IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Я дай някаква картинка на напечатан стимул, че да си го обясня що е това животно?
    Ами най-добрата "картинка" за напечатан стимул е всяка НЕ-свободно-пазарна Манипулация представляваща покупка от "създател(и)" имащ законово право да създава пари!

- манипулиране на свободния пазар с прости думи! или още по-просто изкуствената намеса в привидно свободния пазар... привеждайки го в конкретно несвободен (чрез апериодичната компонента на пазара) със свободно-пазарни изравнителни движения (периодичната компонента на пазара)!

Та колкото по-голямо е изкривяването на "свободата", толкова по-голяма е манипулацията, а колкото по-голяма е манипулацията /която хората търпят и участват посредством нея във взаимоотношения/ толкова по-голяма е разликата м/у определението за парите и самите пари по същност - от тук следва манипулацията в същността на парите -> че те са инструмент, но не-пазарен, както е описано в учебниците!

П.С. pipbel е много прав, интуитивно намирайки свободно-пазарни /изравнителни/ корелации в несвободно-пазарната цялостна действителност, спомага да се "намери" относителната стойност на манипулацията в груб вид (апериодичната компонента на пазара)!
    Last edited by iivanoff; 29.06.2013, 23:35.
    Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Много сте се развихрили туканка бе
      Някой май бе споменал че няма връзка между злото и олиото.
      Е как да няма.

http://www.macrotrends.net/1380/gold...storical-chart

При падане под 12 докъм 7-8 барела почваш да пълниш зло, а на 18-20 докъм 22б. разкарваш златния балон.
      Елементарно е.
      Ма изглежда прекалено сложно за айкюто на жълтурковските маняци
      Изхарчиха си паричките на върха на балона надявайки се да се раздуе двойно-тройно и баш сега когато трябва да почне да се купува малко по малко докато върви надоле - няма сухо.
      Еми...никой не им е виновен.

Не само те, ами и всичко друго е взаимозависимо.
      Интересни нещица може да се видят другия линк.
      Например че инвестициите в НИ ( в нормални държави или топ локации в БГ), както и в земя и гори - несъмнено бият златния телец отдето и да го погледнеш...дори и оценявани в злато.

http://pricedingold.com/
      Last edited by pipbel; 29.06.2013, 13:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
        ЗАЩОТО ФЕД печатат стимули
        Я дай някаква картинка на напечатан стимул, че да си го обясня що е това животно?
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• пункт за вторични суровини

ИЗКУПУВАМ:

ЖЕЛЯЗО
          тънко- 40ст.
          дебело- 45ст.

БАКЪР- 8.50лв.
          АЛУМИН- 2.00лв.
          МЕСИНГ- 5.00лв.
          ОЛОВО- 1.9лв.
          ЗЛАТО- 800 $ .

Коментар

• Да, разбрахме се.

Прости моето невежество. Отивам да се посипя с пепел.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
              Малък ми е багажа, точно поради това не се правя на интересен, измисляйки термини като "хартиеността на парите". Аман от клоуни.
              "хартиеността на парите" я въведе ти - аз само ти спестих с 2 думи цялото преразказване - но явно наистина багажа е малко:

Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
              Истината е съвсем елементарна. А тя е, че за разлика от хартишките, златото се добива СРЕЩУ хартишки, а не се печата. Лесно е нали? Така, че и на 300 да падне ще ми е през кура, защото ще имам някаква реална стойност, докато тези с хартийките ще имат точно малко целулулоза + мастило.

Коментар

корелация с хартиеността на парите - НЯМА !!
                Малък ми е багажа, точно поради това не се правя на интересен, измисляйки термини като "хартиеността на парите". Аман от клоуни.

Коментар

Взе да ми омръзва, затова приклювам в тази тема. Отговора е - защото така им изнася. Философски разсъждения върху случващите се в момента игри от типа на тука има, тука нема са напълно безсмислени. Всеки си има глава на раменете. Оправяйте се.
                  Хахаха, егати икономическата логика - "Така им изнася" Хубавото е, че така ще им изнася цяло едно десетилетие. Как се наиграхте златарите не е истина, ....ама така е лакомо дпе кръв ака. Я виж БАЦЕ, направо му треперят ръцете и той натиска точката на клавиатурата за да се успокои вече! А иванчолак, голдзомби и други зомбита сите са на опашка в момента на аспаруховия мост. Само Майстора си е истински майстор ще държи злото докато стане на цената на медта

Коментар

• Bones57

Исках да ти кажа че корелация с хартиеността на парите - НЯМА !!

- но качеството на багажа ти е бил много малко и след като се стартираха всякакви панически защитни реакции вместо наместване на излишните чанти... сега аз наистина ще спра и ще спестя отговора на ... логичния въпрос:

- защо така им изнася?

след твоя нелогичен отговор:

- защото така им изнася!
                    Last edited by iivanoff; 29.06.2013, 12:15.

Коментар

Най-големите грешки стават, когато човек си повярва!

-намери конкретната логика /корелация/, а не оставяй да те водят чувства!

НАПРИМЕР:

(преди) ЗАЩОТО ФЕД печатат стимули -> златото нагоре (инфлация)
                      при корелация с "увеличаване на риска"

(сега) ЗАЩОТО ФЕД печатат стимули -> златото надолу (пак инфлация)
                      при корелация с "намаляне на риска"
                      Взе да ми омръзва, затова приклювам в тази тема. Отговора е - защото така им изнася. Философски, още по-малко икономически разсъждения върху случващите се в момента игри от типа на тука има, тука нема са напълно безсмислени. Всеки си има глава на раменете. Оправяйте се.

Коментар

• Bones57

Най-големите грешки стават, когато човек си повярва!

-намери конкретната логика /корелация/, а не оставяй да те водят чувства!

НАПРИМЕР:

(преди) ЗАЩОТО ФЕД печатат стимули -> златото нагоре (инфлация)
                        при корелация с "увеличаване на риска"

(сега) ЗАЩОТО ФЕД печатат стимули -> златото надолу (пак инфлация)
                        при корелация с "намаляне на риска"

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                          Ама ти Боне в злато ли си се бил набил?
                          Горкото, аз мислех, че имоти търсиш, а ти си си пропилял парите безвъзвратно и пак без жилище!
                          Аз имам малко физическо но не бих си купил повече от размера на едногодишен доход като защита от безработица. Другото си е чист мазохизъм
                          Ами не съм Сахиба. Но предвид ситуацията и шанса, който се отваря (благодарение на големите кукловоди) мисля да увелича малките засега аварийни запаси. Някак си, като погледнеш в переспектива на нещата, ти става ясно защо ТОЧНО сега се случват тези събития и защо овцете (които нямат) естествено радостно блеят, а тези (които имат) бързат да продават и ЛОГИЧНО натискат още надолу.

Забавно е. Такива моменти идват след години чакане и балониране, затова е добре да им се наслади човек и да не се взима много насериозно.

П.С.

Аааааа.....тухлите ги продадох, точно когато пазара се засили по пързалката. Можеше и да взема по-добри пари, ако се бях усетил навреме, но така е когато се водиш по акъла на експерти. И от мен да знаеш. По-ценно, мобилно и с висока възвръщемост по време на яка депресия от тухлата - НЕМА!
                          Last edited by Bones57; 29.06.2013, 11:50.

Коментар

Брех, много пот, много слюнка. И интересно, че все от хора дето не боравят със злато, но злобеят ли злобеят.....

Истината е съвсем елементарна. А тя е, че за разлика от хартишките, златото се добива СРЕЩУ хартишки, а не се печата. Лесно е нали? Така, че и на 300 да падне ще ми е през кура, защото ще имам някаква реална стойност, докато тези с хартийките ще имат точно малко целулулоза + мастило.

Що вече никой не си обезпечава хартийките със злато, а банките продължават да го трупат и в момента усилено го събират от балъците? Аз ще ви кажа. Щото са безкрайно прости и знаят, че ще върви само надолу. Та така.
                            Ама ти Боне в злато ли си се бил набил?
                            Горкото, аз мислех, че имоти търсиш, а ти си си пропилял парите безвъзвратно и пак без жилище!
                            Аз имам малко физическо но не бих си купил повече от размера на едногодишен доход като защита от безработица. Другото си е чист мазохизъм

Коментар

• Брех, много пот, много слюнка. И интересно, че все от хора дето не боравят със злато, но злобеят ли злобеят.....

Що вече никой не си обезпечава хартийките със злато, а банките продължават да го трупат и в момента усилено го събират от балъците? Аз ще ви кажа. Щото са безкрайно прости и знаят, че ще върви само надолу. Та така.

Коментар

• Интересни правоъгълници

Коментар

Working...
                                X