IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX (архив до 26.03.2013 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• линк

Първоначално изпратено от typir Разгледай мнение
    И аз питам за линк към блога ти?
    Защо чакате всичко наготово? Кликнете на никнейма
    marandi и всичко ще ви бъде поднесено на тепсия.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
      Може ли линк към блога ти?
      http://marandi.blog.bg

П.П. Чети от "Прогноза за пролетта на 2011 година" всичко нагоре после, което е писано.

http://marandi.blog.bg/biznes/2010/0...-godina.519862

Демек от това нагоре наред - засипал съм ви със статистика. Понякога съм пояснявал и в коментарите си, но вече нямам време да го правя да се обяснявам, както ще видиш към края на статиите, че вече даже и не коментирам, щот' времето ми замина да се обяснявам, а през това време можех да спретна поне още няколко анализа

Поздрави!

П.П.П. Умишлено статиите са оставени със датите си на написване ( в ляво от заглавието със зелено цвят се виждат ) и после нямат никаква редакция от моя страна, за да не ме обвини някой после, че съм си напасвал писаното тогава години по-късно.
      Last edited by marandi; 25.01.2013, 17:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
        И аз питам за линк към блога ти?

Коментар

• DidoDinev

Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
          Маранди, извинявай, уважавам аргументираността на мненията ти, но тук вече звучиш като развълнуван стачкуващ гръцки пощальон. "Дебелата" Меркел, ако не си забелязал, от началото на кризата е принудена сама да кара избушения от южняшки партита евро-кораб и тя, заедно с още няколко русоляви джентълмени от север, плащат горивото за това той все пак да остава в движение. А така наречените от теб "роби от периферията", освен да стачкуват и да мислят врътки как да НЕ намалят реално публичните си разходи, засега май нищо реално не са свършили. И защо тогава Меркел да обезценява спестяванията и вземанията на германците? Или сериозно предлагаш да се съгласи да напечата колкото трябват евра, за да могат ония палавници да нулират дълговете и да рестартират партито, а германците евентуално да си подобрят износа (демек да работят още повече), за да възстановят стойността на богатството си/ни? Ай стига
          Здравей, изглежда всичко, което казваш е точно и на място. НО!
          Г-жа Меркел, не без помощта на Саркози забърка такава каша, че доста години след като германците я изгонят /като Саркози/, ще има да оправят забърканото.
          Няма да се разпростирам надълго и широко, само ще ти кажа, че обикновените германци са с единия крак извън Еврозоната. Като не малка роля за това им настроение изигра имено Меркел. Не говоря наизуст, разговарял съм с доста германци. Освен това повечето ненавиждат еврото и не напразно употребяват свои си, алтернативни валути, предполагам, че не ти казвам нищо ново.
          Един референдум и Германия ще зареже и еврото и Еврозоната. И ще бъде още по-добре от сега. Другите да му мислят, че се насосаха на ситуация, в която ЕЦБ съобразява монетарната си политика основно с Германия. Еднаква монетарна политика за Португалия, Кипър, Гърция и пр. от една страна и Германия и до някъде Франция от друга. Хайде де! Това виц ли е някакъв, подигравка ли, що ли? Да не говорим, че още през 2003 г. Германия и Франция първи /!!!/ дадоха тон и нарушиха пакта за стабилност и сътвориха бюджетен дефицит от по 4.2, вместо допустимите 3%. Подчертавам - първи! На всичкото отгоре гледаха отвисоко на забележките на останалите.
          Тя работата на Германия е лесна, тя си има исторически опит и исторически навици - възход, война, разруха. И пак отначало. Не дай Боже! Ами другите европейци? Както винаги вълци ги яли.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
            Далеч съм идеята за подкрепа на маляките. Те се наиграха сами - даже в 2009 година бях дал прогноза, че БГ-то ще издуха Гърция като тапет до 5 години ( още не са минали ).

Не ме питай колко нещо ми се смя на "болния" мозък кат' им го написах.

П.П. Достатъчно е да погледнеш трусовете за Каталуния, днешните нагласи за референдум в ЮКЕй, където повечето 'орица искат отцепване от ЕС, а също и швейцарците, които всеки момент могат да си отвържат валутата. Гърция, Кипър и сие хич не ги броя.

Радвам се поне, че кампанията, която подех в блог-чето в началото на 2012 г. да не се влиза в "чакалнята" на ЕЗ, понеже до лятото вече изпълнявахме всички критерии, а това е залегнало кат' приоритет още от 2008-9 година за БГ-стан.- нашите пъпеши отложиха, точно за какво призовах. Поне един път да направят нещо умно и те.

Сега чакаме до 2015 дали ЕС и ЕЗ ще го бъде или ще се самозапали като факла сам.

Поздрави!

П.П.П. Писал съм достатъчно много със специално подбрани статистики и прочие, където трябва и който трябва го е прочел. За съжаление още нямате секси анализатори на световно ниво и затова се лашкате от популизъм до популизъм.

Погледнете си Парламента и те не знаят какво правят в момента и накъде водят страната. Ще помагам докато мога

Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
              Маранди, извинявай, уважавам аргументираността на мненията ти, но тук вече звучиш като развълнуван стачкуващ гръцки пощальон. "Дебелата" Меркел, ако не си забелязал, от началото на кризата е принудена сама да кара избушения от южняшки партита евро-кораб и тя, заедно с още няколко русоляви джентълмени от север, плащат горивото за това той все пак да остава в движение. А така наречените от теб "роби от периферията", освен да стачкуват и да мислят врътки как да НЕ намалят реално публичните си разходи, засега май нищо реално не са свършили. И защо тогава Меркел да обезценява спестяванията и вземанията на германците? Или сериозно предлагаш да се съгласи да напечата колкото трябват евра, за да могат ония палавници да нулират дълговете и да рестартират партито, а германците евентуално да си подобрят износа (демек да работят още повече), за да възстановят стойността на богатството си/ни? Ай стига
              Далеч съм идеята за подкрепа на маляките. Те се наиграха сами - даже в 2009 година бях дал прогноза, че БГ-то ще издуха Гърция като тапет до 5 години ( още не са минали ).

Не ме питай колко нещо ми се смя на "болния" мозък кат' им го написах.

П.П. Достатъчно е да погледнеш трусовете за Каталуния, днешните нагласи за референдум в ЮКЕй, където повечето 'орица искат отцепване от ЕС, а също и швейцарците, които всеки момент могат да си отвържат валутата. Гърция, Кипър и сие хич не ги броя.

Радвам се поне, че кампанията, която подех в блог-чето в началото на 2012 г. да не се влиза в "чакалнята" на ЕЗ, понеже до лятото вече изпълнявахме всички критерии, а това е залегнало кат' приоритет още от 2008-9 година за БГ-стан.- нашите пъпеши отложиха, точно за какво призовах. Поне един път да направят нещо умно и те.

Сега чакаме до 2015 дали ЕС и ЕЗ ще го бъде или ще се самозапали като факла сам.

Поздрави!

П.П.П. Писал съм достатъчно много със специално подбрани статистики и прочие, където трябва и който трябва го е прочел. За съжаление още нямате секси анализатори на световно ниво и затова се лашкате от популизъм до популизъм.

Погледнете си Парламента и те не знаят какво правят в момента и накъде водят страната. Ще помагам докато мога
              Last edited by marandi; 25.01.2013, 17:21.

Коментар

• Безпрецедентните покупки на облигации на председателя на Федералния резерв на САЩ (FED), Бен Бернанке, тласна счетоводния баланс на банката до рекордните 3 трлн. USD. Бернанке освен това не дава признаци за колебания в стремежа да понижи безработицата от 7.8%. FED закупува по 85 млрд. USD в съкровищни бонове всеки месец, ползвайки пълната мощ на своя счетоводен баланс, за да засили икономическото възстановяване. Според бивш икономист на банката, сега FED е в непознати територии. Дори тези „лесни“ пари да потекат чрез финансовите пазари и до реалната икономика на определен етап и да придвижат икономиката към по-бърз растеж, пред САЩ все още има много рискове.
                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Това казвам, че дебелата Меркел дори ще жертва немския износ, защото да съсипе периферията на ЕС и да зароби цели държави с немска "помощ" е по-рентабилно и да ги държи кат' кученца на каишка ( безработни и гладни ) е повече на далавера.

После милиони 'орица ще бачкат да връщат "помощта" на Германия с поколения.

Коментар

• В тоя форум, ако имаше опция за филтрация на мненията на някои индивиди, щях да се чета сам ..... и още един -двама максимум.
                    Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
                    私は最高のトレーダーだ

Коментар

• Marandi, мерси за отговора! Това, разбира се, е коренно различно. Иначе нищо лично, просто исках да разбера какво искаш да кажеш. Поздрави!

Коментар

Това казвам, че дебелата Меркел дори ще жертва немския износ, защото да съсипе периферията на ЕС и да зароби цели държави с немска "помощ" е по-рентабилно и да ги държи кат' кученца на каишка ( безработни и гладни ) е повече на далавера.

Предполагам някой финансов корифей й е казал, че ще успее да балансира немския износ с вътрешно потребление ( в Германия ) и ще го компенсира, което е пълен смях.

'орицата не са опитни мишки и някой да си мисли, че може да им сменя стотици и десетилетия изградени навици и традции, кат' разцъка малко гимнастика с макро-показателите. На хартия звучи прекрасно, но на практика няма как да стане да накараш германец да не спестява, а да хукне да харчи кат' разпран, щот' вътрешното потребление, трябвало да компенсира спада на немския износ.

П.П. Вадиш ми всичко от контекст. Затова ти казах, че ти ме малко по-внимателно.

Между другото тая вече е политически пътник, както Саркози - писал съм ви нещата в блог-чето много отдавна като анализи. Просто ми е досадно да се повтарям. Прощавай.

Па, да се обяснявам - съвсем. Нищо лично! Просот нямам такова време, колкото и да се старая да съм внимателен.

Със здраве!
                        мдаа след нея ще дойде някой, който на гладни и бедни ще има да раздава... и един мармот...
                        Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

• Първоначално изпратено от BatSvetlio Разгледай мнение
                          Ами чета аз, чета, и пак не разбирам как скъпото евро стимулира германския експорт... Пък и ти много не обясняваш таз теория как работи на практика... хайде със здраве!

Предполагам някой финансов корифей й е казал, че ще успее да балансира немския износ с вътрешно потребление ( в Германия ) и ще го компенсира, което е пълен смях.

'орицата не са опитни мишки и някой да си мисли, че може да им сменя стотици и десетилетия изградени навици и традиции, кат' разцъка малко гимнастика с макро-показателите. На хартия звучи прекрасно, но на практика няма как да стане да накараш германец да не спестява, а да хукне да харчи кат' разпран, щот' вътрешното потребление, трябвало да компенсира спада на немския износ.

П.П. Вадиш ми всичко от контекст. Затова ти казах, чети ме малко по-внимателно.

Между другото тая вече е политически пътник, както Саркози - писал съм ви нещата в блог-чето много отдавна като анализи. Просто ми е досадно да се повтарям. Прощавай.

Па, да се обяснявам - съвсем. Нищо лично! Просот нямам такова време, колкото и да се старая да съм внимателен.

Със здраве!
                          Last edited by marandi; 25.01.2013, 16:02.

Коментар

• Ко стаа спекуланти?! Изядохте шамарите и сега събираме сили за втора серия аааа

Коментар

• Става интересно - Дау е с ъп
                              Парите не ме вълнуват. Те ме успокояват!

Коментар

Хайде прочети ме още няколко пъти и ако още не зацепваш какво съм казал - проблема не е мой

П.П. Ще ти метна и 1 бонус - безработицата в ЕС няма да се подобри в подобна мярка за налагане на скъпо евро, особено в периферията. А, уж дебелата Меркел се кълне, че това е било приоритет, па защо ли прави наобратно на това, което говори?
                                Ами чета аз, чета, и пак не разбирам как скъпото евро стимулира германския експорт... Пък и ти много не обясняваш таз теория как работи на практика... хайде със здраве!

Коментар

Working...
                                X