IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Дошло е време (говоря исторически, а не за 2014 г.), човечеството да се освободи от златото като пари.
    Пропуснал си само, че човечеството се освободи от златото като пари още през 1971 г. Резултатът обаче е плачевен! Причината е, че за да функционира доларовият стандарт е необходимо все по-необуздано потребление. Дори с цената на заеми с лихви от по 150%... Планета е пренатоварена с население и бунища. Милиарди задлъжнели до гушата калинки се сърдят на политиците, че последните не можели да им осигурят икономически ръст?!?!... За нова порция потребление на заем?!?!... Няма накъде повече да се задлъжнява... End of the story.
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
      И защо трябва да се осовбодим от златото като пари ?

Може ли да изброиш недостатъците му ?
      Вече съм отговорил на тези въпроси (като за форум, естествено).
      Прочети внимателно!

На повечето тук мога да съм баща, а на някой и дядо
      Нещо ми се струва, че сериозно объркваш посоката на изпитването.

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
        И той не знае, каква му е позицията... Затова си и направих труда малко да го поразпитам, но човекът си мълчи и си бае само едно "златото е олицетворение на варварските времена"... Като че ли сега тези, които нямат и 5 стинки в джоба си и се чудят какво ще ядат те и децата им утре, пак не са варвари?! Нали затова вземат кредити с по 150% лихва?
        Откровено прекаляваш!
        Грозните ти приказки (особено тук в анонимен форум) нямат нищо общо с обекта, те характеризират само субекта.
        Поздрави

Коментар

Не видях веднага въпроса.
          Не съм сигурен, че искам да ти отговарям, но като се замисля и стигам до извода, че подминаването на въпроса е още по-лошо. Ще бъда колкото може по-кратък.
          И не започвам ново дърлене!

Парите са изиграли огромна положителна роля в общественото развитие.
          Исторически златото вероятно в най-пълна степен е изпълнявало всички функции на парите. Като такова - то освен природна (химически елемент) има и социална същност златото е пари).
          Има и ред недостатъци.
          Дошло е време (говоря исторически, а не за 2014 г.), човечеството да се освободи от златото като пари.
          И защо трябва да се осовбодим от златото като пари ?

Може ли да изброиш недостатъците му ?
          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

Що бре - дрънкай ти По-добре анономен с аргумент отколкото някакъв нприсъстващ тук пък бил той и ..де да знам...

Не разбрахме твоята позиция за златото каква е. Златото освен, че е метал се е наложило т.е. по-скоро хората са го избрали доброволно, като единица мярка за стойност
            Не видях веднага въпроса.
            Не съм сигурен, че искам да ти отговарям, но като се замисля и стигам до извода, че подминаването на въпроса е още по-лошо. Ще бъда колкото може по-кратък.
            И не започвам ново дърлене!

Парите са изиграли огромна положителна роля в общественото развитие.
            Исторически златото вероятно в най-пълна степен е изпълнявало всички функции на парите. Като такова - то освен природна (химически елемент) има и социална същност златото е пари).
            Има и ред недостатъци.

Коментар

Не разбрахме твоята позиция за златото каква е.
              И той не знае, каква му е позицията... Затова си и направих труда малко да го поразпитам, но човекът си мълчи и си бае само едно "златото е олицетворение на варварските времена"... Като че ли сега тези, които нямат и 5 стинки в джоба си и се чудят какво ще ядат те и децата им утре, пак не са варвари?! Нали затова вземат кредити с по 150% лихва?
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Нямам представа, кой е Петров?

Очевидно е, че откакто светът премина от златен на доларов стандарт, неравенството в света се увеличава в геометрична прогресия! Богатите стават все по-малък % от населението и все по-богати, а бедните стават все по-голям % от населението и все по-бедни! Бедността се прикрива със заеми. Това че новите бедни имат някой друг умен телефон, някоя друга трошка, панелен или картонено-дървен кимизарник се дължи само и единствено на баснословната здлъжнялост на средния гражданин на тъй наречените "бели" държави. Тази задлъжнялост, която в момента взривява съществуващата финансова система.
                Te твойте комунистически реторики край нямат.
                Сега разбирам що се чувстваш толкова добре в БГ, ми нали от 70г сте все на власт.

Коментар

Ползвам мъртвилото и факта, че покрай ЦСКА трудно намирам "нормална" сделка на борсата. Ужасно подтискаща картина!

Абе, кво ли съм се раздрънкал и аз!?

Който иска нека слуша!
                  Що бре - дрънкай ти По-добре анономен с аргумент отколкото някакъв нприсъстващ тук пък бил той и ..де да знам...

Не разбрахме твоята позиция за златото каква е. Златото освен, че е метал се е наложило т.е. по-скоро хората са го избрали доброволно, като единица мярка за стойност
                  I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff
                    Уважаван мой приятелю, коментирай Петров, той е някой, а освен това и ти налива вода във воденицата!
                    Нямам представа, кой е Петров?

Очевидно е, че откакто светът премина от златен на доларов стандарт, неравенството в света се увеличава в геометрична прогресия! Богатите стават все по-малък % от населението и все по-богати, а бедните стават все по-голям % от населението и все по-бедни! Бедността се прикрива със заеми. Това че новите бедни имат някой друг умен телефон, някоя друга трошка, панелен или картонено-дървен кимизарник се дължи само и единствено на баснословната здлъжнялост на средния гражданин на тъй наречените "бели" държави. Тази задлъжнялост, която в момента взривява съществуващата финансова система.

Коментар

• Мастъре ти напълно си впрегнал в излищтна филосовия за един спекулат... Нещо дпста вредно в съвременната търговия ...Сигорен съм като изсключим шанса ти с покер късмета ти при биткона че целияти портфейл е на червено а и е въпрос на време да слезеш под 80% на червено.
                      Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

Златото, наред със спорната си и субективна естетика, отразява като във фокус най-грозните ни несъвършенства като биологичен вид и освен това е символ на брутални и варварски времена и нрави.
                        Общо взето се наблюдава една закономерност в наши дни... Колкото по-умни са телефоните толкова по-тъпи са хората! Масово промиване на мозъците... до пълно видиотяване на иначе напълно здрави хора!

Смяташ, че хартията е символ на нашите съвършенства ли?! Знаеш ли преди колко века е изобретена хартията?!

Смяташ ли, че камъка, бронза и желязото отразяват "като във фокус най-грозните ни несъвършенства като биологичен вид" само защото е имало "варварски времена и нрави" по време на каменната, бронзовата и желязните епохи?!

Плюс това, аз не смятам че хората отпреди няколко века са били по-варвари отколкото са сега! Примери бол...

Златото е химически елемент - метал. Какво ти бърка в здравето един химически елемент? Очевидно с това, че е най-удобен за служи за основа на честна парична система! А какво ти пречат честните парични системи? Очевидно с това, че не можеш да си печаташ когато и колкото решиш да си печаташ.

Печатането ВИНАГИ ощетява онези, които нямат достъп до печатната преса! ВИНАГИ е средство за извземане на богатството на онези, които са най-бедни и онеправдани и да се принудят да бачкат още повече по 2 и 3 работи наведнъж само за да съществуват физически! Печатането води до корпоративен неофеодализъм!

Коментар

• Ползвам мъртвилото и факта, че покрай ЦСКА трудно намирам "нормална" сделка на борсата. Ужасно подтискаща картина!

Ще пусна линк към едно аудио на Красимир Петров.
                          Знам, че отношението на по-голямата част от форума към този човек е отрицателно. Само като си помисля, как брутално го изгониха оттук преди 5-6 години!
                          Е, моето не е, но това всъщност няма значение. Какво от това, че по определени въпроси имаме съвпадащи виждания, а по други не го подкрепям.

Познавам го отдавна и поводът беше, че в един период отпреди повече от 10 години имах интереси към пазара на недвижимости, а той в онзи период също видимо се вълнуваше от темата.

Разискваният въпрос касае златото, обаче. Сорри, форекс Мастър, харесвам свежия ти и неконвенционален поглед по отделни теми и процеси, но златото не е между тях.
                          Златото, наред със спорната си и субективна естетика, отразява като във фокус най-грозните ни несъвършенства като биологичен вид и освен това е символ на брутални и варварски времена и нрави.

Петров прави интересен преглед на пазара на златото, като се започне от 1966 г. Всъщност, за да съм по-точен, в материала са назовани и други периоди и събития от още по-ранен период, които имат същностно значение по позицията.
                          Правят се съпоставки и аналогии с други класове активи.
                          Особено важно е, че прави опит да прогнозира и обоснове движението по позицията в един бъдещ период от 22-24 години. И то в съпоставка с други активи.

Има и спорни неща, разбира се. Основното, което те мога да приема, че бива игнориран субективният фактор в системата. Аз може да имам едно виждане за отношението на марионетководите към златото, друг има различно виждане. Много вероятно е и двамата да сме в грешка, че всъщност не е важно само как те виждат нещата, а дали и в каква степен могат, искат и ще реализират на практика вижданията си.
                          Има и други фактори, които Петров напълно игнорира, което малко ме озадачава. По-скоро изглежда набляга на техническата част на анализа.

Абе, кво ли съм се раздрънкал и аз!?

Който иска нека слуша!

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
                            Пийна вода...да му е.а майката да му е.а
                            Винаги е едно и също. Когато западните полит-мародери превземат и обезкостят една държава, първото нещо което правят е да изнесат и продадат златото и. Златото падна, когато продадаха либийското злато. След това, когато продадаха кипърското злато. Сега продават украинското злато. Но и то ще свърши, като другите в Китай и Индия...

Коментар

• Пийна вода...да му е.а майката да му е.а

Коментар

• Доста интересна става играта сега,

JPM Sells Its Physical Commodities Business To Mercuria For $3.5 Billion

Дали защото взеха проверките да им пречат или искат да си правят манипулациите от международна компания, където не действат Aмериканските закони, проверки и регулации, JPM официално (само) излиза от играта със злато и нефт.

Меркурия е основана и имаща в състава си бивши JPM брокери.

Освен това и Китай се бута там,
                                Mercuria was nearing the sale of an equity stake of 10 percent to 20 percent to Chinese sovereign wealth fund State Development & Investment Co.

China's Largest Conglomerate Buys Building Housing JPMorgan's Gold Vault

Коментар

Working...
                                X