IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
    А инак ако си day-trader...всеки ден можешда влизаш и в дълги и в къси , стига да можеш да печелиш, НО аз не мога, не съм от тези, не съм толкова добър, за това и не го правя .
    Ами научи се бе джанъм , или си хвани някой да те учи , хората ти го казаха
    няколко пъти , печалбата , която направи от това движение на златото , разделена
    на месеците/годините в които спамиш форума докато чакаш е повече от смешна
    за един спекулант , който НАИСТИНА знае какво прави на форекс или индекси
    Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Колега Макс,

аз не ти знам лично твоята ситуация и какво те интересува точно тебе, но виж цените на ТАВЕКС, в ПИБ и т.н. не са важни. Те там ще ги нагласят след известно време . Аз на тях даже не обръщам внимание въобще.

Относно моята позиция... Да, в момента останах само с 10 къси унции. Аз имах 50 къси унции от средна цена 1616,20 $. 40-те ги закрих, като няколко пъти добявях и затварях по някоя друга унция и....и сега останах само с 10 къси унции. Сега ще работя с тях - на по-краткосрочна търговия (в рамките на деня до няколко дни). Т.е. ще търгувам по тренда . Ако скочи пак над 1500..ще почна пак да добавям над 10 къси унции ....А за дълги унции??? Хмм...да влезна дълго в Злато??? . Виж...аз съм позиционнен трейдър, затова търгувам фундамент, тренд и т.н. .Аз 2011-а писах, че - Започва низходящ тренд ...Балонът се спука...тогава измислих и това (ПУККккккккккккккк) и че този спад ще продължи с години (3-4-5 години, не знам точно колко)...скоро ще станат вече 2-е години спад, т.ч. ще продължава още поне 2-3 години...колко ще стигне не знам ...времето ще покаже...
      Инак бих влезнал в дълго Злато само ако видя, че Profit margin-a в сектора на Златото е около 10-15 % и се разгонва Инфлация. Но това кога ще настъпи незнам...сигурно ще минат 2-3...и повече години...не знам...Следим ситуацията. Т.ч. в дълго Злато поне в близките 1-2 години хич няма и да се замисля, ех ..освен ако не падне под Себестойност от 600-700 $ за унция. . (това всичко е от моя гледна точка на позиционнен трейдър/трейдинг)

А инак ако си day-trader...всеки ден можешда влизаш и в дълги и в къси , стига да можеш да печелиш, НО аз не мога, не съм от тези, не съм толкова добър, за това и не го правя .

Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
      Имам в предвид комех-пазара на злато, вижда се че физическото злато, например ТАВЕКС, отказва корелацията 1:1 с книжното злато...

Доколкото ти следя постовете в момента си на 10 унции късо злато, коя е средната ТИ цена на дългото злато... От какво ниво ще почнеш да влизаш на дълга позиция
      Last edited by Shemata; 13.04.2013, 01:42.
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
        Имам в предвид комех-пазара на злато, вижда се че физическото злато, например ТАВЕКС, отказва корелацията 1:1 с книжното злато...

Доколкото ти следя постовете в момента си на 10 унции късо злато, коя е средната ТИ цена на дългото злато... От какво ниво ще почнеш да влизаш на дълга позиция
        Ако гледаме Тавекс....
        има и други които отказват корелацията 1:1 с книжното злато
        http://www.fibank.bg/bg/moneti/page/705#Coin1
        ПИБ продава
        встралийско кенгуру (Australian Kangaroo)

1 тройунция (31.1035 грама) злато с проба 999.9 (24 K), диаметър 32.1 мм
        Цени:
        • 1 тройунция: 3420 лв.
        • 1/2 тройунция: 1525 лв.
        • 1/4 тройунция: 845 лв.
        • 1/10 тройунция: 355 лв.
        • 1/20 тройунция: 200 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Колега Макс,

Здравей! Благодаря за поздравите и за уважението!
          За кой пазар казваш, че е фундаментално нагоре...на кой актив???

Какво имаш впредвид "Какво е твоето ниво на дълго злато???" ...имаш впредвид, кога аз бих влезнал в дълго Злато ли???

Коментар

• Колега Макс,

Здравей! Благодаря за поздравите и за уважението!
            За кой пазар казваш, че е фундаментално нагоре...на кой актив???

Какво имаш впредвид "Какво е твоето ниво на дълго злато???" ...имаш впредвид, кога аз бих влезнал в дълго Злато ли???

Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
            Схема поздравления, ще се радвам да споделяш и за в бъдеще. Пазара фундаментално погледнато е твърдо нагоре, според мен.... Количествените улеснения не правят инфлация, щото се трансформират в дълг срещу собственост ...

Какво е твоето ниво на дълго злато???

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
              Даааа.Толкова думи за да обясниш защо си купил.....
              Научи първо , че пазара е един и "хартиен и др." е едно и също, но....... само по цена (даже и това не е вярно) на физическото си 10 % вътре още при покупката.
              Сори,но пазарните принципи се учат, а не се гадаят.
              valio1900, не ти дължа обяснения, но не съм купувал злато от 5-6 години!
              Интересувам се от него защото е индикатор за предстоящи събития!
              Не знам с какво съм те засегнал и защо реагираш така, но ти желая успех в търговията и живота!
              Поздрави!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                Хмм, 1 ср.филхармония там се предлага за няма и 44лв ( i на сайта пише че цените са с вкл.20% ДДС), а на Тавекса е 54лв.
                Интересно - къде ли е уловката ?
                Питам щото too good to be true....
                На среброто се начислява ддс 44*1.2=52.8лв което е по курса в реално време и пак е по ефтино от Тавекс.
                На златото НЕ се начислява ддс (монетите/всичко златно/ се продават на цената в сайта) Ходил съм на място. Имат всичко налично.
                Както е дадено в саита -така го продават. Няма уловка.
                Също имат плазма с движението на злато/сребро в реално време.
                Това е от мен. Не съм агент и не печеля (даже напротив) но който иска да купува на реална цена (физическо)може да го направи.

Edit: Мисля че реалната цена за добив на злато за OZ e 700-800$, при това положение не мисля че може да падне под 1000$ (но това е само мое скромно мнение)
                Last edited by dim4o; 13.04.2013, 00:52.

Коментар

• Първоначално изпратено от valio1900 Разгледай мнение
                  Ти за кой пазар говориш? На зеленчуци?
                  Сега пазара се подчинява на закона на
                  гравитацията... нищо повече.
                  Убеден съм че успешен търговец на ЗИЕЛЕ на Женския пазар, може да бъде успешен трейдър на злато, ДОКАТО за обратното не съм сигурен...

Гравитация ли, Наздраве

Коментар

• Първоначално изпратено от dim4o Разгледай мнение

http://macoinsgold.com/categories.php?CategoryID=3

ул.Аксаков 17А
                    Интересно - къде ли е уловката ?
                    Питам щото too good to be true....

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                      Схема поздравления, ще се радвам да споделяш и за в бъдеще. Пазара фундаментално погледнато е твърдо нагоре, според мен.... Количествените улеснения не правят инфлация, щото се трансформират в дълг срещу собственост ...

Ти за кой пазар говориш? На зеленчуци?
                      Сега пазара се подчинява на закона на
                      гравитацията... нищо повече.
                      Last edited by valio1900; 12.04.2013, 23:58.

Коментар

• Схема поздравления, ще се радвам да споделяш и за в бъдеще. Пазара фундаментално погледнато е твърдо нагоре, според мен.... Количествените улеснения не правят инфлация, щото се трансформират в дълг срещу собственост ...

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                          И какво излиза.........че и да падне много цената , няма да можем да закупим поради липса на такава ''паднала'' цена на пазара !! При цена на пазара - 1500 $ тройунция , няма да им дам 1680 $ за монета - тройунция

ул.Аксаков 17А

Коментар

• Махнах преди малко още 10 къси унции на ниво 1487 $. Какъв кеф!!! Супер!!! Просто Супер!

Т.е. още на 10 къси унции * (1616,20-1487$) печалба = 1292 $ реализирана чиста печалба!

Т.е. оставам САМО с 10 къси унции от ниво 1616,20 $ и реализирана чиста печалба от 1292$+ 3030 $= 4332 $

Успех!

п.с. заслужавше си

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение

12.04.2013 18:06

Така...махам още 5 къси на ниво 1495 $, че маркет-мейкърите почват да изравняват поръчките . Т.ч. трябва да съм внимателен!

Т.е. още на 5-и къси унции * (1616,20 - 1495) печалба = 5 * 121,20 $ = 606 $ реализирана чиста печалба!

Т.е. оставам с 20 къси унции от ниво 1616,20 $ и реализирана чиста печалба от 606$+ 2424 $= 3030 $

Успех!

Коментар

• Ако пазарът затвори днес и с втори голям водопад, Тавекса ще вземат да вкарат марж 300 лева за 1 унция
                              До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Видяхте ли курс продава на www.tavex.bg ? Някакви коментари ?
                                Да, тук обаче цената е съвсем друга.... Срещу народното събрание е централния офис имат всичко което е в сайта (златото е без ддс, на среброто се начислява 20%) имат и още офиси....
                                Не са само тавекса.

__________________________________________________ ____
                                примерна цена:Златна монета "Виенска филхармония" 1 унция

Код: 4
                                Емисия: 2012
                                Тегло: 1 oz
                                Цена: 2,366.99 лв.

Коментар

Working...
                                X