Ама вие верно ли имате още злато?, haha
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какъв бизнес ще започнете след като си продадете златото на 5000
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеХммм, ми 5000$ злато означава 340$ барела олио, че 15/1 е средното съотношение между двете през годините. Пък и не виждам къде чак толкова да се обезцени и долара та чак такива цени скоро да видим, все още си е цар зеления му дявол.
При 20/1 както е сега по скоро бих продавал злато и купувал олио отколкото мокри златни сънища да ме гонят. Повече от 25/1 няма шанс за мене да стане, тоест има няма още най много 20-25 % потенциал нагоре златото, докъм 2200$ преди да се сурне пак стръмно надолу, смешна работа та да си заслужава такова вманячване.
Виж около 10/1 бих правил точно обратното. Тогава здраво бих се хванал на ъпърското хоро при Мастъра.
ПС Не е препоръка да ми вярвате както аз на себе си (засега)
Всеки да си решава за него си.
Но..как ще излглежда икономиката след това. Ако се огледаме в момента може да изброим следните бизнес двигатели - автомивка, аптека, магазин за гесеми, фризьорскки салон, мол. Това е несериозно.Last edited by IvanG; 25.11.2012, 22:27.I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеХммм, ми 5000$ злато означава 340$ барела олио, че 15/1 е средното съотношение между двете през годините. Пък и не виждам къде чак толкова да се обезцени и долара та чак такива цени скоро да видим, все още си е цар зеления му дявол.
При 20/1 както е сега по скоро бих продавал злато и купувал олио отколкото мокри златни сънища да ме гонят. Повече от 25/1 няма шанс за мене да стане, тоест има няма още най много 20-25 % потенциал нагоре златото, докъм 2200$ преди да се сурне пак стръмно надолу, смешна работа та да си заслужава такова вманячване.
Виж около 10/1 бих правил точно обратното. Тогава здраво бих се хванал на ъпърското хоро при Мастъра.
Евентуално мощно движение на златото, независимо ото посоката, поне съм останал с впечатление че очакванията във форума са полярни, би направило интересен корелативния хедж...
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеВанка при 5000 долара за тройунция Дау колко е, а Софикс
освен това петрол, недвижимост, цена на земята, суровини, храни, метали
ами Либор, Юрибори, колко са лихвите на щатското, немското правителство
По всяка вероятност ще правя още по внимателно бизнеса си
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеВсички тези шортаджии ще берат ядове ама много скоро
Та по темата е - накъде ще гледа инвеститора след златния балон
освен това петрол, недвижимост, цена на земята, суровини, храни, метали
ами Либор, Юрибори, колко са лихвите на щатското, немското правителство
По всяка вероятност ще правя още по внимателно бизнеса си
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеАко съм закрил дългата позиция значи е дошло време за късаЗа българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Коментар
-
+1
жестоко верен анализ, но пропускаш едно нещо, само едничко, ама пък за сметка на това - най-важното:
каква е алтернативата на евтините пари и печатниците на фед, ацб, ецб, джапанците и т.н.?
Няма алтернатива, т.е. има, но се нарича рестарт на система и в 99% от случаите минава през война, а това е нещо, което никой не иска (засега). И не иска не заради друго, а защото "алтернативните пари", т.е златото, се намират в мангалите от Индия, Китай и т.н. Е, кой хамаерикански реднек би си го позволил това нещо? Кой би се занимавал с цялата тази операция по налагане на контрол върху новата "печатница" наречена златни мини, т.е. върху повечето мини, при всичките проблеми, които налага това "проблемче", при положение, че алтернативата е повече от елементарна - малко прах в очите на народа, малко обещания, малко подсладители (ей ги борсите навсякъде по развитите държави възстановиха до нивата от преди срива - изглежда, че мерките "работят", поне на хартия) и печатааааай и Фъргай онези ми ти доларес с хеликоптер, с идеята да се купи време, народът да забрави (горе-долу се случва) и накрая пак ще го издухат влогарите с една сравнително контролирана инфлация. Това е.
А златото е страхотна алатернатива, но не е панацея - аз си го пазя, налично, на жълти колеленца и търкалца, и то само за някакъв хедж. Панацея - няма, за съжаление
Първоначално изпратено от Hunter of foolsВ момента гасят огъня с бензин.
Все повече бензин! И ще стане един хубав, огромен, глобален пожар
Така,че златото има още мноооооого път, докато се надуе и стане един ден и то балон
Финансовите пазари са безвъзвратно изкривени, инфлирани и надценени. Банковите баланси – прекомерно раздути. Ливъриджът на банките в Еврозононзата 26 към 1. Свръхзадлъжнялостта вече не е изключение, а правило, а финансирането със собствен капитал е нерентабилно. Когато попитали Лудвиг фон Мизес за най-съществената разлика между капитализма и социализма, той се замислил, след което казал нещо от сорта на: при капитализма има капиталов пазар. Най-вероятно е имал предвид, че е функционирала система, която е предоставяла капитала на най-способните компании, а потребители са били суверен и диригент на производствения процес посредством покупките и предпочитанията си.
Финансовите пазари и банките обаче вече не са просто каналът за пренос на спестяванията от спестителите/капиталисти към предприемачите/инвеститори. Финансовата система днес е корумпирана и манипулирана. Пазарната стойност на финансовите активи се определя от намесата на централните банки, а пазарните участници са като пристрастени към евтините пари, наливани централните плановици.
Свидетели сме на национализиране на кривата на доходността, както се казва на финансов жаргон, тоест чрез прийоми на паричната си политика, централните банкери предопределят - вместо пазара - стойността на активите, а оттам и доходността им. А благодарение на банкирането с частичен резерв, търговските банки участва дейно в паричното предлагане и промяната на относителните цени в икономиката – най-важните фактори за правилното използване на оскъдния икономически ресурс.
Дисбалансите: все по-големи и по-големи
За да парират естественото свиване на паричното предлагане и болезнения очистителен процес по време на все по-драматичните кризи, централните банки се намесват и ще се намесват отново и отново. Ефектът ще става все по-слаб и краткотраен, а порциите на наливане на ликвидност – все по-големи. Кризата бива избутана във времето, но не и излекувана. Колкото повече се отлага изчистването, толкова по-тежко и дългосрочно ще е то.
А дисбалансите и погрешно инвестираните ресурси остават и нарастват: градове-призраци; необосновани инфраструктурни проекти; публичен сектор, поглъщащ реалната икономика и частната сфера; балони при недвижимите имоти; балонизация на финансовите активи като акции или държавни облигации, по примера на САЩ. Списъкът е дълъг. Лошото е, че в даден момент дисбалансите в реалната икономика ще са толкова големи, че никакви монетарни инструменти и евтини трикове няма да могат да предотвратят финансово-икономическия разпад. Голям проблем е, че разделението на труда, частната собственост и натрупването на производствен капитал са под заплаха, което пък застрашава стандарта на живот на всеки от нас. Валутната система, основана на необезпечени хартиени и електронни пари, се е запътила към своя неизбежен крах. Така, както кредитът без реални спестявания исторически неизбежно е отъпквал пътя към ада …Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
И така- до унция злато-5000 мавзола
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение5000 е въпрос на време. Паричната маса за достигане на тази цел е вече създадана. Само трябва да се 'развърти' и банките вместо да купуват държавни облигации да се редят на опашка пред злато копачите.
Защо няма времева рамка - защото не е важно кога а какво ще стане след това. Ще има ли работа, няма ли да има. Какво ще се търси и какво не ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнениеАко съм закрил дългата позиция значи е дошло време за къса
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеПредвид някои обстоятелства съм любопитен за настроенията и намеренията"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
Коментар