Късо евро от 1,3619. Аре бе големите, пуснете и на нас малко гювеч, и ний сме ора
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от tarantulata Разгледай мнениеЧунчо е жив само, че е с нова самоличност нещо като виртуална пластична операция
отново замазва положението
Коментар
-
...
аноне сетих се защо aud,nzd i cad не реагират на никакви корелации
тая тенденция запо4на в средата на 2011 - тоест една година след на4алото на дълговата криза /първият байаут на Гърция/
оттогава се трейдват само валути с резервен статус - usd,eur,chf,gbp,jpy
защото дълговата криза зна4и голяма несигурност
щом не искаш да купуваш една валута по фундамент и сантимент/поради въпросната несигурност/ е логи4но
да не я и продаваш за да има баланс на маркетаLast edited by zloblivi_podritvaniq; 03.10.2013, 16:27.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение...4 последователни успешни... Та това предизвиква любопитството ми.
Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнениеОтносно волатилността - това бе първото нещо което проверих и в панд/йена среднодневният ни рейндж е 195 пипса, в долар/йена е 82 а в паунд/долар е 92 - т.е. най-волатилен е кроса паунд/йена и за това той се търгува и от тука май е връзката с обемите - това е заключението ми но може и да греша. Докато на дневна тренда е ъп - търсим само покупки на 1 и 4 часа.
В низходяща посока п/й е много по- волатилна, отколкото във възходяща (важи за почти всички активи, но заради кери трейда в случая е по- изразено) и за кратко време стават големи колебания. Т.е. ще ти трябва някакъв фундаментален филтър (рискон/офф) и да следиш фондовите индекси и сентимента. Точно поради по- голямата волатилност в нисходяща посока е добре и да избягваш сел сигналите - може много да направиш, но може и много да се ушиеш. По- добре да хванеш един цикъл на оптимизъм, за няколко месеца или дори повече да изкараш достатъчно и после да си правиш пас до следващия, отколкото да се надлъгваш с циганина на тука-има, тука-няма.
Но... това като цяло отменя необходимостта от цялото "хеджиране". Като ще е тъй, що да влачиш и позиции в д/й е п/д? Самата идея за хедж не предполага печалба и е грешна насока на мислене, по- коректно е да кажем арбитраж, но този арбитраж е излишно усложнение на пазарна тенденция, която в крайна сметка ще доведе до покачване в п/й независимо от начина, по който се случат колебанията в другите две двойки. Нека обобщя - предпоставката да печели добре арбитража е в пазарна тенденция, а самият той е застраховка, ако тенденцията се преобърне, която често пъти ти редуцира печалбата, когато печелиш и понякога ти увеличава загубата, когато губиш. Излишно усложнение според мен. Дори и с хеджове, ако нещата се прецакат, което идва неминуемо, пак ще трябва да излизаш някъде, за да спасиш или част от печалбата или сметката. Или просто забравяш за хеджовете, следиш как пазарът приема новините и държиш дълги, докато ти харесва, а той ги игнорира, използвайки някакъв прост вход по Х1-Д1 графика.
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениеще се покачи още малко и ще тръгне надолу..пътищата са съседни но посоката е една
Коментар
-
Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнениеИзвинявай, не те разбрах. Ама аз съм вече къс де. Мисля, че тествахме върха и обърнахме малко под върха с провален флаг на 5мин. Сега ще видим дали съм го познал. Ако не друго като скалп ще взема поне някакви стотинки
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнениене бе приятелю.все още съм дълга,от там минавам къса.при мен празно няма като съм на лаптопа
Коментар
-
Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнениеАшколсун!!! Как успя да го отсечеш от там!?!?!? При мен върха от тази сутрин е 1.36155! 1 пипс вход под върха - ЖЕСТОКО!!! Аз го скъсих от 1.361
Коментар
-
Първоначално изпратено от panterata na pop folka Разгледай мнение1.3614 късо
Коментар
-
Бля мерси за отговора. Системата не е моя, намерих я в нета докато се опитвах да натрупам малко повече знания за хеджирането и от чисто любопитство реших да я пробвам. След първите тестове сега се питам - ТОВА ЗАЩО РАБОТИ???
Първите сделки на демото ги направих чисто механично. И вече са 4 успешни от общо 4 - 100% успеваемост ми идва малко в повече!!! В момента по начина по който търгувам успеваемостта ми е някъде между 60-70% но си признавам, че 4 последователни успешни сделки не ми случват често. Та това предизвиква любопитството ми.
Относно волатилността - това бе първото нещо което проверих и в панд/йена среднодневният ни рейндж е 195 пипса, в долар/йена е 82 а в паунд/долар е 92 - т.е. най-волатилен е кроса паунд/йена и за това той се търгува и от тука май е връзката с обемите - това е заключението ми но може и да греша. Докато на дневна тренда е ъп - търсим само покупки на 1 и 4 часа.
Мисля, че в момента тестваме върха на евро/долар и се каним да обръщаме. Дебна си сигнал за къси. Друго - заради несигурността в УС мисля точно преди уикенда, че пазара няма да е настроен за поемане на рискове тези 2 дни. Но това е само мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнениеВнимавайте с дългите от сега нататък , ако помните в началото на седмицата
какво ви писах , а то беше че ще бъда дълъг до четвъртък - петък .
Тогава и трябва да се заформи нещо като връх и да даде сигнал за къси .
Успех !
Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнениеДобро утро от мен.
Ако форума разрешава бих искал да споделя тук една система за форекс търговия с хеджиране. В момента я тествам на демо и много ме изненадва. Досега от 3 хеджа и трите са затворени с печалба. Сега съм пуснал 4, че взех да се блеща ей така.
Признавам си, че нямам никакъв практически опит в такъв тип търгуване и ще ми е интересно ако някой търгува така да даде някаква оценка - на какво се дължат положителните резултати досега - системата е добра или всичко е случайност.
За какво иде реч: След около месец ровене в книги, интернет, четени и т.н. за хеджиране попаднах на една простата системка: На дневна графика ЕМА 100 и 20 дефинират ъп тренд на паунд/йена. Чакаме цената да тества ЕМА 20 на часовата или 4 часа. Купуваме 2 лота. В същото време продаваме 1 лот в долар/йена и 1 лот паунд/долар. Целта е нов връх. Стопове няма. При даун тренд на дневна на паунд/йена - съответно продаваме 2 лота и купуваме по един в долар/йена и паунд/йена. Тука целта е ново дъно.
Тъй като смятам, че имам малък опит с реален акаунт - търгувам от около 1,5 година ми е много трудно да я оценя. Ще се радвам ако някой с повече опит даде оценка. При всички случаи теста на демо прдължава.
Успешен ден на всички спекуланти, днес и утре май ще е риск офф дей.
Поиграй си да сметнеш коректния обем на позицията в п/д според моментната прилежаща вола на трите двойки и моментната стойност на йената и долара (една от трите ти дроби в уравнението е оценена в долари, не в йени, т.е. чисто механичното купуване на 1 лот там не е коректно, а е хубаво да добавиш и волатилността).
Само бай "сигнали" ли се отиграват? Ако не, то е препоръчително, си мисля.
И това, че няма стоп, не ми харесва - винаги има стоп, просто трябва да измислиш какъв ти приляга в случая според целите, възможностите и индивидуалните особености.
Коментар
Коментар