IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
    Пак ли тръгна да се закотваш бре мамиичката тии
    Аз добре направих че снощи си разкарах макар и неголямото количество GDXJ аче ми кацна на средната 31$. Таман сега вече ще почна да пълня от 29-30 ниво.
    BVN-a си го не барам, там съм на прилична 11.4$. Следващо пълнене чак към 10-та.
    Лошото е че се надявах още малко да подскочи среброто докъм 21$ та да го прасна добре с бухалката ZSL по тиквата, ма пак се сурнало под 20 неговата верица.
    Ма нищо чудно да стане мойта работа тия дни особено ако обяват както очаквам,че продължават да печатат здраво.

Коментар

• Пак ли тръгна да се закотваш бре мамиичката тии

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
        Не само тебе. Всинца ги интересува. Ма отговора и 5 Ванги не могат ти го дадат.

Ама как та угадих накъде си се насочил, а

ПС Влязъл ли си вече на някоя хартия или още мониторираш ?

незнам за китайските им приятелчета и техните хартийки и номерца но русия надали някога ще затъне здраво докато диктува правилата над половината свят

Коментар

• Първоначално изпратено от daris Разгледай мнение
          Аз знам кога ще е, ... като опрем ще ти кажа.

Мен ако ме питаш ме интересува друг въпрос ... колко време ще сме на дъното ...
          Не само тебе. Всинца ги интересува. Ма отговора и 5 Ванги не могат ти го дадат.

Ама как та угадих накъде си се насочил, а

ПС Влязъл ли си вече на някоя хартия или още мониторираш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от kiroto321 Разгледай мнение
            знам че не е приятна тема но кога очакваме дъното или не ви се говори тази тема и скрито купувате
            Аз знам кога ще е, ... като опрем ще ти кажа.

Мен ако ме питаш ме интересува друг въпрос ... колко време ще сме на дъното ...
            Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kiroto321 Разгледай мнение
              знам че не е приятна тема но кога очакваме дъното или не ви се говори тази тема и скрито купувате
              Какво дъно те гони бе пич?

Коментар

• злато

Коментар

• Hurst Cycles Calculations

Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  За златото 300, но за среброто не съм давал 2. Първоначалната ми идея бе да си затворя късата на 18, но се оказа че тренда надолу е доста по-стабилен, отколкото и аз съм очаквал като я отварях и сега мисля да държа до колкото стане.

Но 2 е безсмислено, освен ако не допълвам, а аз не обичам да допълвам. От 3 до 2 са 33% спад което обаче ще отговаря на под 5% печалба спрямо цената ми на влизане и не си заслужава изобщо държането до тогава.
                  Hurst Cycles Calculations 40 Week, 18 Month, 54 Month

При което изчисленията дават прилизителна оценка на цена във времето, базирани на исторически данни. За мен лично определяне на цена е MaxAssetPrice / 2 = AvgAssetPrice (Gold 1920 / 2 = 960)
                  Attached Files
                  Last edited by michaelis; 14.12.2013, 12:06.

Коментар

• инфлация

Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2012 - 3.0 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2012 - 4.2 %
                    Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2011 - 4.2 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2011 - 2.8 %
                    Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2010 - 2.4 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2010 - 4.5 %
                    Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2009 - 2.8 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2009 - 0.6 %
                    Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2008 - 12.3 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2008 - 7.8 %
                    Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2007 - 8.4 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2007 - 12.5 %
                    Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2006 - 7.3 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2006 - 6.5 %
                    Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2005 - 5.0 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2005 - 6.5 %
                    Средногодишната инфлация (ИПЦ) за 2004 - 6.1 %,
                    Годишна инфлация (ИПЦ) от началото на 2004 - 4.0 %

Общо около 50% от 2004 където е 350$ до 2012 би трябвало да е 525
                    алчността как движи системата само....
                    (или някъде бъркам)
                    Last edited by kiroto321; 12.12.2013, 19:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
                      Аз помня. Сребро таргет ти беше 2 долара за златото 300 долара. Ходи го търси в хилядите ти постове
                      За златото 300, но за среброто не съм давал 2. Първоначалната ми идея бе да си затворя късата на 18, но се оказа че тренда надолу е доста по-стабилен, отколкото и аз съм очаквал като я отварях и сега мисля да държа до колкото стане.

Но 2 е безсмислено, освен ако не допълвам, а аз не обичам да допълвам. От 3 до 2 са 33% спад което обаче ще отговаря на под 5% печалба спрямо цената ми на влизане и не си заслужава изобщо държането до тогава.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Нямам спомен да съм казвал че го чакам на 2 - подобен таргет не ми изглежда реалистичен.
                        Аз помня. Сребро таргет ти беше 2 долара за златото 300 долара. Ходи го търси в хилядите ти постове

Коментар

• Първоначално изпратено от viktornfs Разгледай мнение
                          Ами няма значение. Важно е системата по която търгуваш.
                          аз търгувам swing с месечни fibonchi нива исчислени на базата на предишните 3 месеца
                          и цена на отваряне за месеца 1250.309 level up 1277.309 i level down 1223.309. Като избяга от едно от горните нива, таргета е + 2 нива т.е. 27x2 ей го таргета 1169,309
                          след това очаквам reversal и спирка на 1500 SMA200 Weekly.
                          Не съм търговец на злато по принцип DAX той скача като откачен, и спазва fibo нивата но сега златото ми се струва oversold и затова привлече внимание ама да видим

Коментар

• Първоначално изпратено от michaelis Разгледай мнение
                            абе люде да ви питам вие кво търгувате spot XAU/XAG/USD или нещо от тоя сорт ETF- GLD, iXAU ...
                            Ами няма значение. Важно е системата по която търгуваш.
                            домоуправител

Коментар

• абе люде да ви питам вие кво търгувате spot XAU/XAG/USD или нещо от тоя сорт ETF- GLD, iXAU ...

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
                                Бе ти си имал голям мозъчен напредък. Доскоро го чакаше на два долара, а сега от веднъж дигаш на десет. Цели пет пъти. Това пет пъти +- ги нямаш за нищо
                                Нямам спомен да съм казвал че го чакам на 2 - подобен таргет не ми изглежда реалистичен.

Коментар

Working...
                                X