IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да БАЦЕ, това е един от признаците за балона. Аз от много време питам тези които се изказват да дадат дефиниця какво е икономически балон ама те упорито мълчаха. Вече единия признак го имаме на лице, но докато започнем да продаваме има още полвин дузина признаци да се достигнат

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
      През 96-97 година когато куцо и сакато купуваха долари, ти в левове ли си държеше парите?
      Съжалявам , че наливам вода в мелницата на Схемата и Лорда - аз съм от умерените бикове, по отношение на златото - , но е притеснително като факт , щом и чистачката в училището на детето започне да премисля как да превърти през машината половината си заплата в злато.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bobacho Разгледай мнение
        През 96-97 година когато куцо и сакато купуваха долари, ти в левове ли си държеше парите?
        Хххаха, точно когато куцо и сакато взе да ги купува панически на 3000 изведнъж талера падна на 1700.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
          Ако това стане , значи сме близо до икономическата максима : Щом куцо и сакато почне да купува един актив ........... бегай ....ама много бързо ........ http://www.standartnews.com/biznes-b...yn-172525.html

Коментар

• Ако това стане , значи сме близо до икономическата максима : Щом куцо и сакато почне да купува един актив ........... бегай ....ама много бързо ........ http://www.standartnews.com/biznes-b...yn-172525.html

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Еее, 3-4% марж при златото мисля са си нормални.
              Ма при среброто как режат глави не е истина. Освен 20-те % ДДС слагат и 15% отгоре марж селл/бай и стават > 35%. Касапи...
              Е, какви 3-4 % ! Дал съм днешните цени на Лунара......... Австралийски Лунар 2012 - 1 унция - 2512.00 - 2901.00 - 390 лв. марж............... А това са 13,5 % разлика. За това ми беше въпроса............. защо при Лунара е така или има грешка ? Иначе, да, при другите разликата си е 3-4 %.................

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                Някой може ли да каже ,защо има такава огромна разлика в маржовете на едноунциеви монети в Тавекса .................................................. .............купува.......................продава. ............................... Австралийски Лунар 2012 - 1 унция - 2512.00 - 2901.00 - 380 лв Австралийско Кенгуру - 1 унция - 2512.00 - 2592.00 - 80лв. И Пандата , и Бизона и Орела са също със по 80 лв купува/ продава . Не съм обръщал внимание .............винаги ли Лунара е бил с такъв марж , или нещо има грешка..................
                Еее, 3-4% марж при златото мисля са си нормални.
                Ма при среброто как режат глави не е истина. Освен 20-те % ДДС слагат и 15% отгоре марж селл/бай и стават > 35%. Касапи...

Коментар

• Някой може ли да каже ,защо има такава огромна разлика в маржовете на едноунциеви монети в Тавекса .................................................. .............купува.......................продава. ............................... Австралийски Лунар 2012 - 1 унция - 2512.00 - 2901.00 - 380 лв Австралийско Кенгуру - 1 унция - 2512.00 - 2592.00 - 80лв. И Пандата , и Бизона и Орела са също със по 80 лв купува/ продава . Не съм обръщал внимание .............винаги ли Лунара е бил с такъв марж , или нещо има грешка..................
                  Last edited by БАЦЕ; 23.12.2012, 09:15.

Коментар

• По думите му балансът на британската централна банка е достигнал 20% от брутния вътрешен продукт (БВП) на страната през първото тримесечие на 2012 г. и е около четири пъти по-голям, отколкото в началото на 2007 г.

За същия период балансът на Федералния резерв нарасна повече от три пъти спрямо периода преди кризата и се приближи към 20 процента от БВП. Балансът на Европейската централна банка (ЕЦБ) пък надвиши 30 на сто от БВП.

„Не очаквам сегашната ситуация да продължи вечно, но тя не е нормална и не е приемлива“, коментира Жан-Клод Трише.
                    това само показва колко МНОООГО изпринтена хартия има в тези икономики, нали така ? И не е някви си трилиончета само както казваше един тук.
                    Няма как златото да си стои на 1650 средносрочно и дългосрочно.

Мене ме притеснява, че долара е 1.315 (тоест 6% долу спрямо нормалното 1.25 EUR/USD ) и ако долара пак стане толкова, златото ще падне със 6%, тоест ще стане 1550.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                      Нещо става на индексите..някой разтоварва посред нощ
                      Мисля че го изиграха с опции и прибраха едни 10-15% набързо и сега ще оставят пазара да намери равновесно положение. От 2 дена дериватите на волатилностт показваха че нещо ще стане.... може и политиците да са в играта.... но Европа изглежда уникално стабилна.
                      Last edited by desperado; 21.12.2012, 11:41.

Коментар

• Добър ден златари! Моята скромна прогноза - следваща цел $1670. И да е ясно, аз не съм нито бичи, нито мечи настроен. Настроен съм за печалби!

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Брях, туканка сън не сте спали снощи бе.
                          Радини вълнения както казваше поета...
                          Чак и политика намесили при злото

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                            Най-много мразят златото комунистите
                            Не си прав. Обичат злато. И долари обичат. По това си приличат с демократите. Разликата е, че демократите не крият своята любов, а комунистите и да ги бият не си признават.

"Не човек, а желязо. Просъскал агентът фашист.
                            Тихо мъртвия казал. "Не, комунист" "

Баба ме научи на много неща.
                            tnm

Коментар

• Нещо става на индексите..някой разтоварва посред нощ
                              Last edited by IvanG; 21.12.2012, 04:32.
                              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
                                Накрая винаги побеждава ДОБРОТО !!!
                                Най-много мразят златото комунистите
                                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Working...
                                X