If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И що ?
Аз да кажем като имам 20 унции и си продам на Х 2-3
Е какви са тия хипотези сега? То е ясно, че ако го продадеш на х2-3 ще е добре.. Номера е да иде на х2-3 след като го купиш, а най-важното е, че не можеш да направиш адекватна прогноза за това дали златото ще иде на х2-3. Ако златото, при всичките му плюсове, беше и подходящо за инвестиция (не се взема с инвестиционна цел и по други причини) никой нямаше да инвестира в друго
Така е, изключително неправилно употребих по-рано думите "инвестиране" и "злато" в 1 изречение. Златото НЕ е инвестиция. То не се купува за да го продадеш след няколко години и да забогатееш. Златото се купува с 1 единствена цел - СИГУРНОСТ с големи букви. Защото ако 1 ден всичко отиде по дяволите, златото е гаранцията ти, че няма да умреш от глад. Приемат го навсякъде, независимо от политическата и икономическа ситуация, а лесната му ликвидност, съчетана с невъзможността му да отиде на цена 0 го прави инструмент номер едно когато се търси сигурност.
И що ?
Аз да кажем като имам 20 унции и си продам на Х 2-3 печалба 10 от тях докато някои са се посрали по какъвто и да е повод в гащите и се чудят как по дълбоко да си заровят злото...знаеш ли колко ми пука дали философите сте достигнали единно мнение дали или не е инвестиция. И дали го делят на хартиено и физическо..
Като се види че света отново не е свършил пак ще си го взема евтинко после.
Па нека съм си идиот според определенията на зомбито. Не се обиждам
ПС Те децата дето са безценни са инвестиция ( и то най добрата), камо ли за някакво жълто блещукащо тенеке дето има курс купува/продава ще вземат да ме убеждават някои че не ставало за инвестиране.
Ми хубаво, както си ви харесва. Мании всякакви...те по хората ходят.
Говори с аргументи, не с изказвания на тоя и оня. Ето ти друга статия, в която пък пише, че Сорос и Полсън купуват злато : http://www.investor.bg/analizi/91/a/...-zlato,143111/ http://www.investor.bg/analizi/91/a/...dolara,142821/ ето ти и на дойч банк мнението, ако ще вървим по тоя път..
И сега, ако тръгнем по твоята логика - ти показа 1 голям инвеститор, който е предпазлив за златото, аз показвам 2ма + доич банк.. и сега ще търсим още подобни статии да видим кой ще намери повече ли?
За мен, истинските идиоти са тези, които продължават да си мислят, че покупката на физическо злато се прави с инвестиционна цел. Например, за спекулантите си има "пазар" или там в каквото са го превърнали последните месеци за хартиеното злато. Големите играчи там са винаги в час и класификацията им, като идиоти от посредствен, фанатизиран "инвеститор" набил всичко, което има в непродаваеми тухлички е смешно. А за реалистите, които стоят настрана от добре манипулираната игра с хартиено злато от типа "двама са малко, трима са много", притежанието на физическо злато, никога не е било въпрос на инвестиция.
Ама как да го обясниш това на разни аграрни лордове
Така е, изключително неправилно употребих по-рано думите "инвестиране" и "злато" в 1 изречение. Златото НЕ е инвестиция. То не се купува за да го продадеш след няколко години и да забогатееш. Златото се купува с 1 единствена цел - СИГУРНОСТ с големи букви. Защото ако 1 ден всичко отиде по дяволите, златото е гаранцията ти, че няма да умреш от глад. Приемат го навсякъде, независимо от политическата и икономическа ситуация, а лесната му ликвидност, съчетана с невъзможността му да отиде на цена 0 го прави инструмент номер едно когато се търси сигурност.
Добре да речем, че аз съм посредствен инвеститор в неликвидни активи и прочее.......ама и Джим Роджърс ли е такъв? http://www.investor.bg/analizi/91/a/...pazliv,144516/ Много агресивни простаци се навъдиха да ми опонират, без да влагат капка разум, че трябва да инвестират срещу тълпата, а те са вътре в нея!
Презираните от някои неликвидни активи ми носят текущ доход всеки месец, всеки час, на теб малкото физическо злато колко текущ доход ти донесе жълто зомби. Кажи? Или като нарамя пушката и дойда, ще ми го дадеш без да мрънкаш
За мен, истинските идиоти са тези, които продължават да си мислят, че покупката на физическо злато се прави с инвестиционна цел. Например, за спекулантите си има "пазар" или там в каквото са го превърнали последните месеци за хартиеното злато. Големите играчи там са винаги в час и класификацията им, като идиоти от посредствен, фанатизиран "инвеститор" набил всичко, което има в непродаваеми тухлички е смешно. А за реалистите, които стоят настрана от добре манипулираната игра с хартиено злато от типа "двама са малко, трима са много", притежанието на физическо злато, никога не е било въпрос на инвестиция.
Не полу, всеки инвестирал в него е кръгъл идиот. Каква инвестиция е тази, дето хем не носи текущ доход, хем няма къде да го денеш, хем цената му може да бъде изкуствено задържана в продължение на десетилетие или манипулирана толкова лесно и бързо?
Ма успешен , а.
Бъзикахте се се с него целогодишно , ма май злото - 2% на годишна база
А още може мене да питаш.
Колко му е 2013 да падне олиото до 70-80$ и на нормално съотношение 15 към 1 да си купуваме сгодно зло на 1200$
Айде и от мене пуккккккккккккккк
Истината е някъде по средата. Ако коментара ми те е накарал да мислиш, че съм от крайните бикове за златото - лъжеш се. Дори в момента не харесвам особено търговията с него. Но искрено ме забавляват коментарите около движението му. Падне с 50 долара и се изреждате да напишете пукккккккккккк,как му идвал края и как едва ли не всеки, инвестирал в него е полу идиот. Вдигне се с 50 долара и биковете викнат "айде сега отива към 2000, после 3000, после 1 милион, а мечките са финансово неграмотни". Едните викат, че е балон, другите, че било ракета. Няма друг инструмент, в който емоциите на търгуващите са толкова засилени.
Според мен, златото ще падне, но няма да е нищо драстично. След това ще се вдигне с няколко стотин долара, като най-вероятно ще си бие предишния връх, но не с много.
След това пак ще се върне назад, като съм склонен да приема мечите прогнози в порядъка на 1400-1200 за що годе разумни, но от тази точка надолу ако го видим ще е за кратко преди отново да тръгне нагоре. Това, което се опитвам да кажа е, че не вярвам да видим драстичните движения, характерни за балоните, нито пък някакво драстично покачване в близките 1-2 години, а за близките 5-10-15 би било несериозно да се правят прогнози.
П.П. -2% годишна база. Това ли го прави балон? На мен ми изглежда по-скоро като консолидация.
Лордче, само глей ей сега как ще се появи Форито и ще ни разпердушини
Ма не го мисли него, обърнал е всичко в друга мания - койнчета
Ще си купува с тях че му свършиха депозитчетата по високото зло
Коментар