IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
    Той твърди, че златото имало някаква собствена стойност, а аз твърдя, че стойността на златото зависи от долара и политиката на ФЕД.
    Златото има своя собствена стойност, първо, защото е най-успешният материал използван за пари откакто свят светува доказъл се в течение на десетки векове свободен пазар и второ, защото неговото физическо съществуване не зависи от никой. Добива се изключително трудно и не може да предизвика инфлация. Злато е имало много преди Фед и ще има много след Фед.

Цената на златото не се определя от долара, защото златото съществува вън и независимо от щенията на което и да е човешко същество! Златото е мярката за стойност. То е метъра с който мериш дължината на другите предмети. 1 Метър винаги ще е равен на 1 метър, 100 см или 1000 милиметра. Безсмилено е да мериш 1 метър с друг метър нали? Ти изпадаш в положението да твърдиш, че един метър се равнява на, да речем 3,45 педи на Иван. Е хубаво, но да продължаваш да упорстваш че педята на Иван е мярката за дължина и че всички предмети наоколо променят дължината си в зависимост от това колко е пораснал Иван или пръстите са му се скасъли от артроза... е тъпо, нали?!

Твоята заблуда идва от там, че цената на долара измерена в злато се влияе от политиката на Фед, просто защото доларът е облигация издадена от Фед и действието или бездействието на Фед води до промяна на цената на долара измерена в злато!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
      Ти да не си спал последните 4г??? Каква беше цената на земята, а и на НИ в БГ 2008 и каква е сега???? А май златото от 1000$ стана на 1600$.
      Говорим за кратки,настоящи периоди от време, а не какво е било преди 100г
      Ама ти верно си чел-недочел или спал-недоспал.

За съвсем друго нещо ми беше поста. Кой ти говори за цени на земята???!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
        Можеш да отидеш в Тавекс и да си смениш златото за пари. Ама през 1997 със 10лв май нищо не можеше да купиш.
        Говорим за локвиден актив ( злато, което винаги има стойност, по-малка или по-голяма ) и хартийки ( лев,долар,евро,райхсмарки ако щеш), които зависят от ДОВЕРИЕТО.
        И ти като Майстора се хвана за лева. Добре, нека говорим само за долари.
        Смятам, че 97-ма нямаше големи притеснения за тези с доларите в брой.

А и постът ми към Майстора беше на съвсем друга тема. Той твърди, че златото имало някаква собствена стойност, а аз твърдя, че стойността на златото зависи от долара и политиката на ФЕД.
        Last edited by anon6706; 02.10.2012, 13:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
          вчера прочетох умната ти идея за профит от кенеф.
          днес за умни ренти.напредваш
          объркал си темата или просто да дразниш
          Май комбинацията форекс и злато оперирва от чувство за хумор
          Който го е имал де...

Коментар

Ами не е така. 1 долар има покупателна способност и тя не зависи от това колко струва една унция злато в долари. Златото има покупателна способност, но тя в последните десетилетия винаги се преизчислява през долара.

Т.е. няма как когато едно кило свинско ти струва в магазина 10 лева, ти да кажеш на касата - абе аз имам еди колко си милиграма в злато и то има еди-каква си стойност и че в магазина месото трябва да ти го продадат в равностойността на 3 лева в злато.

Можеш да отидеш в Тавекс и да си смениш златото за пари. Ама през 1997 със 10лв май нищо не можеше да купиш.
            Говорим за локвиден актив ( злато, което винаги има стойност, по-малка или по-голяма ) и хартийки ( лев,долар,евро,райхсмарки ако щеш), които зависят от ДОВЕРИЕТО.

Коментар

Ти не си ли чувал за пълномощници и адвокати?!

Не, че аз съм привърженик на земеделската земя, но в никакъв случай притежаването ти на недвижим имот някъде по света те закрепостява около него.

Ти да не си спал последните 4г??? Каква беше цената на земята, а и на НИ в БГ 2008 и каква е сега???? А май златото от 1000$ стана на 1600$.
              Говорим за кратки,настоящи периоди от време, а не какво е било преди 100г

Коментар

• http://www.youtube.com/watch?v=DxeOv...4&feature=plcp

Коментар

• Първоначално изпратено от GunMan Разгледай мнение
                  Няколко въпроса за размисъл:
                  Защо е избито руското царско семейство?
                  С какво пазарува Сталин през ВСВ?
                  Кой държи най-много злато в момента?
                  но такава голяма част от населението на земята да игнорира тези факти.
                  Я някой да направи един обоснован анализ базиран върху реални факти които определят настоящето и бъдещето Браво а либийското злато на Кадафи и спекулациите че част от него е послужило за рязкото поевтиняване на пазара на злато отпреди месеци интересна спекулация за да смъкнеш цената ти е нужно да хвърлиш и огромно количество физическо злато на пазара не става само с деривати, а мълвата твърди че именно част от златото на Кадафи е послужило за резкият спад наскоро

Коментар

По-добре адресирай статията до GunMan.
                    Той твърди за някакви дефлации през 70-те и 2008-ма.

Аз от известно време спрях да чета за неща отпреди 100-на и повече години.
                    Вие сте млади и имате време да се обогатявате със знания.

Пак - Успех и умната!
                    Ама ти наистина ли търсиш дефлация само на база цената на свинското, да речем. То тогава почти сигурно няма да я намериш през 70те (и по-конкретно след 74та). И понеже ми говориш за някакъв златен стандарт през 70те - да те питам - къде точно? Златен стандарт след 20те години на 20ти век съществува само теоретично. Защо ли - защото, за да финансират Първата, а след това и Втората световни войни всички го захвърлят на боклука... САЩ не правят изключение. Това, което правят с национализацията на златото и девалвацията на валутата спрямо него си е чисто и просто отмяна на златния стандарт и подмяна с нов... Следва зловещата манипулация, за която много малко се говори, а именно, че до 60те години те са имали много повече долари отколкото злато, което неминуемо води и до фалита им в този момент и официалната отмяна на златния стандарт.

Интересно ми е какво би станало ако, да речем, Китай направи това, което прави Де Гол през 65та (и което води до официалната отмяна на златния стандарт и в САЩ през 71ва) - само че този път предвид факта, че няма злато, което да обезпечава парите, си предявят исканията към други реални активи в Щатите - дали няма да има и други, които да поискат същото. А дали няма да има и такива, които да тръгнат към Европа със същата цел. Тогава каква свобода ще ти дадат зелените пари, а? Не говорим за ликвидност днес, говорим за стойност след 20, дори 30 години. Защитили сте се били с опции и фючърси...толкова са се овъртрейднали всички фирми и фирмички, дето ги продават, че ако мръдне малко повече златото нагоре ще изчезнат за една нощ.

Няколко въпроса за размисъл:
                    Защо е избито руското царско семейство?
                    С какво пазарува Сталин през ВСВ?
                    Кой държи най-много злато в момента?

Има една стара приказка, която е на повече от 200-300 години и тя е гласи най-общо "when nothing buys - gold buys".

Парите са разменна монета - те следва да отиват у създателя на реални блага. Когато някой има право да създава пари, без реално да създава блага, то това води до обезценяване на парите.

Независимо от данните в САЩ (понеже очевидно ви интересуват повече новините по американските телевизии), ако спрат да печатат, след 3 месеца те ще фалират. Толкова е просто. Това, което недоумявам е как е възможно такава голяма част от населението на земята да игнорира тези факти.
                    Last edited by GunMan; 02.10.2012, 01:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                      А, то щото тебе няма да те спрат на границата заради торбите с кюлчета

ПС Тя рентата нека ми постъпва по сметка, пък ако ще и на другия край на света да съм тогава.
                      вчера прочетох умната ти идея за профит от кенеф.
                      днес за умни ренти.напредваш
                      объркал си темата или просто да дразниш
                      Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                        Точно така не помни - защото който има злато става мързелив тъй като може да си получи всичко и един ден се събужда тлъст и беден. Точно това в момента става с щатите. Тe със закон принудиха целия свят да им приема доларите все едно са злато и получаваха обратно от Мерцедеси до минерална вода от Грендландки ледници наготовo.

Жизнения цикъл е така устроен, че в началото човей работи и спестява за да може като остарее и не може да работи само да харчи. Само че тези умници искаха да се раждаш златен.. No more.
                        С това съм съгласен, но имаш ли аргументи защо ще се позволи на индиеца да утрои спестяванията си, че са в злато, спрямо тези на развития свят, които са в технологии ?! Или пък суданеца, понеже добива злато, да купува мерцедеси, вместо американеца..

Все пак не всички бедняци са склонни да си подаряват златните залежи, а да се водят войни за ресурс, без който спокойно можем да минем, е отживелица или поне не дотам елегантно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение
                          Мастъре - първото нещо за което не съм съгласен с теб
                          arbeit macht frei - "трудът ще ви освободи"
                          има разлика - нали???
                          Аха интерпретацията на форекс гуруто е типично по съветски стил

Коментар

• ''Британски суверен'' името на монетата само говори какво дава на притежателя си.Незнам дали за злато ще ти продадът кило свинско,но британските военни пилоти си имат такова за всеки случай.
                            Last edited by georgicv; 01.10.2012, 23:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              ...................
                              ... Това ми прилича на надписите на концентрационните лагери по време на Втората световна - "Чрез работа към свобода"....
                              Мастъре - първото нещо за което не съм съгласен с теб
                              arbeit macht frei - "трудът ще ви освободи"
                              има разлика - нали???
                              remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                                Според мен, не може да проумее факта че паричните отношения са еволюирали до степен да минат без посредник - злато или какъвто и да е друг еквивалент.

Историята не помни момент в който някой е просперирал само защото е имал залежи на злато, по скоро такива страни са били доста бедни. Вече не се налага със сила да се отнема злато, сребро и т.н.

В момента силата си има директни котировки, а златото е просто една суровина
                                Точно така не помни - защото който има злато става мързелив тъй като може да си получи всичко и един ден се събужда тлъст и беден. Точно това в момента става с щатите. Тe със закон принудиха целия свят да им приема доларите все едно са злато и получаваха обратно от Мерцедеси до минерална вода от Грендландки ледници наготовo.

Жизнения цикъл е така устроен, че в началото човей работи и спестява за да може като остарее и не може да работи само да харчи. Само че тези умници искаха да се раждаш златен.. No more.
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X