IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• 5-8 години казваш.... не са ли множко. Като гледам как на година падат по 1-2 нови страни, чакащи "спасение" от "тройката"... Нещо по-скоро ми се струва до 3 години някъде ще се срине всичко.

Коментар

• Прави си за ДАУ ,но всеки нов връх е бил доста по заслужен от сегашния Да не изреждам безработица ли(отделен въпрос е и как се изчислява), фискални стени ли ...Но както и да е ,времето ще покаже. Нормално е да имаме различни мнения и виждания - затова пазара върви и на горе и на долу.

Коментар

• Балонът на индексите може да се спука чак след 5-8 години. Т.ч. има доста да чакаме докато се спука. Като се оформи там балон чак тогава ще го мислим . А, че DOW Jones е на исторически върхове, хехех...ами то това е нормално нещо, развиваща се икономика и човешка цивилизация. DOW неприкъснато прави върхове в продължени на над 100 години (т.е. от както съществува борсата в САЩ). Т.ч. тия нови исторически върхове непрекъснато ще ги виждаме. Няма какво да се учудваш .

Първоначално изпратено от vitos Разгледай мнение
        И
        ...
        В момента това помпане на индексите и акциите не мога да го нарека икономическо възстановяване. Дау е на исторически връх, но действителността е друга за съжаление. И къде ще отидат инвестициите, като се спука балона с индексите?
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Имаше доскоро и новини за 2000 -3000 долара трой унцията. В момента това помпане на индексите и акциите не мога да го нарека икономическо възстановяване. Дау е на исторически връх, но действителността е друга за съжаление. И къде ще отидат инвестициите, като се спука балона с индексите?

Коментар

• Колега vitos,

прочети новината. Може да ти е от полза.

"Gold Slumps Toward Bear Market as Investors Cut Holdings"

http://www.bloomberg.com/news/2013-0...month-low.html

"Gold fell to the lowest since May, nearing a bear market, on signs that investors are seeking higher returns in equities as the global economic recovery cuts demand for haven assets.
            ...
            “Equities continue to attract more capital,” David Lee, a vice president at Heraeus Precious Metals Management in New York, said in a telephone interview. “The safe-haven premium for gold also seems to have disappeared with the world not falling apart.”
            ...
            “Investors choose to stay away or book profits after record first-quarter ETF outflows,” Andrey Kryuchenkov, a London-based analyst at VTB Capital, wrote in a report today. “Investor sentiment is likely to remain positive on equities versus downbeat gold going forward.”."

Коментар

• Колега vitos,

до колко трябва да падне Златото, за да почне [B]"всичко живо ще започне да купува"??? как мислиш ти?

Аз не мога да кажа определена цена .Но съм сигурен в едно - всяко падане от тук насетне, става все по атрактивно за покупки. И все повече хора ще се присъединяват към дългата идея. Все пак водещите икономиките не са цъфнали и вързали, а и не смятам че по този начин (вливане на ликвидност) ще успеят . Успех
              Last edited by vitos; 04.04.2013, 22:20.

Коментар

• Златото е довиждане

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                  Колеги,

може ли да ми дадете 2-3 различни идеи, къде гледате обемите на търговия при Златото? Различни от GLD! Искам да сверя нещо.

Мерси предварително!
                  ЦМЕ ГРУПАТА Гледаш големия фючър. Минито и микрото са с малък обем

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                    Колеги,

може ли да ми дадете 2-3 различни идеи, къде гледате обемите на търговия при Златото? Различни от GLD! Искам да сверя нещо.

Мерси предварително!

В момента - юнското мини ( YG ) .

Коментар

• До лятото 1320 до края на годината 1080

Коментар

• Колеги,

Мерси предварително!

Коментар

• Колега vitos,

до колко трябва да падне Златото, за да почне "всичко живо ще започне да купува"??? как мислиш ти?

Първоначално изпратено от vitos Разгледай мнение
                          Махнах още 5 къси на ниво 1544,40 $, т.е. още чиста печалба на 5 унции по 1616,20-1544,40=71,80 $ * 5 унции = 359 $.

Оставам с 40 къси унции на средно ниво 1616,20 $. Успех!!!!

Браво колега дойде и твоето време, но като гледам как махаш само по 5 унции - май вярно си убеден, че ще пада много надолу. А има доста силни съпротиви малко по -надолу, а и ако падне прекалено много всичко живо ще започне да купува...Но ти си знаеш. Аз лично ще изчакам да падне още малко и ще осредна моите дълги . Успех

Коментар

• Махнах още 5 къси на ниво 1544,40 $, т.е. още чиста печалба на 5 унции по 1616,20-1544,40=71,80 $ * 5 унции = 359 $.

Браво колега дойде и твоето време, но като гледам как махаш само по 5 унции - май вярно си убеден, че ще пада много надолу. А има доста силни съпротиви малко по -надолу, а и ако падне прекалено много всичко живо ще започне да купува...Но ти си знаеш. Аз лично ще изчакам да падне още малко и ще осредна моите дълги . Успех

Коментар

• ПУКККККККККККККККккк!!!!!

Махнах още 5 къси на ниво 1544,40 $, т.е. още чиста печалба на 5 унции по 1616,20-1544,40=71,80 $ * 5 унции = 359 $.

Общо реализирана печалба по позицията 554 $+359 $= 913 $

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение

03.04.2013 20:21

Махнах 5 къси на ниво 1552 $ .

Т.е. имах 50 къси на средно ниво 1616,20 $ (след като добавих 10-те на 1614 $ в края на Февруари .

Оставам с 45 къси на средно ниво 1616,20 $ . УСПЕХ!!!

реализирана печалба дотук = 233 $ + 321 $ = 554 $

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                                Ако падне на 830 ще си продам апартамента (Лорда няма начин да не го купи веднага) и го обръщам в злато.
                                Като падне ми кажи и аз да купя, щото ако го видя ще си помисля, че е майтап и няма да повярвам за да купя.

Коментар

Working...
                                X