IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнение
    Цитат:

Не ни показвай на нас графиките преди да си ги видял ти

За годината е +7% в долари и +4% в евро
    Относно поста ми за -2% - не погледнах графиката, а приех за вярно това, което каза колегата преди мен, че златото е на -2% годишна база. Впоследствие ви дадох графиката и написах, че е нагоре.
    А относно текста в червено, ще ти дам време до другата година да осмислиш какво си написал, преди да продължим дискусията.

@рipbel, не си прав. Преди 18 месеца (юли 2011) златото беше около 1500 долара, така че не виждам 13% назад, за които говориш. А че си го пребил 9 пъти мога само да те поздравя, това наистина е най-важното.

Весело изпращане на старата и посрещане на новата година!
    Last edited by ggnore13; 31.12.2012, 17:58.

Коментар

• Предпочитам да имам жълтурковци около десетина кила ,вместо пак толкова хартишки пък били и те шарени ,от мен много здраве на всички ,пък другите неща се продават в магазините

Коментар

• истината е, че човек който има злато не е мизерник. Не съм виждал, не съм и чувал, а съм виждал много. Докато тикви с акции и непродадени имоти - бол. Аре стига толкоз обучение за тази година. Весело посрещане . Ей тези другарки обичат жълтичкото. Жените ви с дебелите гъзове също обичат

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
          А в йени гони 20%
          В зимбабвийски долари може над 200%

А за 18 мес е на -13 % При всичките му КЕ-та...
          Само през 2012 дори и да има 5-6% отгоре - ми тя и нашата луда Софка индексната го е била бе
          А и аз съм го пребил от бой 9 пъти поне. А това е най важно
          Ма мамуне тях това не ги интересува всъщност, доходността. Това не било инвестиция и стойността му нямала значение към даден момент.
          Само дето ги приказват тия когато главно пада.
          Надигне ли малко глава и почват едни оди на радостта, едни изцепки че ей са идат 5-6-7 К и т.н.
          Тука верно много емоционално и интересно тая тема
          Last edited by pipbel; 31.12.2012, 16:23.

Коментар

• Първоначално изпратено от studio9 Разгледай мнение
            Цитат:

А в йени гони 20%

Коментар

• Цитат:
              П.П. -2% годишна база. Това ли го прави балон? На мен ми изглежда по-скоро като консолидация.

Last edited by studio9; 31.12.2012, 15:24.

Коментар

• http://www.onvista.de/rohstoffe/gold...ice-preis/kurs ето ви годишната графика на златото. За годината е на +100 долара.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                  Ма успешен , а.
                  Бъзикахте се се с него целогодишно , ма май злото - 2% на годишна база

А още може мене да питаш.
                  Колко му е 2013 да падне олиото до 70-80$ и на нормално съотношение 15 към 1 да си купуваме сгодно зло на 1200$

Айде и от мене пуккккккккккккккк
                  Златото не е -2% на годишна база. Преди 1 година беше около 1555 долара

Коментар

• Мамини сладки, прочетох си даже името, нищо че ме трият на поразия. А това че депозита бил гарантиран, ами честито, 97 съшо ги гарантираха и ги изплатиха, е разбира се като се обезцениха парите с хиляди. За твойта кръщенка имотнико всички разбрахме само не разбрахме що толкова скъпо я цениш, сигурно бабати я закачила на вратлето като си бил пеленече, ама за другите на цената на матриала повече не струва. А който си има богатство си го пази, то от държавата по голям крадец няма.
                    А за дохода: за какво ми е да носи доход нещастнико като имам акъл да си изкарвам доход
                    Аре лека нощ.
                    Attached Files
                    Last edited by ivancholak; 31.12.2012, 04:26.

Коментар

• Първоначално изпратено от ggnore13 Разгледай мнение
                      За мен най-големият минус на златото дори не е свързан с качествата му, като финансов инструмент. Този минус е факта, че говорим за малък обем и тегло, струващо много пари, че и на всичкото отгоре трябва да го съхраняваш в дома си. Лесно е някой да го изнесе, а когато се налага да отсъстват повече дни от жилището си, доста хора не могат да спят спокойно.
                      Да това е в топ 2 на минусите му, актива да си смени собственика. Другият голям е, че не носи текущ доход.

Коментар

• За мен най-големият минус на златото дори не е свързан с качествата му, като финансов инструмент. Този минус е факта, че говорим за малък обем и тегло, струващо много пари, че и на всичкото отгоре трябва да го съхраняваш в дома си. Лесно е някой да го изнесе, а когато се налага да отсъстват повече дни от жилището си, доста хора не могат да спят спокойно.
                        Last edited by ggnore13; 30.12.2012, 23:51.

Коментар

Като казваш "бели пари за черни дни" не можеш да си по-прав, точно това е златото, просто за толкова черни, че вече или нямаш пари, или имаш, но не вършат работа. На въпроса колко няма еднозначен отговор, но аз бих си държал 10% от капитала в злато и сребро, както казах не съм от крайните "златари", но не мога и да отрека, че златото има доста плюсове. Съгласен съм, че прехласване по златото е излишно.
                          Депозита не е по-сигурен, защото държавата ти го гарантира в случай, че банката фалира. Но ако валутата се обезцени го губиш, ако държавата фалира - също.
                          Няма еднозначен отговор в условията на несигурност. На мен портфейла ми вече е със следната картина 87,5% в имоти, 5% в злато, 5% в спестявания и спестовни застраховки и 2,5% в акции. Напоследък имам интерес /но не чак мания/ към дивидентни акции.
                          Имотите са слаболиквидни, което им е голям недостатък, но другия е, че на определени локации трудно се и отдават. Хубавото е, че имам 3 имота на такава локация която предполага мигновено отдаване при разумна наемна цена от моя страна. Това ми гарантира сигурен доход ако изгубя работата си като четвърт от гърците. Златото също , но него го продаваш и после като свършат кинтите, няма откъде да получиш сигурен текущ доход, както от имотите и дивидентните акции.
                          Друг е въпроса, че част от златото ми е наследствено и ако трябва да го продам, все едно че жива плът ще режат от мен. Аз само добавям в златната си съкровищница. Имам няколко жълтици от махмуд, две инвестиционни монети, няколко пъти съм се редил на опашка и вътре в БНБ за монети. Имам и една кръщенка, дето много искаше да ми я купи тука един алчен купувач и прочее. На бижута имам много ценни ръчни изработки в наследство, които за да продам трябва да видя детето си да гладува, ама буквално! Ако ще влагам в момента в благородни метали-балони, бих предпочел среброто, щото си мисля, че то не е толкова балонизирано.
                          Last edited by Лорда; 30.12.2012, 23:39.

Коментар

На въпроса колко няма еднозначен отговор, но аз бих си държал 10% от капитала в злато и сребро, както казах не съм от крайните "златари", но не мога и да отрека, че златото има доста плюсове. Съгласен съм, че прехласване по златото е излишно.
                            Депозита не е по-сигурен, защото държавата ти го гарантира в случай, че банката фалира. Но ако валутата се обезцени го губиш.
                            Тука вече сме на 1 акъл, т.е. близо де...
                            10% са за мене топ лимита вложен в това жълтаковото и то само ако ме обхване здрава лакомия видя ли го на 800$ например.
                            Иначе повече от 2 макс.до 3% от свободните пари в това перо е неуместно за мене.
                            Еее, при сгода на 1200-300$ може и да се наканя да ги докарам до 5%.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                              Ами точно щото не е подходящо за инвестиране, не знам за какво тези дребни хорица така масово се прехласват по него Чак даже като Иван Чолаков си изпускат нервите и почват да обиждат и да ругаят. Казваш сигурност. Да приемем че е така. В момент на икономическа рецесия, колко трябва да дъжи човек в злато тогава? Според мен колкото са препоръките да държим бели пари за черни дни, които да стигат за период от 12месеца.. Ако средната заплата за страната приемем, че е 700лв., то не би трябвало човек да държи в злато или на депозит повече от 8400лв. за българските условия. И какво, за такава ли сума си готов чак да се кръстиш голд зомби, голдрун, голден ийгъл и тем подобни?
                              Имам злато и сребро повечето в нумизматични монети и бижутерия /само две инвестиционни имам/ навярно на подобна стойност като за сигурност. Имам и депозит от порядъка на 6000лв. Депозита който аз много оплювам като начин на поведение даже е по-сигурен от златото, щото ти е гарантиран от държавата, а златото , може всеки престъпник да те лиши от него в даден момент. И какво ? За какво са ми на по-голяма стойност подобни мързеливи инструменти които стоят в блатото? Нищо не носят подобен род "инвестиции".
                              Като казваш "бели пари за черни дни" не можеш да си по-прав, точно това е златото, просто за толкова черни, че вече или нямаш пари, или имаш, но не вършат работа. На въпроса колко няма еднозначен отговор, но аз бих си държал 10% от капитала в злато и сребро, както казах не съм от крайните "златари", но не мога и да отрека, че златото има доста плюсове. Съгласен съм, че прехласване по златото е излишно.
                              Депозита не е по-сигурен, защото държавата ти го гарантира в случай, че банката фалира. Но ако валутата се обезцени го губиш, ако държавата фалира - също.
                              Last edited by ggnore13; 30.12.2012, 23:25.

Коментар

Е какви са тия хипотези сега? То е ясно, че ако го продадеш на х2-3 ще е добре.. Номера е да иде на х2-3 след като го купиш, а най-важното е, че не можеш да направиш адекватна прогноза за това дали златото ще иде на х2-3. Ако златото, при всичките му плюсове, беше и подходящо за инвестиция никой нямаше да инвестира в друго
                                Ами точно щото не е подходящо за инвестиране, не знам за какво тези дребни хорица така масово се прехласват по него Чак даже като Иван Чолаков си изпускат нервите и почват да обиждат и да ругаят. Казваш сигурност. Да приемем че е така. В момент на икономическа рецесия, колко трябва да дъжи човек в злато тогава? Според мен колкото са препоръките да държим бели пари за черни дни, които да стигат за период от 12месеца.. Ако средната заплата за страната приемем, че е 700лв., то не би трябвало човек да държи в злато или на депозит повече от 8400лв. за българските условия. И какво, за такава ли сума си готов чак да се кръстиш голд зомби, голдрун, голден ийгъл и тем подобни?
                                Имам злато и сребро повечето в нумизматични монети и бижутерия /само две инвестиционни имам/ навярно на подобна стойност като за сигурност. Имам и депозит от порядъка на 6000лв. Депозита който аз много оплювам като начин на поведение даже е по-сигурен от златото, щото ти е гарантиран от държавата, а златото , може всеки престъпник да те лиши от него в даден момент. И какво ? За какво са ми на по-голяма стойност подобни мързеливи инструменти които стоят в блатото? Нищо не носят подобен род "инвестиции".

Коментар

Working...
                                X