IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
    Ами научи се бе джанъм , или си хвани някой да те учи , хората ти го казаха
    няколко пъти , печалбата , която направи от това движение на златото , разделена
    на месеците/годините в които спамиш форума докато чакаш е повече от смешна
    за един спекулант , който НАИСТИНА знае какво прави на форекс или индекси
    колега,Вуйчо.знаеш,че те уважавам.НО,как ще кажеш на няколко хиляди долара,печалба,че не са печалба.позицията още я има.не е затворил,всичко.освен ,злато,търгува,австралиец и акции.всички печалби ли искаш да ни поства.писал е.не си чел,сигурно.недей така.тука да не сте само,МИЛИОНЕРИ аз да съм се объркал,нещо.с колко трябва да падне това,злато,че да му признаем на Схемата,че знае,какво прави.заяждаш се!
    Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
      Печалбата си е печалба. Честито Схема
      Според мен извади късмет, защото аз това оправяне на икономиката изобщо не го виждам, но се радвам, че си на печалба. Успех
      Не само късмета но и предпазливоста му помогна дори и след най-слабите Retail Sales за последните 9 месеца.Но Схемата е като Йов,непреклонен и твърдо вярващ на неговият си бог ... но Бен няма да му върне нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        ВУЙЧО,

няколко пъти ти казах - Ако искаш да се задържиш на фондовите пазари, трябва да се учиш!

А аз лично с удоволстиве бих искал някой да ме научи как да правя много интра-дей печеливш сделки и да стана от Позиционнен в Day-Trader . Но лично ти да ми даваш съвети е повече от неуместно - замисли се ти лично, като скъсява NASDAQ 100 последните месеци, колко парички изгуби (колко акаунтчета изигра=фалира) .

Т.ч. нямаш право ти да ме учиш ! Не те разбирам защо си толкова завистлив на моята печалба. Колкото е толкова е! За едни е много, за други е малко, но ти защо завиждаш, не те разбирам! Или от Злоба просто , т.к. последните месеци си изигра паричкит като заемаше къси позиции по NASDAQ 100 и сега стоиш и гледаш без да имаш парички и затова завиждаш, че някой печели . Това не е хубав черта ВУЙЧО, трябва да премахниш емоциите като Завист, за да станеш някой ден успешен трейдър .
        Схема, помниш ли имаше на времето един Nyse Rookie, дето те "учеше" как да търгуваш. И какво стана. Като се обърна тренда долар/евро, изчезна от форума.

Та и Вуйчо ти сега така. Ще ти дава АКЪЛ, ще ти завижда, и по някое време току виж изчезнал и той.
        Баба ме научи на много неща.
        tnm

Коментар

• ВУЙЧО,

няколко пъти ти казах - Ако искаш да се задържиш на фондовите пазари, трябва да се учиш!

А аз лично с удоволстиве бих искал някой да ме научи как да правя много интра-дей печеливш сделки и да стана от Позиционнен в Day-Trader . Но лично ти да ми даваш съвети е повече от неуместно - замисли се ти лично, като скъсява NASDAQ 100 последните месеци, колко парички изгуби (колко акаунтчета изигра=фалира) .

Т.ч. нямаш право ти да ме учиш ! Не те разбирам защо си толкова завистлив на моята печалба. Колкото е толкова е! За едни е много, за други е малко, но ти защо завиждаш, не те разбирам! Или от Злоба просто , т.к. последните месеци си изигра паричкит като заемаше къси позиции по NASDAQ 100 и сега стоиш и гледаш без да имаш парички и затова завиждаш, че някой печели . Това не е хубав черта ВУЙЧО, трябва да премахниш емоциите като Завист, за да станеш някой ден успешен трейдър .

Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
          няколко пъти , печалбата , която направи от това движение на златото , разделена
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Колега d333,

мерси много за интереса и уважението към мен! Но относно BitCoin не мога да кажа абсолютно нищо. Не съм запознат въобще . А сами по себе си графиките не говорят нищо, трябва да разбираш фундамента, за да разбираш и графиките!

п.с. аз, когато четях една книг за Инвестиции и Спекули имаше едно много правилно разсъждение, което съм запомнил от тогава - в книгата се казваше (нещо от сорта):
            "...няма лекър, който да те излекува от всичко, няма тъкъв, който хем да ти излекува зъба, хем да ти гипсира крака, да ти оправи зрението, да ти направи операция и т.н....За това има различни лекари - зъболекар, терапевт, очен, хирург, кардиолог и т.н. Всеки се е специализирал само в неговото направление и разбира само от него, т.к. медицината е много обширна. Че така и в Инвестициите/Спекулите - не може да разбираш от всичко....трябва да се специализираш на тясен кръг от интструменти, да ги познаваш и тях да търгуваш. А което не разбираш да не пипаш, за да бъдеш успешен= печеливш".

T.e. почти невъзможно е да бъдеш трейдъер и да разбираш всички активи и инструменти как да ги търгуваш. Затова ти и казах - нищо не мога да кажа относно BitCoin.

Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
            ...
            Съвсем сериозно те моля да драснеш един-два реда там, интересно ми е мнението ти за биткойните. Сигурно си виждал как изглежда графиката им от последните няколко дни.
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
              Нещо лошо ще става ... миналата година след подобен водопад Гърция дефолтна. Тази може да е още по-зле.
              Да, и аз имам подобни съмнения. Разбирам изгърмели стопове при златото, но не разбирам къде са парите. Това ме притеснява.

Коментар

• По принцип денся златцето 1:100 винаги и т'ва, което чета от него е малко като резултат за печалба, т.е. денси по-предпазливо предполагам като лостов инструмент.

След 2 седмици чакане успях да хлопна преди 3 дни на зелено в 1589 - не ми се мисли колко трябваше да наливам, за да спася подобна позиция при 1:100 както денся.

200$ ще подскажа

П.П. Идеята ми е, че момчето заслужава адмирации! ( и ги има от мИня )
                Last edited by marandi; 13.04.2013, 05:42.

Коментар

• Мисля, че е хубаво да се поздрави сладко бебе Shemata за успеха и вярата, която прояви - понеже само чета темата отдавна

П.П. И аз не мога да разбера с къв' инструмент денси точно, но е описал, че го е страх. Предполагам не е CFD, който предлага гъвкавкавост, за която са споменали някои колеги.

Поздравления от мИня за характера! Момчето си ги заслужи!

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                    Имам в предвид комех-пазара на злато, вижда се че физическото злато, например ТАВЕКС, отказва корелацията 1:1 с книжното злато...
                    Корелацията им е 1:1. В момента са вдигнали спреда при курс продава и не специалистите се лъжат, че няма корелация. Реално погледнато курс купува е точно по формулата им. При такава ситуация риска се прехвърля върху клиентите.Гледам, че спреда при наполеончетата е станал 10 процента.

Коментар

• Няма борси няма морси , злата млата само инвестицията в грозданка двойно препечена ще оцелее и ще докара приятен гъдел на притежателя си

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                        Нещо лошо ще става ... миналата година след подобен водопад Гърция дефолтна. Тази може да е още по-зле.
                        И аз мисля, че нещо много често взеха да ритат дъската на шаха.

Коментар

• Нещо лошо ще става ... миналата година след подобен водопад Гърция дефолтна. Тази може да е още по-зле.
                          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Ех, дойде тоя златен ден и за Шемета . Гледам във вихъра си е, дори "интервюта" раздава. Всъщност беше ясно на някои хора в тия среди, че натам отиват нещата. Щатите не могат да си позволят да подкопаят доверието в долара и са готови на "whatever it takes". Но и така става понякога - да налучкаш ефекта, без да разбираш причините...

А Тавекса с тоя си ход се самозатвориха, поне в златната дейност... Вярно е че са претърпели загуба, и на колкото искат ще продават, но така си губят клиентите. Други ще продадат на загуба, но ще спечелят клиенти. Да не бяха хвърляли толкова пари за молове, а да се бяха застраховали... За мен това е показател, че и те не разбират играта, и те я играят на късмет, и тоя път им изневери. Сега карат клиентите си да плащат...

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
                              +1
                              Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Печалбата си е печалба. Честито Схема
                                Според мен извади късмет, защото аз това оправяне на икономиката изобщо не го виждам, но се радвам, че си на печалба. Успех

Коментар

Working...
                                X