IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Не ти знам стила как денсиш, бебе сладко - нито пропорциите на акаунта.

На 99.30 има силна съпротива кака йена и ако пробие там може да се разходи до 100.

П.П. По принцип декември ще стане изсипването на стимулите от ЯЦБ - сега може си търсиш удобен вход, ама в момента не става - има цял месец още.

Предната седмица ( в четъртък ли беше ) се бях лепнал на бай от 97.72 и от лакомия го затворих на 16 пипа и викам ще вляза малко по-удобно от 97.60, ама дръжки и изпуснах движението - хихи

Та, в момента няма хляб там при яна през долар - гледай я през паунд, ако мине 160 за селл

Успех!
    Активира ми се ордера на 99.33, тейка го изпусна за 1 пипс и я затворих ръчно сега на 99.75. Ще те послушам и ще я чакам през паунда сега в зоната 159.50-80. Благодаря за отговора!

Колкото до стила на игра.. още се пече. До 2 седмици с валутите не се занимавах (за цялата година имах не повече от 2-3 открити позиции с валута), а търгувах само индекси и акции, като там постепенно си океширах всички позиции (последната я махнах след като ЕЦБ-то бутна лихвата). Въпросът е, че вече не ми харесва ситуацията за търгуване на индекси, прекалено непредвидима стана. DAX-a може да иде на 10к като нищо, а може и да слезе на 7к.. и 2та варианта ми се струват еднакво реални и трудно предвидими, та затова, докато не направят един приличен спад или докато дакса не наближи 10к, там повече работа нямам.
    Last edited by ggnore13; 12.11.2013, 17:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Teo88 Разгледай мнение
      Колега недей така, наистина няма смисъл да се замеряме с камъни из форума.
      Истината е, че икономическата теория не дава еднозначни отговори по тези въпроси - разни школи - разни отговори. Няма смисъл да се държим като талибани тука и да смятаме, че само нашта вяра (теория) е истинската и ние сме "правоверните" - носителите на истината от последна инстанция.
      Нормално е да има различни виждания по икономически теми - на всеки малко или много възгледите му са формирани от определена школа - в зависимост на какви книги е попадал по често или какви са му били преподавателите. Ако ги разгледаш буквално и ще видиш че примерно монетаристи и посткейнсианци залагат взаимоизключващи се твърдения. Ама хората си спорят по света с години без да има обесен (засега) като представител на другата секта.
      Много хора имат някакви гигантски ЕГО-та и спорят, за да ги бранят. Това сериозно го мисля.

Тука мястото не ми е приятно за разговори, но понеже се появихте няколко човека, с които можем да побеседваме ще ти дам моите изходни точки.

1. Работоспособно население
      2. Управленски и организационен капацитет
      3. Научна и развойна дейност
      4. Начин да принудиш другия да приеме твоята истина (война)

Парите сами по себе си са преходен измерител. И всичките да ги имаш, ако няма кой да ги получи и да ти предостави нещо , кел файда.

Всяка от 4-те точки при увеличение води до дефлация в реалните цени и инфлация в паричната маса(разбира се, не говорим за някакви безкрайни дефицити, които не могат да бъдат компенсирани). Вече въпрос на държавна политика е дали ще прекалят със второто.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
        Спорят някакви лаладжии като марандито. Нещата са доста прости.
        Колега недей така, наистина няма смисъл да се замеряме с камъни из форума.
        Истината е, че икономическата теория не дава еднозначни отговори по тези въпроси - разни школи - разни отговори. Няма смисъл да се държим като талибани тука и да смятаме, че само нашта вяра (теория) е истинската и ние сме "правоверните" - носителите на истината от последна инстанция.
        Нормално е да има различни виждания по икономически теми - на всеки малко или много възгледите му са формирани от определена школа - в зависимост на какви книги е попадал по често или какви са му били преподавателите. Ако ги разгледаш буквално и ще видиш че примерно монетаристи и посткейнсианци залагат взаимоизключващи се твърдения. Ама хората си спорят по света с години без да има обесен (засега) като представител на другата секта.

Коментар

Ей, тези инфлация и дефлация - размазахте ги, да им скачате на главите. Още малко остава и разни там монетаристи, неокейнсианци и разни други, дето спорят и не могат да се разберат що е това животно инфлация и от какво наддава най-много ще останат без хляб. Ще вземете да им решите спора.
          А спестовността на японците все съм си мислил, че не им е вродена а малко принудителна - нещо като "ашладисана". Точно през 50-60-70-те години пенсии в Япония имаше май само за полицаи и държавни служители - всички останали - събират доброволно или доброзорно индивидуално за старини.
          Спорят някакви лаладжии като марандито. Нещата са доста прости.

Коментар

• Първоначално изпратено от absfresh Разгледай мнение
            Причината е в повишената продуктивност 50-60-70-те години, че и 80-те, демографската структура на населението и вродената склонност към спестовност.

Дефлацията не е лошо нещо, стига да е базирана на повишена ефективност.
            Ей, тези инфлация и дефлация - размазахте ги, да им скачате на главите. Още малко остава и разни там монетаристи, неокейнсианци и разни други, дето спорят и не могат да се разберат що е това животно инфлация и от какво наддава най-много ще останат без хляб. Ще вземете да им решите спора.
            А спестовността на японците все съм си мислил, че не им е вродена а малко принудителна - нещо като "ашладисана". Точно през 50-60-70-те години пенсии в Япония имаше май само за полицаи и държавни служители - всички останали - събират доброволно или доброзорно индивидуално за старини.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr.Profit Разгледай мнение
              а ако ти кажа, че дефлацията е причината японската йена от 400 йени за долар да достигне 78 ще можеш ли да ме опровергаеш?
              Причината е в повишената продуктивност 50-60-70-те години, че и 80-те, демографската структура на населението и вродената склонност към спестовност.

Дефлацията не е лошо нещо, стига да е базирана на повишена ефективност.

Коментар

хмм, много интересно благодаря... нямаш ли usd/jpy?
                всичко имам само че не е безплатно
                Разполагам и предоставям голяма база данни от важни графики (над 34000 броя) с голяма времева рамка

Коментар

Тук вече се намесва втората величана от уравнението на Фишър... колкото и да печатиш, ако нямаш скорост на обръщение на тези пари няма много смисъл...ето пак уравнението:

инфлация=маса пари*скорост на обръщение... долавяш ли приликата с физиката

можеш да увеличиш масата, но ако нямаш скорост, то трябва бая да увеличаваш... и ЦБ точно това правя с по малко всеки месец... и като видят, че се отпушва системата ще спрат
                  Имаш лека неточност по формулката, Колега.

Произведен продукт = количество на парите Х брой пъти на тяхното обръщение

П.П. Ако мериш така инфлацията се страхувам, че ще отидем на доста височко число, което едва ли показва инфлацията.

Поздрави!
                  Last edited by marandi; 12.11.2013, 01:09.

Коментар

• хмм, много интересно благодаря... нямаш ли usd/jpy?
                    Keep going ...

Коментар

ок.. има ли някой тук, който се интересува от дългосрочен фундаментален анализ (10-70 години) и да има какво да сподели... може и на лични
                      ти гледаш от 1970 до сега но е много важно цялата история да притежаваш колега сега можеш промоционално да погледнеш на иената 100 години назад почти
                      така че не се заблуждавай
                      Разполагам и предоставям голяма база данни от важни графики (над 34000 броя) с голяма времева рамка

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                        Ми аз затова казвам,че един лев е две евра!!!
                        А дано ама надали
                        Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

• ок.. има ли някой тук, който се интересува от дългосрочен фундаментален анализ (10-70 години) и да има какво да сподели... може и на лични
                          Keep going ...

Коментар

а ако ти кажа, че дефлацията е причината японската йена от 400 йени за долар да достигне 78 ще можеш ли да ме опровергаеш?
                            Ми аз затова казвам,че един лев е две евра!!!

Коментар

Не, никога не съм се интересувал от това и съответно никога не съм търсил информация по въпроса.

Коментар

Ами никак. Не съм анализатор когато търгувам. Просто ги търгувам. Графиката рисува определена конфигурация която е валиден сетъп и слагам ордерите и стоп лоса. Не разсъждавам инфлация или дефлация или нещо друго бута цената в тази посока.
                                Анализи мога да си правя, когато не търгувам или чакам да се развие ценово движение което мога да разчета. Но тези анализи са само дъвка за мозъка - принос към търгуването ми - геврек.
                                Keep going ...

Коментар

Working...
                                X