IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Няма моя и твоя реалност. Реалността е една, но се възприема различно в пространство и време. Това, че ти виждаш нещата в хоризонт от няколко години (може би 4-5) далеч не означава, че това е общата реалност, а всичко друго е фантазия. Просто не можеш да хвърлиш по далеч, това е.

Ето и моите прогнози.

Краткосрочна прогноза - доларът се намира във възходящ тренд спрямо златото. Абсолютно нелогично на фона на фундамента на долара, ала факт. Няма по-силен от пазара. Както виждаме- само евреите. При нормални геополитически условия има шанс трендът да е интактен още няколко години, а златото да се разменя за около 750 долара. Златото ще намери дъно и ще пълзи по него най-малко 2 години. Това защото всички други надути активи от Финансовият олигопол трябва да се осребрят и обърнат в злато. Време достатъчно за всеки да си купи. Аз купувам отсега, защото не знам дали след 3 години ще имам тази възможност.

Средносрочна прогноза - до 10 г. светът ще започне да става свидетел на катаклизми, след които ще лъсне най-голямата пирамидална структура в човешката история. Ще се направи опит крахът на системата да бъде замаскиран с мащабен военен конфликт, след който животът на Земята за добро или за лошо няма да е същият. И малкото дете ще разбере кой за какво е виновен, но виновниците ще имат най-много злато и ще се измъкнат сухи от водовъртежа.

Дългосрочна прогноза - до 20 г. изчадието на системата доларът няма да съществува. Алтернативи няколко. Най-добрата: Златото. Причина: Питай Импето. Беше дал много секси определение.
    Ок, от тази гледна точка разбирам. Добре да си кажа моята дългосрочна визия.

Кризата вече преминава навсякъде по света. Дисбалансите в европейската икономика са значително по-малко отколкото преди кризата. В американската също. Банките са много по-стабилни, с много по-висок изискуем капитал и по-страги ограничения. Развиващите се пазари вече са стъпили уверено на пътя по който ще станат развити пазари.

През следващите години тази криза ще се забрави. на преден план ще излязат новите реалности - нуждата от възстановяване на нивата на потребление в ЕС и САЩ, което ще даде значителен тласък на корпоративните печалби. В същото време Азия и до голяма степен Латинска Америка вече са на път от фабрики на света или източник на ресурси, да се превърнат в истински консуматорски общества. Това е най-голямото увеличение в абсолютна сума и като обем на плажоспособните потребители в цялата човешка история.

Всички компании със значителни конкурентни предимства ще бъдат залети с кинти - почти буквално, също както и техните акционери Значителния икономически растеж в развития свят и предефинирането на икономическия растеж към потреблението в Азия и особено Китай, ще доведе до изключително засилване на икономическия растеж и в развития свят. Последните 20 години Китай спестяваше и насочваше това спестяване към развития свят. Следващите 20 години Китай ще потребява и стоките на развития свят ще се насочват към Китай.

Златото ще бъде забравено. Всичко друго ще носи много по-висока рентабилност. Само след 3-5 години ще се смеят по медиите на балъците които са купували злато по над 1000 долара защото са чакали края на света. А то всъщност сме навлезли в ерата на най-сериозен просперитет на световната икономика.

Коментар

• Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
      Чакайте да се включа и аз.
      Схема, ghettoff те пита просто къде ти е "стопа". Независимо дали стопа ще е реалния размер на сметката ти или "психологичния", където ти просто ще се откажеш и ще си кажеш, че си сбъркал. Примерно, ако златото се върне обратно до 1800 ще е ясно за всеки, че не е за къси. Ако стигне до 1800, ти разбира се може да го "издържиш" и да изчакаш после отново да се върне надолу. Та в тоя пример с 1800-те(само за пример), ти всъщност какво "число" си си определил за себе си като числото "край, излизам"?

За другия спор, дали било пари или не.... Златото каквото и да е, е нещо-поразлично от другите метали. Най-малкото, защото всички ЦБ-та си държат от него на склад.
      Общо взето точно това го питах, ала като твърди, че не играе със стопове го питах на какви нива му е марджин кола.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Мисля че когато човек устойчиво губи от собствените си прогнози, но въпреки това отказва да ги промени определено не живее в общата реалност. Така че прав си, твоята релност не е моята реалност. Но пък мен не ме кефи да губя пари, така че оставям вашата реалност на вас
        Няма моя и твоя реалност. Реалността е една, но се възприема различно в пространство и време. Това, че ти виждаш нещата в хоризонт от няколко години (може би 4-5) далеч не означава, че това е общата реалност, а всичко друго е фантазия. Просто не можеш да хвърлиш по далеч, това е.

Ето и моите прогнози.

Краткосрочна прогноза - доларът се намира във възходящ тренд спрямо златото. Абсолютно нелогично на фона на фундамента на долара, ала факт. Няма по-силен от пазара. Както виждаме- само евреите. При нормални геополитически условия има шанс трендът да е интактен още няколко години, а златото да се разменя за около 750 долара. Златото ще намери дъно и ще пълзи по него най-малко 2 години. Това защото всички други надути активи от Финансовият олигопол трябва да се осребрят и обърнат в злато. Време достатъчно за всеки да си купи. Аз купувам отсега, защото не знам дали след 3 години ще имам тази възможност.

Средносрочна прогноза - до 10 г. светът ще започне да става свидетел на катаклизми, след които ще лъсне най-голямата пирамидална структура в човешката история. Ще се направи опит крахът на системата да бъде замаскиран с мащабен военен конфликт, след който животът на Земята за добро или за лошо няма да е същият. И малкото дете ще разбере кой за какво е виновен, но виновниците ще имат най-много злато и ще се измъкнат сухи от водовъртежа.

Дългосрочна прогноза - до 20 г. изчадието на системата доларът няма да съществува. Алтернативи няколко. Най-добрата: Златото. Причина: Питай Импето. Беше дал много секси определение.

Коментар

• Чакайте да се включа и аз.
          Схема, ghettoff те пита просто къде ти е "стопа". Независимо дали стопа ще е реалния размер на сметката ти или "психологичния", където ти просто ще се откажеш и ще си кажеш, че си сбъркал. Примерно, ако златото се върне обратно до 1800 ще е ясно за всеки, че не е за къси. Ако стигне до 1800, ти разбира се може да го "издържиш" и да изчакаш после отново да се върне надолу. Та в тоя пример с 1800-те(само за пример), ти всъщност какво "число" си си определил за себе си като числото "край, излизам"?

За другия спор, дали било пари или не.... Златото каквото и да е, е нещо по-различно от другите метали. Най-малкото, защото всички ЦБ-та си държат от него на склад.
          Last edited by d333; 18.09.2013, 17:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
            Рибата не вижда водата!
            Дисбалансовия и да го убиш пак няма да може да стопли, че златото е пари, а това което той мисли за пари, е кредит и дълг!
            Това е извън неговата реалност...
            Мисля че когато човек устойчиво губи от собствените си прогнози, но въпреки това отказва да ги промени определено не живее в общата реалност. Така че прав си, твоята релност не е моята реалност. Но пък мен не ме кефи да губя пари, така че оставям вашата реалност на вас

Коментар

• Въпросът е, че следващите 2-3 години ще са доста по-спокойни, т.ч. ще има и доста по-добри моменти за покупка )).

Първоначално изпратено от dsx500 Разгледай мнение
              Аз обмислям закупуването на физическо злато, но мисля че все още цената не отговаря на реалната стойност на метала, т.е. балона не е спаднал до край.

Иначе замислете се, цената на златото се вдига при нестабилност/кризи и пада след това, защото хората раздвижват парите си и ги вкарват в други инвестиции. Т.е. ако се купува злато, то трябва да е в спокойни времена, за черни дни... Като ако го купиш на реалната му стойност, шанса да стане по евтино е доста малък, трябва чувствително да се увеличи количеството му. За хартията не говорим.
              Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Аз обмислям закупуването на физическо злато, но мисля че все още цената не отговаря на реалната стойност на метала, т.е. балона не е спаднал до край.

Иначе замислете се, цената на златото се вдига при нестабилност/кризи и пада след това, защото хората раздвижват парите си и ги вкарват в други инвестиции. Т.е. ако се купува злато, то трябва да е в спокойни времена, за черни дни... Като ако го купиш на реалната му стойност, шанса да стане по евтино е доста малък, трябва чувствително да се увеличи количеството му. За хартията не говорим.
                Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.

Коментар

Продължаваш да не разбираш. Няма как нещо да има функция на самото себе си. Не можеш да кажеш, че пари изпълняват функция на пари. Това е все едно да кажеш, че президентът изпълнява функции на президент. Ами как иначе?
                  Честно казано ми писва.

Губете си парите - ваши са си.

Коментар

На теория и възпоменателните монети на БНБ можеш да ги използваш за да си купиш цигари. И те са си законно платежно средство.
                    Ами значи след Австралия, Австрия и България е страна, в която златото е законно платежно средство. Та това са само първите 2 букви от азбуката...

Коментар

Ами то няма какво да се каже - никъде. Златото никъде няма функция на пари.
                      Продължаваш да не разбираш. Няма как нещо да има функция на самото себе си. Не можеш да кажеш, че пари изпълняват функция на пари. Това е все едно да кажеш, че президентът изпълнява функции на президент. Ами как иначе?

Коментар

Щом в закона пише, че е платежно средство, значи е законово платежно средство. Просто и ясно. За теория и практика можем много да си говорим. То и бая вицове има на тази тема.
                        На теория и възпоменателните монети на БНБ можеш да ги използваш за да си купиш цигари. И те са си законно платежно средство.

Коментар

Ъхъ, на теория ама не и на практика.
                          Щом в закона пише, че е платежно средство, значи е законово платежно средство. Просто и ясно. За теория и практика можем много да си говорим. То и бая вицове има на тази тема.

Коментар

Е, аз ще оставя това без коментар, но ще се радвам някой колега да го коментира. Оттам вече ще се види кой е с огромното количество глупости.
                            Ами то няма какво да се каже - никъде. Златото никъде няма функция на пари.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                              То още преди да отвориш къса позиция трябва да имаш средства в брокерската си сметка. Т.е. още в самото начало трябва да имаш обезпечение за търговия. Разбира се аз имам средства в сметката си и затова мога да откривам къси позиции .
                              Забрави, не разбираш въпроса ми. Успех с петте къси.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
                                То за да се "сетиш" трябва да си научил първо
                                Австралия
                                In Australia, the creation of legal tender, in the form of notes and base metal coins, is the exclusive right of the Commonwealth Government. According to the Australian Constitution, s 115[4] which states: "A State shall not coin money, nor make anything but gold and silver coin a legal tender in payment of debts." Under this provision the Perth Mint, owned by the Western Australian Government, still produces gold and silver coins with legal tender status, the Australian Gold Nugget and Australian Silver Kookaburra. These, however, although having the status of legal tender, are almost never circulated or used in payment of debts, and are mostly considered bullion coins.

Australian notes are legal tender, as established by the Reserve Bank Act 1959[5] for all amounts.

Ъхъ, на теория ама не и на практика.

Коментар

Working...
                                X