If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма нищо за чудене. Пуснал ти е избирателно 1 кратък период щото така му изнася. Накарай го да ти даде справка за последните 10 и 20 години [/Q
Е, точно за този кратък период , земята не се е обезценила спрямо долара , а мисля че е обратното. А пък за последните 10-20 години да не говоря. Така че и теб Пипбел ,не мога да те разбера. В началото на века можеше да се купи декар за 100 $. Сега на места искат 1000$ ...............е.............кое се е обезценило
Идеята ми е следната: 2008 златото беше 1000$, сега е 1600$. Ако инвестицията в земя е по-добра, то за периода от 4г, цената и трябваше да се дигне със 60%. Говоря за един парцел, а не за най-ниска стойност 2008 и най-скъп парцел 2012. Не смятам таксите за покупко-продажба.
Златото,освен на Тавекс, може да се продаде и на златар. Когато съм пробвал, инвестиционното злато ти го купуват по стойността му в момента, а не както Тавекс със 4% надолу.
Не говорим,че сравняваме реални цени на златото с ОФЕРТНИ за земята. Освен това, определени парцели са поскъпнали,не всички, а повечето не ги и купуват. От 4г продаваме наследствен парцел до Бургас и интерес никакъв. А златото се продава за 5мин.
Еми нали и аз това викам. Ама нямам предвид БГ само, а и в световен мащаб.
Че земята близо двойно по-добре от златото запазва стойността на вложените пари.
Поне за последните 15-20 години е така.
Не е само земята, за последните 100 години Дау е струвал между 2 и над 35 унции, като треновете са много дълги. Дау пада от 12 години в злато, но от 2010 изглежда че се пробва да удря спирачка. Със сигурност за последната една година е лоша инвестиция в сравнение с индекса, но и е рано да се твърди за обръщане на тренда.
Също така, със сигурност, не е вълнуваща инвестиция понастоящем, при текуща цена от около 7.5 унции за индекс или средната за периода. Има и далеч по-смотани решения, граничещи с малоумие от гледна точка на нормален инвеститор, и радващи се на уникална популярност - невероятни суми се изливат за покупка на „сигурен дълг убежище”, какъв оксиморон, и при реална отрицателна доходност, разбира се, като премия за „убежището”
"Само след месеци, в края на годината, Джон Лоу бягал с фалшив паспорт към Брюкселс 800 златни ливри в джоба (само толкова), правителството на Франция нямало дългове (все пак постигнало целта си), но кризата довела по голямата част от населението до просешка тояга.
Че земята близо двойно по-добре от златото запазва стойността на вложените пари.
Че то пазар за земя е имало по-малко от 20 години? Реституция та до днешни дни. И за последните 4 години спада е реален?
Няма нищо за чудене. Пуснал ти е избирателно 1 кратък период щото така му изнася. Накарай го да ти даде справка за последните 10 и 20 години [/Q
Е, точно за този кратък период , земята не се е обезценила спрямо долара , а мисля че е обратното. А пък за последните 10-20 години да не говоря. Така че и теб Пипбел ,не мога да те разбера. В началото на века можеше да се купи декар за 100 $. Сега на места искат 1000$ ...............е.............кое се е обезценило
[QUOTE=pipbel;1059323392]Няма нищо за чудене. Пуснал ти е избирателно 1 кратък период щото така му изнася. Накарай го да ти даде справка за последните 10 и 20 години [/Q
Първоначално изпратено от master of the seven seasРазгледай мнение
Идеята е, че през цялата човешка история, а и понастоящем със злато можеш да купиш всичко. Не казвам директно, а чрез обмен на злато за законното платежно средство ( долари,евро,лева,лири, райхсмарки-споменавам ги заради инфлацията в Германия тогава). Златото ВИНАГИ ще има стойност. От друга страна, стойността на парите зависи от доверието в тях.
Примери бол: БГ левовете преди 1990/преди 1997 ; руските 'керенки' ; руските рубли миналият век ; валутите на страноте в еврозоната. Всички тези( а и много други ) са се обезценили, някои бавно,други бързо. Както и доларът се е обезценил по отношение на златото. И земята у нас ( 2008-2012 ) се е обезценила в % спрямо долара и в ПЪТИ спрямо златото.
Сандокан , само това подчертаното не можах да разбера , за всичко друго - ок
И ти като Майстора се хвана за лева. Добре, нека говорим само за долари.
Смятам, че 97-ма нямаше големи притеснения за тези с доларите в брой.
А и постът ми към Майстора беше на съвсем друга тема. Той твърди, че златото имало някаква собствена стойност, а аз твърдя, че стойността на златото зависи от долара и политиката на ФЕД.
Идеята е, че през цялата човешка история, а и понастоящем със злато можеш да купиш всичко. Не казвам директно, а чрез обмен на злато за законното платежно средство ( долари,евро,лева,лири, райхсмарки-споменавам ги заради инфлацията в Германия тогава). Златото ВИНАГИ ще има стойност. От друга страна, стойността на парите зависи от доверието в тях.
Примери бол: БГ левовете преди 1990/преди 1997 ; руските 'керенки' ; руските рубли миналият век ; валутите на страноте в еврозоната. Всички тези( а и много други ) са се обезценили, някои бавно,други бързо. Както и доларът се е обезценил по отношение на златото.
И земята у нас ( 2008-2012 ) се е обезценила в % спрямо долара и в ПЪТИ спрямо златото.
Да питам и аз нещо като аджамия - ами ако утре открият огромно златно находище с поне 10-20Х повече от световното налично и добива е лесен...като какво очакваш да стане тогава ?
А, ако утре дойдат извънземни и започнат да прелагат непознати ни технологии срещу злато!?!
Как е а? [/QUOTE]
Те вече са тук. И бройкат кой има доста злато, първо него ще конфискуват
ОК, айде стига съм ви дразнил в тая тема. Просто ми е скучно на БФБ-то.
Отивам пак да си проверя 2-та пендара дали са още там дето съм ги скрил
Ма и да са изчезнали...голям праз, няма умиргам от глад я
Да питам и аз нещо като аджамия - ами ако утре открият огромно златно находище с поне 10-20Х повече от световното налично и добива е лесен...като какво очакваш да стане тогава ?
Ако... Ако някоя сутрин слънцето не изгрее? Ако някой ден Луната падне ъврху Земята?... На това му се казва "форс мажор", пипбелов! Никой човек или цивилизация не е застрахована от такива събития. Но това е доста по-различно от пускането на печатната преса за хартишки на три смени, нали? Просто защото някой е решил, че не ще да живее само с това което произвежда! Иска още! Ама не като работи още, а като печата още пари, защото печатната преса е негова!!??
И да открият някое голямо находище, това ще предизвика инфлация докато се възстановят равновесието в икономиката и след това отново ще има дълъг период на ценова стабилност през което време ще продължи да се увеличава производителността. Сега обаче има постоянни ценови земетресения вече години наред заради нестихващото печатане... Увеличава се несигурността у предприемачите. Не знаят колко ще струва нещо само след половин година!
Така се увеличава структурната безработица. Огромни маси от населението губят трудовите си умения и отиват в забвение... Това става пред очите ни. И то само защото някой си печата ли печата....
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Да питам и аз нещо като аджамия - ами ако утре открият огромно златно находище с поне 10-20Х повече от световното налично и добива е лесен...като какво очакваш да стане тогава ?[/QUOTE]
А, ако утре дойдат извънземни и започнат да прелагат непознати ни технологии срещу злато!?!
Как е а?
Цената на златото не се определя от долара, защото златото съществува вън и независимо от щенията на което и да е човешко същество
Мастъре, много патос влагаш бе почти до космоса и вселената стигна
Мдааа, златния телец си е божество за немалко хора.
С такава обич приказват за него...никаква разлика от мюсли протестиращо за обида на Мохамед.
Коментар