IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутният борд?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dreamtheater Разгледай мнение
    Добре де, да ви попитам. Ако хипотетично отвържат курса на евро лев и го направят 1 към 4, какво става с депозитите в банките, които са например в евро, в долари , паунди........ Ще ги пипат ли и тях, или само левовите депозити ще отекат?
    Oтвързването може да се отмени само от Народното събрание.Не виждам как това ще стане нелегално.Докато депутатите се натуткат всички спестявания ще бъдат обърнати във други валути или изхарчени.А промяната на курса си е девалвация и ще доведе до поскъпване на вносните стоки в това число нефта и от там нататък инфлация майка.Който имал валюта пичели който няма ни пичели.Заплатите ще се вдигнат малко но като цяло ще обеднеем.Ако досега си вземал примерно 1000 евро ще взимаш 500 и те така.А хората които получават 140 кинта незнам как ще се оправят.Не виждам защо народа трябва да си тегли спестяванията от банките.Понеже питаш какво ще стане със спестяванията еми нищо.Като идеш ще ти ги изплатят в съответната валута +лихвата - данъка ако има такъв и те така.

Коментар

• Първоначално изпратено от BatSvetlio Разгледай мнение
      За примера на колегата с илиадото ойро - преди врътката той си има илиадо ийро или 1955.83 леФчета. След врътката ще си има 1955.83/4 или депозитче от 488.96 евро и ще се чувства тотално извръткан
      Ко' речи???

Колкото до борда, по-правилно е да се зададе въпроса, кой има интерес той да падне и тогава истината ще лъсне с цялата си нудистка сила. Въпросът е не дали, а кога!

Коментар

Мамуне, ти ли ги купуваш тия евра на 1.9580 да ти продам тука едни неограничени количества

Коментар

• Първоначално изпратено от qqq
          Баце по стария ще ти ги шитнат - бъди сигурен
          По КУРса на сключване на депозита
          Бе бОли ме КУРделата .....какъв е КУРса по време на сключване на договора ........Аз не съм им дал 1960 лева а 1000 евро ! Или 1000 евро да дават или 4000(примерно ) лева или ............сатЪро между веждите...........

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            При това положение, би следвало да получиш 1000 евро. Проблемът ще настъпи от масовото теглене на левови депозити. Това ще разклати банковата система и ще започнат да се теглят и еврови депозити. Това може да доведе до фалит на банка, което пък ще доведе до изплащане на еврото ти в левове и ще ти платят 1958. При положение, че има от къде, защото не ми е известно Фондът за гарантиране на депозити да е по-висок от депозитната маса
            Е как........щом въобще ще плащат то трябва по СЪЩЕСТВУВАЩИЯТ КУРС ....4 лв ............този курс 1.95 .....той не съществува .

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              При това положение, би следвало да получиш 1000 евро. Проблемът ще настъпи от масовото теглене на левови депозити. Това ще разклати банковата система и ще започнат да се теглят и еврови депозити. Това може да доведе до фалит на банка, което пък ще доведе до изплащане на еврото ти в левове и ще ти платят 1958. При положение, че има от къде, защото не ми е известно Фондът за гарантиране на депозити да е по-висок от депозитната маса
              Мамуне, ти ли ги купуваш тия евра на 1.9580 да ти продам тука едни неограничени количества

Коментар

Е как бе, ноо ясно че всички требе да страдат
                Щи кажа аз как бих го напраил Взимам фиксинга на бнб от предишния ден (когато евро-лев е още 1.95583) и преоценявам сичкуту депозит в други валути в леФа. След това обявявам нов курс леФ-евро от 4 кинта, смятам новите курсове на бнб и съответно сумите по депозитите в други валути. Така сички ще са еднакво онодени и мъката ще е споделена от всички

За примера на колегата с илиадото ойро - преди врътката той си има илиадо ийро или 1955.83 леФчета. След врътката ще си има 1955.83/4 или депозитче от 488.96 евро и ще се чувства тотално извръткан
                А сатЪро от мазето.................

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                  Да, и аз това искам да попитам............Ако имам 1000 евро в банка, и курса се отвърже и стане 1:4 ..........какво ще ми дадат .........1000 евро .....1956 лв. или 4000 лв....

Коментар

• Първоначално изпратено от qqq
                    Естествено че 1956 леФА или ще имаш вече 500 ОЙРО

Честито вече знаете какво ви чака

Обратно ако им дължиш 1000Е ще даваш 4000 леФчета

Very Simple
                    Не ми се вярва.........та курса ВЕЧЕ Е 4лв................как ще изплащат по стар курс .

Коментар

Добре де, да ви попитам. Ако хипотетично отвържат курса на евро лев и го направят 1 към 4, какво става с депозитите в банките, които са например в евро, в долари , паунди........ Ще ги пипат ли и тях, или само левовите депозити ще отекат?
                      Е как бе, ноо ясно че всички требе да страдат
                      Щи кажа аз как бих го напраил Взимам фиксинга на бнб от предишния ден (когато евро-лев е още 1.95583) и преоценявам сичкуту депозит в други валути в леФа. След това обявявам нов курс леФ-евро от 4 кинта, смятам новите курсове на бнб и съответно сумите по депозитите в други валути. Така сички ще са еднакво онодени и мъката ще е споделена от всички

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                        Да, и аз това искам да попитам............Ако имам 1000 евро в банка, и курса се отвърже и стане 1:4 ..........какво ще ми дадат .........1000 евро .....1956 лв. или 4000 лв....
                        Ако отвържат курса, просто няма да има банки, така че не го мисли

Коментар

Коментар

• Добре де, да ви попитам. Ако хипотетично отвържат курса на евро лев и го направят 1 към 4, какво става с депозитите в банките, които са например в евро, в долари , паунди........ Ще ги пипат ли и тях, или само левовите депозити ще отекат?

Коментар

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
                              тимаджийницата не я гледааме
                              В момента това е най-добрата телевизия.

Коментар

• Успокоихте ли се

CDS-a върна рязко днес: от 137 --> на 127
                                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

Working...
                                X