IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ами нещо става ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Optic Разгледай мнение
      Швейцарците имат многовековни традиции в спестяването в злато (много от швейцарците и сега всеки месец си влагат част от заплатата в златни монети), освен това имат автомат в кухнята и картечница в спалнята, та не си я представям как ще стане конфискацията точно пък там
      Ми на чуждите контрагенти няма проблем говориме ако в света надвисне ново мракобесие не се и съмнявам че златото на чужденците в швейцарски трезори ще бъде конфискувано под някаква форма дали ще ги обещетят в доларови или други парични еквиваленти не зная това е само хипотеза при положение че светът се обърне на 360 градуса, а принципно всичко е възможно. Принципно и сега много хора имат проблеми с швейцарските банкери един турчин изгоря с полвин тон ама това е друго

Коментар

• Промоция-делва с мед-аптекарска унция злато

След като видях бивш златарда затваря буркани с мед,разбрах лукавата му стратегия:
        " Той много точно каза тогава: всичко, без което човек може, поевтинява, а всичко, без което не може - поскъпва." Световната банка: Цените на храните са поскъпнали с 10% само през юли http://www.dnevnik.bg/biznes/2012/08...skupnali_s_10/

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
          Нямаше вятър да го духне към дървото и Мечо Пух си остана така да виси на балона: можеше да вижда меда, можеше да мирише меда, но не можеше да го стигне.
          След малко пак се обади:
          — Кристофър Робин! — прошепна силно той.
          — Какво?
          — Струва ми се, че пчелите подозират нещо!
          — Какво мислиш, че…
          — Не знам, но нещо ми подсказва, че стават подозрителни!
          — Може би подозират, че искаш да им вземеш меда?
          — Може би! С пчелите никога не се знае какво може да ти се случи!
          Настъпи тишина. После Пух пак извика:
          — Кристофър Робин!
          — Да?
          — Имаш ли у вас чадър?
          — Мисля, че имам.
          — Искам да го донесеш тук, да се разхождаш с него под дървото, от време на време да поглеждаш нагоре към мен и да казваш: „Бре, бре! Май че ще вали!“ Мисля, че ако направим така, по-лесно ще ги измамим.

Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Нямаше вятър да го духне към дървото и Мечо Пух си остана така да виси на балона: можеше да вижда меда, можеше да мирише меда, но не можеше да го стигне.
            След малко пак се обади:
            — Кристофър Робин! — прошепна силно той.
            — Какво?
            — Струва ми се, че пчелите подозират нещо!
            — Какво мислиш, че…
            — Не знам, но нещо ми подсказва, че стават подозрителни!
            — Може би подозират, че искаш да им вземеш меда?
            — Може би! С пчелите никога не се знае какво може да ти се случи!
            Настъпи тишина. После Пух пак извика:
            — Кристофър Робин!
            — Да?
            — Имаш ли у вас чадър?
            — Мисля, че имам.
            — Искам да го донесеш тук, да се разхождаш с него под дървото, от време на време да поглеждаш нагоре към мен и да казваш: „Бре, бре! Май че ще вали!“ Мисля, че ако направим така, по-лесно ще ги измамим.

I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
              Да бе тия американци са страшна сила по голямата част от златото е при тях а германци британци и останалите смешници уж имат ама само на хартия някой ден ще им го изплатят по фиксиран курс в долари макар че по време на дъновите цени британската централна банка разпродаде големи количества от резервите си и затов Брун беше нреен предател, швейцарците също разтовариха огромни количества на ниските цени така че някой ден ако една голяма страна въведе конфискация на златото то следващата която ще го направи е Швейцария щото има пълни частни трезори и празна от към злато държавна хазна та интересни неща има покрай тази тема
              Швейцарците имат многовековни традиции в спестяването в злато (много от швейцарците и сега всеки месец си влагат част от заплатата в златни монети), освен това имат автомат в кухнята и картечница в спалнята, та не си я представям как ще стане конфискацията точно пък там
              "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                Щом като златото е балон, защо САЩ държат в трезорите си златото на почти цял свят, а не се отърват от него като го върнат?! Защо официалният пратеник на Дойче банк, който бе изпратен в щатите да провери германския златен резерв, възлизащ на 4500 тона дори не бе допуснат до трезора за да го зърне поне? Защо Уго Чавес трябваше да заплаши че ще спре петролните доставки и единствено той с триста зора успя да си прибере златото? Балон било.............главите ви са балони, пълни с въздух под налягане!!!
                Да бе тия американци са страшна сила по голямата част от златото е при тях а германци британци и останалите смешници уж имат ама само на хартия някой ден ще им го изплатят по фиксиран курс в долари макар че по време на дъновите цени британската централна банка разпродаде големи количества от резервите си и затов Брун беше нреен предател, швейцарците също разтовариха огромни количества на ниските цени така че някой ден ако една голяма страна въведе конфискация на златото то следващата която ще го направи е Швейцария щото има пълни частни трезори и празна от към злато държавна хазна та интересни неща има покрай тази тема

Коментар

• Щом като златото е балон, защо САЩ държат в трезорите си златото на почти цял свят, а не се отърват от него като го върнат?! Защо официалният пратеник на Дойче банк, който бе изпратен в щатите да провери германския златен резерв, възлизащ на 4500 тона дори не бе допуснат до трезора за да го зърне поне? Защо Уго Чавес трябваше да заплаши че ще спре петролните доставки и единствено той с триста зора успя да си прибере златото? Балон било.............главите ви са балони, пълни с въздух под налягане!!!

Коментар

• [QUOTE=Shemata;1059307533. Ако се върнеш назад ще видиш, че съм изписал поне 4-5 страници обяснения . Сега само отиграваме фундамента .[/QUOTE]

Фундамент за тебе е единствено 1, ПУККККККККККККККК.
                    2, Златото е балон
                    Такова нещо като че при ниски лихви на основните централни банки златото винаги е предпочитан актив което преполага бичи тренд не е фундамент за тебе

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak
                      Аз питам да изброиш признаци за балон ти ми говориш ти какво правиш финдаменти...

напиши така:

Признаци за да имаме балон са:
                      1.
                      2.
                      3.

Просто е.
                      Ще се опитам да изброя някой признаци, които помня от лекциите на проф. Петров:
                      1. Масовост - купуват дадения актив не само професионални спекуланти и инвеститори, но и обикновенни хора (дето се вика - и таксиметровия шофьор знае за дадения актив и дава съвети как да се инвестира най-добре в него)
                      2. Медийно покритие - в широките медии се следи актива (по БТВ през ден съобщават цената на златото, правят се анализи и т.н.)
                      3. Болшинството от покупките на актива са спекулативни - купува се не с цел потребление, а с цел по-късна продажба на по-висока цена
                      4. Голяма част от спекулата се извършва със заети пари - хората теглят заеми за да спекулират

Вече до колко златото се вписва всеки сам си преценява

Коментар

• Златото го скъсявам още от миналата година...т.ч. можеш да видиш колко много фундамент и обяснения съм писал тогава . Не мога да се повтарям всеки месец. Ако се върнеш назад ще видиш, че съм изписал поне 4-5 страници обяснения . Сега само отиграваме фундамента .

Първоначално изпратено от ivancholak
                        изброй някой признак?
                        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Виж това е много относително. Но Златото по всички признаци отговаря на балон. и то вече спукан, т.к още преди 1-а година си направих върха и то двоен.

Първоначално изпратено от ivancholak
                          Схемата, дай твойта дефиниция на балон?

Твоята дефиниция ми е най-важна...

Коментар

• Kато ги гледам трейдърите колко са предапазливи - голям страх берат, други точат брадви. Да речем леко отстъпление до $1636 или малко по-голямо до $1620 и после пак нагоре
                            Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Днес след ФЕД дали пък няма да се взриви балона .

Коментар

• Първоначално изпратено от ivancholak Разгледай мнение
                                пак да попитам за дефиниция на балон, или трябва да си платя за да получа отговор?
                                Ся щи кажа !!!

ДАВАЙ ДОЛАРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ !!!
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X