If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако леко отклоним темата на дискусията, как и кога ФЕД ще си приберат "ликвидността" обратно? Има ли някакъв план кога ще се освободят от "активите"? Също, какво става със заемите които ЕЦБ отпусна преди време на банките - погасяват ли се, какво става? Нищо не излиза в масовите медии по въпроса.
Май отворихме пътя на долу в следващите 2-3 месеца , пренасям се в тази тема защото мисля 2014 да разцъквам златото само , планът е да изчакам мирно и кротко до края на февруари-март и след това да купувам
Много вероятно е златото да направи дъно в края на м.януари.
Повишението последните дни е "short-covering rally" за набиране на достатъчно енергия с цел пробиване на силни нива на подкрепа. Този сценарий е в сила ако не затворим над 1285 и направим нови пазарни дъна този месец!
Ако затворим над 1285, настоящото повишение вероятно ще е индикация за обръщане на цикъла и финалният спад ще бъде отложен за м.май.
Заявката провокира вълни от паника, като в рамките само на един ден – 15 април, цената на метала се потопи с 9,3 на сто. Еднодневният спад бе най-силният от февруари 1983 г. и вторият най-голям в историята.
UBS се присъедини към редиците на "златните мечки", след като също през ноември понижи средните си очаквания за цената на актива през 2014 г. с 9% до равнище под 1 200 долара за тройунция. Според анализаторите на банката малка е вероятността "златото да си върне привлекателния статут", като по думите им е възможно дори да стане "демоде".
Заявката провокира вълни от паника, като в рамките само на един ден – 15 април, цената на метала се потопи с 9,3 на сто. Еднодневният спад бе най-силният от февруари 1983 г. и вторият най-голям в историята.
UBS се присъедини към редиците на "златните мечки", след като също през ноември понижи средните си очаквания за цената на актива през 2014 г. с 9% до равнище под 1 200 долара за тройунция. Според анализаторите на банката малка е вероятността "златото да си върне привлекателния статут", като по думите им е възможно дори да стане "демоде".
Аз съм аматьор и въобще нямам претенции, че ги разбирам нещата Но смятам, че ако затвори над SMA 200 на 4 часа - може да се държат дългите позиции и другата седмица. 1240 ще е най-добре до вечерта.
То всеки е аматьор, кво си мислиш че сме пишман professional ама ей го на EMA50 на дневна стигна и сега би трябвало да върне малко и после бум, чак на SMA200 на дневна е спирката
Имаш доставероятно предположение, но на какво го основаваш?
Аз съм аматьор и въобще нямам претенции, че ги разбирам нещата Но смятам, че ако затвори над SMA 200 на 4 часа - може да се държат дългите позиции и другата седмица. 1240 ще е най-добре до вечерта.
Коментар