If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Иска ми се, но не съм чак такъв оптимист
Току що златото скочи с 30+ долара
То се знаеше, че скочи. Нали месеци медиите обработваха тъпия беден инвеститор, как след срещата на Фед златото ще умре и оня дето се зове равновесов ще получи оргазъм от наслада, след като всеки ден вместо да си хване някоя готина мадама словоблудства по форумите за кандидат богаташи.
Сигурен ли си? Щото аз не мисля така
И ти си експерт разбирач, като повечето празни кратуни навъртащи се тука
На 13,09 предупредих празноглавите експерти по метали, какво да очакват. Въпреки, че им обясних с едно изречение, че мисленето им е тотално в противоположна страна на това, което ще се случи те продължиха да бълват малоумните си брътвежи без дори капчица да разбират от търговия с благородни метали.
Дано да са загубили достатъчно много пари, за да замълчат веднъж завинаги
1.345,3 $
+2,66%
Красота нали особено за тези заложили на лостова търговия къса позиция.
Това че САЩ печатат хартии на поразия не мислиш ли че предрича голям срив в следващите 5-10 години? И аз обичам да съм оптимист, ама виждам бомба със закъснител. Това че пазарите вървят нагоре кара хората да забравят колко бързо слизат надолу
И какъв по точно проблем виждаш. Имаме 13 трилионна икономика, в която се печатат по 85 милиарда на месец. За една година това е под 8% ръст в паричната маса към БВП. Това го правят от вече колко, три, пет години, и никакъв проблем не се е появил. кога да я чакаме тази бомба защото те вече ще започнат да ги махат тези пари, та не знам дали ще я дочакаме да гръмне
Ако някой може да намери и един изтъкнат икономист - като под изтъкнат имам в предвид да кажем нобелов лауреат, а не някакъв платен пропагандатор от някакво НПО, та ако намерите и един изтъкнат икономист, който да твърди че това печатане на пари ще предизвика нещо отвратително ще се радвам да му постнете мнението. защото аз за 5 години не съм намерил такова мнение.
Има някакви хора, не учили никога през живота си икономикс, нямащи си понятие какво е това парична политика, какво е това инфлация дори, които блъскат някакви тотално некомпетентни мнения по апокрифни американски сайтове и новинарски емисии. Пълни неграмотници, които имат обаче самочувствието да дават оценка на действията на едни от най-добрите икономисти в света, каквито са събрани във ФЕД.
Остави това, ми някой от тези неграмотници, незнайно как са събрали милиарди които да управляват. Честно казано се чудя на акъла на тези които са им дали пари. но и те очевидно са същите неграмотници.
А последната една година дори няма апокалиптични прогнози. Поне не такива които да се отразяват от пазарите. Имаше една дребна кипърска криза, която мина и замина и едно леко вълнание около промяната на паричната политика в САЩ, което още дразни пазарите, но трудно може да се приеме като момент в който може всичко да се срути. Така че и кризите напоследък не са нищо особено.
Това че САЩ печатат хартии на поразия не мислиш ли че предрича голям срив в следващите 5-10 години? И аз обичам да съм оптимист, ама виждам бомба със закъснител. Това че пазарите вървят нагоре кара хората да забравят колко бързо слизат надолу
Мнението изразява лична позиция, не е препоръка или съвет.
златна ти уста както се казва! Дано след 10 г. ти да се окажеш прав! Защото тогава (като част от моето имущество) няколкото монети купени над 1300 долара ще са просто за хвърляне във фонтан ако се случи това, което прогнозираш.
Уви, просто не вярвам, че светът е толкова красив. Защото дори забравяйки икономическите дисбаланси остават световните социални дисбаланси. Затова хеджирам когато мога.
Последните 5 години се наслушах на апокалиптични сценарии. Някои от тях дори се отразиха на пазарите и то доста силно.
Нито един от тях не се сбъдна. За сметка на това всеки път когато съм играл от оптимистичната страна - т.е. срещу всеобщото тъмно настроение, тази ми игра се е отплащала изключително добре.
А последната една година дори няма апокалиптични прогнози. Поне не такива които да се отразяват от пазарите. Имаше една дребна кипърска криза, която мина и замина и едно леко вълнание около промяната на паричната политика в САЩ, което още дразни пазарите, но трудно може да се приеме като момент в който може всичко да се срути. Така че и кризите напоследък не са нищо особено.
или трябва да се научиш да четеш правилно, какво пишат хората, или трябва да се научиш да смяташ правилно.
Първо съм написал няколко пъти "до 15 къси унции обща позиция максимум" разглеждам да изградя. . И както съм написал до 15 къси унции ще ми се получат на средна цена от около 1335 $, т.е. ако Златото скочи на 1450 $ ще ми е загуба по 115 $ на унция или общо 15 унции * 115 $ = 1725 $. Т.е. ако имам 5000 $ сметка нямам никъв проблем да ги държа до 1600-1650 $ , а това няма да се случи. Как ги смяташ 30-40 000 лв? 1 трой унция в момента е около 1295-1300 $ .
Ако златото само чукне примерно 1450 долара, а ти си с минимум 20 къси (както писа по-рано) дори без ливъридж ще ти трябват около 30 хиляди долара или около 40 хиляди лева по сметка. Мислиш ли наистина, че при злато 1450 ти ще си в позиция да рискуваш тези пари и няма да си затворил?
добре, да кажем, че имам психлогически стоп на 1600 $ .
Но това няма как да стане в следващите 3-4 години, а все до тогава ще падне до 1230-1250 $ и аз ще си закрия позицията на +. мисля, че ме разбираш.
Ако златото само чукне примерно 1450 долара, а ти си с минимум 20 къси (както писа по-рано) дори без ливъридж ще ти трябват около 30 хиляди долара или около 40 хиляди лева по сметка. Мислиш ли наистина, че при злато 1450 ти ще си в позиция да рискуваш тези пари и няма да си затворил?
златна ти уста както се казва! Дано след 10 г. ти да се окажеш прав! Защото тогава (като част от моето имущество) няколкото монети купени над 1300 долара ще са просто за хвърляне във фонтан ако се случи това, което прогнозираш.
Уви, просто не вярвам, че светът е толкова красив. Защото дори забравяйки икономическите дисбаланси остават световните социални дисбаланси. Затова хеджирам когато мога.
Чакайте да се включа и аз.
Схема, ghettoff те пита просто къде ти е "стопа". Независимо дали стопа ще е реалния размер на сметката ти или "психологичния", където ти просто ще се откажеш и ще си кажеш, че си сбъркал. Примерно, ако златото се върне обратно до 1800 ще е ясно за всеки, че не е за къси. Ако стигне до 1800, ти разбира се може да го "издържиш" и да изчакаш после отново да се върне надолу. Та в тоя пример с 1800-те(само за пример), ти всъщност какво "число" си си определил за себе си като числото "край, излизам"?
За другия спор, дали било пари или не.... Златото каквото и да е, е нещо-поразлично от другите метали. Най-малкото, защото всички ЦБ-та си държат от него на склад.
Ок, от тази гледна точка разбирам. Добре да си кажа моята дългосрочна визия.
Кризата вече преминава навсякъде по света. Дисбалансите в европейската икономика са значително по-малко отколкото преди кризата. В американската също. Банките са много по-стабилни, с много по-висок изискуем капитал и по-страги ограничения. Развиващите се пазари вече са стъпили уверено на пътя по който ще станат развити пазари.
През следващите години тази криза ще се забрави. на преден план ще излязат новите реалности - нуждата от възстановяване на нивата на потребление в ЕС и САЩ, което ще даде значителен тласък на корпоративните печалби. В същото време Азия и до голяма степен Латинска Америка вече са на път от фабрики на света или източник на ресурси, да се превърнат в истински консуматорски общества. Това е най-голямото увеличение в абсолютна сума и като обем на плажоспособните потребители в цялата човешка история.
Всички компании със значителни конкурентни предимства ще бъдат залети с кинти - почти буквално, също както и техните акционери Значителния икономически растеж в развития свят и предефинирането на икономическия растеж към потреблението в Азия и особено Китай, ще доведе до изключително засилване на икономическия растеж и в развития свят. Последните 20 години Китай спестяваше и насочваше това спестяване към развития свят. Следващите 20 години Китай ще потребява и стоките на развития свят ще се насочват към Китай.
Златото ще бъде забравено. Всичко друго ще носи много по-висока рентабилност. Само след 3-5 години ще се смеят по медиите на балъците които са купували злато по над 1000 долара защото са чакали края на света. А то всъщност сме навлезли в ерата на най-сериозен просперитет на световната икономика.
Коментар