Първоначално изпратено от melon
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Справедлива ли е световната финансова система?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от melon Разгледай мнениеМалък си, за да коментираш Кийосаки, малък...
Дали съм "малък" или "голям" си е моя работа и не виждам теб какво те бърка ?!
Кого и как ще коментирам - също!
Ако имаш някакъв проблем с коментарите за Кайосаки - ами имай си - мен това не ме засяга!
Ако смяташ че щом като чуя Роберт Кайосаки; Ранди Гейдж и др. подбни "гурута" трябва да блъсна чело в земята (и г*з в тавана) - жестоко си сбъркал човека!Книжките дето ги пишат тия са за Наивниците дето си мислят че като прочетат 2-3 такива книжки ще се "събудят Милионери"! (не че в тези книжки няма ценни неща)
Просто когато една "тайна" стане общоизвестна тя престава да бъде "тайна".
А съм абсолютно сигурен че посчените по-горе хора са спечелили в пъти повече пари от писане на книжки от колкото от практикуване на нещатата за които пишат!Last edited by STGEORGE; 23.08.2012, 17:18.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениезнам аз.ама винкела не трае
Затова както казваш "не работиш нищо" (защото туй твойто работа ли е ?), но от друга страна "даваш заплата на хората" (което си е така - така си е)
ПОЗНАХ ЛИ ?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение........ Ако много те дразни напсувай го да ти олекне.
(..ама и Аз къде съм тръгнал да се меря с такива ТИТАНИ на Словото и Мисълта!!!)
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнениеОстави го. Не води до познание спор с човек, който спори с цел да се направи на умен. Най много ако го победиш, да докажеш, че е прост, а от това нищо не печелиш. Ако много те дразни напсувай го да ти олекне.Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениеSTGEORGE
разликата между мен и теб е там,че аз давам заплати а ти взимаш такива
така че не ми пиши за милионери,пенсионери и борси за безработни
и ний сме чели...както пишеш ти.една от най добрите дето НИЙ сме ги чели е:срещи с БУРОВ.на Памукчиев за чужди автори няма да ти пиша и цитирам за да ти се направя на много умен.защото и НИЕ сме начетени .ама айде няма нуждаБаба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от STGEORGE Разгледай мнениеКогато лабораторията на Едисон изгоряла до основи той казал:"Не съм толкова стар че да не мога да започна отначало - само на 70 години съм!"
Така че тези "номерца" не на мен!
Познавам достатъчно на брой хора натрупали милиони и знам начинът им на мислене!
Пък и ние сме чели книжката на Р.Кайосака: "Пенсионирайте се млади и богати" - само не знам дали въпросният Кайосака е спечелил повече пари от продажба на имоти или от писане на книжки за Забогатяване които наивните хора си купуват въобразявайки си че ще станат милионери!
Коментар
-
STGEORGE
разликата между мен и теб е там,че аз давам заплати а ти взимаш такива
така че не ми пиши за милионери,пенсионери и борси за безработни
и ний сме чели...както пишеш ти.една от най добрите дето НИЙ сме ги чели е:срещи с БУРОВ.на Памукчиев за чужди автори няма да ти пиша и цитирам за да ти се направя на много умен.защото и НИЕ сме начетени .ама айде няма нуждаИма стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко
Коментар
-
Първоначално изпратено от STGEORGE Разгледай мнениеКогато лабораторията на Едисон изгоряла до основи той казал:"Не съм толкова стар че да не мога да започна отначало - само на 70 години съм!"
Познавам достатъчно на брой хора натрупали милиони и знам начинът им на мислене!
Пък и ние сме чели книжката на Р.Кайосака: "Пенсионирайте се млади и богати" - само не знам дали въпросният Кайосака е спечелил повече пари от продажба на имоти или от писане на книжки за Забогатяване които наивните хора си купуват въобразявайки си че ще станат милионери!Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от STGEORGE Разгледай мнениеГрешиш - не могат!
Така се струва на обикновенните хора чиито проблеми се състоят основно в това как да си платят сметките!
Горе светът е още по-жесток и безмилостен!
Един израелски милонер го беше казал много добре:" Колкото по-богат ставаш с толкова по-богати от теб хора се срещаш и толкова повече има за завиждане. Когато станеш сред 100-те най-богати тогава почваш да завиждаш на другите че имат неща които ти нямаш! Единсвтвеното ти спасение от зависта е Благотворителността - тогава обикновенните хора започват да те гледат като "бог" и това никой не може да ти го отнеме!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Svetulka Разгледай мнениеКак може да говорим за справедливост, когато е ясно, че който държи парите може да прави каквото си иска. Едва ли има стой, при който това може по някакъв начин да се промени. Точно затова и ми беше смешно движението Окупирай нещо си... Към какво се стремят, което е изпълнимо?
Така се струва на обикновенните хора чиито проблеми се състоят основно в това как да си платят сметките!
Горе светът е още по-жесток и безмилостен!
Един израелски милонер го беше казал много добре:" Колкото по-богат ставаш с толкова по-богати от теб хора се срещаш и толкова повече има за завиждане. Когато станеш сред 100-те най-богати тогава почваш да завиждаш на другите че имат неща които ти нямаш! Единсвтвеното ти спасение от зависта е Благотворителността - тогава обикновенните хора започват да те гледат като "бог" и това никой не може да ти го отнеме!"
Коментар
-
Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнениеЗа възможността да се оттеглиш като него на 40
Пък и ние сме чели книжката на Р.Кайосака: "Пенсионирайте се млади и богати" - само не знам дали въпросният Кайосака е спечелил повече пари от продажба на имоти или от писане на книжки за Забогатяване които наивните хора си купуват въобразявайки си че ще станат милионери!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ReturnАбе и ти си прав , но не съвсем ! ..... По твоята логика , аз трябваше да тръгна да се жалвам от специалиста зад телефона и надутата служителка от другият клон ли ?
Какви действия очакваш да предприеме някой от Банката ако не постъпват сигнали ?!
Не вярвам да мислиш че директорите по клоновете трябва да се превърнат в падари на собствените си служители ?!
Подобно поведение е харктерно за някои по-млади служители които си мислят че като са почнали работа в Банка са "хванали Господа за ......." , но твърде скоро си намират "майстора" - лошото е че ние(българите) все чакаме някой друг да свърши работата!
Е ако не искаш да влизаш в директна конфронтация - може просто да изпратиш Благодарствено писмо до баш шефа на банката и да благодариш за услугата която ти е оказала твоята позната като разбира се споменеш (уж неволно) какви са ги вършили другите двама! - официално едва ли ще има реакция, но те уверявам че ще има "набиване на обръчи" не само на въпросните служители ами и на едно ниво по-нагоре!
Коментар
-
Първоначално изпратено от STGEORGE Разгледай мнениеО, ИЗВИНЯВАЙ СТАРЧЕ!
Явно си дал своят "дан" на обществото и то вече не може да очаква да си му пололезен с нищо!
Но аз обещавам че ние "младите" ще работим все повече и повече и все по-самоотвержено и самоотвержено за по-големи ............всъщност за по-големи "Пенсии" или по-големи "Помощи за безработни" - какво ще ми препоръчаш ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от andi Разгледай мнениеаз не работя бе умник на 40г съм.наработил съм се
миячи,чистачи мушмула ти с мушмул, банкерски
работи.работи там да ставаш ХОРА.качествено работи ей
Явно си дал своят "дан" на обществото и то вече не може да очаква да си му пололезен с нищо!
Но аз обещавам че ние "младите" ще работим все повече и повече и все по-самоотвержено и самоотвержено за по-големи ............всъщност за по-големи "Пенсии" или по-големи "Помощи за безработни" - какво ще ми препоръчаш ?
Коментар
Коментар