IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
    А, аз си мисля ако достигне 600 долара да влизам дълъг. Всъщност каква е себестойността на една унция сега.
    Няма такава стойност. За всяка мина е индивудуално.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      До 200 долара на тройунция. Още все пак е 7 пъти над тази цена.
      А, аз си мисля ако достигне 600 долара да влизам дълъг. Всъщност каква е себестойността на една унция сега.
      Баба ме научи на много неща.
      tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Много ми е интересно тази тема още колко години ще остане актуална .
        До 200 долара на тройунция. Още все пак е 7 пъти над тази цена.

Коментар

Колега poppopov,

а може би умните пари продадоха? И сега както и преди (на нивата между 1600-1900 $ за унция) може би купуват глупавите пари - все още вярвайки в някъкви илюзии???

Намери обемите на продажби по дни/месеци/години поинтересувайсе и ще видиш какво правят умните пари и какво правят глупавите пари в разните периоди .
          Не влагам ирония, както noker.bg смята. Въпросът ми беше сериозен. Относно обемите аз това следя основно, но на фючърсният пазар където, няма как да ги скрият (от платформата thinkorswim). За спот пазарът все още не съм открил достоверен източник, ако ти имаш такъв и го споделиш ще бъде от полза за всички който търгуват.

Uploaded with ImageShack.us
          Това което виждам е че обемите при сривът са два пъти по големи от обичайните. Все някой е купил това злато. За мен тече процес на натрупване и когато той завърши следва процес на разпределение. Или мечият пазар е предпоставка за бичи, на който глупавите пари ще купуват. Но поне до края на юни цените на златото който виждаме в моментът ще са нещо обичайно което ще накара повечето от тези който не са продали до сега да го направят. Тогава отново ще имаме дисбаланс на пазарът, защото са останали твърде малко продавачи, и едно леко повишаване на търсенето ще накара цените да тръгнат нагоре.

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
            скоро ще си имате нов форумен герой
            Абе имахме си тука един форумен герой, който продаваше злато и купуваше йени. Какво стана с тоя хвалипръцко?
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Stoyan Разгледай мнение
              Около 5 пъти повече са позициите в И Ти Еф-и отколкото във фючърси. Така че по-малко информираните движат цената когато купуват или продават в по-големи обеми. В момента има големи тегления от И Ти Еф-ите и затова през американската сесия цената е надолу. По принцип, когато акциите и златото са надолу, има големи тегления.
              Имаше интересен коментар, че загубите в Епъл от началото на годината са 5 пъти по-големи отколкото загубите в инвестиционно злато (И Ти Еф-и) и фючърси.
              Апъл трябва да приключи с параболата си преди да прави нещо дргуо..окончателното разпарчатосване ще е на 210-220..
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Около 5 пъти повече са позициите в И Ти Еф-и отколкото във фючърси. Така че по-малко информираните движат цената когато купуват или продават в по-големи обеми. В момента има големи тегления от И Ти Еф-ите и затова през американската сесия цената е надолу. По принцип, когато акциите и златото са надолу, има големи тегления.
                Имаше интересен коментар, че загубите в Епъл от началото на годината са 5 пъти по-големи отколкото загубите в инвестиционно злато (И Ти Еф-и) и фючърси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Han Krum Разгледай мнение
                  Златото не е в корекция а в доста силен тренд надолу......ще пада още много....
                  Ювигито според мен е прав , аз малко след върха казах в тая тема , че не минем
                  ли едно ниво което чаках , скоро ще си имате нов форумен герой Аз също бях
                  купил тогава и с 300 зора го изкарах на минимална загуба , всичко е документирано
                  назад в постовете , който не го мързи да чете , нали така Shema
                  Last edited by ВУЙЧО; 19.04.2013, 11:04.
                  Мнението ми води до фалит !

Коментар

Тренд, тренд, колко да е тренд
                    Ако световните илюзионисти решат, че масовката не е схванала посланието и извадят още някой фокус от ръкава е напълно възможно да потегли отново надолу. Аз обаче залагам на намаляващата им способност за подобен натиск в по-дългосрочен план.
                    До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
                      Ако прескочи 1431 не чакай корекция

Коментар

Може да се поразходи, докъм 1440 $ и оттам, ново изсипване...
                        Ако прескочи 1431 не чакай корекция
                        До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Може да се поразходи, докъм 1440 $ и оттам, ново изсипване...

Коментар

• гхъ гхъ някой извади голямата помпа
                            даже докато напиша горното изречение златото скочи с още 3 долара

Коментар

върши работата - продавай вестниците
                              Прав сте колега, Шемата. Аз продавам вестници, но не в пряк а в преносен смисъл. Аз създавам новините, за които вестниците пишат за да ги купуват хората.
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Днес наблюдавам лека нервност у някои уважавани съфорумци. Чукам на курса на златото - 1413 долара/унцията. Аха, ясно.

Коментар

Working...
                                X