Първоначално изпратено от marandi
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнениеИзвинявай, но започвам да губя нишката на разговора. Какво е точно е твърдението ти?
Говорихме за е-парите. То малко разговора взе да добива насоката - Колко е часа? - Няма проблем, днес сме вторник.Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеМарандич,я ми намери едно мое писание ,дето съм казал,че инфлацията се мери с електронни пари.Така както аз ти извадих формулата,така и ти ми намери подобно изказване.Цитатче,ако обичаш,цитатче.Или марандича е лъжльо,май,а?
-------------------------------------------------------------------------------
Ти се изсмя на анализа ми, че по общоприетите норми досега, откакто свят светува парите са се деляли на книжни, стокови, метални, електронни.
Но в днешни дни инфлация/дефлация единствено касае само и единствено книжните пари. Точка!
------------------------------------------------------------------------------
Та, щом твърдиш, че електронните и книжните пари са едно и също - то логично мериш инфлацията в електронни кинти.
П.П. Затова си ми много забавен, Зайко
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАй, стига, бря Нуфряк??
И как са измервали инфлацията тогава без електронните кинти да'е ...
П.П. Ся усещам какво ще ми отговориш - преди електронните кинти е нямало инфлация/дефлация, щот' е нямало с какво да я мерят, налЕ?
'ноу си семпъл и не гаври с 'орица, които имат кетапите, които ти нивгиж не си успял да имаш. Докат' се еВаваш с подкованите - ще си висиш гладен и болен.
Затова ти се хиля, че ставаш за забава
ΔM = ΔYR + ΔP – ΔVВсяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеДефлацията идва от прекомерната регулация на ЦБанки!!!Увеличаване на резерви,капиталова адекватност,и ред други и парите се връщат на депозит в ЦБ!!!Keep going ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеТогава не е имало електронни пари.
И как са измервали инфлацията тогава без електронните кинти да'е ...
П.П. Ся усещам какво ще ми отговориш - преди електронните кинти е нямало инфлация/дефлация, щот' е нямало с какво да я мерят, налЕ?
'ноу си семпъл и не гаври с 'орица, които имат кетапите, които ти нивгиж не си успял да имаш. Докат' се еВаваш с подкованите - ще си висиш гладен и болен.
Затова ти се хиля, че ставаш за забава
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеНуфряк, смешно е някой, който ходи всеки ден на работа от 7ч сутринта да дава акъл на 'орица, които отдавна не ходят на работа. И бачкер да дава акъл за Форекс
П.П. Поне разсмяхме аудиторията
А безработен писач на застраховки,който по цял ден виси пред печката,още по-малко
П.П.Ако трябва някакви помощи да ти съберем,че с тия по 3 долара от форекса,дето я ги изкараш,я не,сигурно мизерстваш.То гледам,че мизерията и на мисловната дейност ти се отразяваLast edited by onufri; 11.11.2013, 23:09.Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеДефлацията идва от прекомерната регулация на ЦБанки!!!Увеличаване на резерви,капиталова адекватност,и ред други и парите се връщат на депозит в ЦБ!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАу .... що така обърна палачинката? И отсвири твоята дружка Нуфряка? Не те е срам
П.П. Ся искаш ли пак да преговорим една от формулките за инфлация, дет' Нуфряка ме цитира и после да те задълбая по т.нар. сива икономика и че е част от БВП на страна Х и влиза в същата формулка.
Па, официално вече към БВП ви при прибавят и % от сивата икономика.
П.П. После па има едни дефлатори дет' редуцират инфлацията и става мазало с т.нар. "изглаждане".
Ха, сега кажи що отсвири твоята дружка Нуфряка дет' мери инфлацията с електронни кинти?
Предател!!
Марандич,я ми намери едно мое писание ,дето съм казал,че инфлацията се мери с електронни пари.Така както аз ти извадих формулата,така и ти ми намери подобно изказване.Цитатче,ако обичаш,цитатче.Или марандича е лъжльо,май,а?Всяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
-
Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнениеАу .... що така обърна палачинката? И отсвири твоята дружка Нуфряка? Не те е срам
П.П. Ся искаш ли пак да преговорим една от формулките за инфлация, дет' Нуфряка ме цитира и после да те задълбая по т.нар. сива икономика и че е част от БВП на страна Х и влиза в същата формулка.
Па, официално вече към БВП ви при прибавят и % от сивата икономика.
П.П. После па има едни дефлатори дет' редуцират инфлацията и става мазало с т.нар. "изглаждане".
Ха, сега кажи що отсвири твоята дружка Нуфряка дет' мери инфлацията с електронни кинти?
Предател!!
Не ви знам какъв ви е спора, че да вземам страна.
И тоя изпит дето 20 пъти си се явявал, напъни се и го вземи най-накрая, че срамна работа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнениеХахахахаха,25 изпита имал милия И след толкова много изпити как не те взеха на някое читаво място да работиш,ами ти се наложи да да пишеш застраховки по кафетата?!
Май на един изпит по финанси си се явявал 25 пъти и още не си го взел
Я така както си пиша да не забравя да те попитам - абе в какъв вид електронни пари държиш спестяванията,че да ги пазиш от инфлацията?Голяма тайна се оказа отговора на този въпросТоп сикрет,разбираш ли,значи
П.П. Поне разсмяхме аудиторията
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеи според теб кредитът не влияе на инфлацията, така ли?
Имаш мултипликатор, МЗР и капиталова адекватност - но ... тях ги определя Регулаторът ( ЦБ ) към ТБаМки.
Естествено, че влияе и влиза в паричната маса ( официалната ).
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеи според теб кредитът не влияе на инфлацията, така ли?
Говорихме за е-парите. То малко разговора взе да добива насоката - Колко е часа? - Няма проблем, днес сме вторник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнениеКато млад форекс трейдър и аз си задавах редица въпроси и за тези, които ги интересува ще напиша следното.
инфлацията е следствие от увеличаване на паричната маса и Ървинг Фишър казва
инфлацията=пари в обръщение * скорост на размяна на парите
парите в обръщение са хартиените пари + кредит/дълг
кредит/дълг могат да издават всички икономически субекти, не само търговските банки... ако сте на сметка в магазина или бара, това също е кредит... междуфирмената задлъжнялост в България също... по този начин се увеличават парите в обръщение и има иконмически бум... скоростта на размяна на парите също е висока... при криза се редуцира размера на кредита чрез процесът деливъриджинг и там спадат парите в обръщение, така и скоростта на обмяна, което води до дефлация и е много тегав процес. Централните банки противодействат с печатане на пари за да не позволят дефлация, която е пагубна за икономиката.
Това е... всякакви там електронни пари и тем подобни са бошлав работаВсяка краткосрочна спекулация е потенциална дългосрочна инвестиция.
Коментар
Коментар