IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ще направя добавка на 1220

Коментар

• [QUOTE=mos70;1059557442]Много бързо "жълтурите" дигнахте бойните знамена...а напразно!

На дневна - МА200 отдавна пресече отгоре МА1000, като в същото време МА1000 също завърта надолу!

На седмична - МА200 твръдо обърна надолу, като вече оказа съпротива (в края на август) и изтлъска жълтото там, където му е мястото.

Максимално възможната корекция е до 1350-75...от там- целим хилядарката![/QUOT

Момче...време е да се събудиш...каква хилядарка те е подгонила незнам...явно много си патил от златцето и сега го кълнеш и псуваш...мира ти не дава

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
        Кога съм казвал това?? Казах, че на дневна- МА200 твърдо пресече МА1000 отгоре-надолу, а на седмична МА200 през август даде сериозен отпор, и жълтото рикошира от нея....Сега предполагам, че е вероятно да направи втори опит да пробие МА200 на седмична, която е към 1350-75... и от там- хилядарката е в кърпа вързана!

1000 е "психология" и най-малкото ще искат да пробват! Падне ли 1000.....
        кво ше стане кат падне под 1000 нищо, кво мислиш, че златото ше отиде на 500 ли кво ако отиде още по добре за купувачите, но аз не мисля че минните компании ще са навити да копат за такава цена, това да не ти е bitcoina

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
          ммм добрем, да видиме, всичко е възможно, и каде го виде на дневна, че е над SMA200 само това не разбрах...
          Кога съм казвал това?? Казах, че на дневна- МА200 твърдо пресече МА1000 отгоре-надолу, а на седмична МА200 през август даде сериозен отпор, и жълтото рикошира от нея....Сега предполагам, че е вероятно да направи втори опит да пробие МА200 на седмична, която е към 1350-75... и от там- хилядарката е в кърпа вързана!

1000 е "психология" и най-малкото ще искат да пробват! Падне ли 1000.....

Коментар

• Първоначално изпратено от mos70 Разгледай мнение
            Много бързо "жълтурите" дигнахте бойните знамена...а напразно!

На дневна - МА200 отдавна пресече отгоре МА1000, като в същото време МА1000 също завърта надолу!

На седмична - МА200 твръдо обърна надолу, като вече оказа съпротива (в края на август) и изтлъска жълтото там, където му е мястото.

Максимално възможната корекция е до 1350-75...от там- целим хилядарката!
            ммм добрем, да видиме, всичко е възможно, и каде го виде на дневна, че е над SMA200 само това не разбрах, и погледни MACD и RSI аз тях на седмична и на дневна друго виждам, на месечна MACD и RSI са на долу, но за няколко месеца и върне ли на 900-1000 от там чакам новите върхове, ти стой при акцийте кат бат Хахо от съседната NYSE,DAX графа и той е фен на разтежа и върл враг на жълтура ама нещата не функционират баш тага как си мисли народа
            Ако искаш пробвай short на 1350 да те изгърбят тея от долу по сериозен short чак на седмична SMA200 и то там е 1400-1500
            Last edited by michaelis; 07.01.2014, 12:23.

Коментар

• Много бързо "жълтурите" дигнахте бойните знамена...а напразно!

Максимално възможната корекция е до 1350-75...от там- целим хилядарката!

Коментар

• Блаогдаря за инфото, прочетох повечето неща.
                Със сигурност съм решил до края на месеца да не пипам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от TeholBedict Разгледай мнение
                  Големи пируети голямо чудо...
                  ей тука малко да ти дам кураж да не затваряш оше палажението и всъщност не знам с колко контракта си ако си с повечко, затвори там половината на 1400-1500 и с остатъка седи гледай мача

http://www.safehaven.com/article/323...ets-listen-in-

ей тука и една мадама и тя нарисувала нешо, но с много големи амплитуди бе да му се невиди
                  http://www.safehaven.com/article/323...h-january-2013

аз съм фен ей на тоя, той е чок златарин и чува петела, и има статий от 2000г. насам

http://zealllc.com/

Last edited by michaelis; 07.01.2014, 10:16.

Коментар

• ilivil

Да наистина добър разказ, и аз съм фен на твърдия метал от както поевтиня и става 'демоде' и то не само долара е тоалетна хартия ами и еврото от скоро и йената, човек се чуди каде да избяга и понеже не можем да си направим склад в къщи с барели петрол отиваме към жълтия метал, че белия е облагаем с данък.

Коментар

• Добре дошъл!
                      Гледам това ти е първи пост. Благодаря за интересния разказ.

Коментар

• последен пост

Здравейте . Прочетох няколко хиляди поста по темата тук за БАЛОНА последните два три дни.Позволявам си да споделя част от това което мисля по въпроса . Аз не съм от дребните мушици дето късят и удължават в долари каквото и да значат тези нови термини за мене . Разбрахте ,че съм дребна златна буболечка,както предполагате засега посмачкана . Уважение и към двете страни в спора . Учудва ме наглостта на играчите на борсата и боготворенето на долара . Доларът е балона това е моето заключение . Сега малко в цифри . Купил съм 30 бизона,2 панди,30 суверена,20франкове разни,20скандинавски крони ,германски марки ,оная голямата мексиканската ,разни орли и свободи ,канадски четвърт кленове,четвърт панда и още малко подобни ,дори и византийски Теодосий 2 солидус. Имах акции в норвежки петролен фонд с десетина компании от бранша ,разни там кораби и платформи .Фонда е като притурка в моята банка ДНБ,където са и банковите ми сметки и с едно кликване купувам . Спечелих около 20 процента на година в най рисковият им фонд с по големи амплитуди от нормалните . При мен главната причина да се изтегля от фонда е това че парите ми там са видими и не мога да ги скрия от данъчните . Преди това бях на 10,1 процента годишна лихва в Уникредит банк Русе между другото . Аз съм пълен голтак ,тръгнал съм със 100 долара в джоба спестени в ТКЗСето.Сега ми свършват трудовите помощи (полагащи ми се заради заработени години) и трябва да поискам социал ,а за да взема социал трябва да нямам пари на банковото конто . Тоест възможно е да държа кеш но не трябва да го виждат данъчните . Смятам че в бъдеще много западняци ще почнат да укриват богатство а предвид на това че среброто е тежко за парите си ,златото е царя . На ФорексМастера специални благодатности без другите да се обиждат . Само не съм съгласен за кюлчетата защото на летището бият на очи ,докато няколко златни монети в партафеля минават лесно ренгените . Искам да завърша с концепта ,,Колко струва годишната служба на офицера и сержанта? тоест за колко бихте рискували живота си,,. В Римско време солдатите на империята са получавали 20 грама злато на година .Сега Задокеанската империя плаща в злато всяка седмица по толкова на офицерите си . Империята ще колабира ако офицерите си го поискат физическо жълто а не ,,хартиено,, . С уважение към всички от които съм научил нещо тук И.И.И .
                        Last edited by ilivil; 07.01.2014, 02:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от mvr0306 Разгледай мнение
                          Ако леко отклоним темата на дискусията, как и кога ФЕД ще си приберат "ликвидността" обратно? Има ли някакъв план кога ще се освободят от "активите"? Също, какво става със заемите които ЕЦБ отпусна преди време на банките - погасяват ли се, какво става? Нищо не излиза в масовите медии по въпроса.
                          Немат никви планове бе пич те толкова са се уляли с тая печатница и знаят, че положението е зле и са се чудат кво да правят ама не им е ясно как ше завърши целия този филм с печатницата а той ще завърши зле и FED и ECB знаят, че ще е зле но не знаят колко зле, според някои хора бая зле ше свърши цялата работа

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
                            Да ,съгласих се и си коригирам тайминга , и според мен е много възможно
                            да не видим ново дъно , а при такова ще купувам и от там с цел 1400-1450
                            Абе ше доете вие на мойто ама нейсе докато всички чакат 1000, нема дое са 1000 вече влака върви после като стигне 1500 ще се сети народа ама тогава би трявало да връща ... и ако върне някога на 900-1000 тогава вече е за дълго държане на 2.5 аз съм убеден че златото ще направи нови върхове било то след 2 или 3 години а ако паниката е голяма може да го избутат и много над 2500

Коментар

• Големи пируети голямо чудо...

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
                                Да ,съгласих се и си коригирам тайминга , и според мен е много възможно
                                да не видим ново дъно , а при такова ще купувам и от там с цел 1400-1450
                                То и аз се замислям за добавки при подходяща възможност, но засега съм пас...

Коментар

Working...
                                X