IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
    тези определения... но благодаря все пак
    да те питам как връзваш инфлацията с анализа ти за някои валути... примерно британския паунд и японската йена
    Ами никак. Не съм анализатор когато търгувам. Просто ги търгувам. Графиката рисува определена конфигурация която е валиден сетъп и слагам ордерите и стоп лоса. Не разсъждавам инфлация или дефлация или нещо друго бута цената в тази посока.
    Анализи мога да си правя, когато не търгувам или чакам да се развие ценово движение което мога да разчета. Но тези анализи са само дъвка за мозъка - принос към търгуването ми - геврек.

Коментар

кефале, какво да ти кажа... физиката е фундаментална наука обясняваща галактическите закони... ние като част от тази планета сме изградени от едни основни единици, които няма начин да не са подвластни на същите закони и ако има наука, която може да обясни някаква част от нещата, то това е физиката но икономиката като цяло е съвкупост от физика и поведенческа психология си мисля... сигурно и още неща, но на мен специално ми е интересно и винаги гледам да науча нещо ново и да нареждам пъзела на Форекса... гледаш го пазарът замрял... защо да не научим нещо ново
      Давай!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq Разгледай мнение
        Туй дърта е стратегия, ще знаеш... Чакаш да изтървеш шанса да направиш пари тук и сега, за да направиш нещо, което си си наумил предварително в ситуация, среда и време, неебаващи за това, което си мислиш...
        Бавно, но славно, дето са казали... Парите, дето направих "тук и сега" един път ги загубих "там на момента", втори път ги дръпнах и изхарчих "тогава и после", пък утре и в други ден смятам друго да правя.
        От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
          Уфффффффф, добре!
          Определения:
          Ценова инфлация - представлява процентът годишно увеличение на общото ниво на цените, което обикновено се измерва чрез Индекса на потребителските цени.
          Парична (монетарна) инфлация - всяко увеличаване на паричното предлагане. С термина парично предлагане означаваме всичко, което може да се използва за купуване на стоки и услуги, т.е. така наречените книжни пари.
          тези определения... но благодаря все пак
          да те питам как връзваш инфлацията с анализа ти за някои валути... примерно британския паунд и японската йена

през погледна на централните им банки да добавя
          Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Reptil Разгледай мнение
            Чекаме еврото да падне на 1,2Х, че да пуснем една дълга.
            Туй дърта е стратегия, ще знаеш... Чакаш да изтървеш шанса да направиш пари тук и сега, за да направиш нещо, което си си наумил предварително в ситуация, среда и време, неебаващи за това, което си мислиш...

Коментар

и какво пише в уцебниците за инфлацията? и за ценовата и за паричната
              Уфффффффф, добре!
              Определения:
              Ценова инфлация - представлява процентът годишно увеличение на общото ниво на цените, което обикновено се измерва чрез Индекса на потребителските цени.
              Парична (монетарна) инфлация - всяко увеличаване на паричното предлагане. С термина парично предлагане означаваме всичко, което може да се използва за купуване на стоки и услуги, т.е. така наречените книжни пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                Профитче,дай да не намесваме науката,особено физиката!!!Прекалено точна е!!!
                За икономиката не съм много сигурен!!!Особено с печатари и регулатори!!!Кеф ти инфлация ,кеф ти дефлация!!!Не казвам,че е грешно!!!Но всепак в момента нещата не са въпрос на пазар!!!На чист капитализъм!!!
                кефале, какво да ти кажа... физиката е фундаментална наука обясняваща галактическите закони... ние като част от тази планета сме изградени от едни основни единици, които няма начин да не са подвластни на същите закони и ако има наука, която може да обясни някаква част от нещата, то това е физиката но икономиката като цяло е съвкупост от физика и поведенческа психология си мисля... сигурно и още неща, но на мен специално ми е интересно и винаги гледам да науча нещо ново и да нареждам пъзела на Форекса... гледаш го пазарът замрял... защо да не научим нещо ново
                Keep going ...

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                  не са ли изморихтя да си чешите егото бря ? ай ссектир таз тема Валутна търговия никакъв просперитет за тез които сакат нящо да научат полезно
                  Чекаме еврото да падне на 1,2Х, че да пуснем една дълга.
                  От как излезе Вълка от Уолстрийт, депозит сметките в банките рязко намаляха.

Коментар

Тук вече се намесва втората величана от уравнението на Фишър... колкото и да печатиш, ако нямаш скорост на обръщение на тези пари няма много смисъл...ето пак уравнението:

инфлация=маса пари*скорост на обръщение... долавяш ли приликата с физиката

можеш да увеличиш масата, но ако нямаш скорост, то трябва бая да увеличаваш... и ЦБ точно това правя с по малко всеки месец... и като видят, че се отпушва системата ще спрат
                    Профитче,дай да не намесваме науката,особено физиката!!!Прекалено точна е!!!
                    За икономиката не съм много сигурен!!!Особено с печатари и регулатори!!!Кеф ти инфлация ,кеф ти дефлация!!!Не казвам,че е грешно!!!Но всепак в момента нещата не са въпрос на пазар!!!На чист капитализъм!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
                      Ами точно заради страховете на европейците след въвеждането на е-парите, да не се окажат източник на скрито емитиране на валута и да помпат инфлация е приета Директива 2000/46/ЕО.
                      А относно определението на инфлацията - дай да уточним първо за коя инфлация питаш - за ценова инфлация или за парична (монетарна) инфлация.
                      При всички случаи аз ще ти дам отговор от учебник така както съм го учил и както съм държал изпит. Ако очакваш нещо оригинално и ново - сори, не съм аз човека.
                      и какво пише в уцебниците за инфлацията? и за ценовата и за паричната
                      Keep going ...

Коментар

• не са ли изморихтя да си чешите егото бря ? ай ссектир таз тема Валутна търговия никакъв просперитет за тез които сакат нящо да научат полезно
                        Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• отделно тук има един ключов момент... те увеличават книжните пари, но с тяхното увеличение намаляват кредита... защото с напечатаните пари изкупуват проблемни ипотечни облигации и те отиват в баланса на централната банка, ама там въобще не влияят на икономическия процес... а казахме, че

масата пари=хартиени пари+дълг...
                          Keep going ...

Коментар

според мен говорим за е-парите и връзката им с инфлацията... ще ми е интересно да науча за теб какво е инфлацията, но ще помоля да го направиш на разбираем език... или както можеш пък аз ще питам ако нещо не ми е ясно
                            Ами точно заради страховете на европейците след въвеждането на е-парите, да не се окажат източник на скрито емитиране на валута и да помпат инфлация е приета Директива 2000/46/ЕО.
                            А относно определението на инфлацията - дай да уточним първо за коя инфлация питаш - за ценова инфлация или за парична (монетарна) инфлация.
                            При всички случаи аз ще ти дам отговор от учебник така както съм го учил и както съм държал изпит. Ако очакваш нещо оригинално и ново - сори, не съм аз човека.

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                              Когато парите са заковано количество!!!А когато са напечатано ново количество?
                              Тук вече се намесва втората величана от уравнението на Фишър... колкото и да печатиш, ако нямаш скорост на обръщение на тези пари няма много смисъл...ето пак уравнението:

инфлация=маса пари*скорост на обръщение... долавяш ли приликата с физиката

можеш да увеличиш масата, но ако нямаш скорост, то трябва бая да увеличаваш... и ЦБ точно това правя с по малко всеки месец... и като видят, че се отпушва системата ще спрат
                              Keep going ...

Коментар

дефлацията идва по формулата на Фишър и се обяснява с деливъриджинга... ако проследиш внимателно голямата депресесия в САЩ ще видиш същия процес... там не знам да е имало пак такава регулация от ЦБ? просто си представи една взаимоусилваща се система от намаляване на парите в обръщение (пари+кредит) подсилена от спадащи цени на активите
                                Когато парите са заковано количество!!!А когато са напечатано ново количество?

Коментар

Working...
                                X