IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
    Бат Маранди е прав.
    виж,искам да ти дам и аз малко напътствия(не е задължително да се съобразяваш с тях)
    повече от 4-5 валутни двойки е трудно да следиш,така,че се ограничи с толкова.
    за домашно-на двойките които ще търгуваш им направи анализ-колко максимално,колко минимално,и колко средно фигури правят за :
    -година
    -месец
    -ден
    направи си табллица с данните,използвай я!
    успех!
    Нещо подобно правя - гледайки историята за ден, седмица и месец си правя статистика по сезони, по върхове и дъна и най-вече на къде отива самата валута. Та дано с новите валути има някакво раздвижване, че с това евро долар за последните 2 седмици съм в лек застой.
    От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
      Не бери грижи за това дали ще бъда подведен или не, аз нося отговорност за моите действия и дали да се влияя. Най-голямата ми грешка беше за това, че се повлиях преди месец за срещата на ФЕД и печатницата им, където бях с дълги от към Евро, затворих ги, пуснах къси /30% от капитала ми с идея за голяма печалба знам, че изалчнях/, в следствие на което ме удари и стопих акаунта. Сега съм с много малко лотове, а и парите вече са толкова малко, че дори да ги загубя, както споменах, гледам да се забавлявам и разпускам, не обръщам такова сериозно внимание. В случая GBP/JPY, NZD/USD и другите валути изобщо не съм ги поглеждал, не знам графиките им /до скоро/, нито възможни стойности, каква волатилност имат и ми е като нов матрак на леглото. Затова сега тествам, пробвам сделките по съветите ти, и така.
      Бат Маранди е прав.
      виж,искам да ти дам и аз малко напътствия(не е задължително да се съобразяваш с тях)
      повече от 4-5 валутни двойки е трудно да следиш,така,че се ограничи с толкова.
      за домашно-на двойките които ще търгуваш им направи анализ-колко максимално,колко минимално,и колко средно фигури правят за :
      -година
      -месец
      -ден
      направи си табллица с данните,използвай я!
      успех!
      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Споко, нямаш по-добър денсър на кивито от мИня

Сезонна валута е и сега ще наближи пик ( миналата година до 86.50 удари макс ) - лятото пада ( когато при тях е зима ).

П.П. Затова почваме само за половин фигура да я дъним сега на селл и с колкото се може по-висок вход.

Най-късно на лято ще е спихнала - хихи

Демек няма да те подведа
        Не бери грижи за това дали ще бъда подведен или не, аз нося отговорност за моите действия и дали да се влияя. Най-голямата ми грешка беше за това, че се повлиях преди месец за срещата на ФЕД и печатницата им, където бях с дълги от към Евро, затворих ги, пуснах къси /30% от капитала ми с идея за голяма печалба знам, че изалчнях/, в следствие на което ме удари и стопих акаунта. Сега съм с много малко лотове, а и парите вече са толкова малко, че дори да ги загубя, както споменах, гледам да се забавлявам и разпускам, не обръщам такова сериозно внимание. В случая GBP/JPY, NZD/USD и другите валути изобщо не съм ги поглеждал, не знам графиките им /до скоро/, нито възможни стойности, каква волатилност имат и ми е като нов матрак на леглото. Затова сега тествам, пробвам сделките по съветите ти, и така.

Коментар

Да ти призная, първия път, в който те послушах беше преди една седмица за паунд йена и от там направих едно малко профитче, тази нощ пуснах ордера понеже пак се вслушвам в съвета ти, а това ми е в разрез с всички принципи. Като цяло го правя повече за забавление, дори и за сеира да е - живи и здрави, света не свършва с няколко стотака по-малко! И без това имам доста работа на главата и форекса малко поне ме разпуска.
          Споко, нямаш по-добър денсър на кивито от мИня

Сезонна валута е и сега ще наближи пик ( миналата година до 86.50 удари макс ) - лятото пада ( когато при тях е зима ).

П.П. Затова почваме само за половин фигура да я дъним сега на селл и с колкото се може по-висок вход. Хубаво е да имаш подобна валута в кошницата, която движи в диапазон 7-10 фигури само - демек трудно ще те изненада на цикъл зима-лято.

Най-късно на лято ще е спихнала - хихи

Демек няма да те подведа

Коментар

На 84.50 нов селл и така през 50 пипа.

На 83.70-83.50 пускаш този селл - демек скалпеме минаваме от тия нива. За половин фигура го денсим кивито вече.

Успех!

П.П. И аз имам 3 поръчки селл - да не си помислиш, че съм сеирджия - ама 83.20 ще ми увисне доста кат' гледам - хихи
            Да ти призная, първия път, в който те послушах беше преди една седмица за паунд йена и от там направих едно малко профитче, тази нощ пуснах ордера понеже пак се вслушвам в съвета ти, а това ми е в разрез с всички принципи. Като цяло го правя повече за забавление, дори и за сеира да е - живи и здрави, света не свършва с няколко стотака по-малко! И без това имам доста работа на главата и форекса малко поне ме разпуска.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
              Вчера си говорихме със сестра ми по скайпа. Тя е от 12г в щатите, замина със зелена карта. Всъщност нещата там са доста сложни от политическа гледна точка. На Републиканците въобще не им дреме за тавана, те са готови веднага да го вдигнат с колкото иска Обама. Болката им е субсидията в здравеопазването която точно той въведе. В момента се разиграва политически покер в щатите и целите са дългосрочни. Ако субсидираното здравеопазване се наложи сега, с оглед растящият брой латиноси, афроамериканци и т.н. ...
              Недей пита сестра си, а Русото ( демек моя милост )

07.04.2010 - България и Великото преселение на народите

Цитат:

Поне за момента вече се чуват и разумни доводи, че официалните статистики не отчитат бъдещите колосални разходи за пенсии и здравеопазване, които ако се добавят към досегашните критерии, нещата биха изглеждали по следния начин като “извънбалансови” пасиви на правителствата на развитите в Света:

- дългът на Гърция би достигнал 875% от нейния БВП, а не 120%, каквато е официалната прогноза;

- За Европейския съюз като цяло подобни изчисления биха показали около 434% от БВП общи задължения ( дълг + здравеопазване + пенсии при демографски срив );

- добавяме и петте най-развити от ЕС - за Испания общ пасив 244% от БВП, за Германия – 418%, за Великобритания – 442%, и за Франция – 549%;

- за САЩ – 890%.

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...arodite.524223
              ----------------------------------------------------------

Виж датата кога съм ги писал тия неща

Успех!
              Last edited by marandi; 16.10.2013, 11:43.

Коментар

Изпълнил е ордера тази нощ за NZD/USD - sell 84.
                На 84.50 нов селл и така през 50 пипа.

На 83.70-83.50 пускаш този селл - демек скалпеме минаваме от тия нива. За половин фигура го денсим кивито вече.

Успех!

П.П. И аз имам 3 поръчки селл - да не си помислиш, че съм сеирджия - ама 83.20 ще ми увисне доста кат' гледам - хихи

Коментар

Слаба стори - всичко се е вцепило и чака четъртък/петък ко шъ стане.
                  Вчера си говорихме със сестра ми по скайпа. Тя е от 12г в щатите, замина със зелена карта. Всъщност нещата там са доста сложни от политическа гледна точка. На Републиканците въобще не им дреме за тавана, те са готови веднага да го вдигнат с колкото иска Обама. Болката им е субсидията в здравеопазването която точно той въведе. В момента се разиграва политически покер в щатите и целите са дългосрочни. Ако субсидираното здравеопазване се наложи сега, с оглед растящият брой латиноси, афроамериканци и т.н. - никой американски президент, от тук нататък няма да може да ореже или прекрати програмата и в същото време да си мечтае за втори мандат. В същото време разчетите са разходите по тази програма следващите години само да растат. Та затова са се запънали Републиканците, искат Обама сам да прекрати програмата, защото ако спечелят следващите избори и се опитат те да я прекратят - ще си направят харакири. В същото време Обама знае какви силни карти държи и отказва какъвто и да е пазарлък. Условията са му - промени в определянето тавана на дълга, такива, че да не му се налага след 2 месеца пак да има циркове и след това преговаряме как ще харчим новите пари, но субсидията остава.
                  Залозите наистина са много големи. Да видим на кой няма да му издържат нервите и пръв ще хвърли кърпата. Според мен Обама държи по силни карти.

Коментар

ся чакам НЗД-то пак да вляза с по-удобен вход и т.н.
                    Изпълнил е ордера тази нощ за NZD/USD - sell 84.

Коментар

Днес голямо движение, но фючърсите пак нямат обеми. Ако до края на сесията американците не натрупат обем, утре като нищо ще сме пак нагоре.
                      Слаба стори - всичко се е вцепило и чака четъртък/петък ко шъ стане.

Ся къпим на цаца, ама цаца по цаца по сом да'е ...

П.П. Аз поспах, станах за мача на нашите - 3 пъти си намествах входа на йената да вляза по-удобно - мих чинии и тигани - бе, кой кат' мИня ми кажи - ся чакам НЗД-то пак да вляза с по-удобен вход и т.н.

Стискай кеша за четвъртък/петък

Коментар

• Днес голямо движение, но фючърсите пак нямат обеми. Ако до края на сесията американците не натрупат обем, утре като нищо ще сме пак нагоре.

Коментар

Бе, учудих се к'ви ги пишеш, щот' през арбитраж евро/йена и паунд/йена нагласите са за надоле.

П.П. Ма, всичко е възможно - само, че нива 1.4350 тая година да видим - трябва да избухне Йелустоун или Иран да им вкара 20 ракети в Щатите.

Ха, познай йената ли ще пада - еврото - двете ли и си ги екстраполирай при нива кое колко - к'во ста'а ... - йена ще бия до 99.30, ако пусне тая седмица и бягам пак после.

Доста е оптимистично
                          Не бе печатна грешка - управих се виждаш сам.
                          Долар/йена е нагоре според мен. Чисто технически - на дневна направиха триъгълник - имаше фалшив пробив надолу, сега би трябвало да се очаква истински пробив да е нагоре. Ама аз не съм дългосрочен играч за дневна - нямам толкоз нерви да чакам и да залагам дълбоки стопове. Иначе за дългосрочно е по-добре да се търси вход за дълги докато сме още в триъгълника. Та така де - сега не го търгувам този крос. Чакам пробива нагоре - и тогава почвам скалпчета.

Коментар

Ъ-сори, грешка - 1.345 а не 1,435
                            Бе, учудих се к'ви ги пишеш, щот' през арбитраж евро/йена и паунд/йена нагласите са за надоле.

П.П. Ма, всичко е възможно - само, че нива 1.4350 тая година да видим - трябва да избухне Йелустоун или Иран да им вкара 20 ракети в Щатите.

Ха, познай йената ли ще пада - еврото - двете ли и си ги екстраполирай при нива кое колко - к'во ста'а ... - йена ще бия до 99.30, ако пусне тая седмица и бягам пак после.

Доста е оптимистично
                            Last edited by marandi; 15.10.2013, 16:15.

Коментар

Но атака на 1.435 според мен ще има. Много дълго консолидирахме и там са се насабрали маса стопове. Няма начин да не опитат да ги избушат - а, сега сме удобно близо.
                              Ъ-сори, грешка - 1.345 а не 1,435

Коментар

• Но атака на 1.435 според мен ще има. Много дълго консолидирахме и там са се насабрали маса стопове. Няма начин да не опитат да ги избушат - а, сега сме удобно близо.

Коментар

Working...
                                X