IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Справедлива ли е световната финансова система?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Как може да говорим за справедливост, когато е ясно, че който държи парите може да прави каквото си иска. Едва ли има стой, при който това може по някакъв начин да се промени. Точно затова и ми беше смешно движението Окупирай нещо си... Към какво се стремят, което е изпълнимо?

Коментар

• Бате Пешо

Самата истина е ! Знам как звучи , но фактите са такива. http://www.delixi-electric.com/en/about.aspx - виж това , откраднатата Сименс , а тя какви кредити има от немски банки..сега правят същото с автомобините компании.
      Не се изнасят в Китай , защото им е адски добре да произвеждат там..просто се краде и се покрива там плячката.
      Last edited by supertrader; 09.08.2012, 23:34.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
        В момента няма банка в Европа , която да е ликвидна и с прикрити загуби които да са по малко от 50% от набрания капитал. За Европа говоря , не за България.Нямат плащания по раздадените кредити и ги укриват и лъжат. За края на декемри ЕЦБ да приготвят нови вагони с пари и да ги разпратят навреме , че банките ще бъдат грабнати от вложителите си за пари.
        Парадоксално е че най вътре са немските банки начело с ДБ , последната ако не е затрила и над 80% от парите. Като се появи някъде куцо магаре , пирамида и те веднага инвестират в него..кредитират го. Едни от най големите немски концерни си изнесоха фабрики и технологии правени с тези кредити, които няма да върнат..дори парадоксално е че изнесоха и направо пари от кредити.
        Знаеш ли кое е последното откритие пък на БГ банките в търсенето им на свестни кредитополучатели ?
        Трейдър що не си гледаш правото и адвокатските работи?Отде па разбра колко са закъсали немските банки.Просто сънуваш нещо и пуф тука изсе...ш едно голямо ла..о

Коментар

• STGEORGE

В момента няма банка в Европа , която да е ликвидна и с прикрити загуби които да са по малко от 50% от набрания капитал. За Европа говоря , не за България.Нямат плащания по раздадените кредити и ги укриват и лъжат. За края на декемри ЕЦБ да приготвят нови вагони с пари и да ги разпратят навреме , че банките ще бъдат грабнати от вложителите си за пари.
          Парадоксално е че най вътре са немските банки начело с ДБ , последната ако не е затрила и над 80% от парите. Като се появи някъде куцо магаре , пирамида и те веднага инвестират в него..кредитират го. Едни от най големите немски концерни си изнесоха фабрики и технологии правени с тези кредити, които няма да върнат..дори парадоксално е че изнесоха и направо пари от кредити.
          Знаеш ли кое е последното откритие пък на БГ банките в търсенето им на свестни кредитополучатели ?
          Last edited by supertrader; 09.08.2012, 22:49.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от STGEORGE Разгледай мнение
            Анди 21 часа (погато е писан моят постинг) е РАБОТНО ВРЕМЕ за миячи на чинии, сервитьори и др. подобни....
            В същото време съм абсолютно сигурен че ти не постваш в работно време което означава че към 13:30 (от когато е твоят постинг) не си бил на работа! (вероятно току що си станал )

И за да не изглеждам прекалено надут и надменен ще кажа че Аз много уважавам всякакви видове чистачи; миячи; бакшиши и т.н. - всеки трябва да е с нещо полезен на обществото според способностите си!
            аз не работя бе умник на 40г съм.наработил съм се
            миячи,чистачи мушмула ти с мушмул, банкерски
            работи.работи там да ставаш ХОРА.качествено работи ей
            Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

НЕ - това е дългогодиша практика в Банките!
              Явно не ти се е налагало за се оплакваш от некоректни действия на банков служител (говоря за действия на служител, а не за това дали ти харесва тарифата на Банката) - което косвено доказва качеството на работа на служителите в тази сфера!

Наивник,
              Работата "В КЛОНА" е доста по различна от тази "НА КЛОНА" - има нещо наречено ЕВОЛЮЦИЯ!
              Човече, преди 15-тина години си избирах банки. Сега не ми се налага да го правя
              Разказвал съм го и друг път, но веднъж ми се наложи да отида лично до един банков клон. Влизам и звъня на колегата да го питам коя е госпожица Х. Той ми отговори - Една с големи цици Огледах се и разбрах, че имам проблем

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                Ехааааа, тва от наръчник на банкера ли го взе? Майтап, ние Доматиту с колците го рупаме У банка влизаме веднъж на 3 години
                НЕ - това е дългогодиша практика в Банките!
                Явно не ти се е налагало за се оплакваш от некоректни действия на банков служител (говоря за действия на служител, а не за това дали ти харесва тарифата на Банката) - което косвено доказва качеството на работа на служителите в тази сфера!

Наивник,
                Работата "В КЛОНА" е доста по различна от тази "НА КЛОНА" - има нещо наречено ЕВОЛЮЦИЯ!

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                  това ли е количествена и качествена работа.кфалификация по аватари в работно време и драскане по форуми.научен си да викаш .явно шефче го даваш нещо.ама тука си господин никой.не се напъвай толкоз
                  Анди 21 часа (погато е писан моят постинг) е РАБОТНО ВРЕМЕ за миячи на чинии, сервитьори и др. подобни....
                  В същото време съм абсолютно сигурен че ти не постваш в работно време което означава че към 13:30 (от когато е твоят постинг) не си бил на работа! (вероятно току що си станал )

И за да не изглеждам прекалено надут и надменен ще кажа че Аз много уважавам всякакви видове чистачи; миячи; бакшиши и т.н. - всеки трябва да е с нещо полезен на обществото според способностите си!

Коментар

ЗА ВСЯКА ТАПА СИ ИМА ТИБУШОН!!!

Да не говорим че Шампанско не можеш да "затапиш" с проста пласмасова тапа!
                    абе то блика мозък бей ама гънки няма
                    това ли е количествена и качествена работа.кфалификация по аватари в работно време и драскане по форуми.научен си да викаш .явно шефче го даваш нещо.ама тука си господин никой.не се напъвай толкоз

2. Заплатите(и бонусите) във финансовия ............

Ами хайде започнете да работите Количествено и Качествено така като се работи в Банките и след това започнете да претендирате за такива Заплати! Един банков служител със сигурност върши поне 10 пъти повече работа от хората на сходни позиции в нефинасовите институции!

точка две мисля ти я обясних по горе.дерзай.сега напиши нещо за автара или за шизофрения или какавото там избълваш после се отпусни назад и гледай доволно.с чуството на добре свършена ПЛАТЕНА работа
                    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Всъщност политиката в Банките е че ако някой неин служител постави под въпрос реномето и (дори и да не последва скандал след това) превантивно го уволняват.

Може ли да дадеш друг сектор в който се постъпва така ?!
                      Ехааааа, тва от наръчник на банкера ли го взе? Майтап, ние Доматиту с колците го рупаме У банка влизаме веднъж на 3 години

Коментар

• Първоначално изпратено от Return
                        Къде видя фалирали банки и съответно банкери ? Нали точно това е несправедливо на финансовата система .....Всеки може да фалира , но Банката не ....каквото и да прави ,,,винаги я спасяват .....къде тайно , къде явно ....примери бол !
                        В България (за момента) слава-богу не!
                        И няма изгледи това да стане колкото и да им се иска на някои хора защото си въобразяват че ако банката фалира и техният кредит ще се опрости!

А как точно стоят нещата в Америка ?!
                        Там няма фалирали банки ама съвсем никакви, нали ?

( да не говорим че не е нужно Банката да фалира за да може някой "позаиграл" се Банкер (особено Дилър) да си понесе последствията ).

Всъщност политиката в Банките е че ако някой неин служител постави под въпрос реномето и (дори и да не последва скандал след това) превантивно го уволняват.

Може ли да дадеш друг сектор в който се постъпва така ?!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                          Затапи го плътно !!! Браво !!!
                          А да видим сега как ще се извърти банкерчето !!!
                          ЗА ВСЯКА ТАПА СИ ИМА ТИБУШОН!!!

Да не говорим че Шампанско не можеш да "затапиш" с проста пласмасова тапа!

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
                            Пропуснал си най-първото звено от веригата...защо ли?
                            Звеното е: Раздаваш пари, които не са твои! Много важно звено! А като не са твои парите, от де на къде ше чакаш да ти ги върнат! С "чужда пита,помен да правиш" е лесно, сладко....и мноооого доходно, особено, ако е и подпряно от закона!
                            Парите които раздавам може и да не са мои НО НОСЯ ПЪЛНАТА ОТГОВОРНОСТ ЗА ТЯХ!!!
                            За Длъжници затвор може и да няма, но за фалирали Банкери има!
                            А за да накараш някой да си вложи парите при теб не само трябва да може да му грантираш че може да си ги получи обратно когато си ги поиска (ако преди падежа без лихви, на падежа с лихвите) а да ти има доверие! Към това трябва да добавим че депозитите са за 1,2,3 до 5 години а ипотечните кредити са за 20-30 години т.е. горната гаранция не е еднократен акт а е доста продължителна като време! (тук няма да те обремянявам с безлихвени резерви към БНБ, провизиране и т.н.)

Ако смяташ че е толкова "лесно и сладко" що сам не си поиграеш на Банка - вземаш пари от свои приятели на конкурентна лихва и ги раздаваш за по 20-тина години на други също на конкурентни условия(само да не се наложи някой приятел да си иска лихвите в "натура" и то със "задна дата")

Освен това дали парите са на Банката или на Вложителите те са ЧУЖДИ за кредитополучателя!!! Така че лафчето като не са твои парите нямаш право да ги търсиш го продавай на някой друг.
                            ВРЪЩАШ НА ТОЗИ ОТ КОЙТО СИ ГИ ВЗЕЛ!!! (и при условията на които си ги взел)

Коментар

• Аз ще си позволя леко да се включа тук с едно допълнително пояснение. Банкерчето преди да раздаде парите, които както е ясно не са негови, ги е събрал от едни други хора, с които сключва договор, че ще им плати нещо дребно, щото те нямат дупе да ги ползват в бизнес и да вземат като печалба повечко, та тогава ги продава на "бизнесмените", щото те му доказват колко много ще спечелят, а пък други си купуват разни неща, смятайки, че доходите са им осигурени до идването на второто пришествие. И те така...
                              Така си вървят нещата - в един момент изглежда, че по-гяволи са спестителите, в друг, че по-добре са предприемачите. Нещо синус, косинус ли беше, некъв евреин го беше измислил, или доразвил.
                              Last edited by Вълчо-34; 08.08.2012, 16:30.
                              И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
                                Пропуснал си най-първото звено от веригата...защо ли?
                                Звеното е: Раздаваш пари, които не са твои! Много важно звено! А като не са твои парите, от де на къде ше чакаш да ти ги върнат! С "чужда пита,помен да правиш" е лесно, сладко....и мноооого доходно, особено, ако е и подпряно от закона!
                                Затапи го плътно !!! Браво !!!
                                А да видим сега как ще се извърти банкерчето !!!
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X