IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Справедлива ли е световната финансова система?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    – И пазете циганите – казал стария умиращ евреин
    – Що бре дедо Моше - попитали го роднините му
    – Щото свършат ли се циганите ще ни подметнат нас
    Всеки "друг" върши работа. Другите са непознати, непознатите са опасни. Ще ни разрушат идилията в хубавото село. И колкото и да е неприятно българите още не са излезли от селския бит на 19 век.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Това е било вярно до като тези така наречени лидери не са взели да се учат на това. В момента си има доста добре и обстойно формулирани рамки за това как трябва да се държи един лидер и как да не се държи. какви избиратели с какво държание да привлича. И не му трябва да е такъв, а просто да изглежда такъв. Аз където не се занимавам с това и съм чел психологически профили на различни типове избиратели като групи, не мога да си представя едни професионални политици какви манипулация развъртат.
      Подценяваш миналото. Винаги е имало "училища" за лидери, а и самоуки лидери. Всичко ново е добре забравено старо.

Психологията е най древната наука. Тя се е родила с човечеството и ще умре с него.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Пак ще намесим пирамидата на Маслоу.
        Всеки един от нас се ражда творец, но някъде в порастването губи този съзидателен дух.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
          Не му е много мястото тук, но kev ме провокира и да е за негова сметка:

"В мнозинството си водачите са хора на действието, а не на мисълта. Проницателността не им е присъща и не би могла да бъде, тъй като по правило тя води до съмнение и до бездействие. Водачите излизат от редиците на онези невротици, възбудени и полупобъркани хора, стигащи почти до лудост. Колкото и абсурдна да е защитаваната от тях идея или целта, която преследват, всякакво разсъждение се притъпява пред убедеността им. Ненавистта и преследванията само увеличават възбудата им. Личен интерес, семейство, всичко се жертва. При тях самият инстинкт за самосъхранение изчезва до степен, че единствената награда, която желаят, често пъти е мъченичеството."

- "Психология на тълпите", Густав Льобон

http://chitanka.info/text/12595-psihologija-na-tylpite
          Право в десетката, Вал!
          Действието (action-a), то определя съдбата на хората - било то на локално, национално или световно ниво. Колкото и да си говорим за мисли, чувства, емоции и амбиции, хората които предприемат конкретните действия - били те добри или лоши, са тези които ръководят играта. И това съвсем не е нужно да са хора учавстващи в управлението и властта, макар че спор няма - последните винаги са били облгадотелствани и от гледна точка на правила и закони
          Е тук мнението ми се припокрива с тези на бате Пешо, обаче това пак не дава отоговор на един много важен въпрос: Единствено покрив, храна и топлина ли са нужни на някого за да се чувства щастлив и удовлетворен!?

Коментар

Това е било вярно до като тези така наречени лидери не са взели да се учат на това. В момента си има доста добре и обстойно формулирани рамки за това как трябва да се държи един лидер и как да не се държи. какви избиратели с какво държание да привлича. И не му трябва да е такъв, а просто да изглежда такъв. Аз където не се занимавам с това и съм чел психологически профили на различни типове избиратели като групи, не мога да си представя едни професионални политици какви манипулация развъртат.
            А не мислиш ли, че понякога именно професионалистите подвеждат 'политиците" задавайки така въпросите, че да получат съответните отговори за конкретния таргет?
            Избирателите също дават противиречиви сигнали и са малко като "умрели лисици".

Коментар

Какво представлява благото на обществото. И на кое общество.

Още Сун Дзъ казва - не притиска врага до ъгъла, винаги му оставяй възможност да се измъкне. Защото иначе единственото което му остава е да се бие до край. поне за мен е очевидно че тези други далеч не са най-пилеещите обществени пари. Почти винаги народните любимци заемат тази роля. По скоро са най-лесния нарочен "лош". Защото са други, защото са неприятни и защото са на най-ниското стъпало.
              – И пазете циганите – казал стария умиращ евреин
              – Що бре дедо Моше - попитали го роднините му
              – Щото свършат ли се циганите ще ни подметнат нас
              Last edited by mechobikov; 23.07.2012, 22:17.
              Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

"В мнозинството си водачите са хора на действието, а не на мисълта. Проницателността не им е присъща и не би могла да бъде, тъй като по правило тя води до съмнение и до бездействие. Водачите излизат от редиците на онези невротици, възбудени и полупобъркани хора, стигащи почти до лудост. Колкото и абсурдна да е защитаваната от тях идея или целта, която преследват, всякакво разсъждение се притъпява пред убедеността им. Ненавистта и преследванията само увеличават възбудата им. Личен интерес, семейство, всичко се жертва. При тях самият инстинкт за самосъхранение изчезва до степен, че единствената награда, която желаят, често пъти е мъченичеството."

Коментар

Хъх - това - вярно - от Чингиз хан през Фюрерът - та до Картофоподобният.
                  Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                    Равновесието - нищо не слагам и нищо не налагам. Просто не желая тия, с другата "ценностна система" цял живот да живеят като кърлежи на мой гръб.

А все повече богати укриват данъци, защото виждат, че парите им отиват за всевъзможна измет, а не за благото на обществото.
                    Какво представлява благото на обществото. И на кое общество.

Още Сун Дзъ казва - не притиска врага до ъгъла, винаги му оставяй възможност да се измъкне. Защото иначе единственото което му остава е да се бие до край. поне за мен е очевидно че тези други далеч не са най-пилеещите обществени пари. Почти винаги народните любимци заемат тази роля. По скоро са най-лесния нарочен "лош". Защото са други, защото са неприятни и защото са на най-ниското стъпало.

Коментар

• Не му е много мястото тук, но kev ме провокира и да е за негова сметка:

Коментар

• Ха, ето какво се нарича ирония - в предното си мнение посъветвах Бате Пешо да си сейвне своето култово такова засягащо природните закони и личната отговорност, и да го пейства при нужда, а аз самият преди малко се сетих че имам съхранено мое мнение от преди доста време и по не помня вече каква тема, което според мен доста на място би се вписало и в тази
                        Та ето и част от въпрсосното (без грам редакция):

"Според мен основният проблем на всяка политическа и икономическа система наложена в света през последните векове е това, че на хората неучавстващи в управлението, писането на законите и взимането на решенията, винаги се е гледало като на Маса, Стадо, Електорат...! Ей това е голямата грешка, която рано или късно води до логичният край на всеки дръзнал да го прави политик и властимащ. Вземи произволно 3-ма човека живеещи в еднакви условия и споделящи еднакви ценности - всеки един от тях е различен и уникален, какво остава за групи от стотици, хиляди или милиони!? Но не би, винаги се говори за маса, за стаден инстинкт, за мнозинства, малцинства и групи. И идва момент в който индивидът разбира, че винаги е бил подценяван, облъчван и използван, че има хора които винаги са били "личности" докато той винаги е бил поредната овца от стадото... И осъзнавайки това той решава ( и понякога с пълно право), че не е по-малко човек от другите и че заслужава не по-малко от тях да живее по-добре и по-щастливо. И започва по всякакъв начин да се опитва да сбъдне тази си новопоявила се идея и мечта. Но тези начини в повечето от случаите са "незаконни", "неморални" и пречещи на вече утвърдените норми и правила...И той става лош...
                        А я се замисли, само за момент, колко по-различни биха били нещата, ако на всеки човек индивидуално и от най-ранна възраст се обръща нужното внимание и му се покажат силните страни, разкрият му се заложените таланти и умения, и се наблегне именно на тях в последващото му развитие и обучение!? Защото всеки човек се ражда на тая Земя с някаква мисия, някаква цел и някакъв талант, които той ако съумее навреме да открие и развие, би бил полезен не само на себе си, но и на обществото като цяло!..."

Коментар

Императоре - слагаш твоя ценностна система на хора които имат друга ценностна система. И колкото и да е странно човечеството съществува заради тяхната ценностна система. Тя е доказана през вековете.

Сегашната ни такава е извратена, поне разглеждана исторически. Нашата ценностна система работи само в условия на стабилност, на предсказуемост. А е доста наивно да се смята че тези условия ще продължат да бъдат такива от сега до края на света. Така че нищо лошо да има разнообразие. Ако няма разнообразие човечеството го пиши изчезващ вид след първия по-сериозен катаклизъм. Ирландците за това са мрели от глад преди 150 години , щото са си мислили че са хванали господ за шлифера с картофите
                          Равновесието - нищо не слагам и нищо не налагам. Просто не желая тия, с другата "ценностна система" цял живот да живеят като кърлежи на мой гръб.

А все повече богати укриват данъци, защото виждат, че парите им отиват за всевъзможна измет, а не за благото на обществото.
                          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                            Равновесие всеки сам си избира пътя в живота.Не може друг да ти е виновен за неудачите и несполуките.Живота ме е научил да избягвам такива хора.Дойде ли такъв човек или не му обръщам внимание или си вземам капата за да не му слушам глупостите.Много е натоварващо да им слушаш монолозите как те са винаги прави неоценени най добрите ама шефа не забелязвал.
                            Ти виждаш само тези които го показват. Не виждаш многото повече, които не го показват. Негативната енергия си е там. И е леко безсмислено да се очаква че ако се направят правила, които ще възнаграждават дадено позитивно поведение, то останалите хора, тези на които това поведение им е чуждо, ще искат да се променят. Реалистичното очакване от тях е те да искат да променят правилата или да накажат тези които печелят от тях.

Аз лично за това и не харесвам никакви крайни идеологии. Все едно дали десни или леви, дали политически или икономически. Просто намирам тези идеологии за опасни. Те или ще доведат до пълен застой на всякаква инициативност, всяка мотивация - защото както казах и това според мен идва от негативните страни на хората. Или ще доведат до крайно социално напрежение и до срутване на всякаква устойчивост. Кофти е да се гребе срещу течението. Социализма и либертарианството за мен са еднакво вредни, може би всъщност доли либертарианството е по вредно, защото съдейства за концентрация на икономическа власт, пък никой не може да гарантира че ръцете в които се концентрира тази власт ще са добри.

Коментар

• Иначе казано, данъчните власти по света не са получили до 280 милиарда долара от своите граждани

================================================== ==============

И според вас в тези пикливи 280 млрд ли е бедата? И те са причината за несправедливостта на световната финансова система? Та такава сума бе дадена само на Гърция. Извадена от нищото. Несъществуващи пари.
                              ФЕД също разсипа по света виртуални пари, дори не на хартия. Там е основната беда. Защото Бате Пешо и аз сме произвели нещо материално, което можеш да го пипнеш и потребиш. А цялата световна финансова система е деформирана, разядена... И в този форум се намират хора, които обявяват всичко това за нормално. И тогава какво ни остава - да си гледаме в нашите канчета, защото виждаме причините за неправдите, но не можем по никакъв начин да повлияем върху каквото и да било.
                              Най-важното е, че никой по света не си мърда пръста, за да промени нещата.
                              Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                                Да мразиш е не по-малко емоционално и вълнуващо, отколкото да обичаш.
                                Твоята омраза към мангалите наистина е впечатляваща.Не се ли умори вече?

Коментар

Working...
                                X