IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Време е ...
    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
      Разбирам те колега ghettoff,

за тебе Златото при цена от 1550 $ е евтино, т.к. купува и преди на цени по 1660, 1700 и т.н. Виждам, че нямаш притеснения от това капиталът ти да намалява. Т.е. можеш спокйоно да си купуваш падащо Злато и да си усредняваш позицията и да си чакаш с години докато възстановиш пъвроначалния капитал, но ти си знаеш.

А относно мене. Аз имам 40 къси унции на средна стойност 1616,20 $ и 931 $ реализирана чиста печалба. Би ми си искало да реализирам още над 4000 $ от 40-те къси унции и да преключа със Златото и да купя акции с тези пари. Така са при мене нещата.
      Пожелавам успех! Мечи пазар при златото е възможен и доста вероятен. Няма да трае дълго и спадът няма да е дълбок, така мисля. Купувам сега, защото сега мога да си го позволя, а не защото не съзнавам, че правя евентуално елементарна инвеститорска грешка. Гледам на златото като форма на дългосрочно спестяване, а не като инвестиция. Спестяваш когато можеш, а не когато е най-евтино. Щях да имам притеснения за капитала си, ако не бях толкова убеден, че до 2-3 години предстои нов екшън. За жалост никой не може да ме убеди за момента в обратното.

Коментар

• Разбирам те колега ghettoff,

за тебе Златото при цена от 1550 $ е евтино, т.к. купува и преди на цени по 1660, 1700 и т.н. Виждам, че нямаш притеснения от това капиталът ти да намалява. Т.е. можеш спокйоно да си купуваш падащо Злато и да си усредняваш позицията и да си чакаш с години докато възстановиш пъвроначалния капитал, но ти си знаеш.

А относно мене. Аз имам 40 къси унции на средна стойност 1616,20 $ и 931 $ реализирана чиста печалба. Би ми си искало да реализирам още над 4000 $ от 40-те къси унции и да преключа със Златото и да купя акции с тези пари. Така са при мене нещата.

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение

... най-лошото, което може да ми се случи е временно стойността на спестяванията ми да намалее. Понеже за разлика от акциите изпитвам убеждение, че златото в средносрочна перспектива ще прехвърли сегашните си стойности съм абсолютно спокоен.
        ...

А при теб как стоят нещата?
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Колега ghettoff,

не мислиш ли, че твоите неприкъснати покупки на Злато през последните месеци ще те доведат до фалит?
          Не, не мисля, въобще даже. Дори ако настъпи worst case при златото бих бил във фалит, ако дължа пари на банки, кредитни институции или пък ако се издържам от финансови инвестиции. Понеже аз притежавам работещ бизнес, който ме изхранва и добавя непрекъсната стойност в активите ми, най-лошото, което може да ми се случи е временно стойността на спестяванията ми да намалее. Понеже за разлика от акциите изпитвам убеждение, че златото в средносрочна перспектива ще прехвърли сегашните си стойности съм абсолютно спокоен. За мен мечи пазар при златото е мана небесна. Скок на златото също е добре дошъл.

А при теб как стоят нещата?

Коментар

• Колега ghettoff,

не мислиш ли, че твоите неприкъснати покупки на Злато през последните месеци ще те доведат до фалит?

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Време за покупки?

Коментар

Хммм, доста Тролове се появиха във форума.

Какво ли означава това?
              Време за покупки?

Коментар

• Хммм, доста Тролове се появиха във форума.

Какво ли означава това?

Коментар

• Даже и през ума не ми беше минавала такава екзотика да държа позиции
                  от 97година
                  Мен лично само две неща ме интересуват при благородните метали:
                  1.да има волатилност
                  2.да не затворят/фалират/борсите

Другото са глупости за балони и небалони...

Коментар

• Първоначално изпратено от potrebitell Разгледай мнение
                    Като добавим и 12 лв паркинг, става златно. Този номер с продажбата става на . Не знам и дали би могло да стане, аз лично се надявам на дълга почивка след като продам всичко, което съм купил през 97ма за 150 000 долара, няма да ви казвам какво свети на акаунта ми
                    Къш канарчета

Коментар

• Златото ако е балон, аз съм топка

Като добавим и 12 лв паркинг, става златно. Този номер с продажбата става на . Не знам и дали би могло да стане, аз лично се надявам на дълга почивка след като продам всичко, което съм купил през 97ма за 150 000 долара, няма да ви казвам какво свети на акаунта ми

Коментар

• Първоначално изпратено от wenci Разгледай мнение
                        ха ха Ето това ми изглежда прекалено.
                        Реалното е 5-8 месеца, а не години. И друго, в природата няма такова линейно движение (100години). Всичко е вълни, синусоиди след върха идва дъно.А дъното е толкова близо и наближаващо, въпрос на месеци до година две макс.
                        Сегашната "стабилизация" в икономиката на сащ се дължи само на гола вяра, подкрепяна от лъжи и манипулации и донякъде на консервативност на играчите.
                        Реалното е 5-8 месеца.......... въпрос на месеци до година две макс.......последно,колко? .....че не разбрах
                        Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
                          5-8 години казваш.... не са ли множко. Като гледам как на година падат по 1-2 нови страни, чакащи "спасение" от "тройката"... Нещо по-скоро ми се струва до 3 години някъде ще се срине всичко.
                          тройката и ДАУ са две различни неща.
                          и това,че падали,страни,не значи,че са фалирали всички компании в тези,страни.
                          ако се срине всичко,какво ще се търгува?
                          ако не се търгува нищо, как ще се определят цените!
                          ако ви чете някой,който не е наясно,ще си помисли,че само,доматите и свинското имат реална цена.
                          Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

Балонът на индексите може да се спука чак след 5-8 години. Т.ч. има доста да чакаме докато се спука. Като се оформи там балон чак тогава ще го мислим . А, че DOW Jones е на исторически върхове, хехех...ами то това е нормално нещо, развиваща се икономика и човешка цивилизация. DOW неприкъснато прави върхове в продължени на над 100 години (т.е. от както съществува борсата в САЩ). Т.ч. тия нови исторически върхове непрекъснато ще ги виждаме. Няма какво да се учудваш .
                            браво,колега

Коментар

Балонът на индексите може да се спука чак след 5-8 години. Т.ч. има доста да чакаме докато се спука. Като се оформи там балон чак тогава ще го мислим . А, че DOW Jones е на исторически върхове, хехех...ами то това е нормално нещо, развиваща се икономика и човешка цивилизация. DOW неприкъснато прави върхове в продължени на над 100 години (т.е. от както съществува борсата в САЩ). Т.ч. тия нови исторически върхове непрекъснато ще ги виждаме. Няма какво да се учудваш .
                              ха ха Ето това ми изглежда прекалено.
                              Реалното е 5-8 месеца, а не години. И друго, в природата няма такова линейно движение (100години). Всичко е вълни, синусоиди след върха идва дъно.А дъното е толкова близо и наближаващо, въпрос на месеци до година две макс.
                              Сегашната "стабилизация" в икономиката на сащ се дължи само на гола вяра, подкрепяна от лъжи и манипулации и донякъде на консервативност на играчите.

Коментар

• Първоначално изпратено от vitos Разгледай мнение
                                Нормално е да имаме различни мнения и виждания - затова пазара върви и на горе и на долу.
                                Краткосрочно - да , дългосрочно - не , заради икономическите цикли
                                Мнението ми води до фалит !

Коментар

Working...
                                X