If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Но само при условие, че падне на 800 и го продаде догодина, нали? Когато ти падне цената на панелката и селската къща, точно тогава ли тичаш да продаваш, или ако печелиш достатъчно и имаш кинти ще си купиш още един панеляк? Ай отново се пробвай с трудното упражнение "мислене".
Е, при низходящ хоризонт от няколко години и като знам, че още съм по склона едва ли няма да чакам дъно, а ще купувам на скъпо.Май теб много повече те затруднява мисленето както и всички останали златни талибани
Да и колкото повече си купува този безалтернативен кон с капаци , толкова повече ще му е загубата догодина като падне на 800. Егати яката работа!
Но само при условие, че падне на 800 и го продаде догодина, нали? Когато ти падне цената на панелката и селската къща, точно тогава ли тичаш да продаваш, или ако печелиш достатъчно и имаш кинти ще си купиш още един панеляк? Ай отново се пробвай с трудното упражнение "мислене".
На какво се присмиват всъщност? На това, че този месец наместо да си купя 3 Филхармонийки за 10 книги, ще си купя 5 за същите пари. Гооооляма мъка! Разликата да "търгуваш" и да "инвестираш" в реални ценни метали, явно не им увира в празните кратуни. Горките така и не разбират, че който си има прилични доходи и е решил да си КУПУВА редовно златце, просто когато пада цената ще си купува още по-голямо количество за същите пари, а който си НЯМА и евтино да е и скъпо - пак ще си НЯМА!
Да и колкото повече си купува този безалтернативен кон с капаци , толкова повече ще му е загубата догодина като падне на 800. Егати яката работа!
На какво се присмиват всъщност? На това, че този месец наместо да си купя 3 Филхармонийки за 10 книги, ще си купя 5 за същите пари. Гооооляма мъка! Разликата да "търгуваш" и да "инвестираш" в реални ценни метали, явно не им увира в празните кратуни. Горките така и не разбират, че който си има прилични доходи и е решил да си КУПУВА редовно златце, просто когато пада цената ще си купува още по-голямо количество за същите пари, а който си НЯМА и евтино да е и скъпо - пак ще си НЯМА!
и с кво ще ги купиш ако не е тайна: с мизерната държавна заплатка или с парите спестени като шлосер от Радомир? Хахаха шлосер инвеститор това звучи гордо.
Единствения недостатък на падането на златото е че мизерници-шлосери дето имат по 2-3 наполеона ще ги стискат докато не се вдигне цената отново, щото веднъж видяли висока цена няма раздяла .....
Единствен недостатък ли? Ти още ли не си си посегнал? Я виж графиката и си изпий хаповете за кръвно щото при нестабилни движения на температурите и суровините се получават кардиоинциденти....
Копеле, как го каза, само копеле.....Отивам отново да се посипя с пепел.
Aaaaa ......... Иванов е голем образ . Може да ти напише 4 страници за цената на свинската плешка в Билла и нищо да не разбереш................Ама дали и казва нещо...........той си знае ......... Симпатяга
........намирайки свободно-пазарни /изравнителни/ корелации в несвободно-пазарната цялостна действителност, спомагайки да се "намери" относителната стойност на манипулацията в груб вид (апериодичната компонента на пазара)!
Копеле, как го каза, само копеле.....Отивам отново да се посипя с пепел.
Мнооооого си далече , баце , от нещата ..............мноооооооооооооуууу !! Ако не ми верваш , питай ''женската ти '' .......... .
Споко БАЦЕ , ще ти помогна, сега се разбрахме с жената, че ако продам селската къща, все ще отделя 1/24 част от спада и в цената за да ти покрия загубата на 24 пъти по-бързо спадащото злато от имотите
ООООО баце, как така ти ще ми дадеш, като злото пада с24 пъти по-бързо от имотите. Как ще събираш кюлчета с 24 пъти по-голяма скорост от скоростта с коята падат имотите?????????????22 Ти да не си многоръкия Шива ДА те шиВат мана--ите
ХАХА, добре си турил големите в кавички, щото само ти си знаеш колко ще сте големи догодина на 700 талера тройунцийка
Мнооооого си далече , баце , от нещата ..............мноооооооооооооуууу !! Ако не ми верваш , питай ''женската ти '' .......... .
Към беднотора винаги съм се отнасял снизходително....................... ...........Хм, лордчо..................... Не мисли ''големите'' Сахибчо , мисли кво ще правиш копторчето, че идват още едни 15% надолу...........и тогава ще дойда да ти дам 2 кюлчета за него ...............да се видиш и ти у златце.............. ....
ООООО баце, как така ти ще ми дадеш, като злото пада с24 пъти по-бързо от имотите. Как ще събираш кюлчета с 24 пъти по-голяма скорост от скоростта с коята падат имотите?????????????22 Ти да не си многоръкия Шива ДА те шиВат мана--ите
ХАХА, добре си турил големите в кавички, щото само ти си знаеш колко ще сте големи догодина на 700 талера тройунцийка
Хахаха, егати икономическата логика - "Така им изнася" Хубавото е, че така ще им изнася цяло едно десетилетие. Как се наиграхте златарите не е истина, ....ама така е лакомо дпе кръв ака. Я виж БАЦЕ, направо му треперят ръцете и той натиска точката на клавиатурата за да се успокои вече! А иванчолак, голдзомби и други зомбита сите са на опашка в момента на аспаруховия мост. Само Майстора си е истински майстор ще държи злото докато стане на цената на медта
Към беднотора винаги съм се отнасял снизходително....................... ...........Хм, лордчо..................... Не мисли ''големите'' Сахибчо , мисли кво ще правиш копторчето, че идват още едни 15% надолу...........и тогава ще дойда да ти дам 2 кюлчета за него ...............да се видиш и ти у златце.............. ....
Всички са в баланс! Аз не случайно съм написал "създател(и) на пари", а не ФЕД! А баланса също се контролира... но тук вече вдигаме много нивото "както се казва"... следствие от баланса е инфлацията на световно ниво /не отделните валути една спрямо друга/, от която е функция пък благосъстоянието на хората по света... което се контролира!
Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.
Вероятно ще имаме тази година корекция до ниво около 1320-1375 долара след което отново спад през 2014-до нива 700-800 долара.
Форсмажорни обстоятелства, като фалити на големи финансови институции, войни, национализации и други не могат да бъдат предвидени. Едно от гореспоменатите възможни събития биха могли да изстрелят златото на нива 2500+ , като граница би било само небето. Основен фактор на пазара на злато е Китай и случващото се там. Китай има много по-голяма вина за спада отколокото Федералният резерв на САЩ. Повечето от тук присъстващите вярват, че пазара се контролира единствено от финансовите групи в Америка, но грешат. Пазарът се контролира от много по-голяма и разнородна финансова група включваща, както САЩ така и Русия, Китай, Япония, ЕС и други големи играчи.
Коментар