If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Стига с тази луксозна стока бе, наду ни главата. Къде си видял цената на луксозна стока да пада. Горе долу обясняват колегите за какво иде реч. В момента бясно се купува физическо злато и също толкова бясно се продават обещания. Аз лично при възможност също се позиционирам така, пък всеки си има глава на раменете..
Индия натиска цената на златото и то жестоко, а това е един от най-големите пазари за злато. Курсове от по 800 долара са напълно възможни. Китайците имат интерес от евтино злато, за да могат да акумулират колкото се може по-големи количества от метала и да закупят минните компании на безценица. Руснаците друг фактор на този пазар имат също затруднения, поради спада цените на суровините и намалелите баланси. И не на последно място фондовете разпродават и натискат цената надолу. Колкото и странно да Ви звучи, американците нямат голям интерес от обезценката на златото, като изключим краткосрочните спекулации на еврейските им сарафски банки.
Стига с тази луксозна стока бе, наду ни главата. Къде си видял цената на луксозна стока да пада. Горе долу обясняват колегите за какво иде реч. В момента бясно се купува физическо злато и също толкова бясно се продават обещания. Аз лично при възможност също се позиционирам така, пък всеки си има глава на раменете..
Боже, Боже, колко мъка има по този свят!
А като стане на 800 на кой ли ще го продават???
казах ли аз, че златото е "луксозна стока", която ако няма кеш и ако няма перспектива за далавера- няма как да поскъпва!?
Я, гледам тука се използва израза "златни бубулечки".
А то всъщност бубулечките са късаците на златото. Няма ги когато то расте, и изкачат като то пада.
Не разбирате ли, че днешния обем продажби, продаден от твърде ограничен кръг "спекуланти" не съществува реално. Само хартия. Няма малоумни точно днес да натоварят един камион с по 12 кила кюлове на един камион и да го продават. Някой централно го натиска надолу. Защо?... Ами защото банкерчетата си купуват реално и се подготвят. Може и до 1000, че и до 800 да го свалят. Ама надолу и да си съдерат задниците не могат. Само опъват пружината. Ще ги изтряска много яко обаче после.
Как беше... купува се когато е евтино, продава се когато е скъпо. Нали така беше?...
Проблема е, че банкерите вече не могат свалят златото като едно време а и лошото е че имат огормни къси непокрити и обещания за физ. доставка - резервите на Комекса падат ли падат като на всички булион банки
А то всъщност бубулечките са късаците на златото. Няма ги когато то расте, и изкачат като то пада.
Не разбирате ли, че днешния обем продажби, продаден от твърде ограничен кръг "спекуланти" не съществува реално. Само хартия. Няма малоумни точно днес да натоварят един камион с по 12 кила кюлове на един камион и да го продават. Някой централно го натиска надолу. Защо?... Ами защото банкерчетата си купуват реално и се подготвят.
Как беше... купува се когато е евтино, продава се когато е скъпо. Нали така беше?...
Не разбирате ли, че днешния обем продажби, продаден от твърде ограничен кръг "спекуланти" не съществува реално. Само хартия. Няма малоумни точно днес да натоварят един камион с по 12 кила кюлове на един камион и да го продават. Някой централно го натиска надолу. Защо?... Ами защото банкерчетата си купуват реално и се подготвят. Може и до 1000, че и до 800 да го свалят. Ама надолу и да си съдерат задниците не могат. Само опъват пружината. Ще ги изтряска много яко обаче после.
казах ли аз, че златото е "луксозна стока", която ако няма кеш и ако няма перспектива за далавера- няма как да поскъпва!?
Ти що бъркаш отявлените манипулации с хартиенео злато на Голдмана(днес едно мерси на тях трябва им кажем) и ко и naked short-вете им - нуждно е да видиш как само Китай и Индия не им стигат световният годишен добив. Златото е далеко от луксозна стока, златото са истински пари Нека падне още такъв парадокс рядко се случа унцията да е под разхода за единица. Схемата с хартиеното злато или по точно схемата с частичното злато е на път много лошо да свърши - после не знам за какава перспектива ще говориш
Горките златни буболечки, много им се събра напоследък
Даже не си подкрепят артиите, та дори зло-хейтърите взехме се заглеждаме вече....ма дъно се не види скоро, камите падат яко.
Специално това като почнат верижните фалити още едно 40-50% спад до около 20-25$ не му мърдат. След капитулацията квото оцелее ще е добре за купуване мисля.
Ще гледаме мача идните седмици и месеци http://finviz.com/quote.ashx?t=GDXJ
днес си затворих късите злато. Тук за сега няма да търгувам. Ще изчакам да видя какво ще стане до края на месеца.
Имам малко дълги USD/JPY, за сега смятам да следя Йената, и имам голяма позиция от друга валутна двойка. В момента там съм се концентрирал . Т.ч. Златото въобще не ми е в полезрението.
Махнах и последните 3-и къси на ниво 1267 $ . Супер!
т.е. още по на 3 къси унциии по 60,80 $ чиста печалба (1327,80 $ -1267 $) или още 182,40 $ чиста печалба, което прави общо 361,40 $ чиста реализирана печалба и напълно затворена позиция .
браво Шема,ама по интересно е би ли продал отново от тези нива?
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
Махнах и последните 3-и къси на ниво 1267 $ . Супер!
т.е. още по на 3 къси унциии по 60,80 $ чиста печалба (1327,80 $ -1267 $) или още 182,40 $ чиста печалба, което прави общо 361,40 $ чиста реализирана печалба и напълно затворена позиция .
Коментар