IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    Ако искаш и аз мога да ти ги дам - давам ти сметка превеждаш 10 бона за труда и ще получиш списък с мини и себестойност
    Бе да те.... у радиоточката....
    Аман от глупаци!

Коментар

• Цената на златото потъна!!!!

http://www.investor.bg/bloomberg-tv/...dolara,159413/

Коментар

Можеш и сам да си ги намериш

Ти не гледаш големи мини - гледаш големи златни минни компании. Всяка голяма златна минна компания има доста мини които разработва, в различните мини себестойността на златото е различна. Та като си ги гледал тези мини, взимаш им значи годишните отчети, и гледаш къде на колко добиват.

Ако искаш и аз мога да ти ги дам - давам ти сметка превеждаш 10 бона за труда и ще получиш списък с мини и себестойност
        Принципно си прав за компаните, но основният добив е от големите мини. И в БГ вадим и в Австралия вадият труда е различен и от там себестойнсотта, но пък обема няма как го сравняваме - пак предлгането ще е в пъти под търсенето, ако големите затворят.
        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от needtoknowmore Разгледай мнение
          Колега, кой те кара да мериш златото в долари, аз ти говорих в реални стоки.

Преди 3 години цената на златото бе същата, за жалост сиренето се качи повече от 10%

Я ми кажи, кой са тези дето бачкат по 200+ долара на унция - директно им купувам акциите. Като гледам големите златни мини, тези с най-голяма икономия на мащаба и най-големите добиви нещо режат щат щото цената е под разходите им, та явно са били баламурници.
          Можеш и сам да си ги намериш

Ти не гледаш големи мини - гледаш големи златни минни компании. Всяка голяма златна минна компания има доста мини които разработва, в различните мини себестойността на златото е различна. Та като си ги гледал тези мини, взимаш им значи годишните отчети, и гледаш къде на колко добиват.

Коментар

• Колега, кой те кара да мериш златото в долари, аз ти говорих в реални стоки - злато - круши, злато - сирене, злато - т.н

Преди 3 години цената на златото бе същата, за жалост сиренето се качи повече от 10% А и не бъркай, корекции при златото от порядъка 20-30%, далеко сме от 80-те че да стане това, което викаш сега. Утре ФЕД ореже харча и вдигне лихвете разбирам, но уви.

Я ми кажи, кой са тези дето бачкат по 200+ долара на унция - директно им купувам акциите. Като гледам големите златни мини, тези с най-голяма икономия на мащаба и най-големите добиви нещо режат щат щото цената е под разходите им, та явно са били баламурници.
            Last edited by needtoknowmore; 13.10.2013, 00:36.

Коментар

Ти писа, че не било стабилно в дългосрочен план, не аз!

Явно си далеко от фундаментите на златото, щом очаквах такъв юг - не че няма и тогава купувам

А за сиренето и златото си далеко - виж си цената преди три години злато и сирене и виж ги сега
              Не може да се нарече стабилно в дългосрочен период нещо което за последните 30 години е паднало от 800 долара на 200 след това се качило на 2000 и сега вече е под 1300. Тези движения са много по-волатилни дори и от тези на Дау.

Какво да ги видя сиренето е порастнало с поне 10% златото е паднало с 30%.

И какви точно са фундаментите на златото. Златните мини добиват злато от 200 долара до 1200. Половината от предлаганото злато е всъщност скрап - така че мините дори нямат такова значение. Като падне на 300 долара търсенето ще е доста по-слабо - ще остане само бижутерията - другото ще се върне на нивата от преди балона - т.е. почти никакво търсене. Само предлагането от златните ЕТФ ще е достатъчно да доставя злато в огромни количества за дълго време - а като падат цените златните ЕТФ продават злато и то много злато и не им пука особено дали продават на 2000 или на 200 защото те просто изпълняват поръчки на вложителите в тях. Мините произвеждащи на 200 долара + винаги наличния скрап - макар и вярно по-малко от сега, ще са напълно достатъчен източник за бижутерската индустрия.

Златото ще е най-кофти вложението до момента в който не удари дъно - точно някъде около 300. Но разбира се който иска да рискува 70% на основание че преди 100 години златото било нещо важно - макар че от 30 години вече не е, нищо лошо. то все някой трябва и да купува по пътя надолу.

Коментар

Хахаха. ти да не мислиш 100 години да го държиш че накрая да ти излезе сметката. що не премериш за последните три години колко сирене може да се купи. щото ще се окаже че златото се е обезценило с 50% спрямо сиренето предполагам

Споко - скоро златото ще си стане 800 и като искаш ще може да купиш колкото си искаш. но все пак по-добре е и тогава да почакаш, защото след това ще стигне и 700 и 600 и 500. Чак на 300 долара е почти сигурно че ще се спре.
                Ти писа, че не било стабилно в дългосрочен план, не аз!

Явно си далеко от фундаментите на златото, щом очаквах такъв юг - не че няма и тогава купувам

А за сиренето и златото си далеко - виж си цената преди три години злато и сирене и виж ги сега

П.С. Да ти излезе точна тезата, нямаше да има най-малкото премия на физическото злато в много страни над спота. Както и тотален дъмп на физическо злато - всичко е наопаки Манипулациите на банкерите и манипулацията с частичното злато(схемата със златният лизинг от ЦБ към големите ТБ а те към Булуоните а те по линията - 10 човека трябват имат злато а реално то е за 1), трябва се сетиш че са далеко от пазара и при двете име манипулация . Я кажи, кой продава 2 милиона хартиено за 4 мин
                Last edited by needtoknowmore; 13.10.2013, 00:21.

Коментар

Я, мери отношението на злато към реални стоки - примерно 1 гр злато колко кг маслов/сирене/мляко купуват за последните 100 години Ще видиш, че и тредна на отношението е почти вечен (за 100 години) с посока север.

Абе за всички мераклии за 800 ви купувам всичко само елате повече
                  Хахаха. ти да не мислиш 100 години да го държиш че накрая да ти излезе сметката. що не премериш за последните три години колко сирене може да се купи. щото ще се окаже че златото се е обезценило с 50% спрямо сиренето предполагам

Споко - скоро златото ще си стане 800 и като искаш ще може да купиш колкото си искаш. но все пак по-добре е и тогава да почакаш, защото след това ще стигне и 700 и 600 и 500. Чак на 300 долара е почти сигурно че ще се спре.

Коментар

Златото е вечно, но цените му не.
                    Я, мери отношението на злато към реални стоки - примерно 1 гр злато колко кг маслов/сирене/мляко купуват за последните 100 години Ще видиш, че и тредна на отношението е почти вечен (за 100 години) с посока север.

Абе за всички мераклии за 800 ви купувам всичко само елате повече

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                      Ще дойде, неминуемо. За никъде не бързаме. Златото е вечно. Ще купуваме на 1500, на 1200, на 1000, на 800..Пари да има. Лошото е когато няма пари, не ли?
                      Златото е вечно, но цените му не.

Коментар

Ще дойде, неминуемо. За никъде не бързаме. Златото е вечно. Ще купуваме на 1500, на 1200, на 1000, на 800..Пари да има. Лошото е когато няма пари, не ли?
                        Ми не знам, ти ще кажеш ВиЯ купувахте и на 1900

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Пу и аз да се надя към тебе на тия нива
                          Ма и хартиено тогава с добро дивидентче няма да е лошавко да има чиляк, аче може да почакаме и 10-на годинки да дойде на нивата де Форексов влизаше

Коментар

На мен.
                            Пу и аз да се надя към тебе на тия нива
                            Ма и хартиено тогава с добро дивидентче няма да е лошавко да има чиляк, аче може да почакаме и 10-на годинки да дойде на нивата де Форексов влизаше

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                              Боже, Боже, колко мъка има по този свят!
                              А като стане на 800 на кой ли ще го продават???
                              На мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Лорда Разгледай мнение
                                Боже, Боже, колко мъка има по този свят!
                                А като стане на 800 на кой ли ще го продават???
                                На Китайците.

Коментар

Working...
                                X