя главата.
    Тук си описал обстоятелствата си на търговия. Все едно да кажа: "Сутрин ставам, взимам душ, правя си портокалов фреш, после 30 мин крос и в до края на деня печеля по Х кинта." С това пак рамкирам някакво поле на дейност, но доста по- общо. Тези обстоятелства може да ни помогнат да постигнем "търсеното" състояние на духа, но може и да ни отдалечат. От примера, разбираме, че питах нещо друго, ако и да не го направих по най- добрият начин...

Пак ще кажа, че ми харесва мисловната ти нагласа и определено не те критикувам, по- скоро в процеса на размяна на мнения се опитвам да те/ви наведа на определена мисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
      Мисля , че назад някъде , каза че влизаш къс у кабела , още на 1.59 , мисля ! Та какво ще мажеш , като расте още , нееееееееезнъм
      да,имам и къса позиция,но това не пречи да отварям и друга,обемите са поносими,мога да усреднявам и куп други щуротии
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
        ами що се занимаваш с тази куца двойка,виж кабела какви движения прави,аз него денся,сега покрай проблемите зад океана и в европа той ще намаже филията
        Мисля , че назад някъде , каза че влизаш къс у кабела , още на 1.59 , мисля ! Та какво ще мажеш , като расте още , нееееееееезнъм

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
          Харесва ми начина ти на мислене! Как би описал начина си на търговия с до 3 изречения, в които да има не повече от 2 прилагателни/определения (ако можеш без - най- добре)?
          Имам си правила и ги спазвам. Как да опиша начина си - правила и дисциплина за тяхното спазване - това е. Търгувам интрадей - 5 мин а понякога и 15 мин графика. Първоначалният ми стоп е макс. 10-15 пипса. Ако се иска по-голям - пасувам. Целта ми е макс 4-5 бара след входящия да съм покрил два пъти първоначалния си стоп. Закривам 50%-90% от обема, стопа на нула и останалата част оставам като суинг компонента. Брой сделки на ден от 0 до 5-6. Следя 4 инструмента. Пробвах и с 6 ама ми се отвъртя главата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
            Ще ги отиграя ако има движение на цената. При положение,че цената не мърда седиш и гледаш.
            Харесва ми начина ти на мислене! Как би описал начина си на търговия с до 3 изречения, в които да има не повече от 2 прилагателни/определения (ако можеш без - най- добре)?

Коментар

• Първоначално изпратено от FxProST Разгледай мнение
              Отигравай гаповете - пак е бонус
              Ще ги отиграя ако има движение на цената. При положение,че цената не мърда седиш и гледаш.

Коментар

Защото това са новини. Не търгувам новини. Гапа тази сутрин е продукт на новини през уикенда. Можеше ли да предвидиш в петък какви новини ще имаме и прогнозираш гапа? Аз си признавам, че не мога.
                Отигравай гаповете - пак е бонус
                Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

нали каза,че знаеш,че всяка година по това време става така при амриканците-защо не го отиграеш?
                  Къде страх, къде алчност

Тоя кабел не може да е толкова дълъг... я да му измеря тока
                  Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

нали каза,че знаеш,че всяка година по това време става така при амриканците-защо не го отиграеш?
                    Защото това са новини. Не търгувам новини. Гапа тази сутрин е продукт на новини през уикенда. Можеше ли да предвидиш в петък какви новини ще имаме и прогнозираш гапа? Аз си признавам, че не мога.

Коментар

Бонус на пазара? Извинявай, не те разбрах какво имаш предвид.

Коментар

да така е ,но защо да не се възползваме от този бонус на пазара?
                        Бонус на пазара? Извинявай, не те разбрах какво имаш предвид.

Коментар

• Първоначално изпратено от deo Разгледай мнение
                          Новите регулации ограничават банките да търгуват. Някои дори смятат, че Базел III съвсем ще убие пазара
                          Загледах се сега в тиковата графика. Минава 1мин без да има нито един тик, т.е. без нито една сделка. И това не е азиатската сесия! Ако новите регулации са проблема то Базал 3 и данъка върху транзакциите нема тепърва да убиват маркета - просто ще го заравят!

Коментар

Не търгувам само този крос но не мога да следя повече от 4 двойки и да ги търгувам успешно. А пък проблемите зад океана - аре стига вече, всяка година по това време едно и също!
                            да така е ,но защо да не се възползваме от този бонус на пазара?

Коментар

ами що се занимаваш с тази куца двойка,виж кабела какви движения прави,аз него денся,сега покрай проблемите зад океана и в европа той ще намаже филията
                              Не търгувам само този крос но не мога да следя повече от 4 двойки и да ги търгувам успешно. А пък проблемите зад океана - аре стига вече, всяка година по това време едно и също!

Коментар

Ще поскъпва ли, ще пада ли ВЪОБЩЕ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА!!! Просто да тръгнем на някъде! С тоя среднодневен рейндж от 60 пипса за миналата седмица и един бар нагоре друг надолу ми скъсаха нервите! Уж да мине Август и да се нормализират нещата! Септември още по-зле! Ако продължават така некъде по Коледа могат вече и официално да обявят фиксирания курс на ойро/долар!
                                Новите регулации ограничават банките да търгуват. Някои дори смятат, че Базел III съвсем ще убие пазара

Коментар

Working...
                                X