Първоначално изпратено от nacheff
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеИ защо трябва да се осовбодим от златото като пари ?
Може ли да изброиш недостатъците му ?
Прочети внимателно!
На повечето тук мога да съм баща, а на някой и дядо
Нещо ми се струва, че сериозно объркваш посоката на изпитването.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеИ той не знае, каква му е позицията... Затова си и направих труда малко да го поразпитам, но човекът си мълчи и си бае само едно "златото е олицетворение на варварските времена"... Като че ли сега тези, които нямат и 5 стинки в джоба си и се чудят какво ще ядат те и децата им утре, пак не са варвари?! Нали затова вземат кредити с по 150% лихва?
Грозните ти приказки (особено тук в анонимен форум) нямат нищо общо с обекта, те характеризират само субекта.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеНе видях веднага въпроса.
Не съм сигурен, че искам да ти отговарям, но като се замисля и стигам до извода, че подминаването на въпроса е още по-лошо. Ще бъда колкото може по-кратък.
И не започвам ново дърлене!
Парите са изиграли огромна положителна роля в общественото развитие.
Исторически златото вероятно в най-пълна степен е изпълнявало всички функции на парите. Като такова - то освен природна (химически елемент) има и социална същност златото е пари).
Има и ред недостатъци.
Дошло е време (говоря исторически, а не за 2014 г.), човечеството да се освободи от златото като пари.
Може ли да изброиш недостатъците му ?I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеЩо бре - дрънкай тиПо-добре анономен с аргумент отколкото някакъв нприсъстващ тук пък бил той и ..де да знам...
Не разбрахме твоята позиция за златото каква е. Златото освен, че е метал се е наложило т.е. по-скоро хората са го избрали доброволно, като единица мярка за стойност
Не съм сигурен, че искам да ти отговарям, но като се замисля и стигам до извода, че подминаването на въпроса е още по-лошо. Ще бъда колкото може по-кратък.
И не започвам ново дърлене!
Парите са изиграли огромна положителна роля в общественото развитие.
Исторически златото вероятно в най-пълна степен е изпълнявало всички функции на парите. Като такова - то освен природна (химически елемент) има и социална същност златото е пари).
Има и ред недостатъци.
Дошло е време (говоря исторически, а не за 2014 г.), човечеството да се освободи от златото като пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнениеНе разбрахме твоята позиция за златото каква е.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеНямам представа, кой е Петров?
Очевидно е, че откакто светът премина от златен на доларов стандарт, неравенството в света се увеличава в геометрична прогресия! Богатите стават все по-малък % от населението и все по-богати, а бедните стават все по-голям % от населението и все по-бедни! Бедността се прикрива със заеми. Това че новите бедни имат някой друг умен телефон, някоя друга трошка, панелен или картонено-дървен кимизарник се дължи само и единствено на баснословната здлъжнялост на средния гражданин на тъй наречените "бели" държави. Тази задлъжнялост, която в момента взривява съществуващата финансова система.
Сега разбирам що се чувстваш толкова добре в БГ, ми нали от 70г сте все на власт.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеПолзвам мъртвилото и факта, че покрай ЦСКА трудно намирам "нормална" сделка на борсата. Ужасно подтискаща картина!
Абе, кво ли съм се раздрънкал и аз!?
Който иска нека слуша!По-добре анономен с аргумент отколкото някакъв нприсъстващ тук пък бил той и ..де да знам...
Не разбрахме твоята позиция за златото каква е. Златото освен, че е метал се е наложило т.е. по-скоро хората са го избрали доброволно, като единица мярка за стойностI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheffУважаван мой приятелю, коментирай Петров, той е някой, а освен това и ти налива вода във воденицата!
Очевидно е, че откакто светът премина от златен на доларов стандарт, неравенството в света се увеличава в геометрична прогресия! Богатите стават все по-малък % от населението и все по-богати, а бедните стават все по-голям % от населението и все по-бедни! Бедността се прикрива със заеми. Това че новите бедни имат някой друг умен телефон, някоя друга трошка, панелен или картонено-дървен кимизарник се дължи само и единствено на баснословната здлъжнялост на средния гражданин на тъй наречените "бели" държави. Тази задлъжнялост, която в момента взривява съществуващата финансова система.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Мастъре ти напълно си впрегнал в излищтна филосовия за един спекулат... Нещо дпста вредно в съвременната търговия ...Сигорен съм като изсключим шанса ти с покер късмета ти при биткона че целияти портфейл е на червено а и е въпрос на време да слезеш под 80% на червено.Животът е огледало.....усмихвай се
Коментар
-
Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнениеЗлатото, наред със спорната си и субективна естетика, отразява като във фокус най-грозните ни несъвършенства като биологичен вид и освен това е символ на брутални и варварски времена и нрави.
Смяташ, че хартията е символ на нашите съвършенства ли?! Знаеш ли преди колко века е изобретена хартията?!
Смяташ ли, че камъка, бронза и желязото отразяват "като във фокус най-грозните ни несъвършенства като биологичен вид" само защото е имало "варварски времена и нрави" по време на каменната, бронзовата и желязните епохи?!
Плюс това, аз не смятам че хората отпреди няколко века са били по-варвари отколкото са сега! Примери бол...
Златото е химически елемент - метал. Какво ти бърка в здравето един химически елемент? Очевидно с това, че е най-удобен за служи за основа на честна парична система! А какво ти пречат честните парични системи? Очевидно с това, че не можеш да си печаташ когато и колкото решиш да си печаташ.
Печатането ВИНАГИ ощетява онези, които нямат достъп до печатната преса! ВИНАГИ е средство за извземане на богатството на онези, които са най-бедни и онеправдани и да се принудят да бачкат още повече по 2 и 3 работи наведнъж само за да съществуват физически! Печатането води до корпоративен неофеодализъм!Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Ползвам мъртвилото и факта, че покрай ЦСКА трудно намирам "нормална" сделка на борсата. Ужасно подтискаща картина!
Ще пусна линк към едно аудио на Красимир Петров.
Знам, че отношението на по-голямата част от форума към този човек е отрицателно. Само като си помисля, как брутално го изгониха оттук преди 5-6 години!
Е, моето не е, но това всъщност няма значение. Какво от това, че по определени въпроси имаме съвпадащи виждания, а по други не го подкрепям.
Познавам го отдавна и поводът беше, че в един период отпреди повече от 10 години имах интереси към пазара на недвижимости, а той в онзи период също видимо се вълнуваше от темата.
Разискваният въпрос касае златото, обаче. Сорри, форекс Мастър, харесвам свежия ти и неконвенционален поглед по отделни теми и процеси, но златото не е между тях.
Златото, наред със спорната си и субективна естетика, отразява като във фокус най-грозните ни несъвършенства като биологичен вид и освен това е символ на брутални и варварски времена и нрави.
Петров прави интересен преглед на пазара на златото, като се започне от 1966 г. Всъщност, за да съм по-точен, в материала са назовани и други периоди и събития от още по-ранен период, които имат същностно значение по позицията.
Правят се съпоставки и аналогии с други класове активи.
Особено важно е, че прави опит да прогнозира и обоснове движението по позицията в един бъдещ период от 22-24 години. И то в съпоставка с други активи.
Има и спорни неща, разбира се. Основното, което те мога да приема, че бива игнориран субективният фактор в системата. Аз може да имам едно виждане за отношението на марионетководите към златото, друг има различно виждане. Много вероятно е и двамата да сме в грешка, че всъщност не е важно само как те виждат нещата, а дали и в каква степен могат, искат и ще реализират на практика вижданията си.
Има и други фактори, които Петров напълно игнорира, което малко ме озадачава. По-скоро изглежда набляга на техническата част на анализа.
Абе, кво ли съм се раздрънкал и аз!?
Който иска нека слуша!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнениеПийна вода...да му е.а майката да му е.аСедерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Доста интересна става играта сега,
JPM Sells Its Physical Commodities Business To Mercuria For $3.5 Billion
Дали защото взеха проверките да им пречат или искат да си правят манипулациите от международна компания, където не действат Aмериканските закони, проверки и регулации, JPM официално (само) излиза от играта със злато и нефт.
Меркурия е основана и имаща в състава си бивши JPM брокери.
Освен това и Китай се бута там,
Mercuria was nearing the sale of an equity stake of 10 percent to 20 percent to Chinese sovereign wealth fund State Development & Investment Co.
China's Largest Conglomerate Buys Building Housing JPMorgan's Gold Vault
Коментар
Коментар