IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
    пак да попитам за дефиниция на балон, или трябва да си платя за да получа отговор?
    Балон е актив за който винаги ще се намери някой да плати повече ,
    т.е. следващият купувач по веригата , до определен момент
    Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
      Вчера, случайно, дочух разговор в който става дума за това как българин обяснява на американец че ползват най-евтиното гориво в развития свят и му споделя колко е цената при нас.

Американеца учуден пита, а защо просто не се договорите с правителството ?

Българина отговаря - ми защото вашето правителство не дава

Та така, ако и на американците им дойде скъпа нафтата, то тя неизменно пада, факт!

Толкова за нафтата, но ако е много скъпа спрямо хартиените пари, а златото също, ще има бартер, а основната част от наличното злато е в индийското население, кой печели ?!
      печеля аз ,моят приятел Форекс Мастърс и други като нас,спечелихме от тарикатски лихви, избихме загубите от БФБ ,избихме горница !!!! после всеки сам за себе си атакува златото !!!!!
      губят Корк ,prodigal ,cimru ,губят всички ЛАИЦИ ,които останаха като матросовци на амбразурата СОФИКС 2000 !!!!!!!!!
      ПОКЛОН ЗА С. МАТРОСОВ !!!!!!
      хак да ви е !!!!!!!
      Last edited by 4i4ko Pari4ko; 31.08.2012, 03:32.

Коментар

• пак да попитам за дефиниция на балон, или трябва да си платя за да получа отговор?

Коментар

• Тотален срив, или тотален взрив?

Коментар

• Мерси колега kritelin,

само стой и гледай

Скоро/или най-късно след 12-13 Септември Златото ще пада... не знам колко ще стигне но може и под 1500 да мине... после може леко да скочи в края на Ноември/началото на Декември и след това тотално ще се срине и догодина ще е година на тотален срив на Златото. (Това е моята прогноза към момента)

Първоначално изпратено от kritelin Разгледай мнение
            Сега Септември съм съгласен, че е малка вероятността. Най-вероятно утре Бернанке няма да каже нищо ново, защото ще чакат да видят как ще действа ЕЦБ на срещата другата седмица.

Ще ти го кажа по-ясно, защото сега май не разбираш - при този модел на нисък глобалн растеж ( около 1% ), ниски лихви и централни банки, които дори и само вербално поддържат сентимента на пазарите към печатане златото няма как да влезе в мечи тренд, а може да прави единствено по-значими корекции, които ще са перфектна възможност за дълги.
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
              Вероятността за QE е много малка . До дни ще стане ясно . А аз лично предполагам, че до края на годината ФЕД ще блъфира със своите мерки - било то за изкупуване на ДЦК или ипотечни ЦК . Единствено могат да намалят лихвата пи излишните резерви на банките . Това е според мен .
              Сега Септември съм съгласен, че е малка вероятността. Най-вероятно утре Бернанке няма да каже нищо ново, защото ще чакат да видят как ще действа ЕЦБ на срещата другата седмица.

Ще ти го кажа по-ясно, защото сега май не разбираш - при този модел на нисък глобалн растеж ( около 1% ), ниски лихви и централни банки, които дори и само вербално поддържат сентимента на пазарите към печатане златото няма как да влезе в мечи тренд, а може да прави единствено по-значими корекции, които ще са перфектна възможност за дълги.

Коментар

Вероятността за QE е много малка . До дни ще стане ясно . А аз лично предполагам, че до края на годината ФЕД ще блъфира със своите мерки - било то за изкупуване на ДЦК или ипотечни ЦК . Единствено могат да намалят лихвата пи излишните резерви на банките . Това е според мен .
                Съгласен съм, че за сега няма да има QE. Аз също си мислех, че могат да намалят лихвите по резервите, но това ще е като QE на квадрат
                А иначе смятам, че ще има и QE3, може би догодина.

Коментар

• Вероятността за QE е много малка . До дни ще стане ясно . А аз лично предполагам, че до края на годината ФЕД ще блъфира със своите мерки - било то за изкупуване на ДЦК или ипотечни ЦК . Единствено могат да намалят лихвата пи излишните резерви на банките . Това е според мен .

Имам предвид, че правят квантитатив ийзинг.
                  ...

Коментар

Колега kritelin,

какво имаш впредвид под печатат???
                    Имам предвид, че правят квантитатив ийзинг. Докато има сентимент, че банките са готови да пълнят банките с евтин кеш и да изкупуват облигации за да държат ниски лихвите златото няма просто как да падне. По-скоро ако сме влезли в корекция на многогодишния ъп тренд от по-висок порядък ще консолидираме в някакъв диапазон 1800-1400. Изсипвания и т.н. не виждам как ще станат ..всеки дип в момента се ползва като прекрасна възможност за дълги - представям си около 1400 биковете колко ще са доволни да напазаруват

Коментар

• Хайде Зло падай!

Коментар

Колега kritelin,

ФЕД точно най не печатат. На 13 ще кажат евентуално дали ще печатат. Но моето очакване е, че ще кажат, че няма да печатат.
                        Баба ме научи на много неща.
                        tnm

Коментар

• Колега kritelin,

Shema max do 1400/1450 da padne zlatoto...daje i tova me symnqva. V momenta pechatat 4 centralni banki BOJ,BOE,ECB,FED ..nqma nachin prosto, Shte ima kupishta bidove po vsichki vajni niva

Коментар

hemilio,

разбираш че с тия добри макро-данни и всичко което излиза последно време вероятността за ново QE е малка . И след Jackson Hole и най-вече срещата на ФЕД през 12-13 Сеп ако няма индикация за някое си QE, то Злото така ще почне да изпуска въздух, че в следващите месеци и най-вече 2013-а цялата на хората свят ще им се вие. Който е в дълги Злато сега му е възможноста да бяга .
                            Shema max do 1400/1450 da padne zlatoto...daje i tova me symnqva. V momenta pechatat 4 centralni banki BOJ,BOE,ECB,FED ..nqma nachin prosto, Shte ima kupishta bidove po vsichki vajni niva

Коментар

• добри му били данните??...в кой свят живееш бе пич?..в света на манипулацийките???...гледай какво ще стане след изборите през ноември в САЩ! - а това дали ще има QE3???...ще има и QE333...въпрос на време и тогава ще видиш какво се казва въздух под налягане....и тогава ще видиш дали сега е време да се бяга от Злото или че през 2013 то щяло да изпуска въздух...през последните 6000год само си е поемало въздух а не обратното...и ако все пак избягаш от злото какво ще си купиш????....акций-смях, $-самоубийство, земя??..е тая година се видя с земеделието при такъв климат какво стана, да не говорим че и гратисния период свърши и започва данък върху земите...Ако Д.А.Ценов не беше завещал на Свищовската Академия 50млн. ЗЛАТНИ лева а някакви незлатни милиарди в каквито и да било други активи то и до ден днешен никой нямаше да си спомня за него, както няма да си спомнят и за наивници като теб, господин въздух под налягане.

Коментар

• hemilio,

разбираш че с тия добри макро-данни и всичко което излиза последно време вероятността за ново QE е малка . И след Jackson Hole и най-вече срещата на ФЕД през 12-13 Сеп ако няма индикация за някое си QE, то Злото така ще почне да изпуска въздух, че в следващите месеци и най-вече 2013-а цялата на хората свят ще им се вие. Който е в дълги Злато сега му е възможноста да бяга .

Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                                Пич не виждаш ли,че просто си поема въздух,преди да прескочи 1700

Коментар

Working...
                                X