IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
    Маранди, само да ти добавя нещо.
    Няма врачки на пазара, ти представяш ли си да знам в диапазон 20 точки къде ще затвори след 13 часа. Че това са коефициенти със възвращаемост над 30 по залога при някои опционни модели.

Нека сме сериозни, но изказване от вида. Тука некаде ще обърне, може да го разтегнат 4-5-6 фигури още, но не се притеснявай. Е това е вече несериозно.
    А бе успешен хазарт от мИня - с 20 пипа стоп лосс

Коментар

• jpy

Някой търгува ли йената

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
        Ясно, ходил си на курс по форекс за 200 кинта да те учат как най-сигурно да се набуташ

Успех!
        Пазара слезе до 1.34157 в момента. Понеже днес е ден с безработица. Може да си сложиш един нулев стоп и да ходиш да преговориш от курса за 200 лева или дап иеш 2 бири за тези дета са си научили.

За останалите успех.

Коментар

• Маранди, кажи за Стамбата?... Сигурно във фантазиите ти води курсове по 200 лв, с които плашиш гаргите?

И не пропускай да обясниш връзката м/у прогноза и отиграване. Как аджеба нещо, което предполагаме и не знаем, ни помага да "надникнем" в бъдещето, след като дори и малкото, което знаем със сигурност, не е предпоставка за подобни изводи?

"Правилното" отиграване не се базира на "правилна" прогноза, а на "правилна" качествена оценка на момента с последващо действие, която е следствие от... стана вече дума...
          Last edited by blqblq; 08.11.2013, 13:39.

Коментар

Ясно, ходил си на курс по форекс за 200 кинта да те учат как най-сигурно да се набуташ

Успех!
            Сподели къде са тези курсове?

Коментар

• Маранди, само да ти добавя нещо.
              Няма врачки на пазара, ти представяш ли си да знам в диапазон 20 точки къде ще затвори след 13 часа. Че това са коефициенти със възвращаемост над 30 по залога при някои опционни модели.

Нека сме сериозни, но изказване от вида. Тука некаде ще обърне, може да го разтегнат 4-5-6 фигури още, но не се притеснявай. Е това е вече несериозно.

Коментар

Ей ти го, само един път, че да не свикваш.

Евро/долар 1.34266 сел, стоп 1.34466, таргет 1.3391 за 1/2, 1.3375 за втората. При достигане на първи таргет, нулев стоп на 1/2-та.

Успех!

Коментар

Супер си!

Дай ни днес ( петък ) нивата за евро, кабел и киви да ги изпоря до 20 пипа диапазон и как ще затворят ( смигам ).
                  Ей ти го, само един път, че да не свикваш.

Евро/долар 1.34266 сел, стоп 1.34466, таргет 1.3391 за 1/2, 1.3375 за втората. При достигане на първи таргет, нулев стоп на 1/2-та.

Коментар

• И къде точно се споменава Стамбата?

Ако си си измислил въображаем герой в литературното произведение, мога да си представя как си се справил със съдържанието.

Защо ти е да си пълниш рам-а с прогнози, когато това няма връзка с реалноста и е твоя мисловна проекция, с която консумираш сам себе си?

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                      Абс ти не беше ли с по дългосрочен trader бях останал с впечатлението че гониш фигури
                      Гоня, но входовете ми са прецизни.
                      А на стратегиите където съм бай или сел и холд, не бих набутал никой със сигнал дори и да имам. Щото аз мога и да си добавям 10 фигури ако реша, не че ще реша, но не знам човека с какво влиза.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                        В известен смисъл. Върни се и прочети предния ми пост, обръщайки по- специално внимание на думичката съзнание, употребена два пъти. За да си тук и сега, трябва да не си всичко онова, което си мислиш, вярваш, държиш да си и тн. Като даването на прогнози - придържане към една хипотетична и имагинерна реалност, която няма връзка с реалността, т.е. отиграването. За "правилното" отиграване трябва да си тук и сега, а не във фантазиите си. За да си "тук и сега", трябва да заглушиш максимално "паралелната реалност", която поражда всяко съзнание. Тогава търгуваш това, което се случва, а не това, което си предположил, което си мислиш, искаш и тн. Наречи го медитация, но не е задължително. Ще е просто дума; една от многото.

Маранди, разбра ли? Само ще доуточня, че със Стамбата не съм комуникирал нито чрез форума, нито чрез ЛС от много време и нямам спомен някога да съм го правил. Измисляш си, ми се струва...
                        Чети се сам - където оспами темата му с разни философски чаршафи.

http://www.investor.bg/forum/showthr...t=12290&page=4

Тази и следващата страница (3). Информация зероу ти казах като пазарна стойност.

П.П. Ако толкоз те влече философията и приложната психологоя мога да те тествам и там, ама не в тая тема.

Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от trade Разгледай мнение
                          Медитация ????
                          В известен смисъл. Върни се и прочети предния ми пост, обръщайки по- специално внимание на думичката съзнание, употребена два пъти. За да си тук и сега, трябва да не си всичко онова, което си мислиш, вярваш, държиш да си и тн. Като даването на прогнози - придържане към една хипотетична и имагинерна реалност, която няма връзка с реалността, т.е. отиграването. За "правилното" отиграване трябва да си тук и сега, а не във фантазиите си. За да си "тук и сега", трябва да заглушиш максимално "паралелната реалност", която поражда всяко съзнание. Тогава търгуваш това, което се случва, а не това, което си предположил, което си мислиш, искаш и тн. Наречи го медитация, но не е задължително. Ще е просто дума; една от многото.

Маранди, разбра ли? Само ще доуточня, че със Стамбата не съм комуникирал нито чрез форума, нито чрез ЛС от много време и нямам спомен някога да съм го правил. Измисляш си, ми се струва...

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
                            Първо да уточним - не плюя никого, най- малкото пък Стамбата. Откъде го измисли това?

Казвам ти, че е безпредметно да прогнозирам, когато целта ми е да изкарам пари. Двете нямат нищо общо и дори си пречат.

Искаш да прогнозирам, ок! Очаквам втори лег корекция нагоре в дакс, за да търся евентуално добавка. Това не значи, че не може да падне или да рейнджи или да качи за нов връх, или каквото там си е наумило. Просто го смятам за по- вероятно, но ако пазарът покаже друго, това ми разбиране (съзнанието), надявам се, няма да ми попречи да изкарам пари.

Прогнозите или още казано очакванията, нагласите, предварителните разбирания, че нещо е правилно и трябва да се случи, предразсъдъците за пазара, не са в моята компетенция. Не съм прогностик и ако съм направил правилна прогноза, не значи, че съм отиграл движението или обратното - може да съм изкарал пари след съвсем погрешни очаквания.

Прогнозите (съзнателният опит за поглед в бъдещето) влияят на нагласата ти. Вече не си тук и сега. Не си Дзен. Загубил си "правилното" състояние на духа и не можеш да предприемеш "правилното" действие.

"Спокойствието на духа поражда правилните ценности; правилните ценности пораждат правилните мисли, а правилните мисли пораждат правилните действия." С всички условности на думичката "правилно".
                            Прави му се на "интересен" по същия начин ( на Стамбата ), както сега на мен.

Накрая на човека му писна и ти прати от гугъл да си прочетеш само за видове технически анализи, колко са много, методи на прогнозиране, съчетания с фундамент и т.н.

П.П. Т'ва което си написал не е прогноза, защото нямаш тайминг. Няма и числа. Демек днес може да вали, ама може и да не вали. Т'ва си написал в момента.

Без тайминг - нищо не струва - зероу като пазарна стойност.

Успех!
                            Last edited by marandi; 08.11.2013, 12:33.

Коментар

• "Спокойствието на духа поражда правилните ценности; правилните ценности пораждат правилните мисли, а правилните мисли пораждат правилните действия." С всички условности на думичката "правилно".

Медитация ????
                              Pip master

Коментар

Пиши си бре, луд. Щом има кой да те чете, какво по-добро от това.

Аз за съжаление не мога да давам нива по 5 фигури диапазон. При мене нивата са с 20 пипса диапазон, като такива се случват бързо и не са подходящи за форумни изяви.

Успех.
                                Абс ти не беше ли с по дългосрочен trader бях останал с впечатлението че гониш фигури
                                Pip master

Коментар

Working...
                                X