IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив до 26.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• eur usd

........ < 3358 >> ..........

Коментар

• Първоначално изпратено от FidoDidoo Разгледай мнение
      Тоест имаме обръщане на тренда и или временно връщане, за да набере инерция за по нагоре
      не знам точно какво е. въпроса е къде да се включим ние ... като гледам до 3310- 3325 можем да стигнем, а ако го минем не знам
      Last edited by hristo72; 14.01.2013, 11:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от hristo72 Разгледай мнение
        Следвай цената ... а и n.o.r.c. каза промяна в плана а като гледам плановете му за сега се изпълняват...
        Тоест имаме обръщане на тренда и или временно връщане, за да набере инерция за по нагоре

Коментар

• Първоначално изпратено от bo_FX Разгледай мнение
          според мен това е междинно прибиране на печалби от дълги. нов връх в рамките на деня е нещо постижимо.
          Следвай цената ... а и n.o.r.c. каза промяна в плана а като гледам плановете му за сега се изпълняват...

Коментар

• Дон Карлос, не мисля, че си разбрал това, което питах. Ставаше дума за прости цифри от статистиката. Добре, нека поне изясним това с петрола - каква е средната цена на петрола за последните 5 и предшестващите ги 5 години? Каква е средната цена на еврото за същите периоди? Сега, ако сравним в %но изражение промяната на авъридж прайса за 2002/2007 и 2007/2012 на 2та инструмента, какво ще получим? Простата математика показва, че покачването на еврото/спада на долара, компенсира покачването на енергията и металите, потребявани в евро... Изречението, което не разбираш, трябва да се чете така - ако еврото пада/доларът качва, което, казваш, е изгодно на Европа, то това (казвам аз) ще доведе до реално поскъпване на цената на енергията и суровините и от там по цялата верига, генерирайки слаб растеж и инфлация, което именно в момента избягват, балансирайки по ръба на бръснача.

Ако това се случи, всички горят. Сега има някакво преразпределение на тежеста и е нормално в дадени моменти съответни мениджери на големи компании или браншови организации да пискат (имам предвид линковете, които приведе по- долу). Еднопосочна обезценка на еврото = еднопосочен, неконтрулируем деливъридж и рискофф = катаклизмичен сценарий с бурканбанк в световен мащаб.

За интервенциите - колко време им трябваше да се решат, за да интервират на дълговия пазар? И ако там пречките бяха юридически, в случая са други - ЕЦБ няма традицията, но за сметка на това разполага с достатъчно бюрократщина, за да кажем, че ще им е трудно да изненадат пазара. При Драги ЕЦБ не е това, което беше при Трише, но за банка, която е правила 1 интервенция в цялата си история и то съвместна с останалите ЦБ... мисля, че е мнооого дълаг пътя до това да интервират в полза на еврото. Виждаш, че и другите не бързат и макар на никоя ЦБ да не се нрави положението, всички се въздържат от агресивни действия. Освен японците, но те имат 20 години преднина в случая.

Ефективността и дългосрочният ефект от интервенциите също е доста дискусионен, но е излишно да задълбаваме.

Коментар

• eur/usd

Първоначално изпратено от FidoDidoo Разгледай мнение
              Един въпрос това че е тествало 13405 към 4 часа и после 1.3402 към 5:30 и не успя да отиде по-нагоре значили че трренда се обърна надоло и 1.3405 е някаква съпротива??
              според мен това е междинно прибиране на печалби от дълги. нов връх в рамките на деня е нещо постижимо.
              следвай цената!

Коментар

• Един въпрос това че е тествало 13405 към 4 часа и после 1.3402 към 5:30 и не успя да отиде по-нагоре значили че трренда се обърна надоло и 1.3405 е някаква съпротива??
                Last edited by FidoDidoo; 14.01.2013, 10:03.

Коментар

• Първоначално изпратено от ТАТО Разгледай мнение
                  брадатия ке мъти водата довечера че най лесно било в мътна вода да се лови риба ........ама оти след като затворят хамериканците ?
                  ...абе....намирисва ми на комбина със самураите...

Коментар

• Първоначално изпратено от 6969 Разгледай мнение
                    TATO,

......на ти филм бря...........

14.01.2013 23:00:00 Изявление на Бен Бернанки, председател на ФЕД
                    брадатия ке мъти водата довечера че най лесно било в мътна вода да се лови риба ........ама оти след като затворят хамериканците ?
                    Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от titogb Разгледай мнение
                      коя е първата по сериозна съпротива пред това евро бе
                      3358 .....засега сме над нея.....

Коментар

• коя е първата по сериозна съпротива пред това евро бе

Коментар

• TATO,

......на ти филм бря...........

14.01.2013 23:00:00 Изявление на Бен Бернанки, председател на ФЕД

Коментар

• Първоначално изпратено от hristo72 Разгледай мнение
                            нагоре надолу нали все трябва да го затворим ... важното е пипсове да има.
                            Добрю ютрю
                            ГАПо стои незапълнен от снощи .... ке го затворим ГАПо ама може дет се вика в един убав бг.филм - ама ДРУГ ПЪТ
                            http://www.youtube.com/watch?v=DWCzXrIHTuk
                            Татко каза че ще ми купи колело ама друг път

пп.ама понякога и така си остава за дълго време и накрая след седмица ,месец даже и година се запълня
                            Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение

thanks for koment.
                              Пак заповядай!

Исках да ти кажа хеджирай поне на едногодишна база, защото икономика не означава само Фиск, както си мисли дебеланата и да почива на фундамент акцизи и данъци. Няма все още измислена чиновническа икономика открита в исторически преглед, щот' няма кой да им изкара заплатите на администрацията.

Има, още много други графи като нива на безработица, дефлационен марж, покупателна способност, вътрешно потребление, нива на спестявания и не на последно място ДОВЕРИЕ - че кат' гледаш някаква треторазрядна лелка дали въобще знае какво прави.

Да отнемаш от реалния сектор и да преливаш постоянно към Фиск-а на лято ще видим до какво ще доведе при условие, че валутната война в света не е спирала и сега в доста интересна фаза.

Пуканки и гледаме мача

Поздрави!
                              Last edited by marandi; 14.01.2013, 07:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                                Наближават избори и тя се е спекла от страх и си мисли, че най-добре е нищо да не прави до лятото, а кризата в ЕЗ и ЕС ще се реши от само себе си, което няма да стане.

Т.е. ще вкара почти целият ЕС пак в рецесия. Засега ще печата кинти само за графата дефицит, външен дълг - ще подстригва доходите и ще увеличава безработицата, особено в периферията на ЕС.

Само, че дефлационният й марж вече придоби комични размери между ядро/периферия в ЕС ( и до 2015 г. рискува да се разпадне ) - т.е. умишлено върти ЕС на различни скорости.

П.П. Какво очакваш от дебела лелка да разбира от микро, макро и монератаризъм? Тая разбира само от Фиск и там от алчност вече задника й ще стане 100 дка скоро време. Т.е. как да се закотви за още 1 мандат и да къпи на заплатка, че така е най-сладко. Ако я изкараш в реалния сектор - тая лелка няма да може да изкара и 2 евро за цял ден, дори да я сложиш в центъра на Мюнхен да се извъртят 200к жители покрай

нея. Толкоз е смотана.

Само, дет' според мен тя вече загуби изборите и както винаги последна ще го научи.

Поздрави!

thanks for koment.
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X