If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Дон Карлос, не мисля, че си разбрал това, което питах. Ставаше дума за прости цифри от статистиката. Добре, нека поне изясним това с петрола - каква е средната цена на петрола за последните 5 и предшестващите ги 5 години? Каква е средната цена на еврото за същите периоди? Сега, ако сравним в %но изражение промяната на авъридж прайса за 2002/2007 и 2007/2012 на 2та инструмента, какво ще получим? Простата математика показва, че покачването на еврото/спада на долара, компенсира покачването на енергията и металите, потребявани в евро... Изречението, което не разбираш, трябва да се чете така - ако еврото пада/доларът качва, което, казваш, е изгодно на Европа, то това (казвам аз) ще доведе до реално поскъпване на цената на енергията и суровините и от там по цялата верига, генерирайки слаб растеж и инфлация, което именно в момента избягват, балансирайки по ръба на бръснача.
Ако това се случи, всички горят. Сега има някакво преразпределение на тежеста и е нормално в дадени моменти съответни мениджери на големи компании или браншови организации да пискат (имам предвид линковете, които приведе по- долу). Еднопосочна обезценка на еврото = еднопосочен, неконтрулируем деливъридж и рискофф = катаклизмичен сценарий с бурканбанк в световен мащаб.
За интервенциите - колко време им трябваше да се решат, за да интервират на дълговия пазар? И ако там пречките бяха юридически, в случая са други - ЕЦБ няма традицията, но за сметка на това разполага с достатъчно бюрократщина, за да кажем, че ще им е трудно да изненадат пазара. При Драги ЕЦБ не е това, което беше при Трише, но за банка, която е правила 1 интервенция в цялата си история и то съвместна с останалите ЦБ... мисля, че е мнооого дълаг пътя до това да интервират в полза на еврото. Виждаш, че и другите не бързат и макар на никоя ЦБ да не се нрави положението, всички се въздържат от агресивни действия. Освен японците, но те имат 20 години преднина в случая.
Ефективността и дългосрочният ефект от интервенциите също е доста дискусионен, но е излишно да задълбаваме.
Един въпрос това че е тествало 13405 към 4 часа и после 1.3402 към 5:30 и не успя да отиде по-нагоре значили че трренда се обърна надоло и 1.3405 е някаква съпротива??
според мен това е междинно прибиране на печалби от дълги. нов връх в рамките на деня е нещо постижимо.
Един въпрос това че е тествало 13405 към 4 часа и после 1.3402 към 5:30 и не успя да отиде по-нагоре значили че трренда се обърна надоло и 1.3405 е някаква съпротива??
нагоре надолу нали все трябва да го затворим ... важното е пипсове да има.
Добрю ютрю
ГАПо стои незапълнен от снощи .... ке го затворим ГАПо ама може дет се вика в един убав бг.филм - ама ДРУГ ПЪТ http://www.youtube.com/watch?v=DWCzXrIHTuk
Татко каза че ще ми купи колело ама друг път
пп.ама понякога и така си остава за дълго време и накрая след седмица ,месец даже и година се запълня
Това което аз построих , вие не може даже да го боядисате
Исках да ти кажа хеджирай поне на едногодишна база, защото икономика не означава само Фиск, както си мисли дебеланата и да почива на фундамент акцизи и данъци. Няма все още измислена чиновническа икономика открита в исторически преглед, щот' няма кой да им изкара заплатите на администрацията.
Има, още много други графи като нива на безработица, дефлационен марж, покупателна способност, вътрешно потребление, нива на спестявания и не на последно място ДОВЕРИЕ - че кат' гледаш някаква треторазрядна лелка дали въобще знае какво прави.
Да отнемаш от реалния сектор и да преливаш постоянно към Фиск-а на лято ще видим до какво ще доведе при условие, че валутната война в света не е спирала и сега в доста интересна фаза.
Наближават избори и тя се е спекла от страх и си мисли, че най-добре е нищо да не прави до лятото, а кризата в ЕЗ и ЕС ще се реши от само себе си, което няма да стане.
Т.е. ще вкара почти целият ЕС пак в рецесия. Засега ще печата кинти само за графата дефицит, външен дълг - ще подстригва доходите и ще увеличава безработицата, особено в периферията на ЕС.
Само, че дефлационният й марж вече придоби комични размери между ядро/периферия в ЕС ( и до 2015 г. рискува да се разпадне ) - т.е. умишлено върти ЕС на различни скорости.
П.П. Какво очакваш от дебела лелка да разбира от микро, макро и монератаризъм? Тая разбира само от Фиск и там от алчност вече задника й ще стане 100 дка скоро време. Т.е. как да се закотви за още 1 мандат и да къпи на заплатка, че така е най-сладко. Ако я изкараш в реалния сектор - тая лелка няма да може да изкара и 2 евро за цял ден, дори да я сложиш в центъра на Мюнхен да се извъртят 200к жители покрай
нея. Толкоз е смотана.
Само, дет' според мен тя вече загуби изборите и както винаги последна ще го научи.
Поздрави!
thanks for koment.
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Коментар