IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
    Винаги е имало земя и банки...
    И дядо Коледа винаги е имало... Е, поне така им се обяснява на дечицата. Някои от тях обаче като пораснат научават, че дядото е създаден, като рекламен трик от Кока Кола през 30-те години на миналия век. Повечето обаче, така си и заминават от този свят с твърдото убеждение, че дядо Коледа винаги е раздавал подаръци на децата откакто свят светува...

Първата банка, драги ми котаров, е създадена в края на 14-ти век. Ужас... Да се чуди човек, как светът е оцелял без банки преди това?!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Мастъре май забрави че сме 2014 и банкирането няма нищо общо с облигациите преди 100г а и Светът върви към обединение а не към феодализъм..., кефиш ме как си вярваш. Казах ти земи и банки . Ти не злат и биткони. Винаги е имало земя и банки...златото е убежишюще при криза ако незнаеш а кризата е временно а не постоянно явление и тя е с цикличност ...следващите25г има да чакаш парите се разпределиха и започнаха да жънат.
      Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

...а аз ще си ям агнето
        Е?! Що агнето?... Нали досега ни обясняваше, как ще ядеш долари?! Може Фед да добавят подсладители /аспартам, не захар разбира се/ в зеленото мастило... хаха
        Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Значи говорим за Тотален срив ....в историята на човечеството такъв не е имало шанса да го има в моя живот е 0.0001 аз съм трейдър и залагам на познатата формация а не търся Връх ... Катаклизам в човешкото развитие..., - ааа трябва да има и такива като вас как ще правим иначе пари ...пожелавам Ви приятно трупане на реално злато...а аз ще си ям агнето

Коментар

То също нестава за храна ...разликата е че всички имат долари и искат да имат още
            Кой колкото му е акъла... Аз имам злато, сребро и биткойн и искам да имам още.
            Доларите също не стават за храна. Скоро и за пари няма да стават, а само за подпалки...

Коментар

Е добре Мастъре богатството е хартия за тоалет тогава златото какво е ще ходим с по кило злато в джеба А и след като го имат 5% населението на планетатата....данеби да ти дам една офца за кило злато ... То също нестава за храна ...разликата е че всички имат долари и искат да имат още
              О ще дадеш....вервай ми..и ще питаш за още
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Е добре Мастъре богатството е хартия за тоалет тогава златото какво е ще ходим с по кило злато в джеба А и след като го имат 5% населението на планетатата....данеби да ти дам една офца за кило злато ... То също нестава за храна ...разликата е че всички имат долари и искат да имат още

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                  Изпускаш Начефф,

изпускаш че ЦБ са изгонили златния стандарт защото когато парите са обезпечени със златото централната банка е излишна а без нея държавата не може да упражнява контрол върху електората си...И недей сравнява живота преди 200 години когато е имало някакъв стандарт със сегашния - технологичния прогрес е повишил в пъти качеството на живота въпреки спънките и пречките които са натрисали на човечеството
                  OK. Enough is enough!

Преди малко казах, че съм дърт, не за да звуча назидателно, а за да помоля за снизхождение, когато изпускам.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
                    Ами дай да затрупаме тогава целия свят с табаните на нови и нови златни мини и всичко живо да ходи добива злато.
                    Що? Ти май предпочиташ да зариеме целия свят с хартия и всичко живо да менка една хартия за друга според очакванията дали някой ще намали или увеличи скоростта на печатарката? Първото поне си има природни граници, обословени от количеството на този химичен елемент в земната кора. За второто няма никакви граници освен човешката лакомия и глупост... А както знаеме те са безгранични и свършват едва тогава, когато въображението за благополучие се разбие в неумолимата действителност! На каквото сме свидетели в момента... Скоро всички пейпър бъгс ще разберат че богатството им е "само на книга" дет се вика...

Коментар

Ами дай да затрупаме тогава целия свят с табаните на нови и нови златни мини и всичко живо да ходи добива злато.
                      Бил съм пропуснал!
                      А на теб не ти ли се изплъзна, че просто пледираш да заменим този, който може дължи пръста си на ЕНТЪР бутона на компютрите във ЦБ и може произволно да раздува пасива на банката, със кого ... моля ????, със собствениците на златни мини.
                      Айде, моля те, недей !!!

Сега са почнали да отглеждат една специално подобрена човешка раса, която утре ще бъдат назначени специално за собственици на златни мини и те ще работят само за благото на биологичния вид, без оглед на това, дали става дума за пигмеи или ескимоси.

Директни разплащания със злато - исторически наложило се
                      Златен стандарт - има вкл. и разплащания с други (но "покрити" със злато инструменти)
                      Бретън УУДС - истинският победител от войната рекъл: Сега ми паднахте! Аз ще печатам, вие ще бачкате. Но все пак е маскирано като договор, макар и между малко там държави.
                      1971 - едностранен отказ от фиксирано съотношение и обмен.

Не бих го забол толкова смело като теб.
                      Не може да се твърди, че след 1971 г. човечеството се е освободило от златото като пари.
                      Има жалони в един процес, толкова.
                      Изпускаш Начефф,

изпускаш че ЦБ са изгонили златния стандарт защото когато парите са обезпечени със златото централната банка е излишна а без нея държавата не може да упражнява контрол върху електората си...И недей сравнява живота преди 200 години когато е имало някакъв стандарт със сегашния - технологичния прогрес е повишил в пъти качеството на живота въпреки спънките и пречките които са натрисали на човечеството

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                        Пропуснал си само, че човечеството се освободи от златото като пари още през 1971 г. Резултатът обаче е плачевен! Причината е, че за да функционира доларовият стандарт е необходимо все по-необуздано потребление. Дори с цената на заеми с лихви от по 150%... Планета е пренатоварена с население и бунища. Милиарди задлъжнели до гушата калинки се сърдят на политиците, че последните не можели да им осигурят икономически ръст?!?!... За нова порция потребление на заем?!?!... Няма накъде повече да се задлъжнява... End of the story.
                        Ами дай да затрупаме тогава целия свят с табаните на нови и нови златни мини и всичко живо да ходи да добива злато.
                        Бил съм пропуснал!
                        А на теб не ти ли се изплъзна, че просто пледираш да заменим този, който държи пръста си на ЕНТЪР бутона на компютрите във ЦБ и може произволно да раздува пасива на банката, със кого ... моля ????, със собствениците на златни мини.
                        Айде, моля те, недей !!!

Сега са почнали да отглеждат една специално подобрена човешка раса, която утре ще бъдат назначени специално за собственици на златни мини и те ще работят само за благото на биологичния вид, без оглед на това, дали става дума за пигмеи или ескимоси.

Директни разплащания със злато - исторически наложило се,
                        Златен стандарт - има вкл. и разплащания с други (но "покрити" със злато инструменти),
                        Бретън УУДС - истинският победител от войната рекъл: Сега ми паднахте! Аз ще печатам, вие ще бачкате. Но все пак е маскирано като договор, макар и между малко там държави.
                        1971 - едностранен отказ от фиксирано съотношение и обмен.

Не бих го забол толкова смело като теб.
                        Не може да се твърди, че след 1971 г. човечеството се е освободило от златото като пари.
                        Има жалони в един процес, толкова.
                        Last edited by nacheff; 02.04.2014, 18:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                          Сигурен ли си че резултата е плачевен ?
                          Може би...но за голд бъгс главно.
                          Резултатът е плачевен и за пейпър бъгс, но по-важно е, че е плачевен за планетата Земя!

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
                            С всеки $ инвестиран в S&P преди 40 години сега можеш да си купиш двойно повече злато отколкото тогава.
                            Който купил купил...и през 2010 биткойна бил по 100 за цент..Важният въпрос е 'А сега накъде ?' ;-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                              Пропуснал си само, че човечеството се освободи от златото като пари още през 1971 г. Резултатът обаче е плачевен! Причината е, че за да функционира доларовият стандарт е необходимо все по-необуздано потребление. Дори с цената на заеми с лихви от по 150%... Планета е пренатоварена с население и бунища. Милиарди задлъжнели до гушата калинки се сърдят на политиците, че последните не можели да им осигурят икономически ръст?!?!... За нова порция потребление на заем?!?!... Няма накъде повече да се задлъжнява... End of the story.
                              С всеки $ инвестиран в S&P преди 40 години сега можеш да си купиш двойно повече злато отколкото тогава.

Коментар

Вече съм отговорил на тези въпроси (като за форум, естествено).
                                Прочети внимателно!

На повечето тук мога да съм баща, а на някой и дядо
                                Нещо ми се струва, че сериозно объркваш посоката на изпитването.
                                Това на колко си години не ти дава привилегия на мнението ти. И за едно дете и за един дядо 1 + 1 = 2. Така, че ако имаш някакви конкретни аргументи за или против тезата 'златото не става за пари защото ...' може да ги кажеш а не да се реферираш към еди кой си щото той какво име бил и какъв анализ бил направил сравнявайки го с незнам що си...

Ако си отговорил някъде - направи репост тук.

Коментар

Working...
                                X