IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Справедлива ли е световната финансова система?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Равновесие всеки сам си избира пътя в живота.Не може друг да ти е виновен за неудачите и несполуките.Живота ме е научил да избягвам такива хора.Дойде ли такъв човек или не му обръщам внимание или си вземам капата за да не му слушам глупостите.Много е натоварващо да им слушаш монолозите как те са винаги прави неоценени най добрите ама шефа не забелязвал.

Коментар

• Че то имало ли е има ли и ще има ли нещо справедливо на тоя свят та камо ли финасова система темата е абсолютно безмислена ама като ви се хортува хортувайте си

Коментар

• Императоре - слагаш твоя ценностна система на хора които имат друга ценностна система. И колкото и да е странно човечеството съществува заради тяхната ценностна система. Тя е доказана през вековете.

Сегашната ни такава е извратена, поне разглеждана исторически. Нашата ценностна система работи само в условия на стабилност, на предсказуемост. А е доста наивно да се смята че тези условия ще продължат да бъдат такива от сега до края на света. Така че нищо лошо да има разнообразие. Ако няма разнообразие човечеството го пиши изчезващ вид след първия по-сериозен катаклизъм. Ирландците за това са мрели от глад преди 150 години , щото са си мислили че са хванали господ за шлифера с картофите

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Е тук не съм съгласен.Да щастливите мигове са по малко от трудностите но омразата не е постоянна.Не мразя никого.Има неприятни хора но чак пък да ги мразя.Като усетя такъв човек и си вземам шапката.
          Да мразиш е не по-малко емоционално и вълнуващо, отколкото да обичаш.
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Това, че едни имат ного сухо, а други нямат какво да плюскат, може да не е справедливо... от гледна точка на вторите.

Но това, че хора, работили цял живот, като германци и българи са принуждавани да хрантутят такива, дето цял живот само са лежали, плюскали и дрискали - като гръци и мангали - е не просто несправедливо, то е извратено.

От друга страна - тия по Негрия или Индия, щяха да живеят много по-добре, ако повече учеха и работеха и по-малко се размножаваха като хлебарки. То не може хем да нямаш какво да ядеш, хем да направиш 18 чаавета, а не всички мангали по света имат късмета на нашите - т.е. някой, дето да ги храни до безкрайност.

Много хора, които са "бедни" (в обичайният за нас смисъл на думата) можеха да са значително по-заможни финансово (без да са богати), ако спазваха повече финансова дисциплина... ама то не може - хем да си изпиваш заплатата или да я профукваш за парцалки в МОЛ-ът, хем да се замогнеш.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Е тук не съм съгласен.Да щастливите мигове са по малко от трудностите но омразата не е постоянна.Не мразя никого.Има неприятни хора но чак пък да ги мразя.Като усетя такъв човек и си вземам шапката.
              Говориш от твоя гледна точка, но всеки си намира различен смисъл в живота. Различно нещо което да го кара да се движи, все едо на къде. А каквото ще да се говори, това да се преследва щастие, разбирано като удовлетвореност от себе си и удовлетвореност от живота си и от хората в живота си е прекалено изморително. Изисква прекалено много, както от собствената личност, така и в отношенията с другите, в отношение към живота.

Лесния път е човек да е неудовлетворен, но да си намери причина за това. Причината може да е някаква вътрешна - не съм учил достатъчно за да правя това което искам, липсва ми воля, прекалено съм стар, прекалено съм дебел, каквато и да е причина. Но така човек се докарва само до депресия. И съвсем скоро разбра че е много по-добре да си намери външна причина. Някой който да му е виновен.

Като, държавата, родителите, жената, съседите, колегите. Някой върху когото да се излива тази вътрешна неудовлевтореност. Да търси и да намира доводи защо този някой му е виновен. да вижда конспирации къде ли, където целия свят му пречи той да е щастлив. Все пак по добре света да работи срещу теб - така си поставя собствената личност нависоко. Всички се занимават с него. макар и само в съзнанието му.

След това трябва да си намери група която да споделя същите негативни мисли, същите конспирации. И е готов хейтър. Не говоря за чиста омраза, а просто за една маскирана, канализирана, общестевон приемлива омраза. Здравословна омраза така да се каже. защото алтернативата е напълно нездравословна депресия.

И колкото и да е жалко, това са хората които са солта на земята. това са мотивираните, амбицираните хора. Не можеш да очакваш движение напред от човек който се чувства цялостен, който няма дупка в душата си и живее в хармония със света. Без липса няма и движение напред за запълване на тази липса. А когато има липса алтернативите винаги са или агресия към себе си, или агресия към другите, агресия подорена от омраза. разбира се и двата термина в най-широк смисъл.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Щастието е моментно състояние, омразата е вечна

Коментар

• Първоначално изпратено от Sakamano Разгледай мнение
                  Какво сте се хванали за тая справедливост? В живота и в природата няма нищо справедливо. По-силният изяжда слабия и се оригва - ето ви най-справедливата система!
                  Още един който е чел не до чел. Закона на Дарвин е че оцеляват най-приспособените - а не най-силните. Ако бяха най-силните на земята щеше да има само тиранозаври

Коментар

• Какво сте се хванали за тая справедливост? В живота и в природата няма нищо справедливо. По-силният изяжда слабия и се оригва - ето ви най-справедливата система!

Коментар

Нямам претенции мнението ми да е култово.И дано човека е разбрал какво съм написал.Богатите не ме дразнят не ме дразнят и тези които си мислят че като им вземат парите ще заживеят по добре.Опита който съм натрупал за толкова години ми казва че дразненето е безсмислено.Само исках да кажа на този юнак че ако иска да е щастлив да спре да се занимава с другите.Всеки човек е уникален и си кара по свой път.Какви уроци ще научи решава ШЕФА.ГЛАВНИЯ КОЙТО НЕ МОЖЕШ ДА КОРУМПИРАШ.
                      Щастието е моментно състояние, омразата е вечна

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                        Ха ха, за пореден път култово ти мнение! Предлагам ти да си го напишеш в Уърда, съхраниш във файл, и когат' някой те подразни на подобна тема, копи-пейст и си готов
                        Не че не съм съгласен с голяма част от него, но представя само една част от цялостната картинка, според мен...
                        Нямам претенции мнението ми да е култово.И дано човека е разбрал какво съм написал.Богатите не ме дразнят не ме дразнят и тези които си мислят че като им вземат парите ще заживеят по добре.Опита който съм натрупал за толкова години ми казва че дразненето е безсмислено.Само исках да кажа на този юнак че ако иска да е щастлив да спре да се занимава с другите.Всеки човек е уникален и си кара по свой път.Какви уроци ще научи решава ШЕФА.ГЛАВНИЯ КОЙТО НЕ МОЖЕШ ДА КОРУМПИРАШ.

Коментар

• Коментар

• Един образ позабравен вече

Лудостта на величията: Бокаса I - Император на Централноафриканската империя

http://borsi.blog.bg/history/2011/07...noafrik.787473

Главният готвач приготвял консерви от “крехко свинско”, както самият Бокаса наричал човешкото месо, а телохранителят му ги разнасял в специално куфарче. При посещението си в Москва през 1970 г. Бокаса останал изненадан, но и въодушевен от обичая на комунистите да се целуват по официални срещи. Тъй като това давало възможност “да се усети вкусът на кожата”, у дома императорът въвел същата практика и изплашил до смърт всичките си министри.
                            Last edited by Jay Gould; 23.07.2012, 17:23.
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Return Разгледай мнение
                              ... Над 780 млрд. долара са само парите, напуснали Русия от началото на 90-те години насам, повече от 307 млрд. долара са изнесени от Саудитска Арабия от 70-те години насам, а приблизително толкова са отишли по офшорни сметки на нигерийци. "Проблемът тук е, че активите на тези държави се контролират от тесен кръг свръхбогати гора, докато благодарение на правителствата дълговете им са стоварени върху плещите на обикновените граждани"..
                              Тук проблем ако има такъв са не богатите, а тия които имат контрола. В случая става дума основно за пари на управляващата класа в дадена страна. Русия, Саудитска Арабия, Нигерия... Ами те нещата са ясни чии са тия пари Кои например са най-богатите хора в България? Задай си тоя въпрос и ще видиш, че да се накарат да платят данъци тия хора е невъзможно. Защо? Ами, защото те управляват!

В 70 те г. списание Паралели копираше поредици от статии за фамилията Маркос във Филипините. Е, сега пък си имаме фамилията Путин, Доган, Румен Овчаров, Костов, един друг нашенец - който празнува скоро на рождения си ден, в тесен кръг, втория си милиард, разни африкански, южноамерикански и други диктаторчета и режими. Нигерия е една от най-корумпираните страни в света. Нали не вярваш, че някой нигериец фермер си е наврял парите в Швейцария Ами, Робърт Мугабе? Нали не мислиш, че парите на тоя човечец - борец за правата на черните в Зимбабве са в страната му и плаща данъци върху тях?

Робърт Мугабе - Зимбабве

Президентьт на Судан Омар Ал Башир

Генерал Тан Шве - Управлява Бирма от 1992 г.

Ислам Абдуганиевич Каримов - президент на Узбекистан

Сапармурат Ниязов - Бащата на нацията, върховният вожд на Туркмения

Теодоро Обианг Нгуема - президент на Екваториална Гвинея

Лукашенко - Беларус

и т.н.

Една по-малка част от тия пари са пари от дрога или престъпна дейност и едва на финала ще има някой обикновен богаташ скатал парите си за да не го тормозят.
                              Първоначално изпратено от Return
                              Имах друго предвид ! Ако тези свръх богати хора си плащаха коректно данъците , то нямаше да се налага в ЕС да се правят спасителни фондове , набирайки пари чрез икономии на бюджетите ! Не съм добре запознат и ще ми е интересно , ако някой сподели каква е била първоначалната идея за създаването на тези офшорни зони ? Може и да е била добра , но явно в последствие се е извратила ! Знам , че Кипър е сериозна офшорна зона , но самият факт , че и те преговарят за заеми и помощи от МВФ .....не говори добре?
                              Ами да - Накарай например Путин да си плати данъците Или нашият човек, който на рождения си ден празнуваше 2 рия си милиард.

Когато Кипър, а преди него и Исландия имаха финансови проблеми, познай от кого искаха помощ? От Руското правителство. Защо? Ами чии банкови сметки бяха най-дебели в тия две страни? Нищо не е справедливо, но това е положението
                              Last edited by Jay Gould; 23.07.2012, 17:20.
                              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от kev Разгледай мнение
                                Ха ха, за пореден път култово ти мнение! Предлагам ти да си го напишеш в Уърда, съхраниш във файл, и когат' някой те подразни на подобна тема, копи-пейст и си готов
                                Не че не съм съгласен с голяма част от него, но представя само една част от цялостната картинка, според мен...
                                Баснята за заека и костенурката. Само истини, чрез които се внушава една лъжа. Не, че следва пряко (то няма как), но внушението е силно. И ако не беше толкова явна неистина...

Да, трябва да си гледаме в нашите си канчета, но не пречи да го правим и като надничаме от време на време в чуждите.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X