IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
    Много смешно....
    Означава ли, че преди август 2010 са копали на загуба
    Не, разходите за добив на злато скачат с всеки изминал ден. През 2010 г. те са били доста по-малко. Но в интерес на истината не вярвам към днешна дата да 1200. Мисля, че са по-малко.

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
      за NEO пита ! Сподвижник на Схемата , антизлатар, любител на йената ........който при сегашния й курс , требва да е доста назад . Схемата , ако е колегиален - да раздели с него печалбата от скъсяването. Все пак , в най-трудните моменти НЕО го подкрепяше .....
      Шемата и Нео са псевдоними на Пепи-Издънката. Този форумен герой има и доста други псевдоними, разбира се.
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
        А как варира. И каква е приблизително себестойността на която се произвежда най много
        На най-ефективните е под 200 долара себестойността. Тези глупости с 1200 са глупости - това са най-неефктивните мини, които се експлоатират от съвсем скоро. само защото златото е достигнало 1500

Коментар

А, аз си мисля ако достигне 600 долара да влизам дълъг. Всъщност каква е себестойността на една унция сега.
          Така си мислиш сега, защото е расло десет години, като е падало три години за да стигне до 600 и няма да мислиш че е добра идея да се влиза.

Коментар

• http://www.spekulanti.com/analizi-mn...ealnite_aktivi

Коментар

• Първоначално изпратено от dim4o Разгледай мнение
              Незная, прото следя мненията на изп. директори на някои мини в описанието/статията от линка по долу в който казват че би трябвало да струва около 1600$, иначе аз нямам мина ( де да имах ) и затова не ми пука дали ще спечелят по 200 или 2000 на оз
              Досега доста от мините имаха каубойско поведение тъй като цената постоянно растеше и фиксираните разходи можеха да се раздуват. Освен това сектора премина през доста безумни сливания и придобивания които бяха финансирани с емитиране на акции. Накрая за капак и скъпата цена на петрола не позволява много маржин .. Но всичко това се променя. Истината е че в момента мините са в пъти по-малко отколкото последния бум. Злато няма. Или където има е трудно достъпно. Много скоро инвеститорите ще го разберат. Компании като Нюмонт, Барик се търгуват на 4-5 пъти печалба...

Всъщност вече видяхме как работи схемата при биткоина - когато беше 5 долара всички отказваха да копаят защото нямало сметка. После...е ясно
              Last edited by IvanG; 19.04.2013, 15:18.
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                Ами ако си някой амЪтьор и 12 000 няма да ти стигнат за унция..ей тука има ентусиасти да национализират добива и си мислят, че на другата сутрин ще се събудят богати
                Незная, прото следя мненията на изп. директори на някои мини в описанието/статията от линка по долу в който казват че би трябвало да струва около 1600$, иначе аз нямам мина ( де да имах ) и затова не ми пука дали ще спечелят по 200 или 2000 на оз

Коментар

• Първоначално изпратено от dim4o Разгледай мнение
                  Странно, мислех че струва около 600-800, а то се оказа почти двойно, ако е 1200$ за ОЗ при добив, в момента цената е 1400$, така се получава печалба от 200$ за ОЗ, което през 1921г. би било добра печалба, но сега сме 2013г все пак......
                  Ами ако си някой амЪтьор и 12 000 няма да ти стигнат за унция..ей тука има ентусиасти да национализират добива и си мислят, че на другата сутрин ще се събудят богати
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от dilettante Разгледай мнение
                    Mark Cutifani, CEO of AngloGold Ashanti: "If you want to go on a total cost basis, we're running at about $1200. The industry average is probably around $1250 an ounce."

Steve Letwin, CEO of Iamgold: "It's going to be difficult for anybody to produce gold at less than $1200 an ounce."

http://goldnews.bullionvault.com/gold-mining-062820123
                    Много смешно....
                    Означава ли, че преди август 2010 са копали на загуба
                    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от ВУЙЧО Разгледай мнение
                      Мастер , говори ми в никове , това описание нищо не ми говори
                      за NEO пита ! Сподвижник на Схемата , антизлатар, любител на йената ........който при сегашния й курс , требва да е доста назад . Схемата , ако е колегиален - да раздели с него печалбата от скъсяването. Все пак , в най-трудните моменти НЕО го подкрепяше .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Абе имахме си тука един форумен герой, който продаваше злато и купуваше йени. Какво стана с тоя хвалипръцко?
                        Мастер , говори ми в никове , това описание нищо не ми говори
                        Мнението ми води до фалит !

Коментар

• Първоначално изпратено от dilettante Разгледай мнение
                          Mark Cutifani, CEO of AngloGold Ashanti: "If you want to go on a total cost basis, we're running at about $1200. The industry average is probably around $1250 an ounce."

Steve Letwin, CEO of Iamgold: "It's going to be difficult for anybody to produce gold at less than $1200 an ounce."

Странно, мислех че струва около 600-800, а то се оказа почти двойно, ако е 1200$ за ОЗ при добив, в момента цената е 1400$, така се получава печалба от 200$ за ОЗ, което през 1921г. би било добра печалба, но сега сме 2013г все пак......

Коментар

А, аз си мисля ако достигне 600 долара да влизам дълъг. Всъщност каква е себестойността на една унция сега.

Last edited by dilettante; 19.04.2013, 13:11.

Коментар

А как варира. И каква е приблизително себестойността на която се произвежда най много
                              Не съм се интересувал, но доколкото знам между 500 и 1100. Дали това са реални стойности едва ли някой може да ти каже, защото не трябва да се забравя, че там където копаят злато, обикновено вадят и мед, и други ценни метали. Така, че информацията 100% не е достоверна

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                                Няма такава стойност. За всяка мина е индивудуално.
                                Баба ме научи на много неща.
                                tnm

Коментар

Working...
                                X