If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Драги колега, какво означава израза "само спекулация"? Какво влагаш в тези си думи? Надявам се, че омаловажителния тон, който подразбирам, не означава, че не разбираш какво е спекула. Това е една уважавана при пазарната икономика професия като един от основните двигатели на пазарите. В това да продаваш/купуваш евтино, с цел да купуваш/продаваш скъпо няма нищо осъдително, напротив. При комунизма, разбира се, подобни действия бяха заклеймяване, поне до определен момент. Спекулантите бяха наричани черноборсаджии и спекулативната търговия попадаше под ударите на закона, беше инкриминирана. Пример - валутната търговия на Магурата.
Съвременните финансови пазари дават възможност за така наречените къси продажби, т.е. да продаваш нещо, което на практика не притежаваш. Затова късите продажби са оръжие, с което е трудно да се бориш, по добре дори не опитвай.
Тъй че, ако ти си убеден, "че еврото да пада е само спекулация на големите играчи", то по-добре стой далече от пазара, ако си бичи настроен. Всеки опит за противопоставяне би бил обречен, ако приемем чисто теоретично, че ти си от дребните рибки, а спекулантите продават евра. Ерго, не виждам твоето основание и ти да мислиш, че еврото е "само нагоре", както казва колегата преди тебе. Самият факт на спекулативна търговия изключва подобна възможност.
Бих се радвал, ако съм ти бил полезен.
Желая ти успех!
КАМИК,като каже РЕДА лягай,лягаш.като каже без РОМи.начи без
хич не ме еня колко бой носиш.с пластмасов ВИНКЕЛ имам доста глави пукнати.
с железен съм ся.не се пробвай
Коментар