IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• То още преди да отвориш къса позиция трябва да имаш средства в брокерската си сметка. Т.е. още в самото начало трябва да имаш обезпечение за търговия. Разбира се аз имам средства в сметката си и затова мога да откривам къси позиции .

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Колега, отново ти задавам конкретен въпрос. В случай, че по някаква причина, златото не тръгне в желаната от теб посока: КОГА, т.е. при какви нива на златото, ще ти се наложи да обезпечиш примерно първите си 5 унции злато закупени на 1306...Това зависи от личния ти рисков профил само на демото..
    Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Къде по-точно златото е законно платежно средство, и кой точно измерва стойност със златото. Аз не се сещам да има и една държава в която златото е да е законно платежно средство, да е мярка за стойност или да е разменно средство в смисъла на парите.

Не усещаш ли че си написал едно огромно количество глупости.
      Е, аз ще оставя това без коментар, но ще се радвам някой колега да го коментира. Оттам вече ще се види кой е с огромното количество глупости.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
        Знаеш ли какъв е """"смисъла"""" на това ти бръщолевене? -
        е този:
        Немия казал на глухия, че слепия видял как куция гони влака да му напомпа гумите

Сложи си го за подпис това!
        the fool and his money will soon part
        Ти колко загуби от златото до сега Бая обици вече трябва да имаш, ама очевидно не са ти достатъчно големи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
          Колега,

разбира се, че за да откриеш къса позиция трябва да имаш определени средства в брокерската си (маржин) сметка .Давам ти пример: Ако например имаш 5 $ и откриеш 5 къси унции, няма смисъл, т.к. спреда ти е поне 30/40 цента . Т.ч. разбира се, че имам някаква сума в брокерската си сметка и не е 5 $ .

А как отваряш сделки, при какви цени, кога ги затваряш и т.н., зависи от личния ти рисков профил и правила на управление на капитала .
          Колега, отново ти задавам конкретен въпрос. В случай, че по някаква причина, златото не тръгне в желаната от теб посока: КОГА, т.е. при какви нива на златото, ще ти се наложи да обезпечиш примерно първите си 5 унции злато закупени на 1306...Това зависи от личния ти рисков профил само на демото..

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
            Златото е разменно средство и законно платежно средство. Което автоматично го прави мярка на еквивалентна стойност. Казвам еквивалентна, защото самото злато е върховна стойност. Оттам се обезмисля и последното, което си написал. Няма как да опазиш нещо от самото него. Това може само в лудницата при шизофрениците.
            Хахаха, то и картинките от дъвки са разменно средство. Къде по-точно златото е законно платежно средство, и кой точно измерва стойност със златото. Аз не се сещам да има и една държава в която златото е да е законно платежно средство, да е мярка за стойност или да е разменно средство в смисъла на парите.

Не усещаш ли че си написал едно огромно количество глупости.

Коментар

Коя по точно функция на златото е аналогична са тази на парите. Разменно средство - златото не е. Средство за мярка на стойност златото не е, средство за спестяване - не е - върху златото няма лихва, така че внай-добрия случай е средство за спекула - т.е. разчита се единствено на вдигане на цената му. Средство за запазване на стойност не е - златото е паднало от върха си толкова че ще трябват 20 години висока инфлация за да изгуби долара толкова стойност.

та в какво точно има еднаква функция между златото и долара
              Златото е разменно средство и законно платежно средство. Което автоматично го прави мярка на еквивалентна стойност. Казвам еквивалентна, защото самото злато е върховна стойност. Оттам се обезмисля и последното, което си написал. Няма как да опазиш нещо от самото него. Това може само в лудницата при шизофрениците.

Коментар

• Колега,

разбира се, че за да откриеш къса позиция трябва да имаш определени средства в брокерската си (маржин) сметка .Давам ти пример: Ако например имаш 5 $ и откриеш 5 къси унции, няма смисъл, т.к. спреда ти е поне 30/40 цента . Т.ч. разбира се, че имам някаква сума в брокерската си сметка и не е 5 $ .

А как отваряш сделки, при какви цени, кога ги затваряш и т.н., зависи от личния ти рисков профил и правила на управление на капитала .

Разбира се, по този въпрос не мога да споря с теб.

Ала ти не ме разбра какво те питам. Не можеш да отваряш постоянно къси, когато стойността на нещо се покачва, без да обезпечиш. Това е така, защото ти на практика продаваш нещо, което не притежаваш. Какво сте се разбрали с брокера. Това те питам..

Коментар

Напротив. Не мога да си окача доларчета на ушите или пък да използвам доларчета за катализатор.

Ала отново не ми отговори на въпроса. Няма и как иначе, защото няма логичен отговор.
                  Коя по точно функция на златото е аналогична са тази на парите. Разменно средство - златото не е. Средство за мярка на стойност златото не е, средство за спестяване - не е - върху златото няма лихва, така че внай-добрия случай е средство за спекула - т.е. разчита се единствено на вдигане на цената му. Средство за запазване на стойност не е - златото е паднало от върха си толкова че ще трябват 20 години висока инфлация за да изгуби долара толкова стойност.

та в какво точно има еднаква функция между златото и долара

Коментар

А инак как ти евентуално търгуваш на Демо незнам. Това си е твое право . Но знай, че Демо търговията е много по-различна от реалната.
                    Разбира се, по този въпрос не мога да споря с теб.

Ала ти не ме разбра какво те питам. Не можеш да отваряш постоянно къси, когато стойността на нещо се покачва, без да обезпечиш. Това е така, защото ти на практика продаваш нещо, което не притежаваш. Какво сте се разбрали с брокера. Това те питам..

Коментар

• ghettoff, на теория не говорим.

мен лично ме интересува практиката .

Плюс виж какво съм написал по-долу . Отворил съм 5 къси на 1305, на около 1330 ще добавя още 5 (т.е. ще имам 10), а на 1360-1370 ще добавя още 5 (т.е. ще ми стане позиция от 15 къси на средно около 1335 $). Никога не съм казвал, че ще прибавям първо 5, после още 15, после още 30. А разделям потенциалната си обща позиция на 3-и части по 5 къси унции или обща позиция от 15 къси. И мисля, че ще затворя позицията на нива около 1250 $ най-късно в рамките на 3-4 месеца (в най-лошия случай).

А инак как ти евентуално търгуваш на Демо незнам. Това си е твое право . Но знай, че Демо търговията е много по-различна от реалната.

А на теория кога ще загубиш? Това ми е въпросът. Не се заяждам, но при късите само на демото никой не ти се обажда...Ако златото стане 1330 и ти добавиш 5 къси, а на 1360 добавиш 15 къси, а на 1400 добавиш 30 къси...Нали се сещаш, че това не може да е безкрайно и че все някога ще трябва да ги обезпечиш. Че въпросът ми е на кави нива...

Коментар

Златото няма аналогични функции, и единствената му допълнителна функция е че блястящ метал използван за ловене на жени на блесна. Но същото нещо вършат и парите.
                        Напротив. Не мога да си окача доларчета на ушите или пък да използвам доларчета за катализатор.

Ала отново не ми отговори на въпроса. Няма и как иначе, защото няма логичен отговор.

Коментар

Първо ти ми отговори на въпроса..
                          Златото няма аналогични функции, и единствената му допълнителна функция е че блястящ метал използван за ловене на жени на блесна. Но същото нещо вършат и парите.

Коментар

• Златото е психологическа котва. Когато човек се чувства несигурен, когато не знае какво става, когато не усеща, че разбира света търси нещо сигурно. Нещо, за което да се хване като котва, което да му дава сигурност и спокойствие. В света на финансите хората които се нуждаят от подобна котва се ловят за златото. Златото е измерител на неврозата на пазарите.

Но нуждата от подобна котва започва постепенно да изчезва от момента в който света става по-малко опасен, по-малко волатилен, а от тук и илюзията за разбираемост и предсказуемост започва отново да набира сила. Златото тогава се възприема само и единствено като мъртви пари. Като анахронизъм.

Поради тази психологическа база зад златото в него всъщност не инвестира никой сериозен. Сорос направи една спекула и се махна, на Полсън не му издържаха нервите и се махна и той. Златото се движи от малки, изпълнени със страх и неразбиране спекуланти, които просто плачат да бъдат обрани, точно поради ниската им еластичност на разбиране на пазара спрямо промяната в цената. За това винаги можеш да разчиташ че ще подържат цената над равновесната, поне до като страхът изпълва душите им. А при високи колебания и устойчива тенденция в част от инвеститорите да надценяват стойността на златото, нищо по-лесно за печелене от това да се движиш от късата страна, всеки път когато това надценяване изглежда голямо. А в момента е точно такъв момент.

Коментар

Кажи ми само едно грешно допускане
                              Първо ти ми отговори на въпроса..

Коментар

ако скочи до 1330-1335 ще добавя още 5. Ако скочи до 1360-1370 още 5.
                                Т.е. ще направя средна от 1335 $ . В рамките на няколко месеца ще излезна на нива от 1250 $ ( в най-лошия случай) и ще реализирам по около 80-100 $ на унция печалба.

Това е. .
                                А на теория кога ще загубиш? Това ми е въпросът. Не се заяждам, но при късите само на демото никой не ти се обажда...Ако златото стане 1330 и ти добавиш 5 къси, а на 1360 добавиш 15 къси, а на 1400 добавиш 30 къси...Нали се сещаш, че това не може да е безкрайно и че все някога ще трябва да ги обезпечиш. Че въпросът ми е на кави нива...

Коментар

Working...
                                X